Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Ons 26/8-2009 10.00
26/8-2009
Der er nu opsat en "skurvogn" på Mose Alle 13, hvorfra faglig afdeling også kan arbejde under ombygningen.
Skurvogn
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - DIS-Kontaktudvalgsmøde
Faglig afdeling - 14.00 OK-møde
Henrik Mikkelsen - medsejlads "Pearl of Scandinavia"
Bjarne Mørup Olsen (SK) - ferie
 
Foreningens internetforbindelse er afbrudt formentlig et par timer fra kl. 10.00
 
FRA MEDIER
Pirateri
"Danica White"
I dag kl. 13.00 afsiges dommen i sagen mod rederiet J. Folmer & Co. Det er 3F som på vegne af 4 af de 5 søfarende fra "Danica White", har rejst erstatningssag mod rederiet med påstand om, at rederiet og skibsføreren handlede groft uforsvarligt i forbindelse med sejladsen ved Somalia ultimo maj 2007. Kendelsen offentliggøres senere i dag her på siden.
CO-Søfart, 26/8 10.00
 
"Arctic Sea"
Ruslands myndigheder meddeler nu i en erklæring, at der intet mistænkeligt var at finde på fragtskibet. Mange har spekuleret i om der var en hemmelig last af våben eller narkotika, fordi et skib som fragter tømmer er et usandsynligt mål for pirater i verdens bedst overvågede havområder.
Frederiksborg Amts Avis/ritzaiu, 25/8 20.03, http://www.sn.dk/artikel/13423:Verden--Rusland-frikender-Arctic-Sea
 
"Havørnen" skal spares væk
Efter finanslovforslaget skal Fiskeridirektoratets inspektionsskib "Havørnen" som opererer i Østersøen, spares væk. Det vil koste 15 søfarende jobbet og 15 millioner kroner til afskedigelse af tjenestemænd svarende til tre års løn. Fra 2011 er der herudover lagt op til besparelser omkring inspektionsskibene "Nordsøen" og "Vestkysten".
Maritime Danmark, 26/8 07.17, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5440
 
Brugte skibe til klunserpriser
Brugtskibspriserne fortsætter deres fald og et fem år gammelt containerskib på 2.000 TEU, er således faldet 65% i værdi over det sidste år. Analytikere vurderer at det derfor er et godt tidspunkt at investere i skibsaktiver. Nils Smedegaard Andersen fra Mærsk vil ikke afvise at der kan blive tale om opkøb af skibe, men fastholder at hovedinvesteringer de kommende år vil ske i oliebranchen.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 25/8 15.57, http://borsen.dk/transport/nyhed/164336/
 
Blødende Erria-regnskab
Rederiet har vurderet værdiforringelsen af flåden til at være omkring 90 millioner kroner, og i modsætning til andre rederier, vurderer Erria at værdiforringelsen er varig. På grund af denne nedskrivning afslutter rederiet sit halvårsregnskab med et underskud på 190,7 millioner kroner, til sammenligning med plus 11 millioner i tilsvarende periode sidste år. Rederiet har netop underskrevet en joint-venture aftale med et internationalt tankskibsrederi.
 
D/S Orion i lille plus
Rederiet kom ud af første halvår med et overskud på 22.000 dollar mod 146.000 i samme periode året før. Orion ejes med 93,1% af Eitzen Bulk.
 
"Kanhave" igen lagt stille
En menneskelig fejl bevirkede mandag aften at beslag til bovporten blev vredet skæve. Tirsdag morgen vurderede kaptajnen at skibet kunne sejle alligevel, men senere tirsdag morgen udstedte Søfartsstyrelsen sejlforbud indtil skaderne er besigtigede af Bureau Veritas.
Samsø Posten, 25/8 12.26, http://www.samso.dk/
 
Defekten ventes udbedret således at "Kanhave" kan afgå Hou kl. ca. 19.30, hvorefter færgen vil fortsætte med at sejle indtil alle ophobede køretøjer er overført.
 
Første fragtskibe passerer Nordøstpassagen
Netop nu besejler to isforstærkede fragtskibe Nordøstpassagen på en tur mellem Sydkorea og Holland. Det er to tyske skibe fra specialrederiet Beluga som har fået tilladelse af de russiske myndigheder, og som netop har forladt Vladivostok. Det er første gang russerne giver en sådan tilladelse, hvor det tidligere kun har været russiske isbrydere og ubåde som har passeret Nordøstpassagen. Rederiets direktør og bestyrelsesformand konstaterer at der er tale om en undtagelsesvis positiv effekt af den globale opvarmning, hvor der gives en enorm reduktion i brændstofforbrug, fordi ruten forkortes med 4.000 sømil. Ruten kan lige nu besejles i ca. 8 uger fra august til september. I Danmark har Torm indkøbt 16-18 isklasseskibe med levering frem til 2011 og med direkte henblik på besejling af ruten.
NATO's minerydningsstyrke nr. 1 er nu på vej over Atlanten
For første gang i elleve år sejler styrken som udover kommandoskibet "Thetis" fra Danmark, består af skibe fra Holland, Belgien, Estland, Norge og England, til den amerikanske østkyst, hvor styrken skal operere fra ultimo august til primo oktober.
 
Søværnets Våbenkursus inviterer til åbent hus
Fredag den 28. august kl. 13.30-17.30.
Kurset har domicil på Sjællands Odde i et attraktivt sommerhusområde, hvor områdets beboere fra tid til anden kan være generet af støj. Derfor inviterer Søværnets Våbenkursus naboer og andre interesserede på rundvisning og demonstration. Også Søværnets Helikoptertjeneste deltager i arrangementet med en helikopter.
 
Steen Brydes nye kamp
Som en videreløber af historien fra Nordic Tankers er spekulanten Steen Bryde nu sat under anklage fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, sigtet for mandat- og skyldnersvig. I den forbindelse gennemførte Bagmandspolitiet i forrige uge en ransagning hos Steen Bryde, hvori også deltog medarbejdere fra SKAT. Steen Bryde vil nu i retten have en forklaring fra SKAT, om hvad deres legitime adgang til at deltage i ransagningen har været, og han anklager dem gennem sin advokat for at være på "fisketur". Ransagningen hos Bryde kommer efter en politianmeldelse fra den nye bestyrelse i Nordic Tankers.
 
Sikkerhedskultur til søs
Søfartens Arbejdsmiljøråd har udviklet en model til hvorledes man på rederiniveau kan opbygge og styrke sikkerhedskulturen i hele rederiet.
Søfartens Arbejdsmiljøråd, 25/8, http://www.seahealth.dk/nyheder/de8sikkerhedsled.html
 
Sauer-Danfoss fyrer som rygterne fortalte
Tirsdag fyrede virksomheden 115 ansatte på fabrikken i Nordborg på Als. Baggrunden er fremrykkede omstruktureringer og delvist udflytning af motorproduktionen til Polen. Samtidig tilpasses medarbejderstaben til ordresituationen. Der er fortsat ansat 1.200 i Danmark.
Politiken/ritzau, 25/8 17.14, http://politiken.dk/erhverv/article775157.ece
 
Økonomisk redegørelse fra Finansministeriet - august 2009
Det vurderes at:
* Der er nu flere og mere sikre tegn på at nedgangen i aktiviteten er bremset væsentligt op.
* Der forventes fremgang i aktiviteterne i løbet af det næste halve år. For 2009 som helhed forventes et fald i BNP på 3%, medens der ventes en fremgang i BNP på 1% i 2010.
* Beskæftigelsen ventes at falde både i år og næste år med aftagende styrke. Gennemsnittet for antal fuldtidsledige for hele 2010 ventes at blive 150.000, svarende til 5% af arbejdsstyrken.
* Statsfinanserne: Der er udsigt til underskud næste år som væsentligt overstiger EU-grænsen på 3% af BNP. I 2008 var der et overskud på 59,5 milliarder kroner. I 2009 forventes et underskud på 33,5 milliarder stigende til et underskud i 2010 på 86,25 milliarder.
 
Det er ikke sommeren der stønnes over hos DMI
En besøgende hos Danmarks Metereologiske Institut, har følt sig krænket over at høre højlydte stønnelyde gennem en dør, som tydeligvis stammede fra sex. Det skete en sen eftermiddag efter arbejde. DMI's informationschef udtaler at de skyldige jagtes på arbejdspladsen og alle er blevet spurgt direkte om det har været dem. Der trues med fyringer og eventuelt politianmeldelse.
Politiken/ritzau, 25/8 22.59, http://politiken.dk/indland/article775348.ece
 
Dejligt med 47 års kæderygning og så er cigaretterne også betalt
Datteren af en død amerikansk storryger, har efter en langvarig retssag fået tilkendt en erstatning på 72 millioner kroner af Philip Morris. Ved en tidligere instans anbefalede en jury at datteren skulle tilkendes 28 milliarder (milliarder!) dollar i straferstatning, samt diverse tillæg for skade og svie og smerte. Men 72 millioner kroner kan vel også gøre det.
 
Bare man ikke forstyrrer den offentlige orden og står til ansvar for gud
Argentinas Højesteret har slået fast, at det er i orden at ryge og besidde mindre mængder marihuana, med den begrundelse at "forfatningen beskytter private handlinger begået af individer, som på ingen måde forstyrrer ordenen eller den offentlige moral, og som står til ansvar for gud fritaget fra en dommers autoritet."
Dommen kommer få dage efter Mexico har lovliggjort besiddelse af små mængder heroin, kokain og marihuana.
Politiken/ritzau, 26/8 06.51, http://politiken.dk/udland/article775360.ece
 
Skoleskibet "Danmark"
Middagspsn 24/8 14.00 UTC 37:02N 076:03W. På rejse fra Baltimore til Bantry Bay i Irland. ETA 13/9. Har passeret Chesapeake Bay Tunnel Bridge for udadgående
 
Baltic Dry Index
2388 (-49) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 25/8, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 532,61 DKK
100 Euro = 757,32 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle kurser
D/S Torm: 50,50
APM A-aktie: 35.300
APM B-aktie: 36.700
D/S Norden: 189,50
DFDS: 306
Mols-Linien: 79,00
Thora Lund
077(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1