Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 13/8-2009 10.00
13/8-2009
CO-SØFART KALENDER
 
John Ibsen - arbejder hjemme
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Piratjagt nytteløs
Nye tal viser at de somaliske pirater i år har overfaldet 130 fragtskibe. Seniorforsker Bjørn Møller mener ikke piratindsatsen virker og siger at krigsskibene lige så godt kan sejle hjem. Krigsskibene gør det bare lettere for piraterne fordi de lokker handelsskibene til at sejle i koridorer hvor de er nemmere at finde. For tiden patruljerer 20-30 krigsskibe i området. I 2005 var der 45 overfald ved Afrikas Horn mens tallet i 2008 var 111. I et internt notat i Folketingets internationale sekretariat hedder det, at det er usandsynligt der vil opstå et stabilt regime i Somalia hverken på kort eller langt sigt, hvorfor piratangrebene antages at ville fortsætte.
 
Piraterne som er fængslet i Holland er utålmodige
De fem pirater som blev fanget af "Absalon" i januar og senere udleveret til Holland som accepterede at retsforfølge dem, bønfalder nu om at retssagen snart begynder. Der har netop været afholdt et retsmøde hvor deres varetægt blot blev forlænget med 3 måneder. Anklageren oplyste at man snart var færdige med efterforskningen, men at nogle besætningsmedlemmer fra skibet piraterne angiveligt ville kapre, endnu mangler at blive afhørt. Retssagen forventes at kunne blive indledt på slutningen af året. Piraterne anmoder om løsladelse, og en af dem siger at hans familie og børn har det svært fordi han er deres eneste forsørger og ingen kan hjælpe dem.
 
IMB Live Piracy Report update
9/8 13.40 LT psn Punta Arena red, Guayaquil, Ecuador
10 maskerede og bevæbnede røvere entrede et skib på reden efter at have affyret varselsskud. De stjal personlige ejendele fra besætningen, kontanter, sømandsbøger mv og ødelagde skibets kommunikationsudstyr hvorefter de forsvandt.
 
Krigsskibe sat ind i jagten på det forsvundne skib
Alle russiske krigsskibe i Atlanterhavet er blevet bedt om at deltage i jagten på det forsvundne fragtskib "Arctic Sea". Det er to atomubåde som vil lede i Atlanterhavet og korvetten "The Ladny" som har passeret Gibraltarstrædet og nu leder langs Portugals kyst hvor skibet sidst blev observeret for 11 dage siden. Seneste radiokontakt med skibet var da det passerede Den Engelske Kanal 28. juli, hvor der intet mistænkeligt var ved kommunikationen med besætningen. Talsmanden for den enhgelske kystvagt siger det er absurd at forestille sig et kapret skib skulle kunne sejle gennem kanalen (skibet er russisk, med russisk besætning, charteren er finsk).
 
Torm nedjusterer voldsomt
De hårde tider for skibsfarten har indhentet rederiet Torm som nedjusterer forventninger til årsregnskabet til nul mod tidligere forventet overskud på mellem 100 og 140 millioner dollar. Det er de lave fragtrater for produkttankskibe som Torm nu ikke forventer vil rette sig i 2009. De lave rater skyldes primært at forbruget af olie bliver mindre globalt set end forudsagt. Der kalkuleres ikke med yderligere salg af skibe.
 
Forventet Mærsk-underskud
Når Mærsk i næste uge fremlægger sit regnskab venter et flertal af seks analytikere et underskud på ca. 900 millioner kroner. Det vil trods alt være fremgang i forhold til første kvartal med et underskud på 2,1 milliarder efter skat. Det er Mærsk Line som trækker regnskabet i rødt.
Maritime Danmark/Euroinvestor.dk, 12/8 16.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5301
 
DFDS-regnskab
Rederiet vil publicere sit halvårsregnskab 2009 i dag kl. 13.00. Regnskabet vil blive præsenteret på en video konference efterfulgt af spørgetid. Konferencen vil blive udsendt via rederiets hjemmeside www.dfds.com.
 
Nordic Ferry Services har ændret nybygningsplaner
Adm. direktør for NFC Mads Kofoed siger nu, at samarbejdet med det græske værft er afbrudt og at rederiets tålmodighed med værftet er opbrugt. Strejker og forsinkelser har været mange, og grækerne har været udisciplinerede og manglede styr på tingene. Rederiet arbejder på at finde et nyt værft og mener de er tæt på. I mellemtiden er byggeriet af en ny færge til Bøjden-Fynshav stoppet, mens planerne om to nye færger til Spodsbjerg-Tårs er udskudt.
Transportmagasinet, 12/8,
 
Ministerens udenomssnak
Per Clausen fra Enhedslisten mener transportministeren blot snakker udenom, når han på spørgsmål vedrørende billetprisen for bornholmere som vil til København, henholder sig til at der blot er tale om sturkturændringer, og at prisen for bornholmere reelt er faldet efter BHT er blevet et aktieselskab - ejet af staten. Samtidig stiller Per Clausen nye spørgsmål, herunder om prisdifferentieringen til fordel for pendlere er udtryk for et ønske som er fremsat af bornholmerne selv. Per Clausen ønsker endvidere kommentarer til et regnestykke fremsendt af passagerforeningens formand, Bjørn Carlsen, som viser at det for en familie i bil koster 445 kroner at køre fra Odense til København, mens det for den samme familie koster 1.412 kroner at komme fra Rønne til København, som er den samme strækning på 160 kilometer.
BornholmsTidende, 12/8, side 5
 
Vedrørende Tamiflu i skibenes medicinkister
Søfartsstyrelsen har fået en række henvendelser om indførsel af Tamiflu i skibenes medicinkister. SFS kan meddele at hvis skibene ønsker Tamiflu ombord, skal der indsendes en dispensationsansøgning til cms@dma.dk på vanlig vis. Tamiflu eller lignende midler må kun anvendes efter samråd med Radio Medical. Vedrørende almindelig forebyggelse henvises der til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
 
EU's fremtidige transportpolitik
EU er i færd med at revidere transportpolitikken for Europa og har i den forbindelse fokus på havne. Danske Havne er positive, men mener transportpolitkkken bør ses i sammenhæng med andre områder og mener det er bekymrende at EU's program for infrastruktur ikke er nævnt.
Høringssvar fra Danske Havne, 12/8, 
 
Steen Bryde sigtet for mandatsvig
I sagen fra Steen Brydes kortvarige tid som direktør i Nordic Tankers, slog bagmandspolitiet onsdag til i en massiv aktion mod Steen Bryde, hans kone, bror og to andre forretningsforbindelser. Steen Bryde er sigtet for skyldner- og mandatsvig for et tocifret millionbeløb.
 
SAS - nedskæringer og fyringer
Endeligt opgør med fagforeninger
Formand Fritz H. Schur vil nu have det endelige opgør med fagforeningerne hos SAS og siger "Nu må fagforeningerne afgøre med deres medlemmer, om de vil have deres arbejdspladser". SAS vil fyre 1500, sænke lønnen med 10-20% og flytte job til Sverige.
Børsen, 13/8 side 1
 
SAS taber 8 millioner om dagen
SAS kom ud af andet kvartal med et underskud efter skat på 750 millioner danske kroner, hvilket svarer til et dagstab i kvartalet på 8,2 millioner. Antallet af passagerer er faldet med 17,1% og omsætningen med 15,2% til sammenligning med samme periode sidste år.
 
Investorer jubler
Dagens udmeldinger om massefyringer af 1.500 ansatte i SAS fik aktiekursen til at stige markant med otte procent. Samtidig er det blodige regnskab trods alt bedre end frygtet.
 
SAS-chef om regnskabet
Der er ingen tegn på bedring i indtægterne som er faldet med 22% i halvåret. Lysglimt i mørket er at brændstofprisen er sikret på fornuftigt niveau og udviklingen i dollarkursen er positiv.
 
Spareplanen vil ramme danskere hårdest
Spareplanen som blev fremlagt sammen med halvårsregnskabet onsdag vil gå hårdest ud over de danske ansatte siger vicekoncernchef John Dueholm. Planen er at spare 2 milliarder og det skal primært nås ved at sænke løn- og pensionsomkostninger med 10-20% for at tilnærme lønomkostningerne til konkurrenternes. Det betyder at for dem hvor forskellen er højest, skal der ydes mest.
 
Kommentar fra SAS-chefen
Selv om SAS er punktlige og har høj kundetilfredshed, kan selskabet ikke følge med på grund af sit omkostningsniveau. Tidligere sagde selskabet at med spareplanen Core SAS manglede der stadig en milliard til at lukke hullet, og det som er konstateret siden februar er at dette hul blot er blevet endnu større. Det er især Norwegian som har udfordret SAS på hjemmebanen i Norden.
 
Kommentar fra Dansk Pilotforening
Formanden Mogens Holgaard finder det dybt bekymrende at ledelsen har brugt en hel sommer på kun at fokusere på det flyvende personales lønninger. Der må satses på andre områder hvis milliardbesparelser skal nås. I det nuværende udspil satses der på at det flyvende personale skal gå 10-20% ned i løn. Pilotformanden mener der skal minimeres i administrationen. Formanden undrer sig også over udspillet på et tidspunkt hvor man ikke kender effekten af den tidligere spareplan hvor piloterne sikrede SAS en besparelse på 700 millioner kroner.
 
Kommentarer fra stewardesserne
Formanden for kabinepersonalet mener SAS-ledelsen har mistet jordforbindelsen, og er chokeret over spareplanen. Ifølge formanden er kabinepersonalet mødt med krav om at gå 32,7% ned i løn, hvilket vil betyde at en del medlemmer vil få mindre i løn end på understøttelse. På formiddagens pressemøde blev det meldt ud at enten accepterede de ansatte eller også var SAS færdigt som flyselskab. Hertil siger formanden for kabinepersonalet, at så må det blive sådan, fordi der er visse arbejdspladser vi ikke skal leve med.
 
Fagforeninger indbudt til møde med transportminister og finansminister
Formændene for HK/Privat, FTF, 3F, Dansk metal og Ingeniørforeningen er alle inviteret til møde torsdag eftermiddag om situationen i SAS. I mødet deltager også bestyrelsesformand Fritz Schur.
 
Skoleskibet "Danmark"
Ankommet Charleston tirsdag den 11. august kl 16.00 dansk tid. ETD 14/8.
 
Baltic Dry Index
2612 (-11) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 12/8, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 538,51 DKK
100 Euro = 757,48 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 52,50 (-2)
APM A-aktie: 32.100 (-500)
APM B-aktie: 32.800 (-800)
D/S Norden: 186,75 (.1,75)
DFDS: 287,50 (+2,50)
Mols-Linien: 75 (+0.50)
Børsen,13/8
 
THORA LUND
068(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1