Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 7/8-2009 10.00
7/8-2009

CO-SØFART KALENDER
 

Ole Strandberg - arbejder hjemme fagblad
John Ibsen - feriedag
Christian Petersen - feriedag
Søren Nielsen - feriedag

FRA MEDIER


Pirateri
Situationen i Somalia
USA planlægger ifølge anonyme kilder at fordoble våbenleverancerne til Somalias trængte overgangsregering, fra 40 til 80 ton. Somaliske soldater trænes i Djibouti. Det anslås at 17.000 mennesker er dræbt i Somalia under 19 års borgerkrig.
Jyllandsposten.dk/ritzau, 6/8 20.21, http://jp.dk/udland/usa/article1774022.ece
 
Færgeforliset ved Tonga
Nu er mere end 50 personer meldt savnet efter færgeforliset ved Stillehavsøen Tonga onsdag. Der er ingen præcise tal for antal omkomne fordi det ikke vides med sikkerhed hvor mange der var ombord. Med 50 savnede har det samlede antal personer ombord formentlig været flere end 75. New Zealand har ansvaret for redningsaktionen og en talsmand herfra siger at skibet tilsyneladende sank meget hurtigt af en ukendt årsag. Fly kredser stadig i området for at finde overlevende. Vandtemperaturen er omkring 25 grader.
En revideret passagerliste øger antallet af passagerer og antallet af omkomne antages nu at være mere end 60. Tongansk politi har sat tallet af overlevende til 55, mens håbet for de resterende er forsvindende. Det lille samfund er hårdt ramt af katastrofen.
Jyllandsposten/ritzau, 7/8 07.08, http://jp.dk/udland/article1774165.ece
 
Orient Overseas har første tab i ti år
Hongkongs største containerrederi tabte 321,8 millioner dollar i første halvår af 2009 mod et overskud på 158,3 millioner dollar i samme periode sidste år. Salget dykkede med 35% og rederiet kalder udsigterne for resten af året "udfordrende". Regnskabet betød et kursdyk på 7,1%. Rederiet har reduceret sin kapacitet med 14% i de seks måneder, ventes at ville tilbagelevere op til fem skibe i det andet halvår og vil forsøge at hæve priserne med virkning fra 10. august.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 7/8 08.03, http://borsen.dk/transport/nyhed/163057/
 
Underskud for Hanjin
Det sydkoreanske rederi tabte 1,8 milliarder kroner i 2. kvartal af 2009. Analytikere havde kun forventet det halve underskud.
 
Nedlæggelse af Stillehavskapacitet
Ifølge Lloyds List vil Maersk Line, Meditteranean Shipping Co. og CMA CGM nedlægge en af de tre ruter de sammen driver mellem USA og Kina fra slutningen af året. Da rederierne gik sammen i et hidtil uset partnerskab reducerede de fire ruter til tre. Fremover vil ruten mellem USA og Kina blive betjent af fem skibe på hver 8.100 TEU.
 
Smyril Line har succes på Nordatlanten
I 2010 fortsætter rederiet sin nye strategi med afgange fra Esbjerg udenfor sæsonen, og afgang fra Hanstholm i højsæsonen. Fordoblingen af antal afgange fra Hanstholm til Torshavn i højsæsonen har båret frugt siger adm. direktør Peter Holm. De 1400 pladser på "Norröna" har stort set været udsolgt. Rederiets markedsføring som Nordatlantens motorvej har givet bonus i sammenhæng med at tabsgivende ruter til Bergen og Skotland er blevet fravalgt. Rederiet koncentrerer sig nu om at optimere overfarterne til Færøerne og Island i samarbejde med turistorganisationerne. Valget af Esbjerg i lavsæsonen er strategisk af hensyn til fiskerierhvervenes eksport til Europa.
 
Ingen får svar fra SamsøTrafikken
I et læserbrev i SamsøPosten sklriver en læser til en anden læserbrevsskribent om at få svar fra SamsøTrafikken:
"... vi har store bekymringer for øens fremtid grundet Samsøtrafikkens handlemåder, og manglende handlinger. Vi håber naturligvis du får et svar, men vi har aldrig fået et svar og vi har aldrig hørt om nogen, der har fået et svar fra Samsøtrafikken". ... "Utroligt at medarbejderne kan holde til det. Vi synes det er meget synd for dem".
SamsøPosten, 6/8
 
"Kanhave"
SamsøTrafikken annoncerede en række aflysninger med "Kanhave" i går på grund af tekniske problemer. "Kyholm" sejlede to natture i stedet med afgange 00.40, 02.10, 03.40 og 05.10 fra Kolby Kås og Hou.
 
Flammer på "Kanhave"
Det var en brand i maskinrummet på den nye Samsø-færge som betød en række aflyste afgange torsdag. Skibet kunne selv slukke branden og fik ikke behov for assistance. Der var 116 passagerer og 10 besætningsmedlemmer ombord da branden opstod.
 
Gode besparelsesideer i Scandlines belønnet
Scandlines har anmodet medarbejderne om gode ideer til besparelser. Der er indkommet 556 forslag og de er samlet belønnet med 7.350 Euro.
Scandlines weekly news, 6/8
 
Japansk forskerskib skal sikre varsler om jordskælv og tsunamier
Skibet skal placere sensorer seks til syv kilometer under havbunden ud for Japans kyst i en af klodens mest aktive jordskælvszoner. Seks trykmotorer skal sikre at skibet kan bore præcist også i høje bølger. Målet er at forudsige jordskælv og tsunamier som den der i 2004 dræbte cirka en halv million mennesker. Forskningsskibet er specialbygget og har kostet omkring 600 millioner dollar. Det kan bore ned i dybder til 12 kilometer under havbunden. Boretårnet er 100 meter højt.
 
Hajkuttere i Nysted Havn
Billedserie fra en havn tæt pakket med hajkuttere og andre træskibe som ankom tirsdag aften for at deltage i årets Hajkutter Race mellem Nysted og Rostock.
 
Verdens dyreste private lystyacht
Superyachten "Maltese Falcon" som ejes af den amerikanske mangemillionær Tom Perkins er solgt for angiveligt 60 millioner pund. Det er 30 millioner pund mindre end han selv har betalt for herlighederne. Yachten blev byggert af Perkins og hans team på mere end 300 mand, og det tog mere end fem år at bygge skibet som er udstyret med avancerede elektronisk styrede sejl som gør at "Maltese Falcon" kan krydse Atlanten på 10 dage.
Maritime Danmark/epn.dk, 6/8 12.01, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5239
 
Foredrag om maritime uddannelser og rundvisning i Køge Havn
Foreningen til Søfartens Fremme arrangerer foredrag for skoleklasser og rundvisning på færge fra top til bund.
 
Blev fyret trods lønnedgang
I februar accepterede 200 medarbejdere på Jydsk Aluminium Industri i Herning at gå ned i løn og arbejdstid for at redde deres arbejdspladser. Lønnen blev sænket med 5% og medarbejderne fik en ugentlig fridag uden løn. Aftalen gælder resten af 2009. Alligevel har halvdelen været i arbejdsdeling og ca. 30 ansatte er fyret. Ifølge virksomheden er imidlertid kun 11 blevet fyret og det skyldtes en storkunde som havde afbestilt alle leverancer i en periode. Ifølge formanden for 3F's industrigruppe, Børge Frederiksen, bekræfter historien at lønnedgang er ligeså effektivt som at tisse i bukserne en kold vinterdag.
 
Halvdelen af alle danskere klar til lønnedgang
I en undersøgelse med 500 repræsentativt udvalgte danskere svarer 50,8% at de er villige til lønnedgang hvis det giver chancer for at redde jobbet. Særlig de 40-49-årige er parat til lønnedgang.
 
Kabinepersonalet hos SAS accepterer lønnedgang
Det danske kabinepersonale har accepteret en lønnedgang på 7% på betingelse af at der bruges dansk personale på alle flyvninger ind og ud af København. Hvis selskabet ansætter andet end dansk personale, bortfalder lønaftalen. SAS-ledelsen vil ikke kommentere udspillet før efter næste uges regnskab.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 6/8 09.26, http://borsen.dk/transport/nyhed/162979/
 
Konkurser
I juli var der 492 konkurser mod 517 måneden før, tallene korrigeret for sæsonudsving. Det svarer til et fald på knap 5%. Faldet sker fra et rekordhøjt niveau og tallet er stadig højere end i nogen måned før februar 2009. I faktiske tal var der 475 konkurser i juli mod 510 i juni. Det faktiske antal konkurser i juli er 71% højere end i juli sidste år.
Danmarks Statistik, 6/8, http://www.dst.dk/nytudg/12091
 
Klart bevis: Rygning dræber
En mand sad og røg og drak med en ven på en restaurant i det vestlige Tyrkiet. Da restauratøren gjorde manden opmærksom på den nye lov som forbyder rygning, trak manden sin pistol og sårede restauratøren mens en bogholder blev dræbt. Politiet har indledt en massiv jagt på manden.
JydskeVestkysten, 6/8 14.19, http://www.jv.dk/artikel/711524
 
Søfart nr. 32-33
Indholdsoversigt:
Søfart kommentar: Motorstop i Frederikshavn
I Frederikshavn er chokket naturligvis stort. Udsigten til en afskedigelse af ca. 500 medarbejdere hos MAN Diesel selv plus de afledte effekter hos en række underleverandører er et maskinstop, der kommer til at kunne mærkes. Personligt, firma- og samfundsmæssigt. Det kommer det også til for Det Blå Danmark, der med stoppet for motorproduktionen i Frederikshavn mister den sidste af de tre store maritime motorfabrikker i Danmark gennem tiden.
 
Første af tre til herning shipping
herning shipping har for nylig taget levering af den første af tre nybygninger, som rederiet har taget på langtidscharter fra tyske MPC Münchmeyer Petersen. Der er tale om tre IMO II-kemikalietankskibe på knap 13.000 t.dv., som bygges på STX Shipbuilding i Korea. Første skib i serien til MPC, som omfatter i alt seks søsterskibe, er »Ida Theresa«.
 
Fire nybygninger til Uni-Chartering
Uni-Chartering i Svendborg, som har specialiseret sig i kommercielt management af mindre tankskibe, har øget flåden med yderligere fem skibe - heraf fire nybygninger. Dermed driver selskabet, som blev etableret sidste år, i alt 12 skibe i størrelsen 1.100-12.000 t.dv. De senest tilkomne skibe er »Sea Chem« på ca. 8.000 t.dv. samt fire nybygninger på 3.900 t.dv. fra det tyrkiske rederi Besiktas Group.
 
Ny serie til Maersk Supply
Maersk Supply Service har med leveringen af AHTS' eren »Maersk Leader« fra Volkswerft i Stralsund taget hul på endnu en serie nye enheder. Denne gang i noget større udgave end serien på 10 T-enheder fra Aker-værfterne i Norge. »Maersk Leader« er således som udgangspunkt af samme type som de store A-type enheder, Volkswerft leverede til Maersk Supply Service først i årtiet. Men det er en modificeret og opgraderet enhed, der sejler ud i offshoremarkedet.
 
Poulsen udvider med nybygning
J. Poulsen Shipping i Korsør har overtaget 50 pct. af multipurpose-nybygningen »Sun Bird«, som er bygget for regning af rederiets nære samarbejdspartner Harren & Partner i Bremen. Skibet var oprindeligt øremærket til DFDS Lys Line, som i forvejen beskæftiger flere af det tyske rederis skibe, men dén aftale faldt til jorden. Herefter kom J. Poulsen Shipping ind i billedet som medinvestor og befragter af skibet.
 
Kunsten at flytte et skibsværft
Fredericia Værft og skibsbygger Thomas Andersen, står overfor en af virksomhedens største udfordringer nogensinde: Om mindre end 17 måneder skal værftet være i fuld sving på sin nye adresse ved Lindø. Og det er ikke kun maskiner, haller og værktøj, der flytter: Medarbejderne og virksomhedsånden skulle gerne følge med.
 
Nye rammer for Mindre Skibe
Som forventet har Rederiforeningen for Mindre Skibe vedtaget en afgørende vedtægtsændring for så vidt angår optagelsen af nye medlemmer med tonnage større end 8.000 t.dv. Det betyder bl.a., at der nu er åbnet formelt for, at et rederi som svenske Tärntank kan melde sig ind i foreningen. Rederiet er på vej ind i DIS og dermed danske rammevilkår med et antal skibe.
 
Portræt af en dobbeltender
Samsøtrafikken har indsat »Kanhave«, den største Samsø-færge nogensinde, på Hou-Sælvig ruten. Færgen er første nybygning i Nordic Ferry Services indtog på de større danske indenrigsruter. Portræt af skibet, 3 sider i Søfart.
Søfart, 7/8
 
Skoleskibet "Danmark"
Middagsposition 6/8 1300 UTC 27:48N 069:23W. Vinden kom tilbage og maskinen blev stoppet. Bygevejr og fart på 6,5 knob. Restdistance til Charleston knap 700 sømil.
Dagbog, positionsangivelser mv på Martecs hjemmeside:
 
Baltic Dry Index
2907
(-144) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 6/8, http://www.dryships.com/pages/report.asp 

Bankens salgskurser

100 USD = 531,05 DKK
100 Euro = 757,53 DKK

Aktiekurser - slutkurser

D/S Torm: 55 (0)
APM A-aktie: 34.000 (-300)
APM B-aktie: 34.900 (-200)
D/S Norden: 191,25 (0)
DFDS: 274 (+4)
Mols-Linien: 67 (+3)
Børsen,7/8  

THORA LUND

064(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1