Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Ons 22/7-2009 10.00
22/7-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - møde kl. 12.00
John Ibsen - ferie til 3. august
Søren V. Nielsen - ferie til 27. juli
 
FRA MEDIER
 
Rederier forsøger med højsæsontillæg
Efter en uventet succes med at hæve raterne i begyndelsen af juli, forsøger containerrederierne nu med et højsæsontillæg. Mærsk Line, CMA CGM og K-Line har således annonceret sådanne tillæg på mellem 125 og 150 dollar pr TEU, og andre rederier overvejer lignende tillæg. Det sker efter opmuntring af større fragtmængder fra Asien. Spotraterne er steget med omkring 200 dollar pr. TEU i gennemsnit siden starten af juli.
 
Hanjin vil hæve rater
Containerrederiet Hanjin Shipping fra Korea vil øge raterne på atlantruterne fra september med 150 dollar for 20 fods containere og 225 dollar for 40 fods containere. Seneste rateforhøjelse var i april. Rederiet vil også indføre brændstoftillæg mellem Europa og Sydamerika fra august.
Børsen, 22/7, side 14
 
Hollandsk bugserfirma kaprer Mærsk-direktør
Direktør Leo Huisman som er chef for containerruterne mellem Europa og Asien, forlader Mærsk. Ifølge Lloyds List er Huisman kapret af det hollandske bugserfirma Smit, hvor han fra 1. august skal være chef for Asien. Leo Huisman kom til Mærsk ved fusionen med P&O Nedlloyd.
 
Samsø pakket ind i ventende biler
Og de ventede på "Kanhænne Kanhave". I køer helt op til skoven før Sælvig Havn. Og sproget var ikke pænt man hørte ud af bilruderne, var det ikke. Bilisterne som strømmede hjem fra Samsø Festival, sommer og weekend, måtte vente i timer, fordi "Kanhave" fortsat sejler med store forsinkelser på grund af vedvarende indøvning af sejlads og ankomst. Færgereservationer er ikke meget værd, når man ikke kan presse sig frem til havnen. Samsø Posten var på havnen søndag eftermiddag, hvor der sidst på eftermiddagen blev sejlet med 3 timers forsinkelse på grund af problemer med broklappen i Hou. Alle gående kom med de to færger, "Kanhave" og hjælpefærgen "Skjoldnæs", men bilerne måtte belave sig på de tre timers ventetid, mens mange udtalte at det var sidste gang de besøgte øen.
Samsø Posten, 21/7
 
SOK indstiller eftersøgning ved Bornholm
En tysk kvinde som arbejdede i riggen af en sejlbåd under kapsejladsen "Baltic Spirit Cup", var af ukendte årsager faldet overbord mandag aften. Hun bar redningsvest som hun mistede i forbindelse med hun faldt ud over siden. Efter ulykken var indrapporteret har SOK med enheder fra Rønne og Nexø redningsstationer, redningshelikopter, patruljefartøjet "Nymfen" og med støtte fra fartøjer i området, ledt efter den forsvundne kvinde i mere end 12 timer. Eftersøgningen har været forgæves og SOK konstaterer at sandsynligheden for at finde kvinden i live ikke længere er til stede.
 
Ekstrabladet fortsat i haserne på chefen for Søværnet
Avisen fortsatte mandag med at bringe oplysninger om rejsebilag fra kontreadmiral Nils Wang. Søværnschefen besvarer konkrete spørgsmål om bespisningsbilag med, at han altid afslutter gennemgangen af rejsebilag med at notere når bilag er private, men ved en fejl er bilag for en privat middag i New York ikke blevet fratrukket. Det understreges også at udgifter som berører medrejsende hustru ikke betales af det offentlige. Ekstrabladet noterer sig også prisen for diverse middage, herunder 2471 kroner for en middag på Raffles Hotel i Singapore og 2.600 kroner for en middag i New York, begge med hustru, og spørger hvordan der kan spises så dyrt når det er skatteyderne som betaler. Og her er svaret at der spises og refunderes efter gældende principper og under hensyn til rejseprogrammet. Nogen gange bliver det billigt, andre gange dyrt. Der er fremsendt redegørelse fra søværnschefen til Forsvarskommandoen og bilag m.v. kan findes på:
SOK, 21/7 07.00
 
Mange fyringer efter sommerferien
Dansk Industri forudser at mange virksomheder indtil videre har afværget fyringer ved hjælp af arbejdsdelinger, hvor medarbejderne dels er på løn og dels på dagpenge, men at disse ordninger er ved at udløbe efter sommerferien og ikke kan forlænges.
 
Fagforeninger aktionerer for at redde SAS
Flere fagforeninger i SAS, herunder FIF, Dansk Metal, Industrigruppen og 3F, har skrevet til transportministeren og de trafikpolitiske ordførere i Folketinget, og kaldt det en katastrofe hvis Danmark skulle miste SAS. Gruppen mener SAS har afgørende betydning for regionen og opfordrer til en klar politisk udmelding om hvad Danmark vil med SAS. De nuværende lappeløsninger holder ikke, skriver fagforeningerne.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 22/7 09.15, http://borsen.dk/transport/nyhed/162106/
 
1.000 henrettet i USA
Tirsdag blev fange nr. 1.000, siden dødsstraffen blev genindført i 1976 i USA, henrettet med giftsprøjte i Ohio.
Jyllandsposten, 21/7 23.00, http://jp.dk/udland/usa/article1760482.ece
 
"Man brænder da rygere"
Cheflæge, speciallæge i samfundsmedicin og arbejdsmedicin, Hans Ole Hein, i kronik i Berlingske Tidende:
"Kineserne har opfundet såkaldt e-rygning, hvor rygerne kun får nikotinen, ikke de andre skadelige stoffer. Det forlyder, at Kræftens Bekæmpelse også ønsker e-rygning forbudt. Det lyder fjollet. Men det ville overraske, hvis ikke de fanatiske puritanere også vil tale nedladende om fremtidens e-rygere. Det er faktisk forkasteligt at forhåne og forfølge legale minoritetsgrupper".
.... "Ud fra voldsomheden i udfaldene mod rygerne er det svært at tro på, at vi bor i Danmark og ikke i Norge eller det tidligere DDR. Argumentationen mod rygerne er langt fra altid veldokumenterede".
 
Er det med tanke på støtte til de private sygehuse
Velgørenhedsholdet "Team Rynkeby", som angiveligt samler penge ind til Børnecancerfonden, har nu oplevet flere fascionable styrt på vejen til Paris, med deltagelse af både statsministeren og fødevareministeren. "Fortsætter ministrene på denne måde ender alle pengene hos de private sygehuse. Som sædvanlig".
Information, 21/7 bagsiden
 
Baltic Dry Index
3455 (-56) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 21/7, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 536,64 DKK
100 Euro = 757,68 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 53,50 (0)
APM A-aktie: 31.000 (+700)
APM B-aktie: 31.600 (+700)
D/S Norden: 189,50 (+6)
DFDS: 250 (-2,50)
Mols-Linien: 64 (0)
Børsen,22/7
 
THORA LUND
052(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1