Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 14/7-2009 10.00
14/7-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - møde fra 10.00
John Ibsen - møde fra 10.00
Bjarne Mørup - kursus hele dagen
Carsten Melhaven - kursus hele dagen
Christian Petersen - ferie til 20. juli
Søren V. Nielsen - ferie til 27. juli
 
FRA MEDIER
Pirateri
Situationen i Somalia
Efter fredsbevarende styrker fra den Afrikanske Union (AMISON) har støttet regeringssoldaterne i de seneste kampe mod de islamiske oprørere, tales der om at der er åbnet en ny front i Somalia, fordi det er første gang nogensinde de fredsbevarende styrker er gået direkte ind i kamphandlingerne. Soldaterne blev trukket ind i kampene da oprørerne var en kilometer fra præsidentpaladset og truede de fredsbevarende styrker direkte. De islamiske styrker har efterfølgende erklæret at kampen nu er mellem dem og AMISON, mens en talsmand for AMISON udtaler at de seneste kamphandlinger ikke betyder at de fredsbevarende styrker er fuldt engageret i kampene. Ifølge en regeringstalsmand er islamisterne nu skubbet tilbage fra tre af Mogadishus nordlige distrikter.
 
Bevæbnede mænd har stormet hotel Sahafi i Mogadishu og gennemsøgt værelserne, hvorefter de bortførte to franske journalister.
 
Orient Overseas International
Mærsk Line-konkurrenten som har base i Hong Kong, har lidt voldsomt i krisens 2. kvartal af 2009. Regnskaberne er en fortsættelse af skrækhistorier med voldsomt faldende volumener og indtjening.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 13/7 12.12, http://borsen.dk/investor/nyhed/161590/
 
"Kanhænne Kanhave"
Mandag kunne SamsøTrafikken annoncere at de planlagte afgange med "Kanhave" var aflyste, og at kunderne var henvist til alternative afgange med "Kyholm" og "Vesborg", og stadig med afgangs- og ankomsthavn i Kolby Kaas.
 
Sejltilladelse
Mandag aften har "Kanhave" så endelig fået sejltilladelse. Første officielle tur var til Samsø mandag aften kl. 22.00, og fra i dag til morgen kl. 06.00 indgår "Kanhave" i den ordinære sejlplan.
 
Dansk sejlbåd i problemer
En 35 fods sejlbåd på vej mod Nuuk fra Færøerne fik lørdag motorproblemer ved Qaqortoq, og "Ejnar Mikkelsen" satte kurs mod positionen. Ved syv-tiden om morgenen fik inspektionskutteren kontakt med sejlbåden og det viste sig at der var problem med gearet og sejlbåden var ved at løbe tør for brændstof. To maskinfolk fra "Ejnar Mikkelsen" blev sendt ombord og konstaterede at gearet var brudt sammen i mangel på smøreolie. Politikutteren "Sisak III" blev kaldt til assistance og tog sejlbåden på slæb til Qaqortoq. Grønlands Kommando understreger at besætningen på sejlbåden kunne prise sig lykkelige over det gode vejr i området i de seneste døgn, ellers kunne situationen have udviklet sig mere uheldigt.
 
Krydstogtsrederi fravælger København
Der har været rekordmange krydstogtsanløb i København i år, men signalerne for næste år ser anderledes ud. Det store selskab Holland-America Line som har 14 anløb i år skærer således ned til 2 anløb næste år. Forklaringen er hensyn til økonomi og for høje havneafgifter i København. Rederiet har ellers København som begyndelse og slutning på et togt, så det har betydet en del omsætning i København f.eks. til ekstra overnatninger.
 
København forventer stadig stigende indtægter fra krydstogtsturister
Der ventes rekordår i år med 620.000 passagerer til og fra København, og der er udsigt til endnu flere besøgende næste år. Det glæder erhvervslivet i København. F.eks. har forretninger som Illum, Tivoli og Kanalrundfarten passagerer fra skibene som en væsentlig del af sommer-markedet.
 
Rabatter med Color Line
FDE-koncernen (som er ejet af "International Transport Danmark"), kan tilbyde sine kunder 8% rabat på standardpriserne med Color Line Cargo.
 
Billeder fra Hr. Møllers nye million-båd.
 
Lindø har mange mulige nye lejere
Op mod 30 potentielle lejere til arealerne på Lindø-værftet er identificeret af et konsulentfirma. Direktør Finn Buss Nielsen siger at værftet har været i kontakt med både store og små selskaber efter beslutningen om ændret fokus er taget, men vil ikke kommentere mere konkret. Tidligere erfaringer vil ikke begrænse den videre udvikling, og direktøren hentyder også til muligheder inden for installation og vedligeholdelse af havvindmøller.
 
Polsk byggefirma får millionbod i Arbejdsretten
Zaklad Budowlona fra Lwówek som har arbejdet i Danmark i 2007 og 2008 er dømt til at betale en bod på en million kroner til TIB og 3F. Dommen er givet for brud på overenskomsten og underbetaling af udstationeret arbejdskraft. De ansatte fik 40 kroner i timen selvom det polske firma var medlem af arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri. De ansatte fik heller ikke pension, feriepenge eller søgnehelligdagsbetaling som de skulle efter overenskomsten. Det samlede snyderi beløb sig til over 2 millioner kroner, men de to forbund er indforstået med Arbejdsrettens afgørelse. Den polske virksomhed har ikke længere aktiviteter i Danmark, hvorfor boden vil blive forsøgt inddraget i Polen. (dommen er endnu ikke lagt på Arbejdsrettens hjemmeside).
 
Beskidte gloser er urgammel kamp for at overleve
Forskere fra Keele University er efter forsøg kommet frem til den konklusion at man kan tåle større smerte hvis man bander og svovler samtidig. Des værre gloser des mindre smerteoplevelse. Dr. Richard Stephens mener det forklarer den vidt udbredte tilstedeværelse af bandeord i de fleste sprog verden over, og mener bande-sproget har været en del af kampen for overlevelse.
Jyllandsposten, 13/7 13.27, http://jp.dk/nyviden/article1753581.ece
 
Risiko for 18 års fængsel for at filme og fotografere kolleger i bad
To amerikanske soldater er anklaget for at have filmet og fotograferet to kvindelige kolleger mens de var i bad og efterfølgende distribueret optagelserne. Det skete i en træningslejr forud for en udsendelse til Iraq. Den ene er bl.a. anklaget for overtrædelse af gældende regler og for distribution af pornografi. Han risikerer 18 års fængsel, mens den anden er anklaget for at have hjulpet og han risikerer 12 års fængsel.
 
Kvinder piskes for at gå i lange bukser
I Sudan er en gruppe kristne kvinder på 13 personer idømt ti piskeslag for at gå på restaurant i lange bukser. Nogle har valgt straks at tilstå og acceptere straffen, mens andre vil køre retssag med den begrundelse at Sudans ikke muslimske befolkning ikke er omfattet af sharia-lovgivningen.
 
Baltic Dry Index
2975 (-10) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 13/7, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 546,06 DKK
100 Euro = 757,54 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 48,10 (-0,50)
APM A-aktie: 28.700 (+300)
APM B-aktie: 29.200 (+300)
D/S Norden: 162,25 (-0,75)
DFDS: 2610 (-9)
Mols-Linien: 64 (+4)
Børsen,14/7
 
THORA LUND
046(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1