Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 7/-2009 10.00
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie til 13. juli
Christian Petersen - ferie til 20. juli
 
FRA MEDIER
 
Kan snart være med "Kanhave"
SamsøTrafikken annoncerede i går, at "Kanhave" forventes i drift fra onsdag d. 8. juli. Afgangs- og ankomsthavn vil være Sælvig. Der er indsat ekstra afgange med "Skjoldnæs" fra den 13.-19. juli, og med "Kanhave" d. 18. og d. 19. juli.
 
Hapaq-Lloyd afviser
En talsmand for rederiet afviser forlydender om at der er søgt statsstøtte for at klare sig gennem recessionen. Talsmanden tilføjer dog at alle muligheder for øjeblikket undersøges.
 
Der ventes nu på "ofre" i containerbranchen
Drewry Shipping Consultants forventer containerbranchen vil tabe 20 milliarder dollar i 2009, med et fald i containerhåndtering på 10,3% til sammenligning med 2008 hvor branchen fik et overskud på 5 milliarder dollar. En analytiker fra firmaet mener branchen vil ændre sig med konkurser, fusioneringer eller indskrumpninger.
 
Stigende handel med containerskibe
Nyhedsbrevet Alphaliner skriver at 29 containerskibe er blevet handlet i juni og det er det højeste handelsniveau siden medio 2007. Det er bl.a. tvangsauktioner og pressede rederier som har trukket købere tilbage til markedet.
 
Ledig containerkapacitet falder
Nyhedsbrevet Alphaliner skriver at andelen af ledig containerkapacitet på det seneste er faldet med 5%. Det skyldes stabil efterspørgsel og mindre udbud. Den 6. juli var 9,5% af den samlede containerflåde ledig.
 
Mærsk udskyder levering af tankskibe
Mærsk har udsat leveringen af to nye LNG-skibe på grund af manglende beskæftigelse til skibene, skriver Tradewinds. En talsmand for rederiet bekræfter at leveringen er udskudt til sidste mulige tidspunkt, henholdsvis ultimo 2009 og februar 2010. Der er først beskæftigelse til det ene af skibene i juli 2011 hvor det er chartret ud, og endnu ingen aftaler for det andet.
 
Højere effektivitet i Mærsk-terminal
Suez Canal Container Terminal oplever vedvarende effektivitets-fremgang. I juni blev egen-rekorden i antal containerløft således slået med 150.340 løft svarende til 36 stk i timen pr. kran. APM Terminals ejer 55% af terminalen.
 
Opklaringsenheden
Har udsendt sin kvartalsvise orientering nr. 2/2009 med indhold om overbordfald, sejladshændelser med en hurtigfærge, en grundstødning i Øresund og en ulykke om en kompressor. Herudover resumeer af kvartalets rapporter samt sammenfatning af en temaundersøgelse om brand i skibe.
 
IMO-rådsmøde i London fra 29. juni til 3. juli
Budget 2010-2011
Danmark foreslog at der burde skæres ned på antal mødedage, vurdere rapportafgivelser samt overveje behov for oversættelser. Justeret budgetforslag fremlægges i november.
 
IMO Member State Audit Scheme
Status for frivillig audit er at 50% af IMO's 168 medlemslande har tilsluttet sig audit. Forslag om obligatorisk audit mødt af bekymringer om finansieringen, men flertallet støtter en obligatorisk audit. Generalsekretæren skal udarbejde en tidsplan som tager højde for bekymringerne.
 
Sørøveri
Samstemmende dyb bekymring for det fortsatte problem, særlig ved Somalia. Opfordring til øget samarbejde og IMO Award for Bravery at Sea til de internationale flådestyrker.
 
Verdens maritime dag 2010
Rådet besluttede at temaet skal være "2010 - Year of The Seafarer" som anerkendelse for de søfarendes bidrag til verdenssamfundet.
 
Fortsat arbejdspladser på Lindø
Værftet kan være tæt på nye aftaler om udlejning af værftsarealer, og adm. direktør Finn Buus Nielsen mener det kan være muligt at leje det hele ud. Der foregår for tider forhandlinger med flere virksomheder som kan tage kortere eller længere tid at afslutte. Direktøren vil ikke afsløre hvilke virksomheder der forhandles med. I dag er der 2.500 timelønnede og funktionærer tilbage på værftet og uden nye ordrer vil den samlede medarbejderstab være reduceret til 700 om et år. Som det ser ud i dag leveres det sidste skib i 2012. Indtil videre er 10% af arealerne lejet ud.
 
Hanstholm vil have Danmarks første center for bølgekraft
Bag planerne er bølgeenergibranchen, Ålborg Universitet, Thisted Kommune og Hanstholm Havn, som vil udvirke at virksomheder for bølgeenergi simpelt kan indlogere sig i havnen. Centeret er tænkt som et forsøgscenter som dog skal kobles til elnettet. Andre steder i Europa skyder tilsvarende bølgeenergicentre op, f.eks. i England og Skotland. Hanstholm anses for ideelt i Danmark, fordi der er energi at komme efter, uden man kaster sig ud i de allerstørste bølger.
 
Ingen aftaler i SAS
Forhandlinger og samarbejde med de 39 fagforeninger i SAS om massive besparelser er nu opgivet, meddeler SAS-ledelsen. Der er gjort nogen fremgang gennem de to ugers forhandlinger, men modkrav fra fagforeningerne har gjort det umuligt at finde løsninger som kunne give langvarige og betydelige omkostningsbesparelser. Målet er at spare en milliard svenske kroner, heraf 200 millioner i SAS-Danmark. Andre udveje vil nu blive vurderet.
 
Stadig fald i industriproduktionen
Industriproduktionen eksklusive skibe og andre transportmidler faldt med 1,5% fra april til maj, og dermed fortsætter det markante fald i produktionen som satte ind i efteråret 2008. Niveauet er nu det laveste i dette årti.
Danmarks Statistik, 6/7, http://www.dst.dk/nytudg/12081
 
Misbrug af ledige i aktivering på virksomhedspraktik
Efter sommerferien skal beskæftigelsesministeren svare på spørgsmål fra SF om, hvordan det kan lade sig gøre at et jobcenter f.eks. sender en murer med 35 års erfaring i aktivering på virksomhedspraktik.
 
Nyhedsbrev Danmarks Rederiforening nr. 7
Indhold:
* Rekrutteringskampagnen
* Frivillig implementering af ballastvand konventionen
* Samarbejdsmuligheder på DTU
* Rotterdam-reglerne
* Vigtige forhandlinger i IMO
* Future of Transport
* EU's hovedkvarter for piratbekæmpelse
* Nøgletal for dansk skibsfart
* EU-Afrika - udvidet samarbejde på transportområdet
* Ny bekendtgørelse til Sømandsbeskatningsloven
* De maritime kompetenceudviklingsfonde
* Tilbageslag for barselsordningen
* Kalender for juli
 
Ugebrevet A4 nr. 24
Indhold:
* Ministeriers repræsentationsforbrug stiger
* Ansøgningerne vælter ind hos virksomheder
* Ledige rammes af depression
* Ledige er nu en folkesygdom
* Man kan betale sig fra reformer
* Storebælt deler middelklassen
* Vi lukker øjnene for børnearbejde i ishuset
* Per (Clausen) versus PET
 
Baltic Dry Index
3375 (-145) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 6/7, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 543,25 DKK
100 Euro = 757,58 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 50 (-1,50)
APM A-aktie: 28.800 (-1200)
APM B-aktie: 29.200 (-1100)
D/S Norden: 170,75 (-4,25)
DFDS: 278.50 (-2)
Mols-Linien: 60 (0)
Børsen,7/7
 
THORA LUND
038(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1