Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 3/7-2009 10.00
3/7-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie til 13. juli
 
FRA MEDIER
 
Rederiet Thor ramt af kurstab og tekniske udgifter
Rederiet med kontor i Svendborg, og ejet af rigmanden Gunnar Ruben, blev i 2008 hårdt ramt af kurstab på obligationer og udgifter som følge af tekniske uheld med et af sine skibe. Resultatet for 2008 før skat landede på 6,5 millioner ud af en omsætning på 233 millioner. Indeværende år tegner heller ikke lyst for rederiet. Der er investeret kraftigt i de seneste år men nybygningsplan er stillet i bero i begyndelsen af 2008.
Børsen, 3/7, side 10
 
Hapaq-Lloyd hyrer "slankeeksperter"
Konsulentfirmaet Roland Berger skal "identificere yderligere omkostningsmuligheder", for det tyske containerrederi. Hapaq-Lloyd har iværksat et spareprogram hvor målet er at spare over 500 millioner euro i år.
Borsen.dk/Nyhedsbireaet Direkt, 2/7 17.46, http://borsen.dk/transport/nyhed/161021/
 
Mærsk skifter farve - og sparer olie
Rederiet satser på at den blå farve får et grønt skær skriver shippingavisen Lloyd's List. Udviklingen planlægges i divisionen "Maersk Maritime Technology" som har fået opgaven at reducere udslip af drivhusgasser med 20% frem til 2017 og til sammenligning med 1007-niveauet. Den grønne profil forventes at øge rederiets konkurrenceevne. Der ses på alle muligheder for at spare energi, både designmæssigt og operationelt. F.eks. er en serie på 16 ny-designede 7500 TEU containerskibe som er på vej fra 2011-2013, designede til at bruge 23% mindre energi end deres forgængere.
 
Kan ikke undgås at "Villum Clausen" mister styringen
Efter opklaringsenhedens rapport om "Villum Clausen" og 7 registrerede ulykker/hændelser ved anløb af Rønne Havn, konkluderer både BHT og Søfartsstyrelsen, at det ikke vil kunne undgås at skibet lejlighedsvis mister styringen på vej ind i Rønne Havn. Direktør Mads Kofod mener ikke der er tale om et større problem, fordi erfaringen viser at styrmanden i de næsten uforudsigelige situationer er i stand til at stoppe skibet og rette kursen ind. Søfartsstyrelsen på deres side er i gang med en generel sikkerhedsvurdering af hurtigfærger, og af "Villum Clausen"-typen i særdeleshed. Formanden for Bornholms Passagerforening, Bjørn Carlsen, mener sikkerheden står over alt andet, og fastholder at superfærger er en bedre løsning end hurtigfærger af katamarantypen. Superfærger sejler både hurtigt, og langt mere stabilt og behageligt for passagererne end hurtigfærger, udtaler Bjørn Carlsen, som mener at færgerne bør ejes af staten og kun driften udliciteres.
Bornholms Tidende, 1/7, side 3
 
"Vesborg" bliver på Samsø til 6. juli
Færgen som skulle have været sat ind på Spodsbjerg-Tårs-ruten d. 3. juli, har fået dispensation til at blive på Samsø til og med d. 6. juli, med afgang og ankomst i Kolby Kaas.
 
Sikringsofficerer i skibe
Bekendtgørelse om "Uddannelse og kvalifikationskrav" som sikringsofficer er netop udsendt med nye regler der følger af internationale krav. Bekendtgørelsen trådte i kraft d. 1. juli.
 
Nu mere end 70 Safety Alerts
Safety Alerts udstedes på baggrund af nearmiss hændelser der registreres fra danske rederier, og lægges i database for at advare, informere yderligere om eller vidensdele med erhvervet. Safety Alerts databasen kan findes på Arbejdsmiljørådets hjemmeside under "Nearmiss.dk".
 
Flere fritidssejlere og fiskere forulykker
SOK har i første halvår af 2009 oplevet en stigning i antallet af søredningsoperationer og antallet af omkomne er fordoblet fra 7 til 14. Herudover er 9 personer fortsat savnede og formodes omkomne. Det gode forårsvejr har sin del af forklaringen fordi det lokker flere til søs. I alt 164 gange har SOK haft skibe og helikoptere i aktion til sammenligning med 132 gange i første halvår af 2008.
 
Danske Havnes nyhedsbrev 6-7/2009
Indhold:
* Leder: Stor udvikling i erhvervsarealer på havne
* Den urimelige isafgift er måske på vej væk. Ordningen forhandles i oktober
* Stadig usikkerhed om lodsning. Møde med forsvarsministeren i september
* Danske Havne har fået ny direktør
* Transportministeren på besøg. Baglandsinfrastrukturen til havne har høj prioritet
* Danske Havne i Persontransportens Tænketank
* Danske Havne og Transportministeriet på havnebesøg i Nyborg og Korsør
* Danske Havne og MF’er på havnebesøg i Nykøbing F. og Næstved
* Danske Havne: Mere markedsorientering og viden om international transportudvikling
* Flere penge til norske havne
* Flere penge til tyske havne
* IAME. En konference med fokus på national og international forskning
* Svensk formandskab for EU vil have fokus på transportpolitik
* Brug dog havnen. Kulturarvstyrelsen har udgivet en ny publikation
* Kursus om bygge- anlægskontrakter den 22. oktober i København
* God kommunal ledelse af selskaber. KL holder kursus den 2. og 8. september
* Månedens citat
* Møder og konferencer juli-oktober
* Sommer i Danske Havne
 
SAS-forhandlinger om lønnedgang brudt sammen
Torsdag eftermiddag brød forhandlingerne mellem Luftfartsfunktionærerne og SAS om en lønnedgang på 6% sammen. Funkrtionærerne var gået til forhandlingerne med et mandat om ja til 6% lønnedgang for resten af året, mod at arbejdstiden også blev sænket med 6% og ingen ville blive fyret. Modellen er nu pillet af bordet og forhandlinger suspenderet indtil mandag.
 
Lønmodtagernes Dyrtidsfond hæver loftet over udbetalinger til konkursramte
Ved konkurser er loftet over udbetaling til den enkelte lønmodtager fra i går hævet fra 110.000 kroner til 160.000 kroner. Samtidig er loftet over udbetalinger ved betalingsstandsninger hævet fra 55.000 til 80.000 kroner. Beslutningen er truffet af beskæftigelsesministeren efter indstilling fra Lønmodtagernes Garantifond. Sidst loftet blev hævet var i 2004.
 
HK overvejer at sælge sit hovedsæde i København
Bygningen i Weidekampsgade 8 med udsigt til Bryggen, voldene og det centrale København, betalte Danmarks næststørste fagforbund i 2002 375 millioner kroner for. Siden er det gået voldsomt tilbage og forbundet har mistet hvert tiende medlem. Sidste år kunne HK registrere et underskud på 126 millioner kroner. Forbundsformand Kim Simonsen afviser at salgstankerne er forbundet med økonomien, men siger samtidig at han ikke er forlovet med bygningen hvor HK bor i dag.
 
Fortsat stigende ledighed
Fra april til maj steg ledigheden med 4.100 personer, omregnet til fuld tid og korrigeret for sæsonudsving. Dermed nåede ledigheden i maj måned op på 97.000 svarende til 3,5% af arbejdsstyrken. Stigningen er mindre end i de foregående to måneder, hvor ledigheden steg med 10.000 fuldtidsledige pr. måned.
Danmarks Statistik, 2/7, http://www.dst.dk/nytudg/11712
 
Arbejdsretsdom
AR2009.0385 - Dansk Told & Skatteforbund mod Koncepthuset. Spørgsmål om hjemmel til udpegning af en mæglingsmand iht funktionærlovens §§ 10-14 i tvist om afskedigelsesgodtgørelse efter funktionærlovens § 2b. Virksomheden havde afvist at forhandle fratrædelsesvilkår for et medlem som var opsagt med henvisning til samarbejdsvanskeligheder.
Arbejdsretten konkluderer at bestemmelsen må forstås således, at den alene omhandler forhandlinger til løsning af en interessekonflikt om løn- og arbejdsvilkår. Begæring om udpegning af en mæglingsmand tages derfor ikke til følge.
 
Første afgørelse om aldersdiskrimination
Ligebehandlingsnævnet har truffet de første afgørelser om forskelsbehandling på grund af alder. Syv lønmodtagere har fået ret i at de har været udsat for aldersdiskriminering.
Beskæftigelsesministeriet, 2/7, http://www.bm.dk/sw35473.asp
 
Baltic Dry Index
3672 (-70) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 2/7, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 543,25 DKK
100 Euro = 757,58 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 51,50 (-2)
APM A-aktie: 30.400 (-1200)
APM B-aktie: 30.900 (-1200)
D/S Norden: 176,25 (-8,50)
DFDS: 280 (0)
Mols-Linien: 64,50 (0)
Børsen,3/7
 
THORA LUND
041(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1