Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 29/6-2009 10.00
29/6-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Strandberg – Københavns Byret (Folmer-retssag)
Jannik N. Madsen – skibsbesøg Göteborg
Ole Philipsen - ferie til 13. juli
 
FRA MEDIER
(opdateret fra fredag kl. 10.00)
 
Pirateri
Retssag mod Folmer om Danica White-kapringen
I dag (og i morgen) afvikles retssagen mod rederiet ved Københavns Byret, med erstatningskrav efter den 83 dage lange gidseltagning ved Somalia i 2007. Påstanden er bl.a. at rederiet hverken sikrede besætning eller kaptajn ved at give dem de nødvendige instruktioner.
 
Internetkabel forsinkes på grund af piraterne
Mange lande i det østlige og sydlige Afrika trækkes med et langsomt internet, og det skal udlægningen af et 15.000 kilometer langt fiberkabel råde bod på. Imidlertid er udlægningen forsinket med mindst en måned på grund af den usikre situation i området ved Somalia. Kablet forventes nu udlagt i slutningen af juli måned.
Maritime Danmark/business.dk, 28/6 12.01, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5141
 
Samarbejde med islamisterne kan bane vejen for fred
Det er slået fejl at skabe stabilitet i Somalia med en centralregering, som i øjeblikket tigger det internationale samfund om at intervenere. Men løsningen ligger ikke i fremmede tropper, men i intensiveret samarbejde med de islamistiske oprørere. Oprørerne er i øjeblikket delt i to grupper, henholdsvis Al Shabab-militsen, som er et sammenrend af internationale jihadister, og sammenslutningen Hizbul Islam, som er en sammenslutning af krigsherrer under ledelse af veteranen Sheikh Hassan Aweys. Netop Aweys er en nøglefigur for at skabe varig fred og stabilitet i Somalia. Samme Aweys var i regeringen som blev væltet fra magten i 2006 da Etiopiske styrker invaderede landet. En Somalia-ekspert mener det er en forudsætning for at komme videre, at Aweys og andre ledere fjernes fra USA's - og andre landes - lister over terrorister. Problemet er imidlertid at Vesten tilsyneladende ikke er parat til samarbejde med de mere radikale islamister.
Information, 26/6 side 5
 
IMB Live Piracy Report - updates
25/6 1930 UTC psn 02.58M 105.11E i nærheden af Mangkai Islands, Indonesien
Otte pirater bevæbnede med lange knive entrede et fragtskib i fart. Piraterne holdt en matros og en styrmand som gidsler på broen. De stjal kontanter og besætningsejendele og forsvandt i en lille båd.
 
25/6 2140 LT psn 02:58.3N 105:14.2E i nærheden af Mangkai Islands, Indonesien
Fem pirater bevæbnede med lange knive entrede et fragtskib i fart. De stjal kontanter og ejendele fra besætningen og forsvandt i en lille båd.
 
24/6 1930 UTC psn psn 01:20.2S 117:02.8E yderred Balipapan, Indonesien
To røvere i en lille båd forsøgte at entre en bulkcarrier som lå for anker. Besætningen slog alarm og mønstrede. Røverne afbrød forsøget og forsvandt. Lods-stationen informeret.
 
22/6 0610 UTC psn 13:20.10N 050:20.50E Adenbugten
Pirater i skiffs med våben og raketstyr sejlede mod et tankskib fra styrbord side og affyrede RPG's. Tankskibet slog alarm, aktiverede brandslanger og kontaktede et krigsskib. Et skib svarede at det var på vej til assistance. Ved synet af krigsskibet afbrød piraterne angrebet og forsvandt.
 
22/6 0550 UTC psn 13:33N 050:19E Adenbugten 
Fire skiffs med pirater bevæbnede med håndvåben og RPG's forfulgte et fragtskib og åbnede ild mod det. Skibet øgede hastigheden, foretog undvigemanøvrer, kontaktede krigsskibe i området og løsgjorde dækslast. Endvidere smed skibet savsmuld ud over siden som hæmmede piraternes udsyn. I mellemtiden ankom koalitionens krigsskibe og piraterne afbrød angrebet. Krigsskibene stoppede pirat-bådene og konfiskerede deres våben.
 
Mærsk vil øge på asiatiske ruter
Rederiet vil seksdoble sin del af containerhandelen intern i Asien. Målsætningen er at øge den nuværende andel som er på 2% til at være sammenlignelig med andelen interkontinentalt som er på 12-15%.
 
Mærsk Line har indgået ny aftale med de japanske rederier NYK og MOL
En tidligere såkaldt "slot-charter-aftale", hvori også indgik rederiet Cosco, om sejlads på New Zealand, er nu afløst af ny aftale med NYK og MOL og med uegentlig service på en række havne. Mærsk Line har annonceret ratestigning på 250 dollar pr. TEU på asiatiske ruter til New Zealand.
 
Mærsk og "corporate social responsibility"(CSR) i Kina
Mærsk har intensiveret sine bestræbelser på at levere CSR i de kinesiske lokalsamfund, som også mange andre virksomheder, både udenlandske og lokale gør. F.eks. opførte Mærsk i udkanten af jordskælvsområdet i Sichuan-provinsen sidste forår en containerskole med 60 40-fods containere med plads til 600 elever. Mærsk leverede også møbler, aircondition og nye containere til skolen. I de sidste 10 år har Mærsk bygget 27 almindelige skoler som led i den sociale indsats i Kina, og i dag er virksomheden involveret i mere end 100 CSR-aktiviteter i landet. På den anden side har Mærsk været stærkt kritiseret for ansættelsesforholdene på to containerfabrikker i Dongguan og Qingdao, hvor de ansatte i følge en medarbejderhåndbog ikke havde lov til at strejke eller til at melde sig i fagforening. Mærsk har efterfølgende ændret reglerne så de lever op til internationale standarder.
Børsen, 26/6, side 10
 
Suez-kanalen forventer indtægtsfald på 14%
Myndighederne forventer kun en indtægt på 4,7 milliarder dollar i år mod 5,4 milliarder sidste år. Faldet skyldes at mange rederier har valgt at sejle rundt om Afrika for at spare på omlostningerne mens oliepriserne var lave, og samtidig slippe for at sejle gennem det piratfyldte farvand ved Somalia.
Maritime Danmark/Lloyds List, 26/6 09.54, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5135
 
Tæt på afgørelse om ny færgerute
Der arbejdes seriøst med planer om en ny færgerute mellem Århus og Skødshoved med fem daglige dobbeltture. Resultatet af overvejelserne forventes i august, hvor det på et møde skal besluttes om der skal arbejdes videre. En arbejdsgruppe har arbejdet et år med de økonomiske beregninger og færgetypen der tænkes på er en katamaran med plads til 100 personer og ingen biler. En erhvervstænketank fra Syddjurs Kommune har tidligere påpeget at en færgerute kan betyde meget for områdeudviklingen.
 
Sejlende by anløb Århus fredag morgen
Det britiske krydstogtsskib "Arcadia" anløb fredag Århus på ruten: Tyskland, Oslo. København, Århus, Amsterdam og Belgien.
 
Miljørigtigt krydstogtsskib kommer nok aldrig ud at sejle
STX Europa har samlet en rækket miljøideer i et konceptskib "Eoseas", som ikke forventes at kommei drift, men som kan give et fingerpeg om den sandsynlige udvikling. Bl.a. kan fem massive sejl øge skibets fremdrift, der bruges naturgas til at producere strøm og der er avancerede systemer til genbrug af vand. Solfangere producerer strøm, overfladebelægning fungerer som naturligt klimaanlæg, affald omdannes til energi og injektion af luft under skroget sparer energi.
Maritime Danmark/STX Europe, 26/6 10.54, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5136
 
Vellykket minerydningsøvelse
NATO's minerydningsstyrke har deltaget i årets BALTOPS med danske "Thetis" som kommandoskib. Der er fundet ankre og sprængstof fra to miner i de fire minelinjer i Østersøen som feltet bestod af. 16. juni var alle 15 minerydningsskibe som deltog i øvelsen samlet til en øvelse nord for Kadetrenden. Minerydningsstyrken er indtil 29. juni i havn i Kiel hvorefter der sejles til sommerferie i hjemhavnene.
 
Gasfund til 25 års forbrug
Ifølge Energistyrelsen kan fundet af Danmarks største naturgasfelt i Nordsøen, Svanefeltet, vende op og ned på fremtidsudsigterne for dansk selvforsyning med naturgas. Det er Dong Energy som ejer retten til fundet. Efterforskningsboringen fandt sted i 2002 og gassen blev fundet i en dybde på 5,5 kilometer. Det gør det både dyrt og vanskeligt at hente gassen op. Besluttes det at hente gassen vil det bringe den danske selvforsyningsperiode op på 35-40 år.
 
Fripladser til 10 studerende på MSSM konference
Konferencen har fokus på problemstillinger som optager det maritime erhverv. MSSM = Maritim sikkerhed sundhed og miljø. Afvikles i dagene 27.-28. august på hotel Nyborg Strand. Der er nu bevilget støtte til 10 fripladser til elever fra maritime uddannelser i Danmark.
 
Antallet af fyringer falder
Fyresedlerne sidder ikke nær så løst hos personalecheferne, som de har gjort det seneste halve år. Ifølge Søndagsavisen har finanskrisen kostet 106.000 danske arbejdspladser i løbet af de seneste seks måneder. Nu melder de private arbejdsgivere, at de forventer at nedlægge 17.000 job de kommende tre måneder og blot 4000 i de efterfølgende tre måneder. Cheføkonom i Dansk Erhverv Jens Brendstrup siger, at tallene viser, at det frie fald på arbejdsmarkedet er slut. Og at virksomhederne registrerer stigende omsætning og tager nye medarbejdere ind. Både hos DI og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AErådet) har man dog stadig svært ved at lade jublen bryde endeligt løs. "Vores egne undersøgelser peger også på, at færre virksomheder planlægger at afskedige medarbejdere i 3. kvartal end i det forudgående kvartal. Det kunne tyde på, at de stigninger i ledigheden på 10.000 personer om måneden, som vi har set på det sidste, ikke vil fortsætte i 3. kvartal. Men vi er stadig langt fra, at virksomhederne ligefrem har positive forventninger om en stigning i beskæftigelsen," siger økonomisk konsulent i DI, Jens Erik Zebis. Samme melding kommer fra Frederik I. Pedersen, chefanalytiker i AErådet.
 
Stort flertal af danske lønmodtagere er funktionærer
I dag er 64% af den danske arbejdsstyrke funktionærer, medens tallet kun var 44% i 1970. Det viser en undersøgelse fra Syddansk Universitet. Formanden for HK/Privat, Karen Retvig, mener det dokumenterer at Danmark endegyldigt har forladt det gamle industrisamfund. Hendes vurdering er at omkring 40% af LO's medlemmer i dag er omfattet af funktionærloven.
 
Timelønnede hos Danfoss ikke med på ideen om selvbetalt ferie
Direktionen og ledere hos Danfoss har accepteret ulønnet ferie for at hjælpe virksomheden, og også funktionærer har fået tilbuddet om en uges ubetalt ferie. I mandags blev de timelønnede så præsenteret for ideen og her var stemningen imod. Det er dog aftalt at der skal snakkes om emnet igen i august. 3F Als vil ikke anbefale folk at stemme ja, og påpeger at en mistet ugeløn har indflydelse på pension, feriepengeberegning og har muligvis betydning for en eventuel efterfølgende dagpengeberegning. De ansatte i produktionen har også ydet deres med arbejdsdeling m.v. tidligere. I seneste fyringsrunde for et par måneder siden blev 175 medarbejdere afskedigede, men der er ikke lige nu tale om nye fyringer.
 
Lotteri om jobindsats
På baggrund af et stigende antal arbejdsløse har Københavns Kommune valgt at lade et tilfældighedssystem relateret til de to sidste cifre i personnumeret, afgøre om den enkelte ledige får tilbudt en minimumsindsats eller et intensivt jobsøgningskursus.
 
Antal arbejdsskadesager
I 2008 blev der anmeldt knap 41.000 sager til Arbejdsskadestyrelsen. Det er et stabilt anmeldelsesmønster siden 2006. Anerkendelsesprocenten for erhvervssygdomme ligger på niveau med 2007, men den er faldet lidt for arbejdsulykker. Anerkendelsesprocenten i psykiske sager steg fra 4,9% i 2007 til 6,9% i 2008.
Arbejdsskadestyrelsen, 26/6, http://www.ask.dk/sw28026.asp
 
Kineserne er sure fordi Google ikke blokerer for porno
Microsofts søgemaskine retter ind til højre og bortcensurerer porno fra nettet. Men Google som også har gjort honnør for de kinesiske krav om netadgang uden vulgær porno, har ifølge kineserne ikke været grundige nok, hvorfor adgangen til Google flere gange er blevet spærret i Kina i den seneste tid. Microsofts nye søgemaskine Bing derimod honorerer også kinesiske krav om politisk censur, og det er således meget begrænset hvad en kineser kan finde om massakren på den Himmelske Freds Plads i 1989. Kinas greb om internettet kaldes i udlandet for "The Great Firewall". Fra 1. juli er det et lovkrav i Kina at alle solgte computere har installeret programmet Green Dam som bringer overvågning af internettrafik ned på den enkelte computer. Forskere har fundet at programmet i sig selv har alvorlige sikkerhedshuller som gør det let for hackere at inficere alle computere.
 
Ugebrevet A4 - nr. 23
Indhold:
* Danske svine-job forsvinder
* Middelklassen skrumper
* Helles korte sommer
* Teamwork er dårligere end sit rygte
* Til kamp for fløjteblæserne
* Udlicitering er en ideologisk sag
* Opfindelser skal erstatte gylle
* Enhver 6-årigs drøm
 
Baltic Dry Index
3703 (0) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 26/6, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 541,47 DKK
100 Euro = 757,68 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 51 (-3)
APM A-aktie: 29.700 (-400)
APM B-aktie: 30.500 (-500)
D/S Norden: 183 (+0,50)
DFDS: 290 (+10)
Mols-Linien: 63 (+3)
Børsen,29/5
 
THORA LUND
037(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1