Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
Tor 25/6-2009 10.00
25.6-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie til 13. juli
John Ibsen - møder hele dagen (Dansk El Forbund, Molslinien, Scandlines)
Christian Petersen - møder hele dagen (Dansk El-Forbund, Molslinien, Scandlines)
Henrik Mikkelsen - medsejlads DFDS "King of Scandinavia"
 
FRA MEDIER
 
APM Terminals satser på det eksisterende
I interview til netavisen Port Strategy udtaler adm. direktør Kim Fejfer og chief commercial officer Richard Mitchell, at APM Terminals fremover vil have fokus på eksisterende terminaler frem for at se på nye muligheder. Baggrunden er bl.a. besværet med at skaffe ny kapital. APM Terminals er verdens tredjestørste havneoperatør med en markedsandel på 6,6% og en kundekreds på 60 rederier hvoraf Mærsk Line er den største. Andel af håndterede containere fra andre rederier er steget fra 34% i 2007 til 38% i 2008.
 
Nordea sælger 13 skibe for kriseramt kunde
De 13 skibe som tilhører rederiet Eastwinds er solgt af rederiets bank Nordea til et selskab ved navn Draften som er en del af et israelsk selskab baseret i Monaco. Nordea havde pant i skibene og valgte at sælge flåden efter et skib var blevet tilbageholdt i Lousiana som sikkerhed for en retssag. De nærmere salgsbetingelser er ikke offentliggjort. Der er tale om 10 containerskibe, to bulkcarriers og et reeferskib.
Maritime Danmark/Lloyds List, 24/6 11.09, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5116
 
Nyrestaurerede "Loa" tæt på at blive sejlet i sænk
Barkentinen "Loa", hjemmehørende i Ålborg, var tirsdag tæt på at ende på bunden af Nørresundby Havn. Kaptajnen på fragtskibet "San Remo" havde mistet kontrollen over sit skib og var med høj fart ved at sejle ind i siden på "Loa". I sidste øjeblik fik mandskabet på "San Remo" kastet ankeret mens skibet var i fart og det forhindrede kollisionen da "San Remo" blev stoppet få meter fra "Loa". "Loa" er netop nyrestaureret og skal afgå fredag til Gdynia for at deltage i årets Tall Ships Race.
Maritime Danmark/DR P4 Nordjylland, 24/6 15.58, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5122
 
Gigantfærge bakkede 40 kilometer i smal kanal
Cruiseskibet "Celebrity Equinox" med plads til 2.850 passagerer havde en usædvanlig tur fra sit tyske værft til det engelske værft i Southampton. Skibet som er 317 meter langt og 37 meter bredt måtte liste sig gennem den smalle kanal Ems med kun 4-6 meters frigang på hver side. Turen lykkedes uden skrammer og skibet ventes indsat til sejlads i Middelhavet fra 8. august.
 
"Kanhave" i Hou
Allerede mandag var 75 danske håndværkere og værftsarbejdere i gang med færdiggørelsen af den nye Samsøfærge og tirsdag øgedes antallet til 100. Sugekopper som skal fastgøre færgen ved havneankosmt skal indstilles i næste uge, først i Hou og siden i Sælvig. Skibet bliver godkendt til 600 passagerer og der er siddepladser til alle på passagerdækket. Der er en blå og en rød sal og strømstik ved bordene langs væggene, men der er ikke lavet aftale om internetopkobling.
Samsø Posten, 24/6, side 1 og 2
 
33 nye skippere
Jørgen Chr. Jensen, forstander for Skagen Skipperskole, har netop kunne ønske 33 elever og søfartserhvervet tillykke med de færdiguddannede skippere.
 
Forskere diskuterer søfart, havne og logistik
På en IAME-konference i København i dagene 23.-26. juni diskuterer flere hundrede forskere fra hele verden "Understanding Shipping Markets", med havnelogistik, havneøkonomi og havneudvikling på dagsordenen. Konferencen er et led i at promovere Det Blå Danmark, og Danske Havne deltager i hele konferencen.
 
Allerede om få år ventes mangel på arbejdskraft
De erhvervsuddannede som udgør rygraden i det danske arbejdsmarked, og som udgør 45% af alle privat ansatte, vil i 2020 være reduceret med 110.000. Det fremgår af en analyse som er udfærdiget af Dansk Arbejdsgiverforening. Formanden for Arbejdsmarkedskomissionen, Jørgen Søndergaard, mener tallene illustrerer at velfærdsreformen er for sent ude, og at det ville have været bedre hvis tilbagetrækningsalderen var hævet hurtigere end det nu sker fra 2019 og frem. Den forventede mangel på arbejdskraft på en række faglærte områder forventes at give pres på højere lønninger.
 
Dansk Metal anker afgørelser fra Arbejdsskadestyrelsen
Styrelsen har afvist fem medlemmers lidelser efter arbejde på Grindstedværket som erstatningsberettigede arbejdsskader. Dansk Metal mener styrelsen har været sjusket i sagsbehandlingen og fejlet ved ikke at få specialister til at undersøge medlemmerne. De fem har tydelige skader i nervesystemet eller hjerneskader og alle har Parkinsons lignende symptomer. For et år siden blev Grindstedværket afsløret i at have udsat de ansatte for kviksølv i en periode på 18 år fra begyndelsen af 60'erne, og i øvrigt have fortiet problemet. Dansk Mertal har anmeldt 22 sager til Arbejdsskadestyrelsen og 3F har anmeldt 135 sager.
 
Kviksølvoffer får erstatning
Arbejdsskadestyrelsen har anerkendt den første arbejdsskade fra en tidligere ansat på Grindstedværket, oplyser direktøren for styrelsen, der ikke kan udtale sig nærmere om den konkrete sag. Anerkendelsen kommer efter en række afslag.
 
Arbejdsomkostningerne
I Danmark steg arbejdsomkostningerne i f'ørste kvartal af 2009 med 3,9% i forhold til samme kvartal året før. I EU som helhed var stigningen historisk lav med 1,5% og i USA steg arbejdsomkostningerne med 1,9%.
Danmarks Statistik, 24/6, http://www.dst.dk/nytudg/12571
 
Lidt overvægt "forlænger" livet
Ny canadisk forskning viser at en smule runde former kan forebygge at man "dør for tidligt". En af forskerne udtaler at det ikke er underligt at såvel megen undervægt som megen overvægt "forkorter" livet, men at nogle "ekstra kilo" forlænger livet er forbløffende. Undersøgelsen er baseret på sammenligning mellem BMI og dødelighed blandt 11.326 voksne canadiere over en periode på 12 år.
 
Cigaretter må ikke længere være "milde" i USA
En nyt omfattende lovkompleks i USA skal begrænse tobakkens skadelige virkninger. Cigaretter må f.eks. ikke længere kaldes "milde" og der må f.eks. ikke reklameres for tobak i nærheden af skoler. Vigtigst er at et nyt højprofileret center med et gigantbudget skal undersøge og godkende de mange tusinde tilsætningsstoffer i tobakken.
 
Baltic Dry Index
3751 (-123) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 24/6, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 543,94 DKK
100 Euro = 757,50 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 55 (+0,50)
APM A-aktie: 31.100 (+800)
APM B-aktie: 31.900 (+800)
D/S Norden: 186 (+9,75)
DFDS: 280 (-2)
Mols-Linien: 65,50 (0)
Børsen,25/6
 
THORA LUND
035(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1