Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 15/6-2009 10.00
15/6-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen, John Ibsen – 10.00 møde i Rødovre
Ole Strandberg - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Nato forstærker indsats mod pirater
Den nuværende NATO styrke i området ud for Afrikas Horn, der tæller fem krigsskibe, vil snarest efter den 1. juli blive fordoblet til 10 fartøjer. "Vi har besluttet at stille Natos stående maritime gruppe til rådighed for bekæmpelsen af pirateri for at supplere de mange enheder, som løser denne opgave ud for Afrikas Horn", siger den britiske forsvarsminister, Bob Ainsworth. Natos forsvarsministre, der netop har mødtes i Bruxelles, siger at de i princippet vil gøre Nato missionen til en langvarig mission. Med beslutningen om at benytte Natos stående maritime gruppe overvinder alliancen det hidtidige problem med, at krigsskibe har været underlagt lovgivningen i de lande, som bidrager med skibene. Dermed øges muligheden for at retsforfølge tilfangetagne pirater. Det ventes, at også et dansk krigsskib vil deltage i styrken.
 
DSV opkøb af DFDS skal kulegraves
EUs konkurrencemyndigheder har igangsat en tilbundsgående undersøgelse af transportkoncernen DSV's køb af en del af DFDS. EU hæfter sig ved, at DSV er den førende speditør i Skandinavien, mens DFDS er det førende ro/ro rederi i Nordeuropa. EU's konkurrencemyndigheder siger, at den indledende markedsundersøgelse har vist, at den planlagte handel i høj grad vil kunne hæmme konkurrencen. Og at de tilsagn DSV og DFDS moderselskab Vesterhavet er kommet med, med henblik på at fjerne konkurrenceproblemerne, har vist sig utilstrækkelige. En tilbundsgående undersøgelse skal nu vurdere, om handlen vil øge udgifterne til eller begrænse adgangen til ro/ro ruter for andre speditører - til skade for forbrugerne. Konkurrencemyndighederne skulle oprindelig have afgjort sagen den 25. maj, men forlængede så fristen frem til fredag den 12. juni – og den frist er altså nu yderligere udskudt. DSV’s topchef Jens Bjørn Andersen udtaler, at det kommer bag på ham, at EU nu ønsker at se købet efter i sømmene endnu engang, idet man var igennem et grundigt forarbejde inden købet. Han mener der er en 50-50 chance for at købet bliver godkendt.
 
Torm tanker på grund i USA
Torm Mary gik natten til torsdag amerikansk tid på grund i Piscataqua floden, på grænsen mellem New Hampshire og Maine. Der er ikke meldt om udslip i forbindelse med ulykken, men tankskibets ror kan have taget skade. Torm Mary var onsdag aften ved 22.30-tiden lokal tid på vej ud af Irving Terminalen i Portsmouth Harbor, da den stødte på grund. Besætningen underrettede straks de lokale myndigheder, der sendte en båd ud for at undersøge, om der var sket et udslip fra skibets tanke. Man kunne dog hurtigt kunne konstatere, at det ikke var tilfældet. Alle der befandt sig på Torm Marys kommandobro da grundstødningen skete, blev rutinemæssigt alkohol- og narkotestet af de amerikanske myndigheder, uden at der blev fundet spor af misbrug. Efter at være blevet trukket fri af grunden, ligger Torm Mary nu i havnen og afventer resultatet af en dykkerundersøgelse.
Maritime Danmark, 12/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5002
 
Fanø-færge påsejler mole i Esbjerg
Al bilsejlads mellem Esbjerg og Fanø blev indstillet fredag middag, efter at motorfærgen Menja med stor kraft påsejlede molen ved ankomsten til Esbjerg. Flere passagerer faldt ved sammenstøddet med molen. De pådrog sig knubs, men ønskede dog ikke at blive kørt til behandling på skadestuen på Sydvestjysk Sygehus. Til gengæld blev der slået hul i molen, som efterfølgende begyndte at falde sammen, hvilket medførte at flere biler måtte fjernes og at sejladsen midlertidigt blev indstillet. Sejladsen blev dog genoptaget igen senere fredag. Fredag vidste man endnu ikke hvad årsagen til påsejlingen var.
Maritime Danmark, 12/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4997
 
Stort optag til de maritime uddannelser
Det går forrygende godt med ansøgninger til aspirantstillingerne i de rederier, der uddanner danske officerer. Det betyder, at man er usædvanligt tæt på at være i mål med hensyn til dette års optag.
 
Køb Hr. Møllers lystyacht
Med små 19 millioner kroner i beredskab kan man blive ejer af en brugt båd sat til salg af Danmarks rigeste mand, Mærsk Mc-Kinney Møller. Salgsmaterialet på skibrederens nuværende, danskbyggede X-73 fra 2002 giver for første gang offentligheden en mulighed for at kikke med om bord. Det fremgår klart, at der er tale om en båd der er bygget i en meget høj standard, uden at den på nogen måder er dekadent.
 
Bankens salgskurser
100 USD = 544,98 DKK
100 Euro = 757,60 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 62 (0)
APM A -aktie: 34.600 (-400)
APM B-aktie: 35.500 (-300)
D/S Norden: 212 (+1)
DFDS: 302 (-3)
Mols-Linien: 67,50 (-3,50)
Dagbladet Børsen, 15/6
 
THORA LUND
027(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1