Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 11/6-2009 10.00
11/6-2009
CO-SØFART KALENDER
 
John Ibsen – møde Søfartens Ledere, Maskinmestrenes Forening
Ole Strandberg - ferie
 
FRA MEDIER
 
Udenlandske søfolk fortsat strandet i Danmark
Trods signaler om det modsatte, er det endnu ikke lykkes at skaffe penge til 28 udenlandske søfolk, der er strandet uden løn på tre skibe i Aabenraa, Vejle og Korsør. ITF håber dog stadig på en snarlig løsning. "Det ser ud til, at der snart er en løsning for det skib, der ligger i Aabenraa. Her er der løfter om penge torsdag. Og vi er fortsat i forhandling med ejerne af de andre skibe. De forsøger at skaffe penge", siger skibsinspektør hos ITF, Morten Bach. Indtil der kommer penge, får de 28 filippinske og østeuropæiske søfolk hjælp til fornødenheder som rent drikkevand og cigaretter af de lokale 3F-afdelinger i Vejle, Aabenraa og Korsør. De tre skibe er Baltic Breeze, der ligger i Vejle Havn, Baltic Wind, der ligger i Aabenraa Havn og Dover der ligger i Korsør. Alle tre skibe har svenske ejere, der enten er kommet i økonomiske vanskeligheder eller er gået konkurs.
 
Mols-Linien for sent med regnskab
Mols-Linien har fået en påtale af OMX Københavns Fondsbørs for at aflevere sit regnskab for sent. Rederiet skulle have offentliggjort sin meddelelse for 3. kvartal senest den 19. november. Men først mere end en uge senere, den 27. november, blev regnskabet offentliggjort.
 
Samsø-opdatering
Kanhave fik i går det ventede stempel fra de græske toldmyndigheder. Her til morgen skulle man så – efter proviantering og opfyldning af fuelolie – endelig være klar til at sætte kurs mod Danmark. Besætningen har nu opholdt sig i de høje græske varmegrader i tre uger og man ser nu frem til at få dybt vand under kølen og komme hjemover. Hjemme på Samsø har kommunen i mellemtiden holdt møde med Samsøtrafikken om besejlingen indtil Kanhave indsættes i sejladsen. På mødet enedes man om at gennemføre følgende plan: Fra den 22/6 til 12/7 skal Skjoldnæs (tidligere Samsine) og Vesborg besejle jyllandsruten i en optimeret fartplan. Når Kanhave er klar til indsættelse vil den erstatte Vesborg frem til 12/7. Hvad angår sjællandsruten, så sejler Kyholm fra den 22/6 her som tidligere. Den nye fartplan skulle ligge helt klar i løbet af et par dage.
Samsø Posten, 10/6
 
3F hårdt ramt af arbejdsløshed
Arbejdsløshedskøen voksede lige så hurtigt i maj blandt 3F’s medlemmer som tidligere på foråret. I maj meldte yderligere 3.700 sig arbejdsløse, viser en optælling fra forbundets a-kasse. Den markante stigning kommer samtidig med, at økonomer er begyndt at tale om, at krisen har nået bunden. "Nogle taler om, at de begynder at se lys rundt omkring. Det er altså svært at se for mine medlemmer. Der er simpelthen ikke efterspørgsel efter mine medlemmers arbejdskraft", siger forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, 3F. Der var i maj flere end 30.000 arbejdsløse 3F’ere eller næsten tre gange så mange som for et år siden. De officielle tal fra Danmarks Statistik fortæller om 92.800 arbejdsløse, men tallene er fra april, og maj-tallene bliver offentliggjort i juli. Økonomerne i 3F mener ikke, at den stigende arbejdsløshedskurve er begyndt at flade ud, men venter, at den generelle arbejdsløshed runder 100.000, når tallene for maj kommer.
 
Krisen ødelægger humøret
For et år siden ledte danske virksomheder med lys og lygte efter nye medarbejdere. Men nu er tingene vendt fuldstændig på hovedet. Nu er det svigtende ordrer og sparerunder, der fylder ledernes hverdag i mange firmaer, og hver tredje leder oplever, at det psykiske arbejdsmiljø er dårligere nu end før finanskrisen. "Krisen gør ondt andre steder end på bundlinjen. Den har indflydelse på det indre liv i firmaerne og for de ansatte, som bliver tilbage i en virksomhed efter en fyringsrunde", siger arbejdsmiljøchef Lars Andersen, Ledernes Hovedorganisation. Organisationen har spurgt 626 ledere om, hvordan de vil »bedømme det psykiske arbejdsmiljø nu, sammenlignet med før finanskrisen«. 34 procent svarer »dårligere« eller »meget dårligere«. Kuren mod tvivl er ifølge Ledernes Hovedorganisation et højt informationsniveau. "Medarbejderne skal kaldes sammen og orienteres på fællesmøder. Det er ikke nok bare at skrive beskeder på nettet. Det er meget vigtigt, at alle medarbejdere får samme information på samme tid, så der bliver ryddet op i rygter, som ikke er rigtige. Hvis nogle er særligt nervøse eller spreder rygter, så skal lederne have fat i dem enkeltvis", siger Lars Andersen
Politiken.dk, 9/6, http://politiken.dk/erhverv/article728234.ece
 
Frustrationer på Lindø
Et godt eksempel på at arbejdsmiljøet belastes af krise og nedskæringer er Lindø-værftet, hvor store driftsmæssige problemer har trykket motivationen og arbejdsglæden hos de ansatte værftsarbejdere i bund. Ud over mediernes gentagne historier om værftets mulige lukning, kæmper de ansatte med fejlagtige skibstegninger, skibsrør der ikke passer og overarbejdspukler, sammen med et konstant krav om at få skibene bygget færdige til tiden. Problemerne er på det seneste taget til i styrke efterhånden som værftet - i mangel på ordrer fra ejeren A. P. Møller - har måttet kaste sig ud i nye og ukendte skibstyper for at holde gang i værftets produktion. Og det har påvirket stemningen blandt medarbejderne. ”Motivationen og begejstringen er ikke som den kunne være. Det er surt lige nu,” siger en mangeårig medarbejder på værftet, der ønsker at være anonym. Frustrationerne er også nået frem til den nyvalgte fællestillidsmand Per Andersen. ”Stemningen er lidt trykket. Både på grund af, at det er lidt besværligt at bygge flere skibstyper, men også på grund af, at der hænger sorte skyer over værftet,” siger Per Andersen med henvisning til de mange rygter om værftets mulige lukning. Værftets administrerende direktør vil ikke offentligt kommentere kritikpunkterne. Han peger dog på, at han sammen med værftets tillidsfolk er i gang med at løse problemerne.”De der enkeltsager har jeg overhovedet ikke lyst til at kommentere på nogen som helst måde. Men de forhold, der er og opleves af medarbejderne, tager vi fat i herfra sammen med medarbejderne og tillidsrepræsentanterne. Så de forhold, der måtte være, arbejder vi med i hverdagen, og det gør vi på en fornuftig måde,” siger Lindøværftets administrerende direktør, Finn Buus Nielsen.
 
Søfartsstyrelsen har lukket i morgen fredag
Søfartsstyrelsen har lukket fredag den 12. juni 2009 mellem kl. 9.00 – 15.00. Anmeldelse af søulykke eller alvorlig personulykke kan ske til Opklaringsenheden på tlf.: 2334 2301. Velbegrundet tvivl om sødygtighed og anmodning om at få udført en inspektion af et udenlandsk skib, der anløber en dansk havn, eller som sejler gennem de danske farvande, kan ske på tlf.: 3917 4699. Hvis der er tale om uopsættelige spørgsmål, som ikke kan vente til på mandag, kan Søfartsstyrelsen kontaktes på tlf. 2547 2645 frem til kl. 15.00. Spørgsmål KUN vedr. skibsregistrering kan ske på tlf.: 4128 9090 ligeledes inden kl. 15.00.
 
Baltic Dry Indexet kan have toppet for i år
Efter at være kravlet op i 4.291 point, er Baltic Dry indekset i løbet af de sidste fem dage faldet med sammenlagt 20 procent. Og det kan godt være et varsel om, at det er sidste gang i år, at det har rørt ved de højder. "Det er det bedste, vi kommer til at se hele året", sagde Martin Stopford fra Clarkson Research onsdag på Tradewinds' shippingkonference i Oslo.
 
Bankens salgskurser
100 USD = 541,23 DKK
100 Euro = 757,66 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 58 (+1)
APM A -aktie: 35.200 (+1800)
APM B-aktie: 35.900 (+2100)
D/S Norden: 209 (+1,75)
DFDS: 310 (0)
Mols-Linien: 69 (+2)
Dagbladet Børsen, 11/6
 
THORA LUND
025(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1