Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 2/6-2009 10.00
2/6-2009
CO-SØFART KALENDER
 
John Ibsen – eftermiddag møde SK
Ole Strandberg - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Nu også angreb i Det Røde Hav
Somaliske pirater begynder nu at udvide det havområde de går til angreb i. Senest er der meldt om angreb i Det Røde Hav, hvor der i øjeblikket ikke befinder sig krigsskibe der kan beskytte handelsskibene mod piratangreb. Somaliske pirater gik således mandag til angreb på et kemikalietankskib der befandt sig i Rødehavet. Skibet blev beskudt med håndvåben, men havde held til at undslippe piraterne.
Maritime Danmark, 2/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4896
 
Fjordline fik medhold
Det norske Fiskeri- og kystdepartement vil ikke omgøre Kystverkets beslutning om, at Kristiansand Havn har pligt til at lade Fjord Line drive sommersejlads mellem Kristiansand og Hirtshals. Dermed er der ikke mere nogen forhindring i vejen for at Fjordline kan drive sommersejlads mellem de to byer. Kristiansand Havns modvilje betyder dog efter alt at dømme, at sejladsen tidligst kan komme i gang med virkning fra sommeren 2010.
Maritime Danmark, 31/5, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4881
 
J. Lauritzen fejrede jubilæum
Rederiet J Lauritzen fejrede torsdag sit 125 års jubilæum med en reception i København. Mange var mødt op for at sige tillykke til det gamle rederi, der siden 1884 har drevet skibsfart med næsten alle former for skibe. I stedet for gaver havde JL anmodet om bidrag til Stairway, Danmark, et dansk udviklingsprojekt, der arbejder med gadebørn på Filippinerne og som i forvejen støttes af JL-Fondet.
Maritime Danmark, 29/5, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4874
 
Hvad byder man uventede gæster…
Beboerne i et eksklusivt boligområde i Istanbul fik forleden uventet besøg af det 10.800 GT store græske fragtskib ”Ella J”. Skibet var torsdag på vej gennem Bosporus Strædet i klart vejr, da besætningen mistede kontrollen med skibet, formentlig af tekniske årsager. Det 150-meter lange ro/ro skib sejlede på tværs af sejlruten og vinkelret ind i kajen på Yenikoy, hvor en stribe eksklusive boliger ligger på række lige ned til vandet. Ingen, hverken om bord på det græske skib - eller det tyrkiske fastland - kom til skade ved ulykken.
 
Rapport om dødsulykke på Orasila
Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed har udarbejdet en søulykkes-rapport om en personulykke i det danske tankskib Orasila den 16. januar 2009, hvor en arbejdsbåd kæntrede i forbindelse med en rutinemæssig indbugsering af en losseslange til et landanlæg. Rapporten kan læses på Søfartsstyrelsens hjemmeside.
 
Snart slut med gas fra Nordsøen
Selv om der har vist sig at være langt mere gas i den danske del af Nordsøen end oprindelig antaget, er det snart ved at være slut med det danske gas-eventyr. I løbet af de næste 10 år ventes de danske felter at løbe tør for gas. "Med de reserver, vi kender, forventer vi i dag at kunne levere gas i godt 10 år mere fra de danske Nordsø-felter til brug i land. I den periode vil gasproduktionen aftage gradvis fra det stabilt høje niveau, vi nu har ligget på i en årrække, og som også har muliggjort eksport af gas til vore nabolande", siger underdirektør Anders Würtzen fra Mærsk Olie & Gas.
Dagbladet Børsen, 2/6
 
Små bøder for dødsulykker på arbejdspladser
Hvert år dør cirka 60 mennesker på danske arbejdspladser. Alligevel er der siden 1996 blot givet i alt ni bøder på over 100.000 kroner for farligt arbejde og dødsfald på jobbet. De to arbejdsgivere, der er straffet hårdest, har fået bøder på 300.000 kroner. Begge tilfælde er fra byggebranchen. Det viser en opgørelse fra Arbejdstilsynet. Ifølge arbejdsmiljøloven kan der gives fængselsstraf i forbindelse med arbejdsulykker, men det er svært at bevise arbejdsgiveres direkte ansvar i ulykker, der fører til døden, skriver Arbejdstilsynet i et brev til 3F. 3F kunne dog godt ønske sig at der blev gået lidt hårdere til arbejdsgiverne i disse sager: "Flere bilister, som har kørt folk ihjel, er sendt i fængsel. Lov om arbejdsmiljø giver samme mulighed via straffeloven som færdselsloven. Blot én fængselsdom for drab på job vil give rungende genlyd og have langt større effekt end tusind bøder," siger næstformand i 3F Steen Andersen. Folketinget vedtog sidste år, at der skal falde højere bøder for farligt arbejde.
 
Bankens salgskurser
100 USD = 541,32 DKK
100 Euro = 757,56 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 54,50 (+2)
APM A - aktie: 32.200 (+200)
APM B-aktie: 32.400 (0)
D/S Norden: 202 (+6,25)
DFDS: 320 (-0,50)
Mols-Linien: 70 (-2)
Børsen, 2/6
 
THORA LUND
019(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1