Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Ons 6/5-2009 10.00
6/5-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - fraværende resten af ugen
Ole Strandberg - 10.00 møde DFDS
Henrik Mikkelsen - 10.00 møde DFDS
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Pirater bortfører fragtskib
Otte somaliske pirater kaprede kort efter midnat tirsdag fragtskibet ”Victoria”, som er indregistreret i den caribiske østat Antigua og Barbuda. Fragtskibet var på vej til den saudiarabiske havneby Jeddah, da det blev kapret.”Victoria” sejlede ifølge en erklæring fra den antiguanske regering i den anbefalede øst-vest-korridor. Der er 10 besætningsmedlemmer om bord på det 146 meter lange skib, som vejer knap 8000 ton. Alt tyder på, at det nu sejler mod havnebyen Eyl i Somalia, hvor piraterne ofte tilbageholder skibe, mens de venter på løsepenge.
JV.dk, 6/5, http://www.jv.dk/artikel/658535
 
Kinesiske fiskebåde fortsætter provokationer mod krigsskibe
Fredag sejlede to kinesiske fiskebåde op mod et overvågningsfartøj fra USA's flåde i Det Gule Hav, og drejede først af i en afstand af 27 meter fra skibet "Victorious". Overvågningsfartøjet slog alarm og sprøjtede vand fra fire brandslanger mod fiskebådene. Det er femte gang inden for to måneder at sådanne episoder er forekommet.
Berlingske Tidende/ritzau/Reuters, 5/5 17.45, http://www.berlingske.dk/article/20090505/verden/905050425/
 
Mærsk-rapport 2008 om "Health, Safety, Security and Environment"
Miljø
CO2-udledningen i 2008 er reduceret med 8% til sammenligning med året før. Udviklingen fortsætter i 2009 i tråd med den nye miljøstrategi og implementeres nu i de forskellige forretningsenheder. Transportsegmentet tegner sig for 90% af Gruppens brændstofforbrug. Skibsfart er dog stadig den mest miljøvenlige måde at transportere varer på.
 
Sundhed og sikkerhed
I 2008 blev der udarbejdet to manualer som skal styre udviklingen i de kommende år. I transportsegmentet var der 25 dødsulykker i 2007 og i 2008 var antallet 20. Der var ingen dødsulykker de to år i energisegmentet. I 2008 definerede Gruppen et mål for antal ulykker med fravær pr. en million arbejdstimer.
Rapporten som nu er udgivet to år i træk, har været genstand for omfattende opgradering og vil være retningsgivende for næste års udgave.
 
Dykkerulykke i Søværnet
En dykker fra Søværnets dykkerskib "Læsø" kom mandag eftermiddag op efter en dykning hvor der var mistanke om dykkersyge. Han blev overført til skibets trykkammer og efterfølgende til observation på sygehuset på Bornholm. Omstændighederne bag ulykken er stadig ukendte.
 
Vildt modstridende meninger om sikkerhedsøvelse i BHT
I sidste uge var der storstilet redningsøvelse ombord på "Povl Anker", med deltagelse af 150 såkaldte figuranter. Efterfølgende er øvelsen mødt af offentlig kritik om en amatøristisk besætningsindsats, medens BHT selv omtaler øvelsen som næsten gennemført vellykket på deres hjemmeside. I Bornholms Tidende mandag trækkes linierne op fra de to fronter. Kritikerne anføres her af en tidligere leder af brandberedskabet i Rønne Lufthavn og leder af branduddannelsen i Grønland, Henning Westh, der som figurant skulle agere bevidstløs passager på en færge med eksplositioner og brand. "Det var chokerende. Der var ikke tjek på noget som helst", udtaler Henning Westh, som efterfølgende hudfletter hele øvelsen i detaljer. BHT's tekniske chef Bent Boris Hansen imødegår kritikken og betegner beredskabet som værende i orden. Det er korrekt at mindre ting kiksede medgiver han, men sådan må det være, særlig i en øvelse som er lagt så dramatisk an som den pågældende. Netop derfor holdes der øvelser hver uge, så der kan rettes ind efter fodfejl.
Bornholms Tidende, 4/5, side 4
 
Stærk kritik af SIMAC fra de studerende
I en 36-siders redegørelse fra De Skibsofficersstuderendes Landsråd og elevorganisationen på SIMAC, udarbejdet til Søfartsstyrelsen, retter de studerende en tung kritik mod forholdene på Svendborg International Maritime Academy. Specielt peges der på at mere end 30% af underviserne har forladt SIMAC i perioden april 2008 til marts 2009, og at mange er langtidssygemeldte med stress og lignende. De studerende påpeger at udviklingen på en række kerneområder går i en forkert retning. Formændene for de to organisationer oplyser at de har forsøgt at komme i dialog med SIMAC's ledelse uden held. Selve ledelsesorganisationen på SIMAC omtales som tung og bureaukratisk med en øverste leder som er helt usynlig. Et anstrengt forhold mellem ledelse og medarbejdere har ført til "et betændt psykisk arbejdsmiljø". Det er endelig en stor kilde til frustration at akademiets økonomiske situation er forringet. Redegørelsen er udover til Søfartsstyrelsen sendt til SIMAC's ledelse, SIMAC's bestyrelse, Søfartens Ledere og Maskinmestrenes Forening. Hele redegørelsen kan downloades.
 
Kursuskonference om uddannelser til "Det Blå Danmark"
Foreningen til Søfartens Fremme og Danmarks Rederiforening inviterer vejledere i Studievalg og UU-centre til en konference om erhvervsmuligheder i "Det Blå Danmark". Konferencen foregår fra den 8.-10. september på en tur med DFDS København-Oslo-København. Der er plads til 55 deltagere som udvælges blandt alle ansøgere.
 
EU-parlamentariker ønsker EU skal redde Lindø værftet
Socialdemokraten Dan Jørgensen har skrevet til EU-kommissionen og bedt om en handlingsplan til at sikre værftsdød i Europa. Helt specifikt har politikeren spurgt om hvad kommissionen vil gøre for Lindø-værftet, og havd man mener den danske regering kan og bør gøre inden for de konkurrenceregler som nu engang er gældende. Lindøværftets produkter skal efterspørges, så banalt er det, siger Dan Jørgensen, som er født og opvokset på Fyn. I skrivelsen til kommissionen henviser han til EU's målsætning om at mere transport skal flyttes fra landeveje til søtransport.
Maritime Danmark/Fyens.dk, 5/5 14.20, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4634
 
Grundfos satser maritimt
Står det til Grundfos, så skal der sidde Grundfos pumper i mange af de nye skibe, der skal bygges de kommende år. Grundfos satser på, at koncernens marinepumper om få vil tegne sig for en omsætning på en halv milliard kroner om året. "Vi satser på at blive leverandør til det globale skibsbygningsmarked og forventer at nå en omsætning på over en halv milliard kroner i løbet af de næste fem-seks år alene på dét marked. Ganske vist ligger skibsværfterne nærmest stille i øjeblikket efter en eksplosiv vækst i 2006 og 2007. Men værftsindustrien har tradition for at svinge op og ned. Markedet kommer op igen", siger forretningsudvikler Kim Kirkegaard fra Grundfos.
Dagbladet Børsen, 6/5
 
Underskud for Nakskov Havn
Et regnskabsunderskud på 3,1 million kroner for 2008 fik ikke Lolland Byråd til at ryste på hænderne. Baggrunden for regnskabet var en rentebyrde på 2,6 millioner kroner i forbindelse med uddybning af havnen og et kurstab på 1,3 millioner kroner.
 
En - ny - luns af Antarktis har revet sig løs
En kleppert af en isflage på størrelse med New York City har brugt den sidste måned til at rive sig løs fra Antarktis, og er omdannet til en masse mindre isbjerge. Den 700 kvadratkilometer store isflage var en del af Wilkins Ice Shelf, og forskere forudser at op til 3.000 kvadratkilometer isflage nu kan rive sig løs. Den store bekymring er om land-is frit kan bevæge sig ud i havet.
 
Danmark nordisk mester i konkurs
Selv om hele Skandinavien er hårdt ramt af en voldsom bølge af konkurser, så snupper Danmark den kedelige førsteplads. Det fremgår af et indeks, som Sydbank har lavet. Ifølge Jens Brendstrup, cheføkonom i Dansk Erhverv, er den danske førerposition ikke overraskende: ”Vi har haft større økonomisk vækst de seneste år, og derfor har vi blandt andet fået langt flere små, nye virksomheder end Norge og Sverige. Og det er oftest de små, nystartede virksomheder, der bliver ramt af konkurs. For i modsætning til større og ældre virksomheder har de ikke været længe i markedet, så de har ikke opbygget den kundeloyalitet og det kapitalgrundlag, der skal til for at stå igennem en krise,” siger han.
 
Danish Crown lukker slagterier og vil have lønomkostninger ned med 20%
Virksomheden som i det seneste år har lukket 10 afdelinger og fyret 2.700 medarbejdere, har nu besluttet at iværksætte en ny spareplan som skal bedre konkurrenceevnen. Et af de store problemer er at stadig flere svinebønder vælger at sende deres grise til Tyskland for at blive slagtet, og Danish Crown vil nu for enhver pris have reduceret lønomkostningerne med 20%. Det vides ikke hvor mange medarbejdere der skal fyres, men lønomkostningerne pr. kilo produceret kød skal reduceres med de 20%. I løbet af de kommende 6-18 måneder vil to slagterianlæg blive lukket, og også strukturændringer og en revideret afregningsmetode er en del af den store spareplan. Reduktionen af lønomkostningerne skal ske i samarbejde med medarbejderne.
 
Arbejdsretslige notater - ytringsfrihed
Beskæftigelsesministeriet har påbegyndt en service med at offentliggøre juridiske notater om emner inden for arbejdsret på deres hjemmeside. Det første notat er netop offentliggjort og omhandler den ansættelsesretslige beskyttelse i forbindelse med privatansattes ytringer.
Beskæftigelsesministeriet, 5/5, http://www.bm.dk/sw34845.asp
 
30-årig mand stenet til døde for utroskab i Iran
På et pressemøde i Teheran bekræftede en talsmand for retsvæsenet tirsdag, at en mand er stenet til døde for utroskab i byen Rasht. Kvinden i sagen angrede hvorfor dommen over hende ikke blev eksekveret.
Berlingske Tidende/ritzau/Reuters, 5/5 15.23, http://www.berlingske.dk/article/20090505/verden/905050396/
 
Sex-strejke i Kenya
Kvindegrupper i Kenya har nu indledt en erklæret 1 uge lang sex-strejke i Kenya, i protest mod at to stridende parter i en samlingsregering arbejder sig fjernere og fjernere fra hinanden i et mundhuggeri, som frygtes at udløse en ny borgerkrig. Samlingsregeringen afsluttede en bølge af etnisk vold som efterfulgte et valg i december 2007. Sex-strejken har nu fået tilslutning af hustruen til en af de to førstemænd som ikke kan finde fodslag, nemlig hustruen til premierministeren, medens der ikke meldes noget om deltagelse fra hustruen til præsidenten, - som måske vil være ligeglad fordi han er 78 år gammel. Efter sigende har initiativtagerne også betalt et ukendt antal prostituerede for at undlade at gå på arbejde i denne uge.
Forbilledet for sex-strejken har mere end to tusinde år gamle rødder i Grækenland, og beskrives af Aristrofanes i skuespillet Lysitrate eller Kvindernes Oprør, hvor kvinderne i Athen og Sparta indledte en sexstrejke for at standse den Peleponnesiske krig (som varede i 11 år).
 
Tvangsrygning i Kina trukket tilbage
Efter medieomtale har regeringen i Gongan-provinsen trukket påbuddet om tvangsrygning af et vist antal lokalt producerede cigaretter pr. embedsmand om året tilbage. Regeringen i Gongan oplyser dog, at den vil fortsætte med at overvåge de offentligt ansattes rygevaner for at forhindre rygning af forbudte cigaretter.
 
Fra Folketingets dagsorden onsdag:
) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Hvorfor har man lavet en kommunalisering af jobindsatsen, hvor flere kommuner taber mange millioner kroner på at overtage opgaven, hvilket betyder, at regningen bliver smidt i børneværelset og ældrecenteret?
(Spm. nr. S 2097).
 
4) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Vil ministeren give eksempler på, hvordan kvaliteten i aktiveringsindsatsen kan sikres, når kommunen overtager opgaven, og når der er fastsat et loft på kun 18.500 kr.?
(Spm. nr. S 2098).
 
Baltic Dry Index
1897 (+91) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 5/5, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 569,61 DKK
100 Euro = 757,86 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 59,50 (+1,50)
APM A-aktie: 35.700 (+1300)
APM B-aktie: 36.300 (+1400)
D/S Norden: 220 (+10,75)
DFDS: 360 (+25)
Mols-Linien: 68 (-2)
Børsen, 6/5
 
THORA LUND
003(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1