Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Ons 22/4-2009 10.00
22/4-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - div. møder
Ole Strandberg - STA-møde i Middelfart
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
"Stolt Strenght" frigivet
Det japanske skib som blev kapret for 5 måneder siden i det indiske ocean, og som er chartret af Stolt-Nielsen, blev frigivet tirsdag morgen. Besætningen er 23 filippinere. Alle besætningsmedlemmer er uskadte og skibet er nu på vej til Kandla i Indien. Der er ingen oplysninger om løsesum. "Stolt Strenght" er et af de skibe som har været holdt kapret i længst tid. "Yenegoa Ocean", en nigeriansk bugserbåd med en besætning på 11 mand, har nu været tilbageholdt i mere end otte måneder. Med den seneste frigivelse tilbageholdes nu 18 skibe med 300 søfarende ved Somalia.
Politiken/ritzau, 21/4 10.34, http://politiken.dk/udland/article694183.ece
 
Overlevende pirat ankommet til USA
Abdul Wali-i-Musi fra gidseldramaet på "Maersk Alabama" er netop ankommet til USA i lænker, og kan se frem til en sigtelse under USA's piratlov. Han vil dermed være den første som sigtes efter denne paragraf i mere end 100 år. Moderen til piraten påstår han kun er 16 år, men de amerikanske myndigheder siger at han er minimum 18 år.
(på et filmklip fra ankomsten føres han storsmilende afsted)
 
Antal angreb i voldsom stigning
Nye tal fra IMB (International Maritime Bureau) oplyser, at antal angreb i første kvartal af 2009 var på 102 world wide. Det er 53% flere end tilsvarende periode i 2008, og 20% flere end i 4. kvartal af 2008. To besætningsmedlemmer blev dræbt, ni fik varige men og 5 blev kidnappet. Sammenlagt blev 178 taget som gidsler, mens 34 skibe blev opbragt, 29 kom under beskydning og 9 blev kapret, fremgår det af IMB's kvartalsoversigt. Området ved Somalia tegner sig for 61 af de 102 angreb.
Maritime Danmark/Tradewinds, 21/4 14.51, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4470
 
IMB Live Piracy Report
20/4 0520 UTC psn 13:15N 047:40E Adenbugten
Tolv pirater i to hvidmalede speedbåde, bevæbnet med automatvåben, forfulgte og beskød en bulkcarrier. Skibet foretog undvigemanøvrer og greb til antipirat-forholdsregler og forhindrede entring.
 
Brand i kommandotårn på britisk atomubåd
Kun to måneder efter en britisk og en fransk atomubåd stødte sammen i Atlanterhavet, udbrød der lørdag eftermiddag brand i en ti milliarder kroner dyr atomubåd, som er ved at blive bygget i det nordlige England. Arbejderne blev evakueret, men hverken atomreaktor eller dieselmotor blev berørt af branden. De britiske atomubåde er øjensynligrt forfulgt af uheld. November sidste år lækkede en atomubåd således 250 liter giftigt kølemiddel ud i en flod, og i marts 2007 omkom to ubådsmekanikere da en iltgenerator eksploderede mens ubåden befandt sig under den arktiske is nord for Alaska.
 
Nordic Tankers får første skib med Dannebrog agter
"Nordic Anne" er leveret fra kinesisk skibsværft. Tankskibet er på 73.500 ton dødvægt og med 12 lasttanke på ca. 83.000 kubikmeter til raffinerede olieprodukter. Det bliver Nordic Tankers første skib under dansk flag. "Nordic Anne" blev bestilt i 2006 og der leveres yderligere to skibe i løbet af de kommende måneder, som vil komme til at indgå i Mærsk Tankers Handytankers-pool. Nordic Tankers flåde vil dermed komme op på 10 skibe med en gennemsnitsalder på 2,6 år.
 
Hamburg Süd skal spare
Det tyske containerrederi skal spare mellem 250 og 300 millioner euro på driftsomkostninger i år. Besparelserne skal bl.a. hentes ved at nedbringe antal indchartrede skibe og på lønomkostningerne. Rederiet håber at kunne undgå afskedigelser men det kræver samarbejde om lønstop og nedsat arbejdstid for en række medarbejdere. Rederiet havde i 2008 i gennemsnit 114 containerskibe heraf 30 egne.
Maritime Danmark/Lloyds List, 21/4 12.05, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4468
 
Afbestillinger af skibsordrer
I alt antages ca. 260 nybygninger at være afbestilt. I de seneste 3 år har skibsværfterne modtaget ordrer på skibe med en samlet kapacitet på 255 millioner bruttotons, og heraf skønnes 7 millioner tons af være blevet afbestilt ifølge Roy Thomsen, regional direktør for Lloyds Register i Asien. Der vil komme flere afbestillinger udtaler Thomsen på en shippingkonference i Singapore.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 21/4 11.13, http://borsen.dk/transport/nyhed/155811/
 
Bunden er nået
På en konference i Singapore, har PSA's ansvarlige for Sydøstasien og Singapore udtalt: "Bunden er nået og tendensen fremover vil sandsynligvis være positiv med hensyn til gennemløbet af containere". PSA er verdens næststørste operatør af containerhavne.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 21/4 13.41, http://borsen.dk/investor/nyhed/155832/
 
Mærsk Line direktør forudser konsolidering
Jesper Præstensgaard, direktør for Mærsk Line Asia Pacific, udtaler i interview med Lloyds List, at han kan se yderligere konsolidering i branchen, men det store spørgsmål er hvornår og hvem der bliver drivkraften.
 
Netfuskere har misbrugt Mærsk
En sydafrikansk bande har lokket jobsøgere i Indien med lukrative men falske job i Mærsk-gruppen. Jobsøgerne blev mod betaling af 10-15.000 kroner lovet ansættelse til over 100.000 kr. om måneden, og betalingen var prisen for papirarbejder. På koncernens jobportal oplyses det nu at jobsøgning på intet tidspunkt koster ansøgerne penge og netsvindlerne er indberettet til politiet i Sydafrika.
 
Mærsk Line udvider samarbejdet med CMA CGM
De to rederier vil dele skibe i farten mellem Asien og henholdsvis Middelhavsregionen og Adriaterhavet. Til puljen bidrager Mærsk Line med ialt 12 skibe og CMA CGM med 5.
 
Tavshed om Scandlines-fyringer
Faglig medarbejder hos 3F Guldborgsund undrer sig over manglen på konkrete oplysninger, efter Scandlines for nogle måneder siden meddelte at der ville blive nedlagt 400 stillinger. Fagforbundet har på den ene side ingen interesse i at fremskynde processen, men på den anden side har situationen også medført megen ubehagelig usikkerhed og rygteri blandt personalet. Kommunikationschef Frank-Michael Havemenan fra hovedsædet i Rostock oplyser, at der arbejdes videre med planerne, men rederiet ønsker ikke at haste noget igennem. Der er fortsat hed debat om krisen på den tyske side, hvor Rostock Havn skulle have tilbudt millionrabatter hvis der kan afgives løfter om at Scandlines ikke vil reducere rutetantallet til Rostock.
 
Samsøs borgmester ikke tilfreds
Nordic Ferry Services har forregnet sig ved at vælge et værft i Grækenland, men hvordan kan rederiet igen og igen skyde så meget forkert når de fortæller hvornår "Kanhave" er klar til indsættelse? Borgmester Carsten Bruun er heller ikke tilfreds med informationerne. Det svirrer med rygter og halve sandheder. For tiden arbejder alle på højtryk for at finde erstatningstonnage til højsæsonen hvor behovet stiger dramatisk om kort tid. Kommunen melder ud så snart der er fod på konkrete løsninger fortæller en resolut borgmester.
Samsø Posten, 21/4, side 1
 
Hanstholm Havn skal udvikles
Ambitionerne er ikke små i havnen, hvor to kvinder står i front af udviklingen. Hele byen er dybt afhængig af havnen og selvom Hanstholm stadig er Danmarks største havn for konsumfisk, skal der udvikles og findes nye indtægtsmuligheder. Der fokuseres på: ny færgerute, mere godstrafik, modulvogntog, bølgeenergi og udvikling indenfor fiskeriet.
 
Omsætningen falder i Frederikshavn Havn
Det har tydelige konsekvenser for Frederikshavn at Color Line har indstillet sin sejlads på havnen. Overskuddet i 2008 faldt fra 20 millioner i 2007 til 18,3 millioner, og i 2009 forventes havnens overskud at falde med yderligere 6-7 millioner kroner.
Maritime Danmark/Børsen, 2/4 16.50, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4475
 
Lønstigninger på vej ned
Et par måneder inde i de lokale lønforhandlinger indenfor industrien, tyder meget nu på aftagende vækst på lønningerne efter flere år med markante lønstigninger. Således udtrykte Dansk Industris (DI) adm. Dir. Hans Skov Christensen i går stærke forventninger om at lønstigningerne er på vej ned. Samtidig peger signaler fra Dansk Metal og 3F på, at stigningerne i forhandlingerne ligger omkring de 3 procent, hvilket er de laveste stigninger siden 2005. For Dansk Metals vedkommende kan næstformand Claus Jensen foreløbigt melde om stigninger på 3,28 procent for de virksomheder, der har afsluttet forhandlingerne. Han melder samtidig om en del nulløsninger, hvor medlemmerne altså ikke får nogen lønstigning. Om det foreløbige samlede resultat omkring de 3 procent udtrykker næstformanden tilfredshed, men dog med forbehold. ”I situationen er en lønstigning på godt 3 procent tilfredsstillende, men havde du spurgt mig for et år siden, ville jeg uden tøven have sagt, at det var i underkanten,” vurderer Claus Jensen. Samtidig melder både Dansk Metal og 3F om en voldsom stigning i jobfordelingsordninger. For Dansk Metals vedkommende har jobfordelingsordninger i år involveret over 32.000 arbejdsuger. Ifølge Claus Jensen er det et voldsomt stort tal, som understreger behovet for en vækstpakke.
Dagbladet Børsen, 22/4
 
Fagforeninger frygter udstødelse af usunde
I forlængelse af Forebyggelseskommissionens udspil forleden, udtrykker en række fagforeninger nu bekymring over den stigende marginalisering af rygere, overvægtige og andre grupper i samfundet. Således udtaler HK formand Kim Simonsen, ”vi skal passe på, at sundhedskulturen ikke bliver en fordømmende kultur. Det vil blive et utroligt fattigt samfund, hvis man kun er i orden, hvis man er sund og rammer idealvægten.” FOA formand Dennis Kristensen tilføjer, ”det må aldrig blive en gyldig opsigelsesgrund at være ryger eller overvægtig - alene fordi de er det.” Bekymringen fra fagforeningernes side skal netop også ses i lyset af flere fyringer netop pga. overvægt mv.
 
Beskyttelse mod os selv og de andre sat udenfor
"Vi accepterer i mindre og mindre grad, at folk har nogle andre vaner og livsidealer end os selv. Og næste skridt er at sige, at så vil vi ikke betale til dem"
Simon Emil Ammitzbøll, Information, 21/4, side 6-7
 
Hvis du har lyst til at runde de 100 år
Kvit smøgerne
Drik mindre alkohol
Følg kostrådene
Spis sundt
Gå en tur
(sæt et skilt med "Reklamer Forbudt" på din postkasse)
 
Hvor langt er der sådan ca. fra badetøj til burkha - en 100 års tid?
Det skal ikke være muligt med loven i hånden at vise sig nøgen på stranden som de kristnes Gud ifølge biblen skabte mennesket, hvis det står til Kristendemokraterne Danmark. Friheden til at leve som man selv vil, skal begrænses af andre menneskers ønske om at være fritaget for synet.
JydskeVestkysten, 21/4 21.31, http://www.jv.dk/artikel/649072
 
Fra Folketingets dagsorden, onsdag
3) 1. behandling af lovforslag nr. L 182:
Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love. (Samling af indsatsen og finansieringsansvaret for forsikrede lediges ret til selvvalgt uddannelse under Beskæftigelsesministeriet).
Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).
(Fremsættelse 31.03.2009).
 
4) 1. behandling af lovforslag nr. L 183:
Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv socialpolitik og lov om integration af udlændinge i Danmark. (Afbureaukratisering af reglerne om aktivering af unge, sanktionsreglerne for kontant- og starthjælpsmodtagere og målretning af aktiveringsindsatsen m.v.).
Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).
(Fremsættelse 31.03.2009).
 
5) 1. behandling af lovforslag nr. L 184:
Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love. (Sammenlægning af Arbejdsmarkedets Ankenævn med Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg, finansiering af arbejdsløshedsdagpenge, arbejdsløshedskassernes vejledningspligt og tilsyn med kommunerne m.v.).
Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).
(Fremsættelse 31.03.2009).
 
6) 1. behandling af lovforslag nr. L 185:
Forslag til lov om ændring af lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love samt om ophævelse af lov om supplerende aktiviteringstilbud til visse ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse. (Etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem m.v.).
Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).
(Fremsættelse 31.03.2009).
 
8) Til indenrigs- og socialministeren af:
Line Barfod (EL):
Hvilke initiativer vil ministeren som socialminister tage over for de mange tusinde, der bliver arbejdsløse i denne tid og risikerer at måtte gå fra hus og hjem, så de og deres børn kommer til at stå uden tag over hovedet?
(Spm. nr. S 1964).
 
15) Til beskæftigelsesministeren af:
Eigil Andersen (SF):
Hvad er ministerens holdning til, at man som arbejdsløs på dagpenge bør have udvidet sine rettigheder til at bruge en ledighedsperiode konstruktivt til efteruddannelse eller uddannelse?
(Spm. nr. S 1990, skr. begr.).
 
16) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Hvilke initiativer vil ministeren tage for, at arbejdsløse ikke skal vente i flere måneder på at få udbetalt understøttelse, når de er blevet ledige, som det f.eks. sker i ASE’s a-kasse?
(Spm. nr. S 1993).
 
17) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Er ministeren enig i, at det var langt bedre, hvis de a-kasser, der har lang sagsbehandlingstid, ville bruge deres ressourcer på at ansætte folk til at løse opgaven frem for at bruge krudtet på dyre avisannoncer?
(Spm. nr. S 1994
 
Baltic Dry Index
1797 (+60) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 21/4, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 590,44 DKK
100 Euro = 757,96 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 53 (-1)
APM A-aktie: 30.100 (-300)
APM B-aktie: 30.600 (-200)
D/S Norden: 181 (-0,75)
DFDS: 285 (-2)
Mols-Linien: 75 (+1)
Børsen, 22/4
 
THORA LUND
092© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1