Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 17/4-2009 10.00
17/4-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - møder hele dagen
John Ibsen -sidste feriedag
Christian Petersen - sidste feriedag
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
"Absalon" hjem
"Høj sol, hård vind, tamburkorps og 110 glade besætningsmedlemmer satte stemningen.....", da "Absalon" torsdag kl. 16.00 lagde til kaj i København ved Amaliehaven.
 
Tak til "Absalon"
Danmarks Rederiforening byder "Absalon" velkommen hjem efter 7 måneder med pirat-bekæmpelse ved Somalia. Dansk skibsfart som årligt har tusindvis af gennemsejlinger ved Somalia værdsætter indsatsen og Danmark har vist vejen for den internationale indsats. Desværre er der fortsat behov for betydelig international indsats og rederiforeningen har et stærkt ønske om at Danmark som en stor søfartsnation fortsat bidrager i bekæmpelsen af pirater, og håber derfor at "Absalon" snart kan fortsætte missionen.
 
Danmarks Rederiforening har stadig ikke fået svar
Rederiforeningen har sendt en indtrængende appel til regeringen om at Danmark som stor søfartsnation snarest sender et nyt krigsskib med helikopter afsted, ikke mindst set i lyset af at USA nu endelig er kommet på banen som piratbekæmper. Men rederiforeningen savner stadig svar på sin henvendelse. Appellen er sendt til statsministeren, forsvarsministeren og udenrigsministeren.
Borsen.dk/ritzau, 16/4 12.41, http://borsen.dk/transport/nyhed/155474/
 
Helte-kaptajnen kom i havn
Torsdag formiddag lagde USS "Bainbridge" til kaj i Mombassa medbringende kaptajn Rickard Phillips fra "Maersk Alabama", samt den overlevende pirat fra gidseldramaet.
 
Pirateriet har kostet danske rederier en milliard
Vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen udtaler til Epn.dk, at piratvirksomheden ved Somalia har kostet rederierne et milliardbeløb. Det er forsikringer, rådgivning og udgifter ved at sejle syd om Afrika som tonser i regnskabet. Jan Fritz Hansen mener at uanset hvad, så vil historien ved Somalia eskalere. Når skibene beskytter sig bedre så vil piraterne gå længere og benytte sig af endnu grovere midler. "Pirateriet er ved at blive en industri".
Maritime Danmark/epn.dk, 17/4 07.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=4432
 
Brand på "Queen of Scandinavia"
Den udbrød torsdag aften en voldsom brand på den tidligere Oslo-færge, som for tiden ligger som hotelskib i Oskarshamns havn i forbindelse med arbejder på Oskarshamns atomkraftværk. Alarm fra skibet blev modtaget ved 23-tiden hvor der var flere hundrede mennesker ombord.
 
Branden opstod i maskinrummet og blev opdaget omkring kl. 23.00. Færgen er bosted for 800-1.000 mennesker, men på brandtidspunktet var der kun 238 mennesker ombord, medens resten var på arbejde på atomkraftværket, Omkring halv et i nat var alle 238 reddet sikkert i land og omkring kl. 2 var branden slukket. Der er ingen oplysninger om tilskadekomne. De evakuerede er installeret i en hangar i havnen, og det er usikkert hvornår de kan vende tilbage til "Queen of Scandinavia".
 
Store containerrederier forventes at gå konkurs
Shippingkonsulentfirmaet Drewry forudser at flere af de store containerrederier må dreje nøglen om i år. Dem som har lagt de største skibe op og som har fået annulleret nybygningsordrer vil klare sig bedst.
Euroinvestor/RB-Børsen/Lloyds List, 17/4 07.13, http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10314376
 
Mols-Linien skal have ny formand
Carsten Berger træder tilbage efter et år med et underskud på 53 millioner før skat. Det forventes at advokat Frantz Palludan skal efterfølge Berger som ejer 16,91% af aktierne gennem sit selskab Rudersdal A/S. Carsten Berger selv hilser det velkomment at han skal afløses som formand. Han vil bruge sine kræfter på sit eget selskab og har også helbredsproblemer. Den største aktionær er Clipper som sidder på 30% af aktiekapitalen. I 2009 forventer rederiet overskud mellem 40 og 65 millioner, og der er generalforsamling 20. april.
JydskeVestkysten, 16/4 18.13, http://www.jv.dk/artikel/645649
 
NATO's minerydningsstyrke har forladt Middelhavet
Efter 48 døgn i Middelhavet forlod styrken Middelhavet d. 7. april på vej mod den Engelske Kanal. Sideløbende med øvelsesaktiviteterne har flådestyrken bidraget til en maritim billedopbygning af det tæt trafikerede farvand.
 
Transportministerens redegørelse "Fremtidens Godstransport"
Danmarks Rederiforening:
konstaterer at redegørelsen i relation til de maritime aspekter, fokuserer på sikring af de nødvendige adgangsveje til danske havne. Rederiforeningen ønsker at understrege at det i den forbindelse er vigtigt, at havnebyerne ikke har mulighed for at indføre forbud mod godskørsel til og fra havnene.
Danske Havne:
 
Havneloven skal til eftersyn. Derfor ønsker transportministeren en "Analyse af incitamenter og barrierer i forbindelse med omdannelsen af kommunale havne fra selvstyrehavne til aktieselskaber", som skal gennemføres i 2010.
 
Transportministerens redegørelse om Fremtidens Godstransport: http://www.trm.dk/sw239892.asp
 
Nye erstatningsregler ved ulykker med farligt gods
IMO er blevet enige om nye regler som kan bane vejen for internationale ansvarsregler, hvor ofre for forurening og eksplositioner ombord på skibe får bedre erstatningsmuligheder. Reglerne skal endelig vedtages april 2010. Reglerne skal indgå i den såkaldte HNS-konvention som er kompliceret og hvor bl.a. Danmark har arbejdet for en forenkling af reglerne. Foreslåede ændringer fastholder rederens objektive ansvar og forsikringsforpligtelse, og hvor HNS-fonden skal træde til når skader overstiger rederens ansvar.
 
Søfartsstyrelsens årsrapport 2009 er udkommet
Vigtigste resultater i 2008:
* Gennem IMO at skabe fremdrift i en bindende, global og flagneutral, regulering af CO2-emissioner fra skibsfarten.
* Arbejdet for etablering af en international promillegrænse, hvor der nu tegner sig et flertal
* 10 tilbageholdelser af danske skibe
* Hyppighed af alvorlige arbejdsulykker pr. 1.000 besætningsmedlemmer faldt med 13% i perioden 2004-2008 til sammenligning med 2003-2007
* Indgået 235 uddannelsesaftaler med officersstuderende.
Udfordringen i den kommende tid er ændret fra maritim vækst til at fastholde eksisterende aktiviteter under dansk flag.
 
Dansk skibssimulator skal bruges mod ulovlige immigranter i Asien
Danske Force Technology har i samarbejde med en amerikansk virksomhed afleveret en avanceret skibssimulator til kystvagten i Singapore, som dagligt udfordres af ulovlige immigranter. Simulatoren er bl.a. i stand til at efterligne patruljebåde som kan sejle op til 45 knob, og dertil er udviklet helt ny software. Simulatoren indeholder syv forskellige typer kommandobroer og har integrerede våbensystemer.
Ingeniøren, 16/4,
 
Samsø Postens udsendte i Piræus
Der arbejdes på livet løs og TV Samsø var glædeligt overrasket, uden at være imponeret. Men det var en dag med mange lyspunkter og heftig aktivitet. "Svejseapparaterne og skærebrænderne dannede en symfoni, akkompagneret af hammerslag og råben og skrigen". "Der er ved at tegne sig et billede af et helt skib... Vi har ingen lysegrønne løfter, men din udsendte glæder sig .... Og Kanhave er kommet atter en dag nærmere Samsø".
 
Massiv fyringsrunde på Arla
Medarbejderne i Viby blev torsdag orienteret om at der skal fyres 250 medarbejdere, heraf 125 i Viby alene, og orienteringen kom som noget af et chock for medarbejderne. Dem som skal fyres fik besked torsdag morgen da de mødte på arbejdet, hvorefter der blev orienteret på møder i medarbejdergrupper. Der skal spares 1 milliard kroner fordi beholdningen af mælk i butikkerne er for høj. Medarbejderne havde nok påregnet at der skulle ske besparelser, men ikke forventet fyringer.
 
Kommunaliseringen af beskæftigelsesindsatsen kan øge arbejdsløsheden
Vismand og økonomiprofessor Michael Rosholm mener det er en uhensigtsmæssig lappeløsning at flytte beskæftigelsesindsatsen ud i kommunerne, og han frygter at beslutningen risikerer at øge ledigheden. Selve reformen er i øvrigt i strid med den erklærede beskæftigelsestrategi om at prøve tingene af i lille målestok først.
CO-Industri/Agenda.da.dk, 16/4, http://www.co-industri.dk/sw44907.asp
 
Overvejer lønreduktioner
En undersøgelse blandt 163 mindre virksomheder viser at hver tredje arbejdsgiver overvejer enten at skære i lønnen eller reducere antal medarbejdere. Advokatvirksomheden Ret&Råd modtager et stigende antal henvendelser om rådgivning fra virksomheder som ønsker at sænke lønomkostningerne.
CO-Industri/Berlingske Tidende, 16/4, http://www.co-industri.dk/sw44911.asp
 
Søfart - nr. 16
Indeholder bl.a.:
I kølvandet...
Efter et dødvande i starten af året, hvor bl.a. dårligt vejrlig har holdt de somaliske pirater på afstand af skibsfarten, tog overfald og forsøg på kapringer igen pludselig fart op imod påske. Og det kulminerede (indtil videre) med en dramatisk og vel nærmest sensationelt forløb omkring kapringsforsøget af »Maersk Alabama«. Det forsøg fik en skidt udgang for piraterne og tiltog sig en mediebevågenhed, der for alvor satte international fokus på et problem, der skal løses.
 
Eitzen afbestiller 11 nybygninger
Nybygningsordrerne fortsætter med at falde fra. Både Camillo Eitzen & Co. og Eitzen Chemical har skåret betydeligt i nybygningsprogrammerne, som i alt er blevet reduceret med 11 skibe fra Sasaki-værftet i Japan. Årsagen til afbestillingerne er et behov for at reducere rederiernes kapital- og finansieringsbehov.
 
Færgerederi på vej ind i luftfart
Bornholmstrafikken A/S udvider fokus fra færgefart til også at indbefatte luftfart. Det er sket efter, at færgerederiet har investeret i lokalt flyselskab, der skal bryde fly-monopolet mellem Rønne og Kastrup. Det er det svenske luftfartsselskab Wings of Europe, med det nystiftede datterselskab Wings of Bornholm, som fra 23. august i år starter flyvninger til Kastrup, og det bliver med Bornholmstrafikken som den største lokale investor.
 
Kanasashi-krak fik danske vinkler
Endnu et værft i Fjernøsten er kommet i økonomiske problemer, og igen kan det komme til at berøre danske rederier. Det japanske værft Kanasashi Heavy Industries stoppede således med at arbejde 1. april, efter at værftets hovedbank-forbindelse lukkede for kreditten. Dermed fik værftet også problemer med at sikre de nødvendige refund guarantees. Tre danske rederier har skibe i ordre på Kanasashi.
 
Clipper-skibe skal være lejligheder
Det Florida-baserede selskab Waterfront Lifestyles International er begyndt at markedsføre de to Clipper-ejede krydstogtskibe »Cape May Light« og »Cape Cod Light« som flydende lejlighedskomplekser over for pensionister, der ønsker at tilbringe otiummet til søs. Clipper Group kan dermed være tæt på at sikre fast langvarig beskæftigelse til de to skibe, som de købte af de amerikanske maritime myndigheder, MarAd, tilbage i maj 2008.
 
Med enkeltbillet til Frederikshavn
Selv om stålpriserne har været langt højere end de er i dag, ophugges der stadig skibe i Danmark. JATOB Orla’s Produktforretning i Frederikshavn har efter en kort afmatning atter fuld gang i aktiviteterne, som startede med ophugning af togmateriel fra DSB, men i dag indbefatter de fleste fartøjstyper fra tyske ubåde til flydekraner.
Døfart, 17/4
 
Baltic Dry Index
1604 (+70) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 16/4, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 578,59 DKK
100 Euro = 757,92 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 50,50 (+2)
APM A-aktie: 29.100 (+1400)
APM B-aktie: 29.600 (+1400)
D/S Norden: 181,50 (+18,50)
DFDS: 285 (-5)
Mols-Linien: 57 (+3)
Børsen, 17/4
 
THORA LUND
089(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1