Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 2/3-2009 10.00
2/3-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Alle faglig afdeling i Rødovre
 
FRA MEDIER
(siden opdateret fra fredag morgen)
 
Somalia
Den nye islamiske regering i Somalia bliver afvist af de radikale islamister Hizb al-Islamiya. Fjenden og dens håndlangere vil blive angrebet nårsomhelst erklærer de radikale. Det sker selv om den nye regering foreslår at indføre sharia-kovgivning i hele Somalia.
 
Lodsbåd på grund
Lodsbåden "Servus" strandede fredag aften af endnu ukendte årsager på Fanø, på vej hjem til Fredericia efter at have sat en lods ombord på et skib i det sydlige Lillebælt. Der var kun en bådsmand ombord på "Servus".
Maritime Danmark/TV Syd, 1/3 11.26, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3975
 
Thy Ferries har færgen i kikkerten men mangler stadig kapital
Det kan tænkes at være 26 år gamle "Pride of Telemark" som er kandidat til den planlagte rute mellem Hanstholm og Kristiansand. Idemanden til ruten, Svein Olaf Olsen, er synligt begejstret for tanken efter en besigtigelse af færgen. "Pride of Telemark" er for tiden under renovering efter skader som følge af havari i Hirtshals Havn i 2007. Arbejdet ventes færdigt ultimo marts. Drømmene om den nye rute kan efter Svein Olaf Olsens mening realiseres i 2010 hvis de manglende penge skaffes, men er der "rum og mulighed" så kan det ske allerede i år.
 
Barsk konklusion om containerrederiers indtjening i 2009
Med mindre priserne ændrer sig, vurderer Drewry at indtægterne falder med 33% i 2009 til sammenligning med 2008. Det svarer til 68 milliarder dollar mindre i kassen globalt set.
Maritime Danmark/Lloyds List, 27/2 08.55, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3965
 
Brasilianske Mercosul Line dobler kapaciteten
Rederiet som Mærsk overtog i 2006 opgraderer sine aktiviteter i den brasilianske kystfart efter nybygninger er leveret fra tysk værft. Rederiet anser den brasilianske kyst for at have et stort vækstpotentiale.
 
Sidste store container-skib fra Lindø
Lørdag blev "Mathilde Mærsk" navngivet. Det er det sidste i en serie på 6 stk. 7.000 TEU-skibe, og formentlig det sidste store skib som overhovedet vil blive bygget på værftet, som nu vil satse på mindre og mere specialiserede skibe. "Mathilde Mærsk" har fået hjemhavn i Skagen og har en hovedmotor på 84.000 HK.
Maritime Danmark/Lindøværftet, 1/3 10.44, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3973
 
Fire ud af fem divisioner i DFDS lever ikke op til målsætninger
Kravet om et 12% afkast af hver enkelt division i DFDS opfyldes generelt set ikke, og hvis restruktureringer i de kommende år ikke ændrer på det forhold, spår analytikere at der vil blive solgt fra. Netop nu er markedssituationen dog ikke gunstig for salg, og indtjeningen forventes derfor at være under stadigt pres i 2009 og 2010.
 
Dusør for at hverve maskinmesterelever
Simac - Svendborg søfartsskole - udlover en dusør på 1.500 kroner til enhver som skaffer en elev til maskinmesteruddannelsen.
Maritime Danmark/Fyens.dk, 1/3 10.58, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3974
 
Stor shipping-bank må skære dramatisk i udlån
Royal Bank of Scotland som er en af verdens største udlånere til shippingbranchen, er i dyb krise og annoncerer at fremtidig udlånsvirksomhed til branchen er usikker. Den britiske regering har måtte tage kontrol med banken. Chefen for shipping-afdelingen siger dog at alle indgåede forpligtelser vil blive honoreret, herunder lån på 5-6 milliarder dollar til nybygninger.
Epn.dk/RB-Børsen/Tradewinds, 27/2 11.52, http://epn.dk/brancher/finans/article1616491.ece
 
Samsø-færge skal sejle Spodsbjerg-Tårs
Færgen "Vesborg" som sejler Samsø-Hov, vil blive overflyttet til Spodsbjerg-Tårs, så snart den nye Samsø-færge "Kanhave" er leveret fra værftet i Grækenland, hvilket forventes at ske i løbet af marts måned. "Vesborg" er bygget i 1995 og skal på Spodsbjerg-Tårs-ruten fungere som ekstra færge. Det er Nordic Ferry Service som driver begge ruter.
Maritime Danmark/Shipgaz, 27/2 14.45, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3969
 
To korte sommertogter med "Dannebrog"
Regentparrets sommertogt er i år koncentreret om to korte ture med besøg i seks byer: Nyborg, Århus Havn, Herning og Ikast og senere Lemvig, Thisted og Roskilde fjord.
Jyllandsposten, 27/2 11.48, http://jp.dk/indland/article1616475.ece
 
Krydstogtsrederier må halvere priserne
Flere store krydstogtsrederier kan melde om alvorlige problemer for branchen som følge af den generelle finanskrise, og halvering af priserne for et togt er ikke usædvanlige. Nyhedsbrevet Cruise Week skriver at der kan forventes yderligere prisfald.
Maritime Danmark/eb.dk, 27/2 14.24, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3970
 
Overvejelser om stærkere dansk tilstedeværelse i Nordpols-området
Med udsigterne til sejlads i nordpols-passagerne forudser en forsvarskommission at den danske militære tilstedeværelse i området skal styrkes med fly og flådeskibe. Den konservative ordfører, Helge Adam Møller, overvejer en ny fællesnordisk rapport som foreslår en fælles nordisk indsats omkring Nordpolen.
Maritime Danmark/Sermitsiaq.gl, 27/2 13.28, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3948
 
Britiske SLP Engineering stiller modkrav til Mærsk
For nylig anlagde Mærsk Oil en voldgiftssag mod det britiske firma, med påstande om kompensation for manglende opfyldelse af kontraktmæssige forpligtelser i forbindelse med levering af offshore beboelsesplatforme i Qatar. En kontrakt SLP Engineering vandt i 2006. Ifølge Mærsk Oil har der været en lang række kommercielle, finansielle og tidsplanmæssige misligholdelser fra firmaets side, hvorfor Mærsk ophævede kontrakten i september 2008. Det britiske firma har nu anlagt en modsag mod Mærsk Oil med krav om flere millioner britiske pund i erstatning. Et krav som overgår Mærsk Oil's eget krav.
 
Energiforbrug på boreplatforme skal nedbringes
Energistyrelsen vil i samarbejde med oliebranchen have nedbragt frådset af energi i Nordsøen, hvor 4% af det samlede danske energiforbrug brændes af. Der arbejdes med forskellige modeller herunder at nedbringe energiforbruget ved komprimering af gassen og strømforsyning til platformene fra havvindmølleparker.
Maritime Damnmark/Jv.dk, 27/2 08.10, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3963
 
Nu får Hirtshals Havn sin kombiterminal
Efter års lobbyarbejde har staten nu forpligtet sig til at investere 10 millioner kroner i en godsjernbaneterminal ved havnen. Samlet er prisen for terminalen 25 millioner, så der skal andre investorer til, herunder havnen selv. Med terminalen etableres et samlet transport- og logistikcenter hvor havn, motorvej E39 og jernbane mødes.
 
942.000 danskere vil tabe på skattereformen som foreslået af regeringen
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har regnet videre på regeringens skattereformforslag (som det ser ud før forhandlingerne er færdige). I følge skatteministeriets beregningsmodel vil 942.000 danskere komme til at betale skattefesten for de rige, medens forslaget med forudsætningerne fra regeringens lovforslag vil komme til at koste 368.000 LO-lønmodtagere penge.
Omtale, beregningsnotat, "beregn din skat her", LO, 27/2, http://www.lo.dk/
 
Skatteforliget
Søndag blev der indgået forlig mellem regering og Dansk Folkeparti.
Indholdet kort:
* Mellemskat på 6% afskaffes
* Bundskatten nedsættes med 1,5%
* Topskattegrænsen hæves med 42.800 til 425.000 kroner
* Indtægtsbestemt "grøn check"
* Pensionstillæg forhøjes med 2.000 kr
* Rentefradrag ned fra 33 til 25%
* Skat på forurening og energiforbrug hæves
Danmarks Radio/Finansministeriet, 1/3 20.59, http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/03/01/203455.htm
 
Fyringer m.v.
Hele Europa
Ultimo januar var mere end 18,4 millioner EU-borgere uden arbejde, og den samlede arbejdsløshed kom op på 7,6% mod 7,5% måneden før. 386.000 mistede deres arbejde i januar måned. Over et år er arbejdsløsheden steget med 2,2 millioner. Værst står det til i Spanien og Letland, medens Holland, Østrig og Danmark klarer sig bedst. Oplysninger er fra unionens statistiske kontor.
 
Banker tilbyder nu også lønforsikringer
Mere end 60 pengeinstitutter er hoppet på lønforsikringsvognen, og tilbyder tegning af forsikring via Privatsikring. Ifølge bankdirektør Lars Møller fra Spar Nord er tilbuddet også tænkt som en forsikring for banken. Forsikringerne kan tegnes med en dækningsgrad op til 80% af lønnen.
 
Verdensrekord i netoverførsel
Unge danske forskere fra Danmarks Tekniske Højskole har brudt terabit-muren og overført 1,29 terabit i sekundet i et lyslederkabel på tykkelse med et menneskehår. Japanske forskere forsøgte i 2004 forgæves det samme. Hastigheden svarer til at overføre 80 dvd-film i høj kvalitet på et sekund. Den tidligere verdensrekord var på 640 gigabit i sekundet.
TV-avise, DR1, 28/2 18.30
 
Det kan simpelthen ikke betale sig at slå dem ihjel
En del stater i USA overvejer for tiden at stoppe med idømmelse af dødsstraf. Det er en direkte følge af den økonomiske krise, fordi det nemlig viser sig at en dødsstraf er langt dyrere end livsvarigt fængsel. Beregninger viser at en dødsstraf i gennemsnit koster samfundet 1,9 millioner dollar mere end livsvarigt fængsel, og det gør dødsstraffen 3 gange så dyr som livsvarigt. Det er ikke strøm eller medicin som tonser i cost-benefit analysen, men udgifter til appelsystemet. Regnestykket sættes yderligere i relief eftersom det viser sig at langt de fleste dødsstraffe alligevel ender med at omgøres til livsvarigt fængsel.
Information, 26/2, side 9
 
Ugebrevet A4
Indhold:
* Krisepakke kan bane vej for bæredygtig omstilling
* Danmarks bedste vækstmagere
* Fødevarekrisen kræver nye løsninger - og nye spisevaner
* Regeringens målsætninger kræver mere fleksibilitet i uddannelsessystemet
* Regeringens satsning på en smal skatteaftale er en politisk satsning
* Uforløst milliongevinst i digital forvaltning
* Patientvenlig sygehusbyggeri er en god investering
* Skal stater drive finansvirksomhed?
LO, 2/3, http://www.ugebreveta4.dk/ (ikke oplagt 2/3 kl. 09.30)
 
Konjunktur og arbejdsmarked - uge 9
* Fortsat negativ økonomisk vækst
* Faldende beskæftigelse i den private sektor
* Lille fremgang i bilsalget
* Højest sygefravær i den kommunale sektor i 2007
* Regeringens udspil til en skattereform
* Ledigheden steg med knap 5.000 personer i januar
* Nøgletalstabel
 
Baltic Dry Index
1986 (+36) (rekord: 20/5-2008 11.793)
 
Bankens salgskurser
100 USD = 605,05 DKK
100 Euro = 758,08 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 52,50 (-3)
APM A-aktie: 27.900 (-400)
APM B-aktie: 27.800 (-500)
D/S Norden: 194,25 (-0,75)
DFDS: 370 (-5)
Mols-Linien: 53 (0)
Børsen, 2/3
 
THORA LUND
(feriedag)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1