Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 23/2-2009 10.00
23/2-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 15.30 møde i Ankenævnet
John Ibsen - 10.30 møde vedr. bjærgningssag Esvagt
Christian Petersen - feriedag
 
FRA MEDIER
(opdateret fra fredag morgen)
 
Pirateri
Det græske fragtskib "Saldanha" med 22 søfolk ombord er kapret ud for Somalia. Ifølge BBC advarede piraterne det britiske flådefartøj "HMS Northumberland" om at holde sig på afstand. Det græske skib er under maltetisk flag.
 
Somalia
Søndag var de sidste fredsbevarende styrker i Mogadishu, fra Den Afrikanske Union (AU), udsat for et selvmordsangreb mod soldater fra Burundi. En talsmand for AU vil dog kun bekræfte at der har fundet et morterangreb sted. Der er 3.500 fredsbevarende soldater tilbage i Mogadishu. Ingen soldater er meldt såret.
Berlingske Tidende/ritzau/Reuters, 22/2 15.22, http://www.berlingske.dk/article/20090222/verden/902220342/
 
Thy Ferries har ikke givet op
Initiativtagerne bag en planlagt færgerute mellem Hanstholm og Norge håber at dem som allerede har givet kapital-tilsagn til færgeruten, vil stå ved deres tilbud, medens forsøg på at fremtrylle den resterende kapital fortsættes. Der mangler 10 ud af 30 millioner. Der indkaldes nu til et møde d. 27. marts hvor der vil blive anmodet om genbekræftning af tilsagn.
Maritime Danmark/nordjyske.dk, 22/2 08.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3891
 
Clipper forventer markant dyk i indtjeningen i 2009
Topchefen spår dog stadig "et pænt overskud", efter et af verdens største tørlastrederier har beskåret flåden til den mindste i 6 år. 2008 blev et rekordår og der er udbetalt pæne bonusser til medarbejderne, så alle er glade. Clipper har hovedkontor i Bahamas, og ingen ved helt hvor stort rederiet i virkeligheden er. For 2009 er der indgået kontrakter, som omfatter 60% af flåden, men ingen er sikre på at alle kontrakter holdes. Clipper-direktøren, Frank G. Jensen, var en af de få i branchen som før markedets kollaps, udtalte at priserne havde nået urealistisk høje niveauer, til stor irritation for konkurrenter. Clipper råder i dag over 75 skibe, mod 125 da markedet var bedst.
Børsen, 23/2, side 6-7
 
Panik på "Hammerodde" over et par efterladte sko
Lørdag aften fandt besætningen et par efterladte sko ud til båddækket, og da en efterlysning ikke gav noget resultat, frygtede man at den pågældende ejermand var endt ude over skibssiden, hvorfor Bornholms Marinedistrikt blev alarmeret. Eftersøgningen blev indstillet kl. 01.15, og fem timer senere dukkede en beruset person op på færgen og efterlyste sine sko.
 
Nordjysk kaptajn var en helt
Mener Nordjyske.dk om den nordjyske seniorkaptajn på "Ocean Nova", som kuldsejlede på skær i Antarktis, da hård vind drev det ind på skæret med to udsatte ankre på slæb. Læs nordjyskes beskrivelse af hændelsesforløbet her:
 
Øhh - hvem var helten?
Skriver Jyllandsposten til gengæld i sin overskrift. Fyens Stiftstidende skriver nemlig at en fynsk kaptajn reddede krydstogtspassagererne. Kaptajnen på "Ocean Nova" var Per Gravesen fra Thy i Nordjylland, men ifølge Fyens Stifstidende var helten Idar Pedersen fra Marstal som var kaptajn på "Clipper Adventure" som kom de nødstedte til undsætning. Det var nemlig ham som nåede frem og reddede samtlige passagerer fra det nødstedte skib til undsætning. Ifølge Nordjyske.dk er begge "lokalhelte" gode bekendte af hinanden.
Jyllandsposten.dk, 20/2 16.26, http://jp.dk/indland/article1608882.ece
Og her er så beskrivelsen i Fyens Stiftstidende:
 
Shipping.dk har problemer men alligevel vækstambitioner
Virksomheden har problemer som hele shippingbranchen, men øjner alligevel muligheder som krisen medfører. Shipping.dk har fra ren rederivirksomhed udviklet sig til logistikvirksomhed som tilbyder alle transportløsninger, og ejer selv faciliteter fra skibe til terminaler, pakhuse og lastbiler. Flåden består af 13 coastere hvor alle er i timecharter og Shipping.dk er medejer af nogle. Det går fint med bilerne i virksomheden, men at skaffe gods til skibene er for tiden et problem. Krisen åbner imidlertid op for at se sig om efter nye transportpotentialer.
 
Anpartsraseri over Difko-fiasko
Et skibsprojekt som med stor entusiasme blev lanceret februar sidste år, med 100 anparter a 170.000 kroner som blev revet væk, har vist sig at være en lang fiasko, og investorerne kræver nu ophævelse af aftalerne. Advokaten for investorerne mener prospectet bag projektet er så mangelfuldt at aftalerne kan ophæves. Fragtskibet "Island Express", som er på 3.658 ton dødvægt og bygget i 1991, har været forfulgt af en række uheld, hvortil kommer at fragtraterne på det nærmeste er kollapset. Advokatens påstand er at en række fejl og mangler ved skibet burde have været afsløret ved en ordentlig gennemgang af skibet før udbudsmaterialet blev udfærdiget. Tidligere domme på området har dog vist at det er overordentligt vanskeligt at få ophævet en skattebegunstigende anpartsaftale.
 
Erria nedjusterer
Rederiet forventer nu et underskud for 2008 på ca. 8 millioner kroner. Som part i forklaringen er at rederiet har valgt en mere konservativ form for regnskabsaflæggelse end tidligere. Siden efteråret 2008 er der indgået aftaler om i alt 17 yderligere skibe i management.Maritime Danmark, 20/2 16.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3887
 
Der bor altså også mennesker på Bornholm
Bornholmerne er, selvfølgelig, utilfredse med de planlagte afgangstider for færgeforbindelsen mellem Rønne og Ystad gældende for udbudsperioden 2011-2017. Der er planlagt 3 daglige afgange fra Rønne året rundt, nemlig kl. 06.10, 16.10 og 20.10. Planerne er bekræftet af passagerchef Ole B. Larsen. I dag er den tidligste afgang 06.45, og fremrykningen betegnes som et stort offer for bornholmerne for at få faste minuttal, og der klages endvidere over at der er for langt mellem den tidlige afgang og afgangen om eftermiddagen m.v. Tilsyneladende er der taget rigtig meget hensyn til godstransporten, men "der bor altså også mennesker på Bornholm".
Bornholms Tidende, 21/2, side 1 og 4
 
Mærsk Terminals overvejer investeringer i England
Financial Times oplyser at Mærsk Terminals i samarbejde med Bristol Port Company overvejer at udvikle ny containerterminal. Begge virksomheder bekræfter at der forhandles om et fremtidigt samarbejde, men det åbne spørgsmål er hvornår det vil være rigtigt at investere stort i britisk infrastruktur.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 23/2 07.47, http://borsen.dk/investor/nyhed/151769/
 
Stadig færre nære rådgivere til Mærsk Mc-Kinney Møller
Efter kaptajn Troels Drilling er afgået ved døden i en alder af 88 år, er der nu reelt kun den tidligere Carlsberg-direktør Poul Svanholm tilbage, af de helt nære rådgivere som både kan og må sige skibsrederen imod.
(lang personbeskrivelse)
 
TUI's ejerandel af Hapaq-Lloyd
Da rederigiganten sidste år solgte containerrederiet Hapaq Lloyd til en gruppe tyske investorer fra Hamborg, blev det aftalt at TUI efter salget skulle købe 33,3% af rederiet tilbage. En anonym kilde fra TUI oplyser nu at denne ejerandel måske kan blive større.
Maritime Danmark/Reuters, 21/2 10.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3890
 
Rekordmange skibe vil blive skrottet i år
En af verdens største købere af skibe til skrotning, GMS, forventer at antallet af skibe til ophugning i år nemt kan passere 1.000, og at aktivitetsniveauet i branchen de næste to år vil blive det højeste nogensinde.
Maritime Danmark/Borsen.dk, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3882
 
Ny usædvanlig færgerute
I april åbnes en færgerute som skal sejle i trekantsejlads mellem Sydkorea, Japan og Rusland. Færgen som indsættes har plads til 500 passagerer, 122 biler og 236 TEU.
Maritime Danmark/Baid Online, 20/2 14.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3802
 
Uventet hjælp til Fredericia Skibsværft
Det flytnings- eller lukningstruede værft får nu uventet hjælp, fordi et nyt notat fra Miljøministeriet understreger at der skal være mindst 500 meter mellem boligbyggeri og særlige risikovirksomheder. Det betyder at Shell's råolieterminal som ligger klods op af det område kommunen vil bebygge, kan sætte en effektiv stopper for planerne. Shell har tidligere meddelt at de absolut ingen flytningsplaner har.
Børsen, 23/2, side 12-13
 
Hempel klar med ny skibsmaling
Hempasil X3 beskytter skibsbunden mod slim, alger og krebsdyr, i en sådan grad at energiforbruget kan nedsættes med op til 8%. Energibesparelsen er bekræftet både i laboratorietest, men også med praktisk brug af danske og udenlandske rederier. Teknikken i den nye maling er at det yderste lag går i delvis opløsning og danner en væskeagtig hinde som mikroorganismer opfatter som havvand. Hvis mikroorganismer alligevel lykkes at hæfte sig under havneophold, vil indhold af silikone i malingen bevirke, at de afstødes når skibet igen kommer i fart. BornholmerTrafikken bruger allerede malingen og den er solgt til en række rederier. Hempel har faktisk vanskeligt ved at følge med efterspørgslen, selvom literprisen er 4-5 gange højere end for normal bundmaling. Tilbagebetalingstiden er udregnet til at være 12-18 måneder som følge af brændstofbesparelsen. Hempasil X3 er indstillet til Ingeniørens Produktpris 2009.
 
Fortsat medlemstab i a-kasserne
I december 2008 mistede a-kasserne 2.638 medlemmer mod 3.000 måneden før. To arbejdsmarkedsforskere mener det er bemærkelsesværdigt at de tydelige krisetegn som viste sig i december, ikke fik udviklingen til at vende. Fra 1995 til 2008 er den samlede organisationsgrad faldet fra 80% til 70%.
 
Starthjælp for landsretten
Mandag indleder Østre Landsret den første sag af sin art, som en afghansk familiefar har anlagt mod integrationsministeriet og mod Egedal Kommune. Påstanden er at starthjælpen strider mod Grundlovens § 75 stk. 2 og er diskriminerende. Landsretten skal også tage stilling til om starthjælpen strider mod internationale konventioner. (starthjælp er en ydelse som erstatter kontanthjælpen og er væsentligt mindre, den gives til personer som er indvandret efter 1. juli 2002 og som har opholdt sig i Danmark i mindre end 7 år ud af de sidste 8 år).
 
Arbejdsretsdom 17. februar - A2007.953
3F mod hotelkæde
Påstand om at 3F har brudt forlig indgået 13/7-2007, hvor 3F til afgørelse af krav skulle modtage 1.200.000 kr, mens 3F skulle dementere beskyldninger fremsat i en række medier. Virksomhederne f'ølte sig som følge af påstået misligholdelse af det samlede forlig, ikke forpligtede til at indbetale hele det aftalte beløb, og indbetalte kun 410.438 samt 165.000 direkte til de ansatte, svarende til opgjorte efterbetalingskrav m.v.
Arbejdsretten finder ikke at manglende elementer i 3F's opfyldelse af sine forpligtelser om dementi, har haft reel betydning i forhold til dementi-forpligtelsen, og hotelkæden skal derfor indbetale restbeløbet på 789.562 kroner.
 
Ugebrevet A4
Indhold:
* Ufaglærtes børn får ingen uddannelse
* Danmarks mest magtfulde fagforbund (FOA)
* S-succes på lånt tid
* Vi elsker vores skat
* Mønsterbrydernes uddannelse
* Anders Fogh Rasmussen-partiet
* Integrationssucces
* Ingen skal gemme sig i hjørnet
 
Konjunktur og arbejdsmarked - uge 8
Indhold:
* Aftagende lønudvikling på det private område to kvartaler i træk
* Stigende antal varslede afskedigelser
* Danskernes syn på Danmarks økonomiske situation forværret
* Fortsat stort fald i antallet af jobannoncer på internettet
* Den danske lønudvikling er fortsat højere end udlandets
* Nøgletalstabel
 
Baltic Dry Index
2099 (+42) (rekord: 20/5-2008 11.793)
 
Bankens salgskurser
100 USD = 607,68 DKK
100 Euro = 758,05 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 60,50 (-2)
APM A-aktie: 28.200 (-1400)
APM B-aktie: 28.200 (-1600)
D/S Norden: 202 (-19)
DFDS: 385 (0)
Mols-Linien: 55 (+2)
Børsen, 23/2
 
THORA LUND
053© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1