Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 27/1-2009 10.00
27/1-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 14.00 møde med Dansk Metal
John Ibsen -10.00 møde med medlem, 14.00 møde med Dansk Metal
Christian Petersen - 10.00 møde med medlem
 
FRA MEDIER
 
Pirateriet
Familier orienteret
Familierne til de 5 tilbageholdte pirater på "Absalon" er nu orienteret. Det var såre simpelt. Piraterne blev spurgt om et telefonnummer som de opgav, og det nummer kontaktede forsvaret efterfølgende ved hjælp af en tolk som orienterede om situationen. Orienteringen er foretaget efter Radioavisen for en uge siden kunne konstatere, at der ikke var gjort noget for at orientere pårørende efter flere ugers fangensskab på "Absalon".
 
Somalia
Torsdag erklærede væbnede islamister at de har overtaget kontrollen over den midlertidige regeringsby Baidoa, som ligger ca. 250 kilometer nordvest for Mogadishu. Øjenvidner beretter at militsfolk nu patruljerer i gaderne i Baidoa.
Jyllandsposten, 26/1 16.53, http://jp.dk/udland/article1582686.ece
 
"Hans Hedtofts" forlis
Der er udgivet en ny bog om det vel mest omtalte danske skibsforlis nogensinde. Bogen som har fået fine anmeldelser er skrevet af Lars og Morten Halskov og har titlen "Skibet som forsvandt". På Danmarks Radios hjemmeside i dag er der en længere omtale af forliset som er kaldt "Grønlands Titanic". Kl. 15.03 i dag er der radioudsendelse om forliset på P1.
 
Medaljer til "Absalons" besætning
Mandag middag blev 100 besætningsmedlemmer på "Absalon" tildelt Forsvarets Fortjenstmedalje under kaj i Bahrain. Danmarks Rederiforening var repræsenteret ved bestyrelsesformand Torben Janholt og chefen for SOK kontreadmiral Nils Wang var ansvarlig for overleveringen.
 
Thy Ferries godt og vel halvvejs i mål
Det nystiftede rederi som vil starte en færgeforbindelse mellem Hanstholm og Kristianssand, er så tæt på målet om salg af aktier for 30 millioner kroner, at tegningsfristen nu bliver forlænget med en uge, efter den første tegningsfrist udløb søndag. Da fristen udløb søndag var der tegnet for 16,5 millioner, men initiativtagerne tror på at lokale pengeinstitutter vil følge op.
Maritime Danmark/Nordjyske.dk, 26/1 10.19, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3592
 
EU på vej med hjælpepakke til søfarten
En række tiltag er på tale, og der regnes på besparelser for søfartserhvervet og havnene i EU på op til 18 milliarder kroner. Første tiltag er at definere et fælles europæisk søtransportområde som kan bevirke at fart mellem to europæiske havne ikke betragtes som international transport, som transport med lastbil eller tog heller ikke gør. Det vil give store besparelser med papirarbejder og kontrol. Danske Havne vil bruge kommissionens forslag til igen at forfølge planer om investeringer i infrastrukturen til havnene.
Børsen, 27/1, side 15
 
Christianshavnerråd til kamp for husbåde
Christianshavn Lokalråd tager afstand fra Slots- og Ejendomsstyrelsens planer om at fjerne 4 historiske og gamle husbåde fra Christianshavns Kanal, og erstatte dem med nybyggede luksusyachts fra Hongkong. Styrelsen har opsagt lejemålet for husbådene men er i færd med at granske love og regler, medens de har ændret de oprindelige planer om plads til 4 luksusyachter, til to mindre skibe, en toiletbygning og et havnekontor. Christianshavnerne mener hele projektet er vold mod et turistattraktivt miljø og dets brugere.
 
Gigantiske containerskibe på vej
Containerrederier har uagtet verdenssituationen ordrer på vej i containermarkedet svarende til 35% af den nuværende kapacitet. Medens Mærsk var først i 90'erne med datidens gigant-skibe til 6.000 containere, og senere med Emma-klassens 11.000 containere, er MSC "Daniela" nu på jomfrurejse med 13.800 containere, og ultimo 2013 forventes det at der bliver leveret skibe til befragtning af op mod 22.000 20-fods containere. Blandt de ivrigste skibsbyggere er Mærsk-konkurrenterne Mediterranean Shipping Co. og CMA-CGM.
 
Mærsk-kontrollen med Broström AB
Efter udløb af det seneste købstilbud på aktier i Broström AB d. 23. januar, er der nu accepteret aktiekøb i en sådan mængde, at A.P. Møller - Mærsk A/S kontrollerer 97,3% af kapitalen og 98,3% af stemmerne. Tilbudsperioden vil ikke blive yderligere forlænget. Mærsk agter, som tidligere meddelt, indenfor en kort periode at tvangsindløse de resterende aktier i rederiet, således at Broström AB kan blive afnoteret fra OMX Nordic Exchange Stockholm.
 
Norfolkline mindsker kapaciteten fra maj
Lloyds List skriver at det Mærsk-ejede rederi vil sænke kapaciteten på Nordsøen og Det Irske Hav med henblik på at optimere forretningen og "følge markedet". Det er uvist hvor mange der mister jobbet ved tilpasningerne. Ruten mellem Vlaardingen i Holland og Felixstone reduceres med et skib, medens de tre resterende skal sejle hurtigere, så kapaciteten på denne rute i princippet bevares. I alt vil der fra maj blive taget 2 skibe ud af den samlede flåde.
Euroinvestor/RB-Børsen/Lloyds List, 27/1 07.54, http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10127566
 
Rederiet Atlas søger konkursbeskyttelse i USA
Det danske tørlastrederi gik i betalingsstandsning i december med henvisning til ugentlige tab på 3 millioner dollar. Der søges nu konkursbeskyttelse i New York med en gæld på 500 millioner dollar og aktiver for 50 millioner dollar.
Maritime Danmark/Tradewinds, 27/1 07.32, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3601
 
De to druknede fra "Orasila" manglede overlevelsesdragter
En søforklaring i Qaqortoq fredag afslørede at de to druknede fra tanskskibet "Orasilia" ikke var iført redningsdragter da de i en jolle sejlede olieslanger i land, og at en sådan brug af dragter heller ikke var 100% fast procedure. Vejret var fint og dragterne var sikkert valgt fra fordi de var hæmmende for arbejdet. Begge var dog instrueret i brug af dragterne. Øjenvidner har forklaret at de mente bådens fart var for stor og slangen for stram så den trak jollen til kæntring.
Maritime Danmark/Sermitsiaq.gr, 26/1 12.41, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3593
 
Isforholdene i Diskobugten er acceptable for skibsfart
"Arina Arctica" ankom torsdag morgen planmæssigt til Aasiaat på årets første ankomst til Diskobugten.
 
Gravid og fyret
En sag fra 3F, hvor en nu 35-årig kvinde havde været ansat i ca. 5 år på en rideskole i Glostrup, henholdsvis i en kommunal støtteordning og siden i fleksjob, blev fyret 3 måneder efter hun var blevet gravid, med angivelse af utilfredsstillende arbejdsindsats. Efter flere retssager er der nu indgået forlig med en erstatning på 332.000 kroner til kvinden. Rideskolen mener ikke afgørelsen er i orden, og at de grundlæggende set har gjort kvinden en tjeneste ved at holde hende i ansættelse.
 
Fyringer
Grundfos
Pumpekoncernen opsiger 208 medarbejdere, heraf 58 på tidsbegrænsede kontrakter. I Danmark besæftiger Grundfos 4.839 og på verdensplan 18.000 medarbejdere.
 
SAS
200 medarbejdere afskediges i Københavns Lufthavn. Det drejer sig om skrankepersonale og lastefolk som er overflødige som følge af færre afgange fra Kastrup.
 
Bestseller
Et underskud på 76 millioner kroner betyder at tøjkoncernen nu fyrer 130 medarbejdere.
 
Philips
Den hollandske elektronikgigant planlægger at nedlægge 6.000 stillinger. I 2007 havde koncernen et overskud på 31 milliarder danske kroner.
 
IBM
Har indtil videre fyret 2.800 medarbejdere, men rygter fortæller om yderligere 13.200 medarbejdere som skal fyres. IBM-Danmark vil ikke udtale sig om der sker fyringer i herhjemme. I august sidste år blev 190 stillinger skåret væk i Danmark.
 
Caterpillar
En gigant i markedet for byggemaskiner har annonceret afskedigelse af 20.000 medarbejdere verden over. Det svarer til 18% af arbejdsstyrken. Caterpillar er verdens førende producent af bulldozere, rendegravere og andre byggemaskiner.
 
44.000 fyret torsdag
Business.dk har regnet på de annoncerede fyringer torsdag i USA og Europa tilsammen. Regneriet runder op i at i alt mere end 44.000 beskæftigede blev annonceret fyret på denne ene dag.
 
Bankens salgskurser
100 USD = 589,29 DKK
100 Euro = 758,40 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 62 (+4)
APM A-aktie: 27.600 (+1000)
APM B-aktie: 27.300 (+1100)
D/S Norden: 187,25 (+15,25)
DFDS: 390 (+5)
Mols-Linien: 65 (+6)
Børsen, 27/1
 
THORA LUND
034(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1