Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 22/1-2009 10.00
22/1-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen: 10.00 DIS-kontaktudvalgsmøde
Ole Philipsen: 13.30 møde i Søfartsstyrelsen om udenlandske kokke
John Ibsen: 13.30 møde i Søfartsstyrelsen om udenlandske kokke
Christian Petersen - syg
 
FRA MEDIER
 
Pirateriet
Arrestordre mod pirater på "Absalon"
Holland har onsdag udstedt en international arrestordre mod de 5 pirater som sidder i arrest på "Absalon", med krav om udlevering til retsforfølgelse i Holland. Et hold undersøgere er på vej for at afhøre besætningen på det hollandske fragtskib som blev forsøgt kapret og som nu befinder sig i Kuwait.
 
Spanien opruster
Onsdag besluttede parlamentet at sende op til 395 soldater til deltagelse i EU's flådemission ved Somalia og der forventes vedtagelse af at sende yderligere to flådeskibe og et patruljefly. Formålet er at sikre spanske fiskere ved Somalia og forsvare landets "position og økonomiske interesser".
Børsen, 22/1 side 22
 
Lys forude for tørlastmarkedet
Efter tørlastmarkedet kollapsede i efteråret med et fald i Baltic Dry-indekset fra 11.793 i maj til 872 i denne uge, øjnes der ny lys for enden af tunnelen, siger adm. direktør Jens Ditlev Lauritzen fra Lauritzen Bulkers. Baggrunden er bl.a. at kineserne er blevet mere aktive i import af jernmalm. Der er indgået nye prisaftaler mellem mineselskaber og kinesiske producenter og det har sendt fragtmængderne i vejret. Ditlev Lauritzen er forsigtig optimist og ser udviklingen som de første spæde tegn på bedringer i markedet. Lauritzen-rederiet har ikke haft skibe liggende stille i den forløbne periode, men indtjeningen har været på kanten af det diskutable kan man forstå.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 21/114.29, http://borsen.dk/transport/nyhed/149410/
 
Måske kan krisen styrke Mærsk
Lyder vurderingen fra aktiestrateg Stephen Rammer fra Formuepleje. F.eks. har flere af konkurrenterne haft travlt med at bestille nye skibe mens Mærsk havde nok at gøre med integrationen af P&O Nedlloyd. Seneste meldinger lyder på at rederiet igen erobrer markedsandele. Mærsk Line har lige nu en ordrebog på nybygninger svarende til 20% af den nuværende flåde, og det er mindre end hos mange konkurrenter. Den samlede kapacitet vil i den nærmeste fremtid formentlig være alt for stor på grund af svigtende forbrug på verdensplan. Stephen Rammer fremhæver endvidere APM Terminals som et guldæg og olie- og gasaktiviteter som kan rumme positive overraskelser. Endelig holder Stephen Rammer på at markedet har overreageret og fokuseret for meget på kortsigtede resultater.
 
Mærsk-beslutningen om at forlade havnen i Charleston trækker spor
Mærsk Line er havnens største kunde og har meddelt at rederiet fra ultimo 2010, hvor kontrakten udløber, ikke længere vil benytte havnen. Beslutningen blev cementeret efter havnearbejdernes vedtagelse om at nægte tilladelse til flytning til en billigere del af havnen. Nu har chefen for havnen besluttet at forlade sin stilling som administrerende direktør.
Maritime Danmark/Journal of Commerce, 21/1 06.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3528
 
D/S Norden
Liste over alle børsmeldinger i 2008.
 
Ny borerig til Nordsøen
Mærsk Drilling har fået ny jacup borerig leveret fra Singapore til Nordsøen. Riggen er navngivet "Maersk Resolve" og er den tredje i en serie på fire. I løbet af 2009 vil Maersk Drilling få leveret 3 top-avancerede borerigge. "Maersk Resolve" forlader Singapore 3. februar med kurs mod Nordsøen til en toårig kontrakt med Maersk Oil.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 21/1 11.33, http://borsen.dk/invester/nyhed/149391/
 
Søfartsstrategi fra EU-kommissionen
Onsdag har EU-kommissionen vedtaget en maritim strategi for tiårsperioden 2008-2018. Det fastslås at søfart er et strategisk vigtigt erhverv for EU og det er nødvendigt at sikre erhvervets konkurrenceevne og regulere miljø- og sikkerhedsforhold ved globale regler. Også nærskibsfarten skal fremmes.
Danmarks Rederiforening, 21/1, http://www.shipowners.dk/presse/nyheder/8946.html (med link til kommissionens pressemeddelelse)
 
Støtte fra EU-kommissionen
"EU-kommissionen støtter op om den danske politik for skibsfart i arktiske farvande
Der blev torsdag den 15. januar 2009 afholdt et møde med EU-kommissionen her i Søfartsstyrelsen.
Det vigtigste punkt på mødet var skibsfart i arktiske farvande. EU-kommissionen ønskede at høre danske synspunkter om de udfordringer og muligheder, der følger af en stigende skibstrafik i disse farvande.".......................
 
Nye retningslinier for redninger til søs
"Nye retningslinier for ilandsætning af personer reddet til søs – med dansk fingeraftryk
FN’s Søfartsorganisations (IMO’s) komite for lettelse af den internationale skibstrafik godkendte på det netop afsluttede møde nye retningslinier for de administrative procedurer i forbindelse med ilandsætning af personer, som er blevet reddet til søs."..............
 
Fredericia Værft kan flytte til nyt havneafsnit
Fredericia Kommune mener nu at værftets fremtid kan ligge på en helt ny ø i Lillebælt. Det kan realiseres ved at udvide Møllebugtkajen ud i vandet med et nyt havneområde. Værftets ejer, Thomas Andersen, afviser løsningen, med henvisning til en række problemer og en rapport som skulle godgøre at der ikke kan drives værft på den position.
 
Ny strategi for Lindø-værftet
Bestyrelsen traf på deres onsdags-møde beslutninger om værftets kommende skæbne. For det første vil dele af arealerne ved Munkebo blive udbudt til leje for andre virksomheder hvor det håbes at medarbejdere som skal afskediges vil kunne blive genansat. Skibsværftet vil blive bevaret, men med omlægning af produktionen fra skibe til alternativ anvendelse af medarbejdere og produktionsapparatet.
 
..... "I den nye forretningsmodel omdannes Lindø derfor til tre forretningsområder: Et skibsværft, en industridel og fælles faciliteter. Skibsværftet skal i fremtiden koncentrere sig om at producere mindre skibe herunder eventuelt skibe til brug for offshore-området." .....
Pressemeddelelse, 21/1, http://www.oss.dk/
 
Krise varsler lukninger af skibsværfter på stribe
Der mangler finansiering for halvdelen af de skibe som i dag findes i ordre på verdens skibsværfter, og der er ringe udsigter til at finansieringen kan falde på plads. Værfterne begynder nu at bukke under, og det vil fortsætte hvis ikke nationalstaterne træder ind på scenen.
Maritime Danmark/Børsen, 22/1 07.46, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3555
 
Stigende antal tillægsforsikringer mod ledighed
Konsulent i AK-Samvirke vurderer at der nu er mellem 100.000 og 200.000 danskere som har tegnet tillægsforsikringer i private forsikringsselskaber til ekstra økonomisk dækning i tilfælde af ledighed. En direktør i Codan udtaler at der er oplevet en femdobling i efterspørgslerne i et boom som startede ultimo november 2008. Typisk forsikres der til en tillægsydelse på 5.000 kroner/måned.
 
Fyringer
Grundfoss
250 kontraktansatte hos Grundfoss får ikke forlænget deres kontrakt. Systemet med kontraktansættelse i firmaet blev indledt efter en større fyringsrunde for 4 år siden, hvorefter em række medarbejdere blev ansat for et halvt år af gangen. De 250 får ikke forlænget kontrakten og det er en afvikling som blev indledt i november og forventes afsluttet i marts.
Business.dk/RB_Børsen/3F, 21/1 13.57, http://www.business.dk/article/20090121/industri/90121121/
 
Totempo
I to afdelinger for personvogne og storvogne i Ringsted er 48 medarbejdere tirsdag blevet fyret, medens 45 medarbejdere i Greve har fået en fyreseddel. Også afdelinger i Hobro, Vejle og Esbjerg lukkes. Firmaet er i betalingsstandsning efter længere tids problemer med likviditeten. I slutningen af december blev 48 ud af 700 medarbejdere fyret.
 
Arla
På Hirtshals Mejeri fyres 44 ud af 76 ansatte.
 
Køb et hus for en dollar
I Detroit i USA, hvor Ford, General Motors og Chrystler har deres hovedsæde, kan huse nu købes ned til 1 dollar. Tal fra ejendomsmæglere viser at 1.228 huse lige nu kan købes for under 10.000 dollar, 209 huse for under 1.000 dollar, og fire huse altså for 1 dollar. Oveni kommer kun mæglersalær og boligskat.
 
Bankens salgskurser
100 USD = 592,72 DKK
100 Euro = 758,11 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 60,50 (+3,50)
APM A-aktie: 27.300 (-100)
APM B-aktie: 27.100 (-100)
D/S Norden: 175.25 (+8)
DFDS: 390 (-9)
Mols-Linien: 62 (0)
Børsen, 22/1
 
THORA LUND
031(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1