Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 20/1-2009 10.00
20/1-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – møde Søfartsstyrelsen (formiddag)
 
FRA MEDIER
 
Thy Ferries nærmere målet
Sandsynligheden for at det lykkes at starte en ny færgeforbindelse mellem Hanstholm og Kristiansand er blevet væsentlig større, efter at en norsk storreder har givet tilsagn om at skyde penge i ruten. På et informationsmøde oplyste projektleder Palle L. Nielsen, at telefonerne fra interesserede investorer gløder. Så situationen er den, at der nu er givet tilsagn om at støtte projektet med halvdelen af de 30 millioner kroner, som er målet.
Nordjyske.dk, 20/1
 
Nedtælling for Lindø startet
Tiden kan være ved at løbe ud for det A.P. Møller-Mærsk ejede Lindøværft, hvor mulighederne for at få nye ordrer er meget begrænset i finanskrisens kølvand. Onsdag mødes bestyrelsen for at vedtage en ny strategi og diskutere mulighederne for værftets overlevelse. Centrale kilder på værftet bekræfter over for Børsen, at bestyrelsen onsdag vil vedtage en ny strategi, der betyder, at værftet opgiver den årelange tradition med at bygge store container- og tankskibe. Børsen erfarer desuden, at beslutningen om at lukke værftet endeligt træffes inden for de nærmeste måneder.
Dagbladet Børsen, 20/1
 
Orasila trukket fri
Efter at have omlastet 163 tons gasolie og pumpet yderligere 41 tons olie ud i havet, lykkedes natten til søndag grønlandsk tid at trække olietanksskibet Orasila fri af skæret. Tankskibet er nu for egen kraft sejlet mod Qaqortoq. Politiet efterforsker i samarbejde med Søfartsstyrelsen såvel dødsulykken som grundstødningen. Der vil endvidere blive afholdt søforhør ved kredsretten i Qaqortoq. Orasila er af Søfartsstyrelsen blevet pålagt, at forblive i Qaqortoq indtil videre når det ankommer dertil.
Maritime Danmark, 20/1, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3508

Dansk Metal ønsker vækstpakke
Dansk Metal er tilfreds med den bankpakke, som et bredt flertal på Christiansborg enedes om søndag aften. ”Det var afgørende, at vi fik en ny bankpakke. Bankernes pludselig opstramning i kreditter har ført til problemer for mange sunde virksomheder. Vi oplever allerede, at virksomhederne på grund af manglende bankkreditter siger nej til ordrer og afskediger medarbejdere. Derfor er det helt afgørende, at bankerne igen får gang i udlånsvirksomheden,” siger Thorkild E. Jensen. Metal-formanden mener dog ikke, at politikerne nu kan hvile på laurbærrene. Han opfordrer til, at forhandlingerne om en egentlig vækstpakke straks går i gang: ”Krisen har allerede spredt sig til den øvrige økonomi, og hvis ikke, der bliver gjort noget for at få gang i væksten, så risikerer vi at den økonomiske krise bliver endnu større og bider sig fast,” mener Thorkild E. Jensen. Også andre organisationer, herunder Dansk Erhverv, ønsker en vækstpakke.
Dansk Metal.dk, 19/1, http://www.danskmetal.dk/sw54718.asp
 
Unge ønsker flere rygestramninger
På trods af megen diskussion, er et flertal af danskerne fuldt ud tilfredse med rygeloven her to år efter den blev vedtaget. En fjerdedel af os ønsker den endda yderligere strammet, så f.eks. al indendørsrygning forbydes - som regeringens Forebyggelseskommission har luftet tanker om for nylig. Det viser en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende. De unge fører an i ønsket om stramning, mens de ældre og især Dansk Folkepartis vælgere stritter imod. Samme tendens gør sig gældende, når det kommer til afgifter på smøgerne. Mens høje afgifter er blevet indført på cigaretter i andre EU-lande, har Danmark i dag nogle af Vesteuropas billigste cigaretter. I de øvrige lande har man set markante fald i antallet af rygere, efterhånden som prisen er gået op. 54 pct. af danskerne mener, at det samme bør ske herhjemme. Igen er det de unge, der med 63 procents tilslutning til prisstigninger fører an, mens der blandt Dansk Folkepartis vælgere kun er 41 pct., der mener, at prisen bør hæves.
Berlingske.dk, 20/1, http://www.berlingske.dk/article/20090120/danmark/90119181/
 
Valutakurser
100 USD = 580,50 DKK
100 Euro = 758,13DKK
Danske Bank, 20/1, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 57 (-1)
APM A-aktie: 27.900 (-1100)
APM B-aktie: 27.700 (-1200)
D/S Norden: 165 (-12)
DFDS: 396 (+1)
Mols-Linien: 64 (-1)
Børsen, 20/1
 
THORA LUND
029(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1