Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 13/1-2009 10.00
13/1-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – møde formiddag
Ole Strandberg - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateriet
Pirater skød mod norsk skib
Det norske skib Viking Forcados blev tidligt tirsdag morgen angrebet af pirater, da det sejlede gennem farvandet ud for det vestafrikanske land Nigeria.”Skibet har delvis norsk besætning. De har forskanset sig på broen, men de tør ikke gå ud derfra af frygt for, at piraterne stadig er om bord”, lød den første melding fra redningsleder for Hovedredningscentralen for Sydnorge, Bjørn Jarle Åmild. Senere kunne det norske nyhedsbureau NTB dog oplyse, at piraterne havde forladt skibet, og at der kunne redegøres for samtlige 52 besætningsmedlemmer. ”Piraterne skød mod skibet, og det har fået materielle skader, men er nu på vej ud i sikkert farvand”, oplyser Bjørn Jarle Åmild.
Politiken.dk, 13/1, http://politiken.dk/udland/article628142.ece
 
Mærsk ønsker møde med kritikerne
A.P. Møller-Mærsk går flere veje for at finde ud af, om der er hold i kritikken af forholdene på koncernens containerfabrik i Dongguan i det sydlige Kina. For det første tager koncernen i morgen kontakt til menneskerettighedsorganisationen Globalization Monitor - der har fremsat kritikken - for at få et møde i stand. For det andet bliver en uvildig undersøgelse sat i værk. Dette kan dog først ske i marts, hvor fabrikkens 1900 ansatte er tilbage fra en betalt to måneders jule- og nytårsferie. Herudover viser det sig nu at Globalization Monitor ikke har henvendt sig til Mærsk i forbindelse med undersøgelsen. Det undrer også Amnesty International, som i øvrigt heller ikke kender noget til menneskerettighedsorganisationen.
Politiken.dk, 12/1, http://politiken.dk/erhverv/article628033.ece
 
Dyrt at lægge skibe op
Det er dyrt for rederierne, at lægge skibe op, som det sker i stort omfang i øjeblikket. Specielt kostbart er det når skibene skal holdes parat til afgang, hvis en ordre skulle byde sig. Ifølge shippingavisen Tradewinds koster en såkaldt "varm" oplægning op til 1.300 dollar (mere end 7.000 kr.) om dagen i europæiske havne. Det dækker blandt andet omkostninger til havneafgifter, bemanding og tekniske omkostninger. En "kold" oplægning indebærer modsat, at skibene i praksis er fortøjet i flere måneder, og det kan være lidt af en satsning, hvis markedet pludselig vender. Nogle rederier søger til de billigere asiatiske havne, men for isklasseskibe er det ikke en attraktiv løsning. Desuden er der ved at være trængsel i de populære havne. Ifølge Tradewinds er populære havne som Singapore ved at kunne melde alt optaget.
EPN.dk, 9/1, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article1564824.ece
 
Bryde udnævner sig selv til direktør
Nordic Tankers bestyrelsesformand Steen Bryde har nu sat dato på næste generalforsamling. Men selvom han også i første omgang overlader formandsposten til Jesper Bo Nielsen, så forlader han ikke broen frivilligt. I stedet har han nemlig sikret sig en position som adm. direktør for rederiet. Samtidig genopstiller den omstridte erhvervsmand til en plads i bestyrelsen ved generalforsamlingen den 18. februar. Steen Brydes beslutning om i stedet at blive ny adm. direktør er et af de skrækscenarier, som en gruppe aktionærer har set i krystalkuglen. I givet fald kan det nemlig blive dyrt at fyre den konkursramte Bryde - selv om han kun får få uger på posten.
 
Danske shippingfolk stævnet i Britannia Bulk-sag
En række kendte danske shipping-folk er blevet stævnet for over en halv millard kroner i forbindelse med et af sidste års største konkurser inden for søfarten. Det drejer sig blandt andet om tidligere Clipper-chef Søren Halsted og forhenværende finansdirektør i Norden Jens Fehrn-Christen, der begge sammen med resten af ledelsen er blevet stævnet i forbindelse med konkursen i Britannia Bulk. Rederiet, der har hovedsæde i Svendborg, blev begæret konkurs i november måned - angiveligt af Nordea, selv om det dansk-engelske rederi få måneder før havde rejst over en halv milliard kroner på børsen i forbindelse med selskabets børsnotering. Og det er netop den børsnotering, som nu har fået en række utilfredse aktionærer til at stævne ledelsen i tørlastrederiet, fordi de mener, at de er blevet opfordret til at tegne aktier i det kuldsejlede selskab ud fra falske forudsætninger.
Business.dk, 12/1, http://www.business.dk/article/20090112/transport/90112044/
 
Græsk skibsreder kidnappet
Et døgn efter at den græske skibsreder Pericles Panagopoulos blev bortført af tre bevæbnede mænd, har politiet stadig ingen sikre spor af gerningsmændene. Men mandag henvendte kidnapperne sig til familien med et krav om at få udbetalt en løsesum på angivelig 40 millioner euro. Både familie og politi er bekymret for den aldrende skibsreders helbred. Panagopoulos har dagligt brug for at indtage flere slags livsnødvendig medicin. Panagopulos, der er midt i 70'erne, er en af de mest centrale figurer i græske shippingkredse. Han er bedst kendt som grundlæggeren af Royal Cruise Line i 1970'erne, et rederi han senere solgte til norske interesser. Og siden 1990'erne som grundlægger af Attika Group, som er bygget op på Superfast Ferries og Blue Star Ferries flåder.
Maritime Danmark, 13/1, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3433
 
Valutakurser
100 USD = 559,39 DKK
100 Euro = 751,45 DKK
Danske Bank, 13/1, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 65 (-1,50)
APM A-aktie: 30.000 (-100)
APM B-aktie: 30.000 (-900)
D/S Norden: 201 (-1)
DFDS: 390 (+4)
Mols-Linien: 66 (-4)
Børsen, 13/1
 
THORA LUND
024(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1