Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 12/1-2009 10.10
12/1-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Strandberg - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateriet
Pirater druknede på vej hjem
Den kaprede saudiarabiske tanker Sirius Star blev frigivet i fredags. Angiveligt til gengæld for en løsesum på omkring 3 millioner dollar til piraterne. Seks af piraterne nåede dog kun at være millionærer i få timer, før de druknede efter at den motorbåd, der skulle bringe dem ind til kysten kæntrede. Tre druknede pirater er allerede fundet, mens tre pirater fortsat savnes. Også den største del af løsesummen er angivelig forsvundet.
Maritime Danmark, 10/1, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3404
 
Ukrainsk våbenskib nærmer sig frigivelse
Det var ikke kun Sirius Star, der blev frigivet fredag. Også det ukrainske skib Faina, som er lastet med våben vil efter sigende blive frigivet meget snart. Om bord på det ukrainske skib befinder sig store mængder våben, blandt andet 33 russisk byggede T-72 kampvogne og store mængder ammunition. I første omgang krævede piraterne en løsesum på 20 millioner dollar for at frigive våbenskibet. Et krav der dog senere er reduceret. Fainas kaptajn døde dagen efter skibet blev kapret, angivelig efter et hjerteanfald, mens resten af den 20 mand store besætning menes at være i god behold.
 
Mærsk beskyldes for undertrykkelse
Korruption, sundhedsfarligt arbejdsmiljø og krænkende ordensregler for de ansatte præger A.P. Møller – Mærsks containerfabrik i Kina. Sådan lyder anklagen mod det danske rederi i en ny rapport fra menneskerettighedsorganisationen Globalization Monitor, der har hjemme i Hongkong. Ifølge rapporten lider de ansatte på Mærsks kæmpefabrik i Dongguan i Sydkina af høreskader og lungeproblemer som følge af højt støjniveau og store mængder af støv på fabrikken. Der skal desuden være væsentlige problemer med korrupte mellemledere, der betaler sig til bedre stillinger. Herudover er de ansatte underlagt en lang række strikse regler, der blandt andet forbyder dem at strejke, skjule seksuelt overførte sygdomme eller rode i kantinen. Hvis reglerne overtrædes, får de ansatte strafpoint eller en fyreseddel. Menneskeretseksperten Au Loong-Yu fra Globalization Monitor kalder forholdene for de ansatte for ”meget ekstreme”.
Maersk afviser i en pressemeddelelse kritikken af arbejdsforholdene. Samtidig bebuder A.P. Møller-Mærsk, dog at koncernen vil gennemføre en uvildig undersøgelse for at få konstateret, om der er grundlag for at ændre på nogle af forholdene på fabrikken.
Politiken.dk, 10/1, http://politiken.dk/erhverv/article627185.ece, Berlingske.dk, 12/1, http://www.business.dk/article/20090112/biotek/901120306/
 
”Villum” tabte et vindue
Bornholmstrafikkens hurtigfærge Villum Clausen tabte mandag morgen et af vinduerne i færgens cafeteria, mens færgen sejlede med fuld fart med retning mod Ystad. Ingen passagerer kom til skade ved uheldet. Vinduet faldt ud, da færgen befandt sig godt en halv time fra ankomsten til Ystad. Uheldet fik kaptajnen til at nedsætte farten. Det er usikkert, om Villum Clausen sejler tilbage fra Ystad eller om den skal have repareret skaden først.
 
Færgeforlis i Indonesien
Et færgeforlis i Indonesien frygtes nu at have kostet 246 af de 267 passagerer og besætningsmedlemmer ombord livet. Kun 21 er fundet i livet, og de 246 savnede frygtes ifølge myndighederne at være omkommet i det hårde vejr. Færgen, der var i rutefart mellem øerne Sulawesi og Samarinda, gik tidlig søndag morgen ned omkring 50 kilometer vest for Sulawesi, i den østlige del af Indonesien. Færgen havde 18 besætningsmedlemmer og 249 om bord, da den kæntrede under et voldsomt blæsevejr. Blandt de få der er fundet i live er færgens kaptajn.
Stiften.dk, 12/1, http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090112/PCUDLAND/261328657
 
Rygernes sidste fristed står for fald
Nu skal rygerne på de små værtshuse også snart slukke cigaretterne.Sådan lyder et kontroversielt forslag fra regeringens rådgivere, der har brugt et år på at finde ud af, hvordan danskerne kommer til at leve længere og får flere raske leveår. Politikerne indførte som bekendt rygeloven for halvandet år siden. Den forbyder rygning på arbejdspladser, institutioner og serveringssteder, men loven rummer undtagelser, der betyder, at det er lovligt at ryge på små værtshuse, hvis ejeren tillader det. En undersøgelse viser, at passiv rygning siden er mindsket drastisk i det offentlige rum – bortset fra på værtshusene. ”Rygeloven har haft en formidabel effekt. Derfor er det oplagt at stramme den ved at afskaffe de dispensationer og undtagelser, der er i loven”, siger Mette Wier, formand for regeringens Forebyggelseskommission, der i marts kommer med et samlet sæt anbefalinger. Forslaget får pulsen til at stige hos talsmand Søren Højbjerg fra Danmarks Rygerforening: ”Det er en ren forbudskommission. De folk er så stangliderlige efter at foreslå flere forbud. Værtshusene er vores sidste bastion”. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen præsenterer snart regeringens plan for at hæve levealderen. Han vil ikke kommentere ”løsrevne forslag”, men siger, at »vi skal have en forebyggelsespakke – ikke en forbudspakke«.
 
Nyt nummer af ”Søsikker” udkommet
Søfartens Arbejdsmiljøråd har netop udgivet seneste nummer af bladet ”Søsikker”, som kan hentes på Rådets hjemmeside.
 
Valutakurser
100 USD = 559,39 DKK
100 Euro = 758,28 DKK
Danske Bank, 12/1, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 66,50 (+0,50)
APM A-aktie: 31.000 (-200)
APM B-aktie: 30.900 (-600)
D/S Norden: 202 (-1)
DFDS: 386 (-4)
Mols-Linien: 70 (-9)
Børsen, 12/1
 
THORA LUND
023(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1