Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 11/12-2008 10.00
11/12-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 13.00 afskedsreception Søfartsstyrelsen
Christian Petersen - 13.00 møde her
 
FRA MEDIER
 
Pirateriet
USA bekymret over Somalia og Yemen
Forsvarschef, admiral Michael Mullen, udtalte onsdag at han er "ekstremt bekymret" over situationen i både Somalia og Yemen, fordi de to lande kan blive benyttet som tilflugtssteder for terrorister, som har fået vanskeligere ved at finde sikre tilflugtssteder i Afghanistan og Pakistan. Udtalelsen kom i forbindelse med spørgsmål til forsvarschefen, om hvilken betydning det har at Etiopien nu trækker sine tropper ud af Somalia, hvor de holder en svag Somalisk regering i live. Til den etiopiske beslutning om tilbagetrækning udtalte admiralen, at det spørgsmål skal det amerikanske militær ikke tage stilling til, men USA og andre lande har mange muligheder at blive enige om.
JydskeVestkysten/ritzau, 10/12 20.26, http://www.jv.dk/artikel/566863
 
USA ønsker tilladelse til at jage pirater i Somalia
USA har forfattet et resolutionsudkast som de håber FN's sikkerhedsråd vil godkende i næste uge. Hvis resolutionen vedtages, vil stater, med tilladelse fra Somalias regering, kunne "tage alle nødvendige tiltag på land i Somalia, herunder også i dets luftrum", for at fange pirater.
Berlingske Tidende/ritzau/Reuters, 11/12 06.40, http://www.berlingske.dk/article/20081211/verden/812110307/
 
Nordic Tankers har solgt "Nordic Lisbeth"
Skibet er solgt til den forventede pris på 70 millioner dollars og var bogført til en værdi af 51 millioner dollars. Formanden Steen Bryde er tilfreds og konstaterer at det kan nedbringe rederiets gæld med 36 procent og forbedre soliditeten fra 37 til 52%. Forventningen til årsregnskabet er uændret et overskud på 20 millioner dollars efter skat.
 
Chef i Mærsk Line advarer om at shippingbranchen har brug for redningskrans
Michael Deleuran, chef for Network and Product i Mærsk Line, ser sort på den nærmeste fremtid og frygter konkurser i 2009. Afmatningen er nu dramatisk og sker hurtigere og dybere end de fleste havde forestillet sig for blot få måneder siden. Afmatningen er dramatisk og der er udsigt til at flere skibe lægges op.
 
Staten bør presse Mærsk i oliejagten
Eksperter mener at staten gør for lidt for at presse Mærsk til at øge indvindingsgraden for olien i Nordsøen, og det kan betyde enorme tab i mistede indtægter fra olieudvindingen. Hvis udvindingsgraden løftes med bare 1% betyder det værdier omkring 40-50 milliarder kroner. I øjeblikket er udvindingsgraden på mellem 23-25%, men professor Erling Stenby fra DTU udtaler til Børsen, at en passende ambition bør være 50%.
 
Sejladsplan for Royal Arctic Line 2009 godkendt
Masterplanen er godkendt af Landsstyret og foreligger nu i en endelig udgave.
 
Waterjets på "Villum Clausen" kan ikke beskyttes
I et svar til trafikkontaktrådet fra BornholmsTrafikken, meddeler rederiet at det ikke vil være muligt at sikre hurtigfærgens waterjets mod indtrængende fremmedlegemer og dermed forbundne risici for skader. En rist vil mindske systemets virkningsgrad og koste højere olieforbrug, og samtidig er systemet nøje dimensioneret for at undgå tab af energi og rystelser.
BornholmsTidende, 10/12
 
Danmarks Største fiskekutter til Thyborøn
På lørdag navngives Danmarks største fiskekutter på Karstensens skibsværft i Skagen. Fartøjet er på 2.700 GT og er mere end 75 meter langt og vil indgå som den ottende kutter blandt familien Kjeldsens fiskefartøjer.
Maritime Danmark/stiften.dk, 10/12 10.59, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3222
 
"Nearmiss.dk" oversat til engelsk
Søfartens Arbejdsmiljøråd har oversat nearmissdatabasen til engelsk.
Søfartens Arbejdsmiljøråd, 10/12, http://www.seahealth.dk/nyheder/nearmisspaaengelsk.html
 
PFA nedsætter depotrenten
Renten for indestående på depot i PFA nedsættes fra 1. januar 2009 fra 5,3% til 3,5%. PFA henviser til aftaler mellem pensionssektoren og Økonomi- og Erhvervsministeriet, som afspejler en tid med helt usædvanlige forhold på finansmarkederne.
 
Mange forkerte afgørelser i sager om fleksjob
I følge en undersøgelse Ankestyrelsen netop har offentliggjort om bevilling af fleksjob, har kommunerne i 43% af de undersøgte sager (93 sager om ret til fleksjob og 59 sager om fortsat ret) begået sagsbehandlingsfejl. Der mangler dokumentation for den væsentligt og varigt nedsatte arbejdsevne, og arbejdsevnen er ikke afprøvet tilstrækkeligt, mener Ankestyrelsen.
 
Færre på sociale ydelser flere på sygedagpenge
Medens langt færre danskere er på kontanthjælp, revalidering eller arbejdsløshedsdagpenge i dag end for otte år siden, er der på den anden side af kronen langt flere som er på sygedagpenge i dag. I år 2000 var der således 55.000 på sygedagpenge, medems tallet i 2007 var vokset til 78.000.
Berlingske Tidende/ritzau, 10/12 13.54, http://www.berlingske.dk/article/20081210/danmark/812100386/
 
Ufaglærte fyres
Generelt steg arbejdsløsheden fra 1,6 til 1,7% i november, men de ufagløærte er nu oppe på 6%, skriver Politiken onsdag. 3F formanden siger at situationen er alvorlig og han forudser en ret voldsom stigning i arbejdsløsheden blandt de ufaglærte i de kommende måneder. Cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken er enig og mener der bør lægges planer for offentlige investeringer og gives skattelettelser for at fremme den private efterspørgsel.
 
Fælles krav fra arbejdsmarkedets parter til beskæftigelsessystem
Hovedorganisationerne på arbejdsmarkedet tror ikke at kommunerne kan bestride opgaven alene med beskæftigelsespolitikken og har derfor indsendt et fælles dokument med 22 krav til beskæftigelsesministeren. Organisationerne skriver bl.a. at der ikke er brug for 91 arbejdsmarkedspolitikker med henvisning til de 91 jopbcentre. Organisationerne ønsker færre jobcentre og mere statslig og regional styring.
 
Skråt op hold kæft med bødestraf forbudt
Byrådet i Preston i det nordvestlige England har besluttet at det i en periode omkring jul og nytår skal være forbudt at bande eller f.eks. tisse på en anti-social måde. Der er hængt skilte op rundt omkring i byen om al det forbudte, og prisen er 80 pund i bøde. Der er f.eks. skilte med en rød streg over en mand som bander i en taleboble. Berlingske Tidende konstaterer at Preston faktisk er en by som tilsyneladende trænger til en moralsk opstrammer, fordi politiet registrerede 1.000 alkohol-relaterede problemer om ugen sidste år.
 
Ikke rutineret indbrudstyv
En 26-årig tyv som var på rov i Næstved, brød natten til onsdag ind i en nedlagt virksomhed. Men nok var virksomheden nedlagt, men ikke alarmen, og den 26-årige blev chokeret og forsøgte at flygte ud gennem et vindue. Han fik imidlertid glasset ned over sin hånd og det hele blev for meget for den unge indbrudstyv, som endte med selv at ringe 112 efter hjælp.
 
Bankens salgskurser
100 USD = 591,96 DKK
100 Euro = 758,03 DKK
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 64 (+2)
APM A-aktie: 29.700 (-200)
APM B-aktie: 29.700 (-100)
D/S Norden: 163,50 (+10,50)
DFDS: 379 (+4)
Mols-Linien: 79 (+4)
Børsen, 11/12
 
THORA LUND
011(2)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1