Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
25/11 10.00
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateriet
Yemenitisk skib kapret
Fragtskibet "Amani" er i følge lokale myndigheder kapret ud for Somalias kyst, Ingen yderligere oplysninger er umiddelbart tilgængelige.
Politiken/ritzau, 25/11 06.19, http://politiken.dk/udland/article602484.ece
 
Uenighed om mandatforlængelse
V og K er uenige om mandatet for "Absalon" skal forlænges når det udløber 12. januar. De Konservative ved forsvarsordfører Helge Adam Møller ser meget gerne mandatet forlænget hvis det overhovedet er muligt mandskabsmæssigt, medens forsvarsminister Søren Gade mener vi er nød til at prioritere vores ressourcer som det lille land vi er, og ikke kan være alle steder på en gang. Støttepartiet Dansk Folkeparti ønsker som De Konservative at beholde et krigsskib i området.
Danmarks Radio, 24/11 13.25
 
Danmarks Rederiforening lodret uenig med forsvarsministeren
Med både slogan og målsætning om at Danmark skal være verdens førende søfartsnation, kan det ikke være vanskeligt at prioritere en forlængelse af "Absalons" mandat i Aden Bugten, udtaler vicedirektør Jan Fritz Hansen til Ritzau. Vi er verdens tredjestørste søfartsnation målt på den tonnage vi håndterer, og det vil lyde hult hvis vi trækker os ud af kampen mod piraterne blot på grund af et prioritetshensyn. Fire danskejede/dansk drevne handelsskibe har været kapret inden for de seneste halvandet år.
 
Forslag om blokade af og angreb på Somalia
Administrerende direktør for den internationale tankskibsorganisation Intertanko, Peter Swift, mener det må være muligt at lægge en blokade rundt om Somalia og undersøge de skibe som forlader området, frem for at forsøge beskyttelse af hele Aden Bugten. Organisationen repræsenterer 75% af hele verdens tankskibsflåde og hver dag sejler ca. 20 tankskibe gennem Aden Bugten. Rusland på sin side har tidligere foreslået et angreb på Craddock-området i Somalia i samarbejde med NATO.
 
USA: Al-Shabab = Al Quida
USA er overbevist om at den islamistiske gruppe som forsøger at blande sig angående kapringen af den saudiske olietanker, er tæt knyttet til Al Quida, og at de i virkeligheden ønsker at udføre endnu mere terror. Derfor holder USA nu ekstra øje med den somaliske kyst. USA har før udtalt at hvis terrorgrupper blander sig i skibskapringerne kan det føre til øget amerikansk militær tilstedeværelse.
Jyllandsposten, 24/11 22.02, http://jp.dk/udland/article1523857.ece
 
Indiske sømænd to måneder på kapret skib
Efter to måneder i fangenskab på det kaprede tankskib "The Stolt Valor" er indiske søfolk frigivet for en uge siden og kan nu fortælle om deres oplevelser. De ventede alle 22 på broen i hele perioden hvor de både boede og sov, med våben pegende på sig hele tiden. De fik ikke lov at komme ud og sad i uhumske forhold hele perioden. De blev frigivet efter det japanske selskab til sidst udbetalte ca. 15 millioner kroner i løsesum. Efter frigivelsen har søfolkene været igennem et særligt program for at komme sig og de fleste har sovet i næsten døgndrift.
Jyllandsposten, 24/11 23.21, http://jp.dk/udland/article1523892.ece
 
Mærsk har solgt britisk datterselskab
Datterselskabet Roadways Container Logistic er solgt til Aegus Transport for ukendt salgssum. Firmaet fulgte med ved overtagelsen af P&O Nedlloyd i 2008, men har stort set givet underskud hele tiden.
Maritime Danmark/Netposten.dk, 24/11 13.08, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3092
 
Skibsordrer annulleres
Flere rederier forsøger nu at annullere skibsordrer. Det gælder således det tyske rederi Bertran Ricmers som har annulleret ordre på 4 multipurpose-skibe og er i forhandlinger om yderligere annulleringer. Hyundai Heavy Industries har indtil videre nægtet at imødekomme anmodning om annullering af 4 containerskibe på hver 8.500 TEU. Det græske rederi Metrostar Management har annulleret 10 stk. i en serie af handysize tørlastskibe. hos Jinse Shipbuilding.
 
Parkroad Corp erklæret konkurs
Det sydkoreanske tørlastrederi har mandag erklæret sig konkurs og alle ansatte er fyret. Sinokor Maritime Co Ltd. overtager driften af skibene. Parkroad Corp er det andet sydkoreanske rederi som har måtte dreje nøglen i baglås siden oktober.
Maritime Danmark/LLoyds List, 24/11 15.45, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=3096
 
Kirk-familie vil være skibsredere
Investeringsselskabet Kirk Kapital A/S, som kontrolleres af Gunhild Kirk Johansen, har købt 75% af en mellemstor olietanker. Det sker fordi familien nu vil placere penge i kommercielle aktiviteter og her er lysten faldet på skibsfart. Direktøren for investeringsselskabet siger dog at de første par skibe skal vise sig som rigtig god forretning, før der eventuelt vil blive satset på skibsfart generelt set. De resterende 25% af den første olietanker ejes af J. Lauritzen.
 
Søfartsstyrelsens direktør formand for EU's Søsikkerhedsagentur
"Fredag den 21. november blev Søfartsstyrelsens direktør gennem 12 år, Jørgen Hammer Hansen, valgt til formand for EU's Søsikkerhedsagentur, EMSA, for en periode på tre år."
Søfartsstyrelsen, 24/11, http://www.dma.dk/sw23858.asp
 
Gammelt havenergi-projekt lukket ud af mølposen
Allerede i 1881 udviklede en fransk fysiker en ide om at hente energi ud af havenes temperaturforskelle, men først i 1970 påbegyndte et amerikansk firma i samarbejde med den amerikanske regering en forsøgsopstilling som blev efterfulgt af en japansk opstilling i 1972. Siden gik ideen af mode på grund af olieprisernes fald, men nu er den altså lokket frem i lyset igen. Det er enorme kræfter der skal bruges på at lokke energien ud af havvandet, men til gengæld er det en teoretisk set næsten uudtømmelig energikilde. Beregninger viser at der kan udvindes 10 millioner megawatt årligt uden havvandets temperatur påvirkes måleligt. I dag er det flyproducenten Lockheed-Martin som i samarbejde med et ingeniørfirma fra Hawai er gået i gang med at bygge et forsøgsanlæg på 10-20 MW. Der er en række større problemer forbundet med realiseringen.
 
Cirkus Bryde
I sidste uge lykkedes det Steen Bryde at afværge en konkurs i Bristen Gruppen som bl.a. er storaktionær i Nordic Tankers. I dag skal Bryde så i skifteretten hvor han skal forsøge at undgå en personlig konkurs. Samtidig skal han forsøge at overbevise sine kreditorer om at de bør acceptere hans overdragelse af 7 håndværksvirksomheder fra Bristen Gruppen til sin kone. Ud over penge Bryde skylder til diverse banker, har også en række småaktionærer i Nordic Tankers penge tilgode for tidligere udstedte garantier om at ville overtage deres aktier til overpris.
 
Højkonkjunkturen har fået mange til at droppe a-kasse
Antallet af forsikrede er siden 2005 faldet med ikke mindre end 115.000 lønmodtagere. Det kan være fatalt for mange efter jobfesten nu er slut og det er tiden hvor der udskrives fyringssedler i stedet, og kontanthjælp kan være eneste mulighed. Som hovedregel skal man være medlem af en a-kasse og have fuldtidsarbejde i mindst et år for at opnå ret til ydelser, (og kontanthjælpen er i modsætning til dagpengene trangsbestemt hvor hver en krone man har til rådighed i formue eller ægtefælles indkomst bliver vendt).
 
Det sker i Folketinget 25. november (bl.a.)
6) 1. behandling af lovforslag nr. L 73:
Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension. (Udvidelse af medlemskredsen, indførelse af E- og F-bidrag og automatisk pensionsudbetaling).
Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).
(Fremsættelse 19.11.2008).
7) 1. behandling af lovforslag nr. L 74:
Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Beregning af dagpenge, opgørelse af beskæftigelseskrav samt arbejdsløshedskassernes adgang til registersamkøring i forbindelse med anvendelse af indkomstregisteret).
Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).
(Fremsættelse 19.11.2008).
 
Fatwa mod Yoga
Malaysias øverste muslimske råd har udstedt en fatwa mod udøvelse af yoga, som et skridt mod at miste den religiøse tro. Rådet foreslår motionstrængende at cykle, svømme eller spise mindre fed mad i stedet. Fatwaen mod yoga er den seneste i rækken af religiøse fatwaer i Malaysia, som bekymrer landets religiøse mindretal som udgør 40% af befolkningen. Også moderate muslimer er bekymrede. I oktober udstedtes en fatwa mod "drengepiger" i form af piger med stramme bukser og kortklippet hår. I følge rådet er sådanne piger på vej til at blive lesbiske og det er forbudt at være lesbisk i Malaysia.
 
En kvinde som kan huske alt - godt eller skidt
En hukommelsesforsker er bragt i forbindelse med en 42-årig kvinde i Californien som har en sensationel god hukommelse for alt som er hændt hende livet igennem. Kvinden selv synes ikke det er den rene glæde og behagelighed, fordi også alle dårlige minder er prentet i hendes hukommelse. Hukommelsesforskeren har foreløbig testet hende på en række huske-test, og hun har bl.a. nedskrevet hvornår alle påskeferier siden 1980 begyndte på 10 minutter. Listen indeholdt en enkelt fejl. Kvinden har overladt en 50.000 siders dagbog til forskeren som har fundet at det faktuelle indhold i dagbogen holder stik. I modsætning til autister anvender kvinden ingen hukommelseskneb og hun klarer sig overraskende dårligt i nogle hukommelsestest, så hendes hukommelse burde ikke være som den er.
Jyllandsposten, 24/11 14.55, http://jp.dk/udland/usa/article1523410.ece
 
Skoleskibet "Danmark"
Ankommet Las Palmas 15/10 1050z. Teoretisk del af værkstedsskole.
 
Valutakurser
100 USD = 599,42 DKK
100 Euro = 758,56 DKK
Danske Bank, 24/11, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 64 (+3)
APM A-aktie: 28.300 (+1500)
APM B-aktie: 28.400 (+1500)
D/S Norden: 135,50 (+7725)
DFDS: 380 (-30)
Mols-Linien: 80 (+2)
Børsen, 25/11
 
THORA LUND
090© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1