Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
5/11-2008 10.00
5.11-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie
Christian Petersen - 09.00 skibsbesøg "Crown of Scandinavia"
 
FRA MEDIER
 
"Absalon" opbringer igen piratskibe
Tirsdag aften blev to piratfartøjer observeret af et krigsskib, og i en koordineret indsats med "Absalon" opbragt sidst på aftenen. Ved inspektion af fartøjerne blev der fundet 8 automatrifter og 1 raketstyr med 4 granater. Våbnene blev konfiskeret, de ombordværende registreret og fartøjerne derefter frigivet.
 
Færgeforlis i Filippinerne
Heftige vindstød og store bølger forårsagede et færgeforlis sydøst for Manila i Filippinerne tirsdag. 76 mennesker er reddet, men mindst 40 er omkommet. Ulykker af denne art er ofte forekommende i Filippinerne, på grund af det voldsomme tropiske vejr i kombination med dårligt vedligeholdte færger.
Berlingske Tidende/ritzau/AP, 4/11 15.38, http://www.berlingske.dk/article/20081104/verden/811040394/
 
Clipper vil skære markant ned
Clipper som råder over mere end 100 tørlastskibe som et af verdens største på sit område, vil have skåret omkring hvert tredje skib ud af flåden. Af de 100 skibe ejer Clipper selv hvert tredje, lejer en anden tredjedel og servicerer den sidste. Inden for kort tid vil balancen skifte så 75% er enten ejede eller servicerede og den samlede flåde vil blive formindsket. Clipper-direktøren, Frank G. Jensen, har i de gode år advaret mod urealistiske høje fragtrater og har før irriteret branchen. Direktøren udtaler at rederiet har været forudseende, og derfor stadig tjener penge på aktiviteterne. Rederiet har hovedkontor på Bahamas og ingen udenfor kender den indre økonomi, men i følge Frank G. Jensen, er der kontanter i kassen og rederiet er parat til at udnytte de muligheder som måtte opstå.
Børsen, 5/11, side 6
 
Japansk containerrederi skærer ned
Nippon Yusen vil sænke kapaciteten på Asien-Europa ruterne med 10%. Dermed følger rederiet en tilsvarende beskæring hos Mærsk Line. Ifølge Bloomberg har rederierne Mitusi og Kawasaki også skåret i kapaciteten.
 
Islandske Samskip skærer i kapaciteten
Rederiet trækker 1 af 4 containerskibe ud af ruterne til Vesteuropa. Det 1139 TEU store "Akrafell" vil fremover "påtage sig andre opgaver som ikke er relateret til Island". Samtidig indskrænkes ruten for et andet tilsvarende stort containerskib, og dermed har rederiet tilpasset sig den øjeblikkelige økonomiske situation, oplyses det.
Maritime Danmark/Tradewinds, 4/11 13.32, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2937
 
Ny russisk atomubåd på prøvesejlads
I følge nyhedstjenesten Ria Novosti, er den nye russiske angrebsubåd "Nerpa", den mest støjfri og tungt bevæbnede ubåd i den russiske flåde. I uddykket tilstand er deplacementet 12.000 tons. Bygningen af ubåden startede allerede i midten af 90'erne, men på grund af pengemangel har færdiggørelsen været udskudt. Ubåden har nu endelig forladt værftet Amur og er til søs for at gennemføre en række prøver.
Maritime Danmark/Ny teknik, 4/11 15.54, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2940
 
Forliste immigranter spiste afdød
USA's kystvagt har reddet fem immigranter som efter 15 dage til søs spiste en afdød kammerat. Immigranterne var del af en større gruppe på vej fra Dominica til Puerto Rico. De forliste efter deres kaptajn forlod dem midt på havet og i begyndelsen smed de afdøde i havet, men besluttede altså at overleve på den sidste døde. Det er uvist om de vil blive anklaget for en forbrydelse.
Jyllandsposten, 4/11 20.57, http://jp.dk/udland/usa/article1504083.ece
 
Erhvervsmesse for maskinmestre på Århus Maskinmesterskole
I morgen afholder Mærsk, Vestas, MAN Diesel og andre aftagere af nyuddannede maskinmestre, erhversmesse i Århus, hvor der vil være rift om dimittender. Ledigheden blandt danske maskinmestre er 0,9%.
Maritime Danmark/Århus Maskinmesterskole, 4/11 16.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2941
 
"Triton" ekspederer flaskepost for museum og børn
På vej til Island, ca. på positionen 59N og 1Ø, har besætningen på inspektionsskibet "Triton", søsat en masse flaskepost for Sallingsund og Omegn Museum, inspireret af et fransk projekt fra 1980, som handlede om hvordan vragdele og olie fra et forlist skib ville fordele sig langs kysterne. I sommerens løb har børn under besøg på museet lavet tegninger og personlige hilsener som er puttet i flaskerne som herudover er forsynet med kontakt-vejledning på dansk og engelsk
 
Klagesag ved Pressenævnet mod 3F Fagbladet
Dansk Supermarked og Netto-kæden har tabt en sagt mod 3F Fagbladet, som blev anlagt med baggrund i at Fagbladet i sommers anvendte udtrykket "Netto-sagen" om tyske chauffører som kører varer for Netto til dumpingløn. De pågældende chauffører var ansat af en underleverandør, og derfor mener virksomhederne det var i strid med presseetikken at bruge "Netto" i overskrifterne. Dansk Pressenævn mener at "overskrift var udtryk for vurdering".
 
Kat med menneskehjerne
I dag er der konference i København hvor mere end 200 politikere, embedsmænd og forskere deltager. Efter isolering af stamceller er blevet gjort muligt, er videnskaben nu så langt at blandingsvæsener mellem arter er blevet aktuelt diskussionsemne, lovgivningsmæssigt og etisk.
Den rigtige ballade opstår, "hvis forskerne kommer til at skabe væsener, som er en blanding mellem mennesker og dyr."
 
Fra Folketingets dagsorden 5/11
3) Til statsministeren af:
Carsten Hansen (S):
Vil statsministeren fortsat rejse rundt i Europa og promovere den danske flexicuritymodel, eller vil statsministeren – under hensyn til de forslag til forringelser, som regeringen har fremlagt i forhold til beskæring af dagpengeperioden m.v. – fremover anbefale forringelser af den danske model på sine mange rejser?
(Spm. nr. S 229).
 
4) Til statsministeren af:
Carsten Hansen (S):
Er statsministeren enig i beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens udtalelser fra 2007: »Vi risikerer, at det går ud over vores flexicurity, hvor det er nemt at hyre og fyre, hvis vi reducerer dagpengene. I givet fald vil lønmodtagerne nemlig ved overenskomstforhandlingerne kræve længere opsigelser eller bedre godtgørelser ved fyringer« og "Vi rører ikke ved dagpengeperioden«?
(Spm. nr. S 232).
 
9) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Er ministeren enig med de to arbejdsmarkedsordførere Knud Kristensen (KF) og Bent Bøgsted (DF), der optrådte på TV 2/Nord den 29. september 2008, hvori de kritiserede Aalborg Kommune for at fratage en ung mor hendes kontanthjælp, eller mener ministeren, at kommunen blot har fulgt loven?
(Spm. nr. S 77).
 
10) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Hvad er årsagen til, at der fortsat arbejdes på at forringe dagpengene, når regeringen gentagne gange har lovet ikke at skære i hverken dagpengenes størrelse eller periodens længde og dermed begå århundredets løftebrud?
(Spm. nr. S 217).
 
Skoleskibet "Danmark"
Ankommet Las Palmas 15/10 1050z. Teoretisk del af værkstedsskole.
 
Valutakurser
100 USD = 596,26 DKK
100 Euro = 757,33 DKK
Danske Bank, 4/11, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 98 (+4)
APM A-aktie: 36.000 (+2400)
APM B-aktie: 36.500 (+2800)
D/S Norden: 216 (+27,25)
DFDS: 415 (+5)
Mols-Linien: 90 (+5,50)
Børsen, 5/11
 
THORA LUND
076© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1