Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
21/10-2008 09.49
21/10-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - eftermiddag møde DIS-Kontaktudvalget
John Ibsen - kursus
Jannik N. Madsen - sygemeldt
 
FRA MEDIER
 
Møde i DIS-Kontaktudvalget
Der er i eftermiddag møde nellem rederiforeningerne og de faglige organisationer i DIS-Kontaktudvalget, hvor vilkår for sejlads i Aden Bugten er på dagsordenen.
DAGEN, 21/10 0852
 
"Absalon" i aktion
Mandag eftermiddag blev der fra fly observeret et moderskib og to formodede piratfartøjer med våben og stiger ombord, og med kurs mod to handelsskibe. "Absalon" satte kurs mod positionen og sendte den hurtige gummibåd og helikopteren afsted. Da gummibåd og helikopter nærmede sig blev det observeret at piraterne "håndterede" deres våben, og der blev affyret varselsskud hvorefter de tre fartøjer ændrede kurs og forsvandt. "Absalon" fortsætter overvågning af de tre fartøjer.
 
Modangreb til Steen Brydes planer for Nordic Tankers
En række aktionærer med den tidligere bestyrelse i spidsen, er nu ved at mobilisere et modangreb til Steen Bryde på den ekstraordinære generalforsamling d. 31. oktober. Bryde vil forelægge et forslag om at selskabet kan udvide sine aktiviteter til at omfatte mursten og aktieporteføljer, og det mistænkes at hans ønske stammer fra spekulationer i at lade egne transaktioner indgå i selskabets drift. Der skal to tredjedeles flertal til for at ændre vedtægterne.
Euroinvestor/RB-Børsen/Business.dk, 20/10 11.20, http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10002324
 
Så har vi bare at tro på det
"Jeg kan sige med sikkerhed, at jeg ikke sælger nogen af mine egne ejendomme ind i Nordic Tankers. Og heller ikke nogen af de andre selskaber". Det kan jeg udelukke udtaler Bryde til nyhedsbureaet Direkt.
 
Partner til Steen Bryde presses økonomisk
Revisor Brian Petersen som har store fællesøkonomiske interesser med Steen Bryde, og som er medlem af bestyrelsen i Nordic Tankers, er ude i massive økonomiske problemer. Hans private selskab Stratos Gruppen tabte i 2007 39,5 millioner før skat (i 2006 var der overskud på 7,6 millioner). Samtidig er 28 millioner kroner som revisoren havde i bagånden skrumpet til en egenkapital på 900.000 kroner og gælden i virksomheden vokset eksplosivt. Brian Petersen ønsker ikke at kommentere situationen.
Euroinvestor/RB-Børsen/Business.dk, 20/10 11.20, http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10002323
 
Brian Petersen trækker sig som formand for NanoCover
Begrundelsen fra Nanocover er at Brian Petersen efter et stort arbejde for selskabet, trækker sig efter veloverstået rekonstruktion af selskabet. NanoCover må nu indkalde til ekstraordinær generalforsamling fordi vedtægterne kræver 3 medlemmer i bestyrelsen.
 
Hverken fisk eller havfrue, men flydende festsal i glas og stål
M/S "Sonnekönigin" er hverken passagerskib eller færge, men "eventskib" udtaler ejeren af "Sonnekönigin" som netop har været på jomfrurejse og siden september har været Bodensøens uden for konkurrence største skib. Skibet kan fungere som koncertsal, kongreshal, gallaarena eller festsal for indtil 1.000 mennesker, og sejle med en hastighed op til 17 knob.
Maritime Danmark/Ny teknologi, 20/10 15.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2826
 
Mulig oliekontrakt til APM ud for Bahrain
Mærsk Olie & Gas byder senest på onsdag sammen med Exxon og Occidental om at opgradere et Oliefelt i Bahrain. Det pågældende felt blev opdaget i 1932 og producerer mindre end 40.000 daglige tønder olie. Bahrain har ikke fundet nye oliekilder de sidste 75 år. Bahrains olieminister har oplyst at der ventes afklaring på det nye bud inden årets udgang.
Euroinvestor/RB-Børsen/Bloomberg News, 20/10 11.39, http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10002349
 
Samarbejde mellem havnene i Hamborg og Esbjerg drøftes
I forbindelse med politisk-administrative møder i Hamborg har der fundet drøftelser sted fordi Hamborgs Havn snart vil nå grænsen for sin kapacitet til at håndtere containere, og derfor søger samarbejdspartnere. Formanden for Region Syddanmarks Erhvervsudvalg, Karsten Uno-Petersen, som var forberedt på historien, kunne svare at Esbjerg Havn har mulighed for at udvide. Der vil nu blive forberedt invitation til et møde med repræsentanter fra Kiels og Hamborg.
Maritime Danmark/Jydske Vestkysten, 20/10 14.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2839
 
Havmiljøøvelse
Den 28. og 29. oktober er der øvelse hvor et tankskib kolliderer med et fragtskib som har trailere ombord med farlig last. I øvelsen deltager en række skibe, herunder tyske og svenske, politi, kommuner og beredskaber. Scenariet: der bliver slået hul på flere lasttanke i tankskibet og der opstår brand på det andet fragtskib. Olieforurening driver ind mod Lolland-Falsters sydvendte kyster.
 
Søfartens Ledere - fagblad nr. 8 2008
Indhold:
* Mærsk ITF-network
* Uddannelsesfrafald
* Weekendcowboys
* Det lønner sig på sigt
* DIS og DAS til debat
* Fokus på multikulturen
* På vej imod ny struktur
* Krigsskibe mod pirater
* Ildsjæle med åndenød
 
Finanskrisen ændrer ikke på lyst til tilbagetrækning
Seniorer ændrer ikke på planerne om tilbagetrækning viser en ny undersøgelse for LO's ugebrev A4, udarbejdet af Epinion. Kun muligheden for seniorjob kan ændre beslutningerne, og den mulighed forsømmer arbejdsgiverne mener LO. Kun hver syvende i undersøgelsen, som omfatter 55-59-årige, vil lade en faldende værdi af pensionsopsparingen få betydning for deres planer. I det hele taget er seniorerne stort set ikke påvirkede af et hav af udsagn om at blive på arbejdsmarkedet, som de er bombarderet med de seneste år. Snarere tværtimod (måske lidt på samme måde som advarsler på cigaretpakker fremmer rygelysten som ny undersøgelse har vist!). Langt de fleste fastholder et ønske om "en aktiv tredje alder". Kun udsigter om mindre belastende job og større økonomisk fordelagtighed kan få de ældre i tale. Men arbejdsgiverne kan ikke se skoven for bare træer, udtaler LO-næstformand Lizette Risgaard. De leder blot tanketomt i udlandet.
 
Den britiske kok fik minimum 30 år bag tremmer
Kokken som dræbte sin elsker, parterede ham, og spiste dele af liget tilberedt med krydderurter og olivenolie, blev mandag idømt livsvarigt svarende til mindst 3o års fængsel ved en domstol i Leeds. Dommeren udtalte ved domsafsigelsen: " - Inden denne sag satte jeg kannibalisme i forbindelse med en forlængst glemt æra. Med fortællingen om Robinson Crusoe. Ikke længere. De har nået dybder, der sjældent opleves i vort retsvæsen."
 
Skoleskibet "Danmark"
Ankommet Las Palmas 15/10 1050z. Teoretisk del af værkstedsskole.
 
Valutakurser
100 USD = 570,25 DKK
100 Euro = 758,42 DKK
Danske Bank, 20/10, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 90 (-5)
APM A-aktie: 35.900 (-200)
APM B-aktie: 36.000 (-100)
D/S Norden: 198,50 (+9)
DFDS: 420 (+5)
Mols-Linien: 75 (+1)
Børsen, 21/10
 
THORA LUND
065© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1