Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
10/10-2008 10:12
CO-SØFART KALENDER
Ole Philisen – møde hele dagen
Jannik N. Madsen – sygemeldt
Ole Strandberg – hjemmearbejdsdag
Christian Petersen – møde indtil kl. 10.00
John Ibsen – DIS-kontakt fra kl. 13.00

FRA MEDIER
 
Georg Mærsk gav piraterne "baghjul".
Den 26. september udhviklede en tilsyneladende ti et rent bådrace, da to piratskibe blev opdaget af udkigget. Ved en kombination af høj fart,og høj sø, lykkedes det containerskibet at agtersejle de formodede pirater.
 
Søslaget i EU endeligt overstået.
Den sidste del af søsikkerhedspakken er nu blevet vedtaget i EU. En af de store hurtler, har været Europaparlementets ønske om at få de internationale regler lagt ind under EU, således at de enkelte medlemslandes overholdelse af reglerne ville blive en del af EF-domstolens kompetence. Efter lang tids forhandling er dette element pillet ud af forslaget, og overholdelse af reglerne forbliver en del af medlemslandendes suverænitet.
 
Søfart fredag d. 10/10 indeholder bl.a.:
Bulkmarkedet i bund
Fragtmarked og aktiekurser har taget et kraftigt dyk i bulkmarkedet. I D/S Norden, der har nedjusteret forventningerne med op til 250 mio. USD, undlader adm. direktør Carsten Mortensen, at kommentere aktiemarkedets reaktion generelt. -Vi er nok blevet straffet for at være de første herhjemme, der har meldt konsekvent ud, vurder han. Prisen på skibe er også dykket. Det har blandt andet ramt Custodia Shipping på pengepungen - selvom rederiet faktisk havde set og ageret rigtigt på markedet allerede i starten af august. 
Øget pres på piratproblem
Piratuvæsenet ud for Somalia kom onsdag under fornyet pres og opmærksomhed fra internationalt hold. FN’s sikkerhedsråd har på sin side enstemmigt bakket op om en militær stramning af den resolution, vedtaget i juni, der giver ret til at tage aktion mod pirater. Det er bl.a. i ly af denne resolution, at EU vil sætte ind mod piraterne med en særlig indsatsstyrke. 
Krise stopper ro/ro-planer
A.P. Møller – Mærsk-ejede Norfolkline har tilsyneladende droppet planerne om en markant udvidelse af sin tonnagekapacitet på ruterne over Det irske Hav. Det skyldes et samspil mellem den markante økonomiske nedgang og stigende omkostninger. Planerne for en 70 pct. forøgelse af ro/ro kapaciteten og 25 pct. på passagerkapaciteten via investeringer i ny tonnage forbliver nu i skuffen, lyder meldingen fra rederiets Route Manager Paul Woodall. 
CMP tæt på kontrakt om stor udvidelse i Malmø
CMP, Copenhagen Malmo Port, forventer indenfor en måned at indgå entreprenøraftale om etableringen af nye 500.000 kvm terminalområder i Malmö. Projektet indbefatter to nye terminaler med fælles intermodale faciliteter. Der er tale om en ny ro/ro-terminal og en ny containerterminal i Norra Hamnen. Projektet skal stå færdig om to år og repræsenterer den hidtil største investering i havnesamarbejdet på tværs af Øresund. 
Privat lodseri vokset med opgaven
Første oktober sidste år åbnede Danmarks første private lodseri, Danish Pilot Service, med otte lodser. Nu, et år senere, omfatter lodseriet 17 lodser og fem lodsfar¬tøjer. Søfart har besøgt virksomheden, der i den grad har haft turboen sat til og fået lagt nogle mil under kølen. 
Panamakanalen sprænger rammerne
3. september 2007 blev et af verdens største maritime byggeprojekter, udvidelsen af Panama-kanalen, skudt i gang. Godt inde i år to i Panama-byggeriet følger kæmpe-projektet fortsat tidsplanen, der peger frem mod åbning i kanalens 100-år, 2014. Men de kommende måneders udvikling, ikke mindst i det finansielle, er afgørende for byggeprojektet.
 
Skoleskibet "Danmark"
Subj: Middagsposition
Position 9. oktober 2008 1200 zt(0) 36 44 N 023 49 V
Vi sejler stadig for sejl og nyder vejret. Dagene gaar med undervisning og vedligehold paa daekket. Vort gode skib ser efterhaanden utrolig godt ud takket vaere de arbejdssomme elever.
Undervisningen forloeber planmaessigt og de sidste eksamner venter lige rundt hjoernet.
Vinden variere lidt og dermed ogsaa farten. Men virkelig smuk sejlads.
 
Valutakurser
100 USD = 559,47 DKK
100 Euro = 758,38 DKK
Danske Bank, 10/10, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 81,50 (+2,50)
APM A-aktie: 39.000 (+2200)
APM B-aktie: 38.900 (+1900)
D/S Norden: 189 (+17,25)
DFDS: 311 (+21,00)
Mols-Linien: 78 (-3)
Børsen, 10/10
 
THORA LUND
058© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1