Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
7/10-2009 10.16
7/10-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 11.00 møde 3F
Christian Petersen - formiddag besøg "Pearl of Scandinavia"
 
FRA MEDIER
 
Sikkerheds-korridoren bruges af fragtskibene i Aden Bugten
Etableringen af en særlig korridor i Aden Bugten til beskyttelse af skibsfarten har tilsyneladende været en succes. Fragtskibene følger anbefalingerne. En vagtchef på "Absalon" beretter til Politikens udsendte, at de ved et såkaldt høflighedsbesøg med gummibåden, mødte en somalisk båd med en håndfuld mænd klædt i blazere. De fortalte uden dikkumdarer at de havde smuglet 45 personer til Yemen. Når de kom retur til Somalia ville de få deres belønning, som var 100 dollar pr. person som var smuglet over.
 
Politiken-novelle om landsætning af somalierne
Politikens korrespondent som for tiden sejler rundt med "Absalon", har nu begået en avis-novelle om hvordan de ti tilfangetagne somaliske pirater blev sat i land efter seks dages fangenskab på "Absalon". Ingen måne, og mørk nat, frømændene malet sorte i ansigterne og våbnene skarpladte. "Nær stranden fik de somaliske mænd tegn til at gøre sig klar til at hoppe i vandet. Den danske operation med det lyriske navn "Silent Night" nærmede sig sin afslutning."
Politiken, genmnemlæst af Søværnets presseofficer, 7/10 06.36, http://politiken.dk/udland/article578746.ece
 
Verden første ro-ro skibe udelukkende på naturgas
Norske Sea-Cargo har bestilt de første to ro-ro-skibe som udelukkende skal sejle på naturgas. Skibene bygges på Bharati-skibsværftet i Indien. Det er en norsk afdeling af Rolls-Royce som har udviklet og som skal producere motorerne. Med naturgas kan kuldioxyd-udledningen nedbringes med 20% og der vil ingen svovludledning være.
Maritime Danmark/Baird Online, 6/10 12.34, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2738
 
Århus samles nu om Kattegat-bro
En ny rapport som antager at det er rigtig sund økonomi for Danmark at bygge en Kattegat-bro, "får nu Venstre i Århus til at vende på en flyvende tallerken". Partiet kræver en ny undersøgelse så al tvivl kan manes i jorden. Der foreslås brugt 50-100 millioner på en forundersøgelse om behovet for den faste forbindelse. Tidligere i år fik meldingen om en pris på 100 milliarder kroner for en bro, Venstre-politikerne til at vende tommelfingeren fra op til ned. Med den nye rapport er både Århus og resten af landet havnet i en uholdbar situation mener Venstre. Om så en ny undersøgelse skal koste 50-100 millioner eller ej, er ikke vigtigt, men en undersøgelse mere skal der til.
 
Copenhagen Malmö Port - diverse nyheder
* En aftale om nye terminaler i Norra Hamnen ventes underskrevet primo november. Der er tale om CMP's største investering og byggeriet skal foregå i samarbejde med Malmö Kommune. Der er tale om to nye terminaler, en til færgegods og en container- og kombiterminal. Planmæssigt skal de nye terminaler være i drift i 2010.
* Planerne om en ny container- og krydstogtskaj i Nordhavnen indledes med en miljøundersøgelse og hvis tilladelser kan gives i 2009, forventes den nye kaj færdig til ibrugtagning i 2012.
* Landsstyret i Skåne har godkendt at skibstrafikken i Malmö kan øges fra 3.000 til 6.000 fartøjer om året. En nabokommune til Malmö har imidlertid anket afgørelsen.
* Konjunktur-situationen kan også mærkes i havnene og særlig omsætning med biler er faldet. CMP regner alligevel med ca. samme godsomsætning i år som sidste år.
* Containerterminalen får nu plus i økonomien, og dermed har alle forretningsområder i CMP sorte tal på bundlinjen.
* Der er sat en hasteundersøgelse i gang om behovet for fornyelse af containerkraner.
 
Salg af havneområde i Ålborg indbringes for EU-kommissionen
Den konservative kandidat til Folketinget og EU-parlamentet Thomas Krarup rejser nu sagen om det omstridte salg af et havneområde i Ålborg for EU-kommissionen. En ting er at salget ikke har været i EU-udbud. Men det er en katastrofe at salget tilsyneladende er sket til 600 millioner kroner under markedsprisen. Salget er sket til en mindretalsaktionær i havnens egen bestyrelse.
 
Kvart million for fyring på 65-års-fødselsdag
HK har ført en sag om fyring af en medarbejder på vedkommendes 65-års fødselsdag. Københavns Byret dømte arbejdsgiveren til at betale 250.000 kroner i erstatning svarende til 9 måneders løn. Den pågældende er i mellemtiden afgået ved døden hvorfor pengene går til de efterladte. Det antages at sagen vil få mange arbejdsgivere til at se deres kontrakter efter for ulovlige bestemmelser om afskedigelse ved en bestemt alder.
Politiken/ritzau, 7/10 08.17, http://politiken.dk/erhverv/article578845.ece
 
Lettere at lyve i e-mail end i breve
Forsøg på 3 amerikanske universiteter viser, at folk er langt mere tilbøjelige til at lyve i e-mail end i breve. Forsøgene handlede om at skulle dele 92 dollar, med en afsenderen ikke kendte. I 92% af forsøgene løj de studerende om beløbets størrelse når det drejede sig om e-mail, mens det tilsvarende tal for ordinære breve "kun" var 64%.
 
Skoleskibet "Danmark"
Mandag: Ponto Delgada.
 
Folketinget
I dag kl. 12.00 åbner Folketinget sin efterårssamling. Mødet ledes af det medlem, som har siddet længst i tinget, og det er i år Svend Auken, med 37 år bag sig. Efter formandsvalg gør statsministeren status på rigets og for den sags skyld hele verdens tilstand. Talen vil også indeholde oversigt over lovforslag som agtes forelagt i samlingen. Debat om åbningstalen er på torsdag.
 
Valutakurser
100 USD = 561,92 DKK
100 Euro = 759,03 DKK
Danske Bank, 6/10, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 98 (-27)
APM A-aktie: 37.700 (-5300)
APM B-aktie: 37.500 (-5600)
D/S Norden: 193 (-46,75)
DFDS: 333,50 (-11,50)
Mols-Linien: 90 (-12)
Børsen, 7/10
 
THORA LUND
055© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1