Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
3/10-2008 10:30
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ITF-møde
Ole Strandberg - fagblad hjemme (fagblad 5-2008 på nettet søndag aften d. 5/10)
Jannik N. Madsen - langtidssygemeldt
 
FRA MEDIER
 
Leder af hjælpeorganisation for søfolk anholdt i Kenya
Andrew Mwangura, som er leder af "Det Østafrikanske Assistanceprogram for Søfarere", er blevet anholdt i Kenya. Organisationen følger tæt kapringer af skibe ved nabolandet Somalia, og baggrunden for anholdelse af Mwangura angives at være de oplysninger han har givet pressen, om at militærudstyret på det kaprede ukrainske skib MV "Faina" godt nok var angivet til at være destination Kenya, men i virkeligheden var beregnet på transit til det sydlige Sudan. Oplysningerne er pinlige for Kenya, fordi Susan er omfattet af FN-våbenembargo.
Berlingske Tidende/ritzau/AFP, 2/10 15.31, http://www.berlingske.dk/article/20081002/verden/810020392/
 
Rekordhøjt antal gidsler hos piraterne ved Somalia
I følge Risk Intelligence, sidder der i september måned 374 søfolk tilfangetaget af pirater ved Somalia. Det kan sammenlignes med at der hele sidste år blev tilbageholdt 292. Gennemsnitligt er besætningerne gidsler i 5 uger og gennemsnitlig løsesum for et skib er en million dollar til sammenligning med en gennemsnitlig årsindkomst i Somalia på 600 dollar. Risk Intelligence mener kun flere flådestyrker i områderne vil have effekt på den korte disatance, problemerne skal løses på landjorden.
 
"Absalon" genoptaget patruljering og situationsrapport vedr. kapringer
Efter forsyningsanløb i Mucrat, hovedstad i Oman, har "Absalon" genoptaget patruljeringen i Aden-bugten. Onsdag har der været flere kapringsforsøg som alle blev afværget ved fragtskibenes egne afværgemanøvrer og med assistance fra helikoptere fra indsatsenheden. Sidste kapring som er lykkedes er af et liberisk kemikalitankskib som nu ligger for anker ud for Somalias kyst.
 
Dagbladet "Politiken" rapporterer fra "Absalon"
Avisen har fået en journalist med ombord, som i de kommende dage rapporterer fra patruljering og piratbekæmpelse. I følge skibschefen på "Absalon", Frank Trojahn, er piraterne på udkig efter større og større skibe. Han mener i øvrigt at bølgen af kapringer netop nu måske har sammenhæng med at monsun-vinden lagde sig i slutningen af august. Udover piratbekæmpelse er bekæmpelse af narkotikasmugling en del af FN-mandatet. En rute som kaldes "the hash-highway" løber mellem Pakistan og Den Arabiske Halvø. For nylig beslaglagde et engelsk krigsskib 10 tons hash på en mindre båd ud for Yemens kyst.
 
Danske rederier er godt rustede
Faldet på tørlastmarkedet har overrasket de danske rederier, som erkender at det gyldne tider er ved at ebbe ud. Med de senere års overskud står de danske rederier dog godt rustet til at klare sig igennem de hårdere tider. "Vi har været igennem rigtig gyldne tider, og vores forventning er, at vi nu går ind i en mindre gylden periode. Det overrasker os, at markedet er faldet så meget, som det er. Men der står vi nok sammen med mange andre, som den seneste tid har oplevet faldende aktiemarkeder og som er overrasket over, hvor mange banker der er faldet. Den situation som vi har med mangel på likviditet, åbner også op for nogle muligheder for dem, som har penge, siger Torben Janholt, der er adm. dir. for Laurtizen og formand for Danmarks Rederiforening.
Dagbladet Børsen, 3/10
 
BHT/Nordic Ferry Service er startet op med Samsøtrafikken pr. 1/10-08.
Ruten mellem Samsø og Jylland blev i 2007 vundet i licitation af Nordic Ferry Services, et 50/50 samarbejde mellem Clipper og BornholmsTrafikken. Booking af billetter og administration sker fra Rønne og har betydet ansættelse af 5 nye medarbejdere på Bornholm (men altså afskedigelser på Samsø).
 
Mærsk Olie & Gas vedr. nedlukning af Janice-feltet
 
Mærsk Olie & Gas udvider produktion på Dumbarton-feltet
Medens det går skidt på Janice-feltet, udvider Mærsk produktionen på Dumbarton-feltet til 40.000 tønder om dagen. Det sker efter en investering på mere end 3 milliarder kroner. Mærsk er operatør på feltet og har en ejerandel på 70%.
Maritime Danmark/Oil & Gas Journal, 2/10 08.38, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2716
 
Danske Havnes nyhedsbrev
Nyhedsbrev nr. 9-2008 er udkommet
 
Fagbevægelsen venter flere medlemmer
I kølvandet på den finansielle krise forventer mange nu, at den danske fagbevægelse efter nogle magre år, vil få mere vind i sejlene. Hos Kristelig Fagbevægelse har man allerede noteret sig en stigning på 5 procent i medlemsskaren i år. I LO bekræfter cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen, at krisen kan give kronede dage hos fagforeningerne. ”Vi sidder ikke og håber på, at der bliver flere ledige i Dan­mark. Men vi tror, at mange vil indse fordelene ved et medlemskab af en fagforening eller a-kasse,” siger Jan Kæraa Rasmussen til metroXpress. Han peger på ret til dagpenge og hjælp under fyring samt til at finde et nyt job som områder, hvor fagforeninger gør en forskel.
metroXpress, 3/10
 
Søfart nr. 40 bringer bl.a. følgende artikler fredag 3. oktober:
Difko og Echoship i nyt samarbejde om fire skibe
Difko er med sit nyeste projekt tilbage i en skibsstørrelse, som selskabet i de senere år har haft gode erfaringer med. Samarbejdspartneren er imidlertid helt ny denne gang. Det er således Echoship i Svendborg, der kommer til at være kommerciel manager for de tre til fire multipurpose-skibe, der netop er købt ind. Den samlede projektsum løber op i godt 21 mio. EUR. Dermed er i alt 13 nye skibe på vej til Echoship.
Gabet mindskes mellem MSC og Maersk Line
Med heftig aktivitet i chartermarkedet haler verdens næststørste containerrederi MSC i denne tid hurtigt ind på Maersk Line. Ifølge de seneste tal fra den franske analysevirksomhed AXS Alphaliner ligger Maersk Lines markedsandel målt på TEU-kapacitet på 15,9 pct., mens MSC nu er vokset til 11 pct. For godt to år siden lå tallene på henholdsvis 17,3 og 9,3 pct.
A2Sea udvider med jack-up-rig
A2Sea har udvidet flåden med endnu en jack up-rig, som ligesom selskabets øvrige tonnage skal benyttes til installation af offshore-vindmøller og de tilhørende fundamenter. Nyindkøbet, »JB 109«, er allerede velkendt for A2Sea, idet rederiet har haft riggen på charter siden juli - en måned efter den blev leveret fra værftet til det hollandske selskab Jack-Up Barge BV.
Blå HR får eget forum
Rekruttering og fastholdelse af medarbejderne er temaet for landets første maritime HR-konference, der løber af stabelen 5. november i København. De menneskelige ressourcer har gennem flere år været i centrum i landbaserede virksomheder, og Europas Maritime Udviklingscenter finder, at tiden er inde til, at den danske maritime verden samles for at debattere og udveksle erfaringer inden for dette område.
To skibsassistenter døde efter lang række af fejl
Dårlig kommunikation, misforståelser, manglende viden samt forkerte beslutninger truffet på et utilstrækkeligt grundlag var hovedårsagerne til, at to skibsassistenter om bord på det lettisk-ejede coaster »Sava Lake« omkom ud for England i januar i år. Ulykken skete efter at skibet havde lastet "steel turnings" i København og Horsens med planlagt losning i Portugal.
Kystlink siger farvel og tak
Kystlinks 150 ansatte fik på et fælles møde om bord på færgen »Kongshavn« tirsdag alle deres opsigelse. Rederiet - og dets færgefart mellem Hirtshals, Langesund i Norge og Strømstad i Sverige - lukker, hvis ikke der kommer ny kapital. Daglig leder i ejerselskabet, Taubåtkompaniet AS, Ole Torberg Bjørnevik, understregede onsdag i norske medier, at Taubåtkompaniet har tabt penge nok på færgedrift fra Telemark.
Spotlights fra SMM 2008
I sidste uge kunne Hamburg Messe und Kongresscenter igen byde velkommen til verdens suverænt maritime største showcase - SMM. Næste 2000 udstillere fra hele verden benyttede lejligheden til at promovere deres designs, innovationer og ideer. Stor billedreportage i det trykte blad.
 
Oprør over forside af svensk kirkeblad
Er det nu blade fra en cannabis-plante eller fra en japansk løn som pryder forsiden af Umeå Kirkeblad, sammen med teksten "altid åben for dig der er interesseret, nysgerrig og vil prøve noget andet...". Kirkens præst forsvarer sig med manglende kyndighed i botanik og vil tage en intim snak med producenten af bladet. Men måske kan præsten sove roligt, fordi en læser påpeger at bladene rent faktisk stammer fra en japansk løn, som kan ligne cannabis-plantens. I hvert fald er der kommet debat i Umeå.
 
Skoleskibet "Danmark"
"Subj: Middagsposition
Position d. 2. Oktober 2008 kl 1200 zt(0) 38 04 N 28 53 V
Vejret og vinden spiller os stadig et pus, nogle gange forsvinder vinden helt eller ogsaa skraller den saa vi er noed til at lave en vending. Det betyder at vores kurs ikke er direkte mod vores bestemmelsessted. Vi mistaenker bygerne for den ustadige vind. Men der er stadig lunt imellem bygerne.
Alt vel om bord
 
Valutakurser
100 USD = 551,06 DKK
100 Euro = 759,04 DKK
Danske Bank, 3/10, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 126 (-5)
APM A-aktie: 43.200 (-1100)
APM B-aktie: 43.000 (-1300)
D/S Norden: 229,75 (+3)
DFDS: 339 (0)
Mols-Linien: 102 (-0,50)
Børsen, 3/10
  
THORA LUND
053 brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1