Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
2/10-2008 11:35
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Strandberg - fagblad hjemme og møde i Tilsynsrådet for Udligningskontoret kl. 11.00
Jannik N. Madsen – langtidssygemeldt
John Ibsen – reception i Dansk Metal
Ole Philipsen – reception i Dansk Metal
 
FRA MEDIER
 
Nye tider nærmer sig for danske rederier
Efter en række gyldne år begynder fremtiden for dansk søfart så småt at tegne mindre lys. Det gælder også de store succesrige danske rederier som Clipper, Torm, Lauritzen og Norden, der kan se frem til anderledes lav indtjening end de enorme overskud, de har skabt i de senere år. Siden 1. juni er raterne på tørlastmarkedet faldet med 71,9 procent, mens tankmarkedet er dykket 19,9 procent. Det får nu flere tidligere og nuværende shippingfolk, som Dagbladet Børsen har talt med, til at spå en langt mere dyster fremtid for rederierne, der samtidig har bestilt rekord-mange nye skibe, som bliver leveret i de kommende år.
Dagbladet Børsen, 2/10
  
EU vil sende tre krigsskibe til piratbekæmpelse i Aden Bugten
Sammenlagt planlægger EU at sende tre fregatter, et forsyningsskib og tre overvågningsfartøjer ned til assistance for den internationale flådestyrke i området ud for Afrikas Horn.
Maritime Danmark/Reuters India, 1/10 16.46, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2715
 
Piraterne kan tvinges til overgivelse
De somaliske myndigheder mener krigsskibene rundt om "Faina" kan tvinge piraterne til overgivelse. Lederen af udenrigsministeriet siger at de udenlandske styrker har ret til at bruge tvang hvis aktionen koordineres med somaliske myndigheder. Der er pt forhandlinger mellem skibets ejere og piraterne.
 
Danmark opfordrer FN til at etablere piratdomstol
Forsvarsminister Søren Gade er i kommende dage til fælles forsvarsministermøde i EU, hvor han vil forsøge at samle støtte til et forslag om en FN-domstol mod pirater. Det er oplyst at England støtter planen.
 
Scandlines sætter færgeordre i bero
På grund af svigtende biltrafik på Gedser-Rostock ruten, har Scandlines sat en planlagt ordre på to nye færger i bero. Færgen "Rostock" er allerede fjernet fra ruten, men rederiet er overbevist om at ruten fortsat har sin plads på det europæiske færgelandkort.
Maritime Danmark/folketidende.dk, 1/10 14.51, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2712
 
Nordic Ferry Service erkender de overbooker færger
Rederiet bekræfter til DR P4 Sjælland at de systematisk overbooker på færgeoverfarten mellem Tårs og Spodsbjerg. Begrundelsen er at flere passagerer booker sig ind på flere afgange for at være sikre og hver fjerde pladsreservation bliver aldrig benyttet. Hvis man er bilist og der ikke er adgang på reserveret tid på grund af overbookning, får man en gratis billet og en madbillet til 50 kroner som kompensation.
Maritime Danmark/DR P4 Sjælland, 1/10 13.31, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2711
 
Norden justerer forventninger for 2008
Med de seneste ændringer i markedsraterne har D/S Norden nedjusteret forventningerne til nettooverskud for 2008 fra 950-1.030 millioner USD til 800-880 millioner. Det er tørlastmarkedet som tonser nedaf, medens det stadig går bedre for tankmarkedet end forventet.
 
BHT
Grundet blæst og bølger ændres sejltider torsdag d. 2. oktober.
  
Danske Havnes klimaudspil
Danske Havne har nu offentliggjort to pjecer med udspil vedrørende reduktion af CO2-udslip. Den ene pjece handler om fordelen ved at flytte gods fra landeveje til sø, og den anden handler om iunitiativer danske havne allerede har taget, og med inspiration til nye.
  
Tre års fald i ledigehed bremset
De sidste tre år er den sæsonkorrigerede ledighed faldet, men august sætter en stopper for den udvikling."Ledighedsfaldet er stoppet. Tallene doumenterer, at en vending på arbejdsmarkedet er igang," siger seniorøkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank. "Vi venter, at ledigheden i løbet af de kommende måneder begynder at stige op mod 72.000 ledige ved udgangen af 2009." Også cheføkonom Steen Bocian, Danske Bank, erklærer faldet i ledigheden forbi: "Vi vurderer, at opbremsningen i ledighedsfaldet markerer indgangen til en periode med stigende ledighed," siger han. En ledighed i størrelsesordenen 90-100.000 personer i slutningen af 2010 er dog fortsat et meget lavt niveau - og der er meget langt til de ledighedsniveauer vi så i starten af 1990'erne, hvor der var 350.000 ledige i Danmark,” siger Steen Bocian.
 
LO vil gerne komme med forslag til dagpengesystemet
Efter trepartsmøde med regeringen siger LO-formand Harald Børsting, at LO gerne vil være med i en modernisering af dagpengesystemet. Som forslag opremser LO:
* Mere effektiv aktivering af ledige
* Afskaffelse af job med løntilskud
* Dansk eksamensbevis til udlændinge med uddannelse
* Bedre brug af fleksibel efterløn
* Rabat i skatten til førtidspensionister som arbejder
 
Metal kritisk overfor arbejdsmarkedskommisionens forslag
”Et sørgeligt katalog over forspildte muligheder”. Sådan karakteriserer Torben Poulsen, hovedkasserer i Dansk Metal forslagene fra regeringens arbejdsmarkedskommission. ”Kommissionens forslag vil gøre det så uattraktivt for unge at forsikre sig, at hele grundlaget for modellen smuldrer. Derfor er det nødvendigt at sende en skarp advarsel til Folketingets partier: Går de ind på disse forslag, ender de med at lægge den danske model for arbejdsmarkedet i ruiner”, fastslår Torben Poulsen og fortsætter: ”Regeringens arbejdsmarkedskommission har med sit katalog fremlagt det ene ensidige angreb på lønmodtagernes muligheder efter det andet: Man vil forkorte dagpengeperioden fra 4 til 2 år – uden at øge kompensationsgraden og mulighederne for uddannelse og efteruddannelse. Man vil hæve genoptjeningsretten for en ny dagpengeperiode fra 26 til 52 uger. Man vil udvide ungereglerne med halve dagpenge til også at gælde de 25-29-årige. Og man vil reducere dimittendsatsen til 50 procent efter et halvt års ledighed og indføre krav om et års medlemskab af a-kasse”. ”Den samme tilgang gør sig gældende for efterløn og pension: Kontingentet til efterløn skal hæves, efterløns- og pensionsalderen skal hæves allerede fra 2009, der skal indføres flere år på lavere ydelse og fuld pensionsmodregning i hele efterlønsperioden”, siger Torben Poulsen. ”Dermed rummer kataloget heller ikke ét eneste forslag, der sigter på at udvikle den danske arbejdsmarkedsmodel og tilpasse den en globaliseret verden.”
Dansk Metal.dk, 30/9, http://www.danskmetal.dk/sw53285.asp
 
Strammere dagpengeregler resulterer i lukning af fiskeindustri
De ændrede regler for supplerende dagpenge koster nu 16 arbejdspladser i Thyborøn, fordi Aker Seafoods må lukke til efteråret. Nogen har været ansat i mange år og aldrig prøvet andet, og fyringerne kommer som et chock for de ansatte. Virksomheden kan ikke beskæftige de ansatte 37 timer om ugen på grund af regler om kvoter, vind og vejr. Direktøren bekræfter at det er dagpengereglerne som har ført til lukning af virksomheden fordi de som er oplært nu tvinges i aktivering for at få heltidsjob, og det tager lang tid at oplære nye. Også mangel på råvarer og utilfredsstillende økonomi spiller ind.
 
Ny aftale afskaffer lægeerklæringen
Som nævnt i gårsdagens DAGEN har LO, DA og regeringen indgået en ny aftale, der skal nedbringe sygefraværet. Aftalen fokuserer på at forbedre dialogen mellem den syge medarbejder og virksomheden og Dansk Metal har erklæret sig tilfreds med aftalen. Et konkret element i aftalen er, at de kendte lægeerklæringer afskaffes. I stedet indføres en såkaldt mulighedserklæring, der fokuserer på, om den syge kan arbejde og hvordan. Arbejdsgiverne skal fremover også tage en samtale med den syge medarbejder inden fire uger og eventuelt lave en fastholdelsesplan. Formand i Dansk Metal Thorkild E. Jensen hæfter sig ved, at aftalen lægger op til et helt nyt syn på sygefravær, hvor dialog er i centrum i stedet for kontrol og sanktioner. ”Det er okay at være syg, men sygdom er ikke enten-eller. I dag er man enten 100 pct. syg eller 100 pct. rask. Aftalen lægger op til et helt nyt syn på sygdom. Der skal fokuseres på, hvad man kan, og ikke så meget på, at man ikke kan noget,” siger Thorkild E. Jensen.
Dansk Metal.dk, 30/9, http://www.danskmetal.dk/sw53279.asp
 
Gakkede videnskabelige forsøg
Reto Schneider har samlet en række særligt særprægede videnskabelige forsøg gennem tiderne og udgivet historien om dem i bogform "The Mad Science Book". Tidsskriftet New Scientist præsenterer nogle af de mest skøre.
F.eks historien om en skuespiller som aflirede et teknisk sludder-foredrag for en række medicinske eksperter på University of California School of Medicine. Foredraget bar titlen "Mathematical game theory as applied to physician education" og var ren sludder. Efterfølgende besvarede han spørgsmål fra publikum og ingen af eksperterne betvivlede hans kompetencer.
Eller historien om forskere der præsenterede edderkopper for smagsprøver af urin fra henholdsvis skizofrene patienter og fra forskerne selv for at se hvordan det påvirkede deres netspinderi. Resultatet viste sig blot at være at edderkopper har udpræget modvilje mod urin.
 
Skoleskibet "Danmark"
Subj: Middagsposition.
Position d. 1. oktober 2008 kl 1200 zt(0) 38 48 N 028 06 V
Skiftedagen i gaar endte med underholdning som eleverne organiserede.
Det var en stor succes med forskellige konkurrencer og mange gode grin. Det betoed at nogle kom lidt senere paa koejen og var lidt traette paa nattevagten. I gaar forsvandt vinden helt saa vi sejlede kun 1 til 2 knob hele natten. Men det goer ikke saa meget da vi er i god tid og sejler taet paa land hvor der er noget at se paa. Vejret er stadig dejligt, overskyet men lunt. Nogle er begyndt at gaa i korte aermer ogsaa paa nattevagten.
Alt vel om bord.
 
Valutakurser
100 USD = 544,13 DKK
100 Euro = 759,10 DKK
Danske Bank, 2/10, http://www.danskebank.dk/
  
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 131 (+5,50)
APM A-aktie: 44.300 (-700)
APM B-aktie: 44.300 (-1100)
D/S Norden: 226,75 (-21,75)
DFDS: 339 (0)
Mols-Linien: 102,50 (+1)
Børsen, 2/10
  
THORA LUND
052© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1