Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
25/9-2008 10:20
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – møde i Erhvervsministeriet
Ole Strandberg – fagbladsartikel i Esbjerg
John Ibsen – skovtur DSRF
Jannik N. Madsen - ferie
 
FRA MEDIER
 
Søværnets Konstabelforening raser over løsladelse af pirater
Søværnets Konstabelforening, som organiserer de soldater, der med risiko for eget liv har bordet flere piratskibe, finder det fuldstændig fjollet at Danmark nu lader piraterne gå igen. ”Besætningen om bord på "Absalon" har gjort en fantastisk indsats, og derfor er det besynderligt for dem, at de ti formodede pirater vil blive løsladt.” Det siger formanden for Søværnets Konstabelforening Bjarne Krogh-Pedersen, der beklager, at der ikke på forhånd har været klarhed over, hvad der skulle ske med piraterne. "Soldaterne sætter deres liv og helbred på spil for at fange nogen pirater, og så må man lade dem gå. Det er kreperligt og virker fuldstændig fjollet", siger Bjarne Krogh-Pedersen videre.
JP.dk, 24/9, http://jp.dk/arkiv/?id=1446948&eceExpr=Absalon"%20/>&eceArchive=o
 
Mærsk mere åben overfor fagforeninger
A. P. Møller - Mærsk er blevet mere åben overfor fagforeninger. Det er en af konklusionerne efter at 50 transportfagforeninger fra det meste af verden i sidste uge var samlet til møde i Antwerpen. Direktør i A.P. Møller-Mærsk Knud Pontoppidan, deltog på konferencen sammen med selskabets amerikanske topjurist, Charles O'Connor og personalechef i APM Terminals, Tiemen Meester. Fra CO-Søfart deltog John Ibsen.
"Vi har påbegyndt en rejse sammen. Det er første gang, at vi indgår i en fortsat dialog med et netværk af fagforeninger, og det er - så vidt jeg ved - første gang for jer. Vi har taget de første skridt, og der kan gøres meget mere. Vi ønsker at være bedre end de fleste, når det handler om corporate citizenship", sagde Knud Pontoppidan i sit indlæg.
 
Novo-chef skal forbedre APM’s sociale profil
En af landets mest erfarne chefer indenfor CSR-området er blevet ansat til at gøre APM’s sociale profil tydeligere. Det drejer sig om Annette Strube, som i 10 år har arbejdet med CSR i Novo Nordisk. Hvad er så CSR? Jo, det står såmænd for Corporate Social Responsibility og handler altså om virksomhedens sociale ansvar, bæredygtighed og etiske forpligtelser. Fra Esplanaden understreger man, at man skam længe har arbejdet med CSR, men at man nu har behov for an leder på området.
 
DI vil afskaffe efterlønnen
Ifølge DI-direktør Hans Skov Christensen, skal der flere tiltag til for at Danmark kan sikres fremtidig vækst. Vi skal både have flere i arbejde, reformer på skatten og bedre infrastruktur, men derudover bliver det også nødvendigt, at afskaffe efterlønnen. Det fremgår alt sammen af DI’s nye vækstplan, hvor de peger på den manglende arbejdskraft som den største ufordring for dansk erhvervsliv.
 
Stor mangel på kokke og tjenere
Horesta, som er arbejdsgiverorganisation indenfor restaurationsområdet i land, oplever i disse år, at deres medlemsorganisationer har meget svært ved at tiltrække det nødvendige antal kokke og tjenere. Man peger på, at det simpelthen ikke længere er moderne, at søge arbejde indenfor restaurationsbranchen. Det skyldes blandt andet lave lønninger, skæve arbejdstider samt til dels den hårde tone, der angiveligt går igen på mange restaurationer. Umiddelbart bød historien ikke på forslag til at løse problemet.
P4 København, Radioavisen, 25/9 kl. 7.00
 
Fagforening vil organisere via kirken
Der er ikke tale om den kristelige fagbevægelse, men derimod TIB Midtjylland, som tænker kreativt. På byggepladserne, som er TIB’s område, ansættes der i disse år mange polakker, som man normalt har svært ved at organisere. Men her har TIB bemærket, at mange af polakkerne om søndagen tager plads i de katolske kirker i Midt- og Vestjylland. Derfor overvejer TIB i øjeblikket hvordan man kan bruge den katolske kirke til at få polakkerne organiseret.
 
Valutakurser
100 USD = 521,53 DKK
100 Euro = 759,04 DKK
Danske Bank, 25/9, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 146,50 (+1)
APM A-aktie: 48.900 (-600)
APM B-aktie: 48.700 (-500)
D/S Norden: 229,50 (-12,50)
DFDS: 383 (-9)
Mols-Linien: 99 (+1)
Børsen, 25/9
 
THORA LUND
047© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1