Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
19/9-2008 10:00
CO-SØFART KALENDER
 
Jannik N. Madsen – Pearl of Scandinavia
Ole Strandberg – fagblad hjemme
John Ibsen - feriedag
 
FRA MEDIER
 
DFDS
Se foreningens nyheder på hjemmesiden fra i går.
 
DFDS, pressemeddelelse på engelsk, 18/9, http://www.dfds.com/DFDSGROUP/EN/Press/
SpecialagreementsandanewmanagementstructuretoincreaseefficiencyonDFDSSeaways’ships.htm
Business DFDS
 
Anden fase: Nedlæggelse af 150 stillinger, heraf 90 ved naturlig afgang m.v., 60 afskedigelser, heraf 30 fastansatte og 30 ledere, samt nye særoverenskomster. At det er lykkedes med særoverenskomster vidner om situationens alvor udtaler HR-direktør Henrik Holck.
Børsen/Nyhedsbureaet Direkt, 18/9 09.59, http://borsen.dk/transport/nyhed/140656/
 
Euroinvestor
Med plan 2 vil DFDS være i mål med besparelser på 100 millioner i Seaways, men adm. direktør Niels Smedegaard er ikke rolig. Der er tvivl om forbrugertilliden og mens ejendomspriserne falder aflyser folk måske deres rejse til Norge. Eller de vælger at aflyse rejsen til Thailand og rejser til Norge i stedet siger Smedegaard, for at illustrere sin usikkerhed. Direktør i Seaways Carsten Jensen påpeger, at den øgede effektivisering skal hele vejen ud til kunderne så de får det de efterspørger, medens Smedegaard er stolt over at det lykkedes at genåbne overenskomsterne i en tid med et presset arbejdsmarked. Det vidner om ansvarsbevidste fagforeninger. Efter oprydningen i Seaways skal rederiets ekspansionsplaner have fornyet opmærksomhed.
 
Maritime Danmark
Fase 2 blev realiseret takket været indgåelse af særoverenskomster med Dansk Sø-Restaurations Forening og 3F Privat Service Hotel og Restauration.
Maritime Danmark/DFDS, 18/9 10.48, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2602
 
"Absalons" våbenfund
Ved inspektion af de to piratbåde som blev opbragt onsdag fandtes:
Stiger udformet med hager til entring
8 stk. AK-47 Kalashnikov maskinpistoler
1 stk RPG med fire stk. panserværnsgranater.
 
Hvad skal der ske med de tilfangetagne pirater?
Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet drøfter lige nu sveddryppende hvad der videre skal ske, og vil efter diplomatisk sædvane ikke udtale sig yderligere. Teoretisk set kan de 10 pirater blive retsforfulgt ved en dansk domstol. Det er også muligt de kan udleveres til et andet land, hvis man tror på dette lands retskonventioner, og endelig er der mulighed for at de sættes fri hvilket vil stride mod ønsket om at bekæmpe truslen. Piraterne er indtil videre anbragt i en container på "Absalons" flexdæk.
Maritime Danmark, 18/9 14.15, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2604
 
Nordic Tankers er Brydes redningskrans
Ifølge Berlingske Business har Steen Brydes mål for kapringen af det børsnoterede rederi Nordic Tankers hele tiden været, at han og samarbejdspartneren Brian Petersens kriseramte ejendomsselskab Bristen Gruppen skulle blive en del af rederiet. Flere forhenværende medarbejdere samt en række nuværende ansatte i Bristen Gruppen bekræfter over for Berlingske Business, at de er blevet tilbudt at købe aktier i Nordic Tanker for at hjælpe Bristens formand Steen Bryde med at overtage magten i rederiet. Storaktionær i Nordic Tankers, Mogens Buschard, der samtidig også var bestyrelsesformand i rederiet gennem en længere periode, siger til Business, at han er dybt bekymret over, at det hele tiden var været hensigten, at det børsnoterede rederi skulle hjælpe Bristen Gruppen ud af de økonomiske kvaler.
 
Norfolk Line har besluttet sig for færgeruten mellem Skotland og Belgien
Det Mærsk-ejede rederi vil indsætte en nybygning på ruten som skal sættes i drift til næste forår. Satsningen vil blive 3 afgange hver vej om ugen. Den nye rute realiseres efter et græsk rederi har besluttet at stoppe fordi overskuddet ikke var stort nok.
Maritime Danmark, 18/9 13.19, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2603
 
Mærsk i slutspil om oliejagt
Uf af otte bydende selskaber, er nu ExxonMobil, Occidental og Mærsk tilbage som mulige licenshavere til olieboring i Bahrain på land. Bahrain ønsker at fordoble olieproduktionen frem til 2011, hvor den nuværenmde produktion er på 33.000 tønder olie om dagen. Når vinderen er fundet skal der etableres et joint venture med energimyndigheden i landet.
 
Tilfredshed med Søværnets nye inspektionsfartøjer
De er kommet godt fra start, og den første "Knud Rasmussen" var tæt ved at slå "Tritons" rekord fra 2003, som skibet der er kommet længst mod nord langs Grønlands vestkyst. Der manglede 11 sømil da kutteren måtte give op i sidste måned. Kutterne kan bryde tykkere is end nogen inspektionsskibe før dem, og når ikke der er gæster ombord er der enkeltkahyt til hele besætningen. Interview i Berlingske Tidende med flere besætningsmedlemmer.
 
Ledige er mindst ledige i en måned
Selvom arbejdsmarkedet bugner med 39.000 ledige job, går nyledige som ikke er katalogiseret som svage ledige, rundt uden arbejde i en måned og mere hvor de modtager dagpenge eller kontanthjælp. Selv efter 3 måneder på støtten går 60% af dagpengemodtagerne og 70% af de stærkeste kontanthjælpsmodtagere rundt og dangerer. "12.000 har endda været ledige i mindst 1 år". Det viser en undersøgelse foretaget afr Agenda baseret på tal fra Beskæftigelsesministeriet. Anders Samuelsen - nu Liberal Alliance - mener jobbet bør findes så hurtigt som det ville tage hvis der ingen understøttelse fandtes, så kan ønskejobbet altid søges i fritiden.
Dansk Arbejdsgiverforening, 18/9, http://agenda.da.dk/default.asp
 
LO om lønkommission
LO vil se drastiske ændringer af det fremsendte kommissionsforslag før LO vil deltage. Teknikere i organisationen har bearbejdet forslaget og revideret udkastet, som sendes retur med spørgsmålet om ministeren så vil være med til det. Afsnit om løn som ledelsesinstrument er blandt andet pillet ud af ministerens forslag, og flere steder er det konkretiseret at det handler om ligeløn i den offrentlige sektor.
 
Minister vil have lårkorte nederdele forbudt i Uganga
Ministeren for etik og ligestilling i Uganda, mener den lårkorte er skyld i trafikulykker fordi mennesker er mentalt svage og de lårkorte må sidestilles med nøgenhed. Flere kommentatorer påpeger at Uganda har modtaget en strøm af religiøse missionærer og pinsekirkerne har fået massiv opbakning i landet siden midten af 1980'erne. Pinsemissionærerne holder strengt på at nederdele som ikke rækker længere end til knæene er uanstændige.
 
England indfører religiøst parallelt retssystem
I al stilhed er der givet tilladelse for shariadomstole til at dømme i sager om skilsmisse, finanser, hustruvold og lignende civilretslige forhold. Der er fem shariadomstole og deres kendelser kan håndhæves af landsretten og den britiske højesteret. Forordningen er gennemført ved dekret og en ekspert i multikuturelle forhold er bekymret for folkestemningen i England. Shariadomstole har eksisteret i forvejen men kun som rådgivende domstole. Også medlemmer af mosaisk trossamfund kan nu få håndhævet domme fra deres 100 år gamle jødiske domstole af det britiske retssystem.
Information, 18/9, side 8-9
 
Skoleskibet "Danmark"
Middagsposition 18/9: 54 15N 005 57V
Har forladt Skotland og fortsætter langs Den Nordirske kyst desværre med vinden fra syd.
 
Søfart, nr. 38, 19. september 2008
Tema: Norge
42 mio. t.dv. (plus/minus) under norsk kontrol taler vel for sig selv. Det samme gør prædikatet ”verdens bedste” om norske kompetencer indenfor en række maritimteknologiske sammenhænge – noget der vel at mærke er sagt af ikke-nordmænd. Så al snak om, at man nord for Skagerrak geråder i en maritim krise ligner mest af alt løs snak.
17 sider i det trykte blad med følgende overskrifter:
- Superklyngen i nord
- Fem storspillere i færgefart
- Glæde over gnidningsfri gasfærgedrift
- Shipping-klynge giver Norge unik position
- Norge på global femteplads
- Norske værfter i kølvandet på rekord
- Offshore-skibenes Silicon Valley
- Funktionalitet og nærhed er grundlæggende
- DNV – international klasse og norske værdier
- Hele Norges fragtmand til søs
EU vil sætte nyt tryk på pirater
EU melder sig nu på banen som part i problemerne med den stærkt tiltagende pirataktivitet rundt Afrikas Horn. De 27 EU-landes udenrigsministerråd har således beordret en koordinations-enhed sat op, der skal forestå opgaven med at forberede en konkret overvågning af området og herunder yde militær beskyttelse af skibsfarten.
Nybygninger på vej til Safmarine
A.P. Møller – Mærsk ejede Safmarine har kontraheret fire multipurpose-skibe på Wuhu Xinlian Shipbuilding i Kina med levering fra fjerde kvartal 2010. Nybygningsordren omfatter desuden optioner på yderligere fire skibe. Det bekræfter Jan Scheck, Liner Director i Safmarine. Skibene er på 18.000 t.dv. og skal anvendes på linjefarten til Vestafrika.
Container Leasing sælger feederskib
Trods en klar strategi om at udbygge aktiviteterne i t/c-markedet og dermed øge antallet af skibe, hvor der tages en operationel risiko, har Container Leasing i Lyngby valgt at sælge feederskibet »CS Signe« (ex »Hyundai Primorskiy«). Salget af skibet, der blev indkøbt i 2006, ændrer imidlertid ikke ved strategien, der har medført indkøb af ni feeder- og general cargo-skibe i de senere år.
Clipper i begge bud på Bornholm
Mens Rederi AB Gotland ikke har afleveret bud på trafikken til Bornholm, inden fristen udløb, lå der mandag i Trafikstyrelsen to bud fra de to øvrige prækvalificerede budgivere, Nordic Ferry Services og Mols-Linien A/S. Med en aktiepost på 30 pct. i Mols-Linien og 50 pct. ejerskab af Nordic Ferry Services er Clipper med i begge bud.
Erhvervsmesse i Århus nyt tiltag
Efterspørgslen på maskinmestre er fortsat stor. Med et nyt tiltag forsøger Århus Maskinmesterskole at give virksomheder og rederier mulighed for at skabe direkte kontakt til de studerende. Samtidig ser Århus Maskinmesterskole mulighed for at skole og erhverv får mulighed for at knytte tættere bånd. 45 rederier og virksomheder er inviteret til at synliggøre sig på maskinmesterskolens Erhvervsmesse, der er planlagt til 6. november.
 
Valutakurser
100 USD = 528,32 DKK
100 Euro = 759,08 DKK
Danske Bank, 19/9, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 136 (-3)
APM A-aktie: 47.700 (+700)
APM B-aktie: 47.700 (+700)
D/S Norden: 313,50 (-14,50)
DFDS: 410 (-9,50)
Mols-Linien: 99 (-1)
Børsen, 19/9
 
THORA LUND
 
043© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1