Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
15/9-2008 10.41
15/9-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ITF Off Shore, Task Force møde i Mexico. Rejse annuleret grundet orkanen Ike og tilhørende lufthavnslukning i Houston.
Christian Petersen - samme som Ole Philipsen
John Ibsen - ITF APM-netværks møde i Antwerpen
Jannik N. Madsen - flyttefri
 
FRA MEDIER
 
Pax-færge sunket ud for Tyrkiet
Søndag aften sank en færge efter afsejling fra den tyrkiske havneby Bandirma med kurs mod Istanbul. En er omkommet og mindst tyve savnet efter forliset. 80 personer er reddet herunder besætningen på 27.
Jyllandsposten/ritzau, 14/9 23.51, http://jp.dk/udland/europa/article1437835.ece
 
Rederiverdenen kræver mere handling mod pirateri
ICS/ISF er opbragte over det stadig mere omsiggribende pirateri, særlig i Aden Bugten, og er fortørnede over den utilstrækkelige militære beskyttelse. Der mangler mere klare instruktioner fra de involverede regeringer. ICS/ISF har med glæde fulgt FN-mandatets tilblivelse til militær beskyttelse i området, men konstaterer at kun en håndfuld regeringer bidrager, mens resten af landene demonstrerer mangel på politisk vilje. Skibsfarten opfordrer derfor til at realisere fornøden vilje til en militær indsats som helt kan stoppe uvæsenet, både af hensyn til de søfarendes sikkerhed som til genetablering af sikker skibsfart i det vitale område.
Danmarks Rederiforening – optryk af erklæringen på engelsk, 12/9,. http://www.danmarksrederiforening.dk/pdf/ICSISF0908.pdf
 
Svært at erstatte Klaus Kjærulff i Torm
"Det er store sko at skulle fylde ud" siger Sydbank-analytiker Jacob Pedersen. Afløseren Jacob Meldgaard har tørlast som spidskompetence, men den del af Torms virksomhed hører til venstrehånden, Det er også problematisk hvornår Meldgaard kan tiltræde fordi han i Norden har en konkurrenceklausul, som i princippet betyder at han først kan rykke ind i Torms domicil 1. april 2010.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 12/9 14.19, http://borsen.dk/executive/nyhed/140245/
 
Norden og Torm slås om cheferne
Norden holder fast i konkurrenceklausulen med Jacob Meldgaard og forventer at Meldgaard opfylder den, fastslår topchefen for Norden. Torm har tidligere forsøgt at overtage Norden og fået en kold skulder, så selv om der kun er 100 meter mellem kontorerne, er kærligheden mellem de to succesfulde rederier måske ikke så stor. Topchefen Carsten Mortensen i Norden, afviser at kommentere om Meldgaard kan løses fra sin kontraktklausul ved penges milde hjælp.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 12/9 11.30, http://borsen.dk/executive/nyhed/140224/
 
Sømændenes Forbund vil klage over bemanding på ny Samsø-færge
Nordic Ferry Servie har ansøgt Søfartsstyrelsen om besætningsfastsættelse til den nye færge mellem Hov og Samsø, med en sikkerhedsbesætning på kun 4 mand. Det er efter forbundets mening en utilstrækkelig besætning til at kunne efterleve lovens krav om sikker sejlads mellem Hov og Samsø.
 
Faaborg Værft renoverer dansk krigsskib til Litauen
I 1991 adopterede Faaborg Kommune det dengang nybyggede krigsskib "P 551 Hajen", og siden har det været på adskillige værftsophold i Faaborg. Nu er det sidste gang fordi skibet er solgt til Litauen. Værftet regner det næsten som en nybygningsopgave, fordi det 54 meter lange skib skal totalrenoveres før forventet afsejling i december. "Hajen" er et af 3 skibe Danmark har solgt til Litauen, og alle tre renoveres i Faaborg. Værftsdirektøren forventer tårer ved afskedreceptionen for "Hajen".
 
For lidt kajplads i København til krydstogter mener turistforening
Wonderful Copenhagen mener der er alt for få planer og visioner for udvikling af Københavns Havn, til at matche behovet for fremtidens krydstogtsanløb som de kunne forventes med den rette udvikling. Der tages ikke højde for vækst. Der investeres i en ny havn i Nordhavnen på 800 meter, men den erstatter en gammel kajplads og bidrager ikke med ny. Omsætningen i kryds-branchen ligger på 1,3 milliarder i år og anløbene er vokset med 12,5% siden år 2000. Copenhagen Malmø Port (CMP) afviser at sæsonen for krydstogter kan udvides hvis der skaffes mere kajplads. Der er pladsproblemer i København, men Malmø kan anvendes som alternativ. CMP bakkes op af Transportministeriet.
Børsen, 15/9, side 14-15
 
Køge Havn udvikles med kærlighed til det hele
Sønderhavnen som ikke længere er velegnet til havneformål, overlades til boligformål, medens der længere nordpå udbygges havn 800 meter ud i vandet. De virksomheder som er etableret i sønderhavnen får tilbud om nyetablering i det nye havneområde. Havnedirektøren Thomas Elm Kampmann mener det hele sker i god dialog med alle parter og at kommunikation er nøgleordet.
Maritime Danmark, 13/9 08.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2564
 
Fredericia og dets værft
I dag er der stormøde med 900 anmeldte deltagere på Fredericia Skibsværft om kommunen og værftets placering. 15.000 borgere har indtil videre skrevet under på protest mod kommunens planer om at værftet skal flyttes. I det politiske kommunalbillede er der også uro om beslutningen.
Børsen, 15/9, side 16
 
Orkanen Ike har molestreret 10 olieplatforme
Observationer fra luften viser at 10 olieplatforme i Den Mexicanske Golf er beskadiget i mere eller mindre voldsomt omfang. Alt i alt har orkanen ødelagt mindre end Katrina og Rita for 3 år siden, hvor i alt 108 platforme blev ødelagt. Antallet af omkomne på landjorden i Texas efter Ike's hærgen, er nu opgjort til 25.
Maritime Danmark/Epn.dk, 15/9 08.10, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2574
 
Chefen skal holde sig fra dine private mails
HK/Privat og Dansk Erhverv er enedes om et sæt retningslinier for chefernes ret til at kigge medarbejderne over skuldrene. Hvis brugen af internetsider og e-mails skal kontrolleres af en eller anden saglig grund, skal medarbejderne informeres på forhånd, ligesom der ikke må foretages automatisk kontrol af telefonopkald.
 
Konjunktur og arbejdsmarked - uge 37
* Fald i sygefraværet i den private sektor
* Fald i antallet af aktive arbejdstilladelser
* Fortsat stigende inflation
* Overskud på både handels- og betalingsbalancen
* Væksten i den internationale økonomi flader ud
* Amerikansk ledighed stiger til 6,1%
* Nøgletalstabel
 
Kokke og tjenere tjener mere
Statistik fra Dansk Arbejdsgiverforening viser at lønnen i restauratíonsbranchen er steget 6,2 procent i 2. kvartal af 2008. John Frederiksen frra 3F Privat Service er begejstret, og mener det er på høje tid at lønudviklingern for denne gruppe topper, samt at det afspejler manglen på kvalificeret arbejdeskraft.
 
FOA vinder sag om fyret handicaphjælper
Fredag faldt der dom i Århus i sag anlagt mod handicappet, som havde fyret sin hjælper på grund af graviditet. Den handicappede skal af med 120.000 kroner i erstatning, og det synes FOA faktisk slet ikke er rimeligt fordi det er kommunen som står for rådgivning til de handeicappede om arbejdsgiverollen. Den lokale FOA-formand udtaler, at hun synes det er synd for den handicappede som burde anlægge sag mod kommunen.
 
CERN accelleratoren har sat fut i sort humor over hele kloden
Ugsigterne til at verdens største fysikeksperiment kan medføre at jorden bliver slugt af et sort hul, har fået alverdens hjemmesider til at brænde for forsøget, som først om nogle uger vil afsløre om hele vores verden vil forsvinde. Jyllandsposten kan f.eks. oplyse at hver gang deres hjemmeside opdateres vil en indlæst kode undersøge om jorden stadig består, og hvis ikke, så vil hjemmesiden skrive "YUP". En side oplyser at "Sorte huller ikke diskriminerer", og der er rigtig gang i den på hjemmesider over hele kloden. (På DAGEN følger vi også med, og udvider den redaktionelle dækning når sammenstøddet med de to elektronstråler er forestående, også fordi hovedpine om DFDS’s nødoverenskomster måske forsvinder af sig selv).
Jyllandsposten (med link til forskellige web-sider), 12/9 19.19, http://jp.dk/timeout/article1435822.ece
 
10 år med potens på piller
Medicinalbranchens største succes nogensinde, viagra, kan fejre 10 års jubilæum. Den blå pille bruges af alle fra 16 år til 95 år, uagtet den for yngre allerhøjst har en ganske kortvarig effekt. At midlet overhovedet blev kendt som potensfremmende skyldtes en tilfældighed hvor testpersoner rapporterede at pillen havde en utilsigtet, men behagelig, anden virkning end tilsigtet, nemlig øget potens. Siden godkendelsen af pillen har der været en markant stigning i anvendelsen blandt yngre mænd. Under et slogan i lighed med "kan jo være den giver en ekstra pikant oplevelse" har den bredt sig langt ud over sit naturlige anvendelsesfelt som er ældre mænd og mænd som har faktuelt betingede problemer med sexlivet. Den er blevet et universalmiddel også mod manglende lyst til en aktuel partner.
 
Valutakurser
100 USD = 544,39 DKK
100 Euro = 758,66 DKK
Danske Bank, 12/9, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 149,50 (+5,50)
APM A-aktie: 50.000 (+100)
APM B-aktie: 50.000 (+200)
D/S Norden: 370 (-3)
DFDS: 465 (+25)
Mols-Linien: 102 (0)
Børsen, 15/9
 
THORA LUND
040© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1