Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
12/9-2008 10.16
12/9-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Alle i Rødovre
 
FRA MEDIER
 
Piratuvæsenet forhøjer forsikringspræmier betragteligt
Præmien for at sende en last gennem Aden Bugten koster i dag typisk 9.000 dollar til sammenligning med 900 dollar for et år siden. En talsmand for forsikringsselskabet Hiscox siger til Times Online, at piraterne i dag er blevet mere sofistikerede både når det gælder tilbageholdelsestid og krav til løsesummens størrelse. Gennemsnitlig tilbageholdelsestid er i dag på 100 dage og kravet til løsesum mindst 1 million dollar. Senest har piraterne også krævet at tilfangetagne pirater løsgives som en del af aftalen.
Maritime Danmark/Times Online, 11/9 10.53, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2557
 
Tysk skib frigivet af somaliske pirater
Heavylift-skibet "BBC Trinidad" med dets 13 mand store besætning er frigivet efter Beluga Shipping har betalt løsesum på "lavt syvcifret beløb" i US dollars. Skibet er nu på vej til Oman og besætningen er fysisk uskadt.
Maritime Danmark, 12/9 08.45, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2566
 
Torm skifter topchef
DS Torm oplyser at Klaus Kjærulf træder tilbage og afløses af Jacob Meldgaard som kommer fra rederiet Norden.
 
Suverænt Kjærulfs egen beslutning
Bestyrelsesformanden for Torm, Niels Erik Nielsen, udtaler at det helt og aldeles er Kjærulfs egen beslutning efter 33 år i Torm, og heraf de seneste 8 som topchef. Tidspunktet er rigtigt både for Kjærulf og Torm, og skiftet vil ikke ske over hals og hoved. Det ligger ikke i kortene at Kjærulf skal overtage posten som bestyrelsesformand, og det er alene en generalforsamlingsbeslutning udtaler Niels Erik Nielsen.
 
Norden mister topfigurer
Jacob Meldgaard, som nu bliver ny topchef i Torm, var leder af rederiets største forretningsområde, nemlig tørlasten. Ivar Hansson Myklebust forlod tidligere på året sin stilling som finansdirektør, og dermed er Carsten Mortensen ene tilbage i koncernledelsen.
 
Russisk containertrafik i vækst
I 2008 er væksten på de større terminaler i Rusland indtil videre vokset med 20%. Den største terminal, First Container Terminal i Skt. Petersborg, har i de første måneder af 2008 haft en vækst på 15,3% til sammenligning med samme periode i 2007.
Børsen, 12/9, side 24
 
"Olfert Fischer" på grund
Under en øvelse om nedkæmpelse af trusler fra mindre skibe, fly eller landkanoner, tog korvetten torsdag i høj fart en drejning tæt ved land og endte på grund med den ene skrue skadet i havbunden. Korvetten ligger nu med triste miner for anker ud for Sjællands Odde og venter på at blive bugseret til Fredericia Værft.
 
Måske hjælp til Ø-færgerne
Økonomien i de små færgeselskaber er truet på grund af voksende udgifter, og forskellige interessanter har været på besøg i Folketingets Kommunaludvalg med hatten i hånden torsdag. Der var positive tilbagemeldinger fra både Venstre og Socialdemokratiet som vil forsøge at få en bevilling med i finansloven selvom det er kommunernes eget ansvar. F.eks. mangler færgeselskabet Vestsjælland 3,6 millioner, og medmindre pengene dukker op vil en del af overfarterne blive nedlagt fra 2009.
 
Hvert andet skib bygges i Sydkorea
Sidste år blev 50% af alle nybygningsordrer afgivet i Sydkorea, men Kina haler ind. Når det gælder ordrer i alt ligger Sydkorea i front med 38,9% mod Kinas 37,8%.
Maritime Danmark/Scandinavian Shipping Gazette, 11/9 14.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2559
 
600.000 krydstogtere til København
Næste år forventer København at modtage 600.000 krydstogtsgæster fordelt på 332 skibe, oplyser direktør Per Schmidt fra Københavns Havn. Julecruise er ny trend som der forventes meget af.Danmarks Radio, 12/9 08.27, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2008/09/12/081130.htm
 
Svenskerne fører regionalpolitik med færgestøtte
Det gør vi ikke i Danmark, og det er forskellen, udtaler borgmester Bjarne Kristiansen, som kommentar til en svensk redegørelse som viser at færgetrafikken til Gotland i 2007 blev støtte med ca. 316 millioner danske kroner. I 2008 er sdtøtte til Gotlands-farten 395 millioner danske kroner, hvor Bornholm kun støttes med 136 millioner, og altså mindre end det halve af den svenske støtte. Bornholmstidende, 11/9 side 1 og 4
 
Nekrologer over Preben Møller Hansen:
 
Berlingske Tidende
 
Dagbladet Politiken/Hans Jørgen Poulsen
Som 16-årig hyre på ØK-skibe
Som 18-årig Mærsk i kort tid før han blev sendt i land med 99 års karantæne
1956: Med i sømændenes aktionskomite
1966: Næstformand i Sømændenes Forbund
1968: Formand efter urafstemning og brud med 79 års socialdemokratisk dominans
Beholdt formandsposten i 23 år frem til 1991
1985: Ølstrejke og historien om manden med slipset som overleverede en papkasse med penge til PMH som videregav til de strejkende bryggeriarbejdere.
1979: Ekskluderet af DKP
1986: Stifter partiet Fælles Kurs
1987-88: Folketingsmedlem
Ved valgene 1994 og 1998 valgt til Københavns Borgerrepræsentation
 
Arbejsretten har pålagt fynske buschauffører at gå i arbejde
Torsdag aften afgav Arbejdsretten kendelse i en overenskomstrstridig arbejdsnedlæggelse i en konflikt på Fyn hvor buschauffører for mere end 10 dage siden nedlagde arbejdet. Men Arbejdsretten udskød af ukendte årsager beslutning om idømmelse af bod i striden. Konflikten drejer sig om at Fynbus og Arriva, ifølge 3F, har indført en linieføring som vil føre til at chaufførerne i realiteten vil komme til at køre ulovligt på en del af ruterne.
Jyllandsposten/ritzau, 11/9 18.37, http://jp.dk/indland/trafik/article1435300.ece
 
LO og FTF vil belønne arbejdsgivere med godt arbejdsmiljø
I juni blev reglerne om arbejdsgiverperiodens længde ved sygdom ændret fra 2 uger til 3 uger. LO og FTF foreslår nu at perioden igen sænkes til 2 uger for de arbejdsgivere som med en miljøsertificering dokumenterer at have et godt arbejdsmiljø. Claus Hjort Frederiksen vil ikke tage stilling til enkelte forslag nu hvor der allerede er kommet mange forslag til at nedbringe sygefraværet.
 
Sygefravær
Fraværsprocenten for arbejdere var i 2007 på 6,2% og for funktionærer på 4,2%. For begge grupper er det samlede fravær væsentligt lavere for mænd end for kvinder,(arbejdere: 5,4% versus 9% og for funktionærer 2,7% og 7,1%). Samlet set var fraværet i 2007 på samme niveau som gennemsnittet for de sidste 10 år, med et gennemsnit af 5,3% af den mulige arbejdstid.
Dansk Arbejdsgiverforening, 12/9, http://www.da.dk/
 
Retten til at lugte i Århus Havn
Århus Kommune tager nu affære efter en række klager fra borgere over lugt fra Århus Havn når vinden er i øst. Lugten kommer fra to store foderstofvirksomheder som nu efter kommunalt påbud har fået at vide, at lugten i 2010 kun må være det halve. Virksomhederne har hyret en advokat som har indbragt spørgsmålet for Miljøklagenævnet. Klagen er 27 sider lang.
 
Søfart nr. 37 fredag d. 12. september
Herning har hænderne fulde
Med hele otte skibe under bygning på én gang og fire under udrustning til levering inden for de kommende fire måneder har herning shipping i dén grad hænderne fulde på Nantong Mingde Heavy Industries i Kina. Men flåden øges også på andre fronter i det hastigt ekspanderende rederi. Bl.a. leveres endnu en nybygning, der er taget ind på langtidscharter, snart fra et andet kinesisk værft.
Endnu en feeder til Århus-rederi
Det relativt nyetablerede Århus-rederi Seafin, der indtil videre har valgt at fokusere på feeder-tonnage i den store ende, har købt sit fjerde skib og dermed det tredje i år. Det sker kort efter, at et andet af rederiets skibe er solgt fra til et nyt Difko-selskab. Nyindkøbet er »Maersk Rijeka« på ca. 13.000 t.dv. Flere og større skibe kan være på vej til Seafin allerede i år.
Clipper i klemme på koreansk værft
Forhold som den internationale kreditkrise, stigende omkostninger og generel usikkerhed om markedsudviklingen begynder nu at ramme flere og flere værfter, som enten må opgive nybygningsordrer eller i bedste fald udskyde dem. Senest er Clipper kommet i klemme på det nyetablerede koreanske værft C& Heavy Industries, som bl.a. har problemer med at stille de nødvendige modgarantier.
Vemodigt farvel for Bendt Bendtsen
-Er der den mindste lille vemod i det her, så er det at skulle overdrage opgaven som "søfartens minister", sagde nu tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen onsdag morgen til Søfart, inden han overdrog posten til sin partifælle Lene Espersen. Fra alle sider af søfartserhvervet lyder der ros til ministeren for hans engagement i Det Blå Danmark.
Presset vokser på containerfarten
Med udsigten til et stop for linjekonferencen FEFC om halvanden måneds tid kan containeroperatørerne risikere yderligere dyk i et rateniveau, der i forvejen rapporteres helt i bund. Samtidig venter verden på 1.386 nye containerskibe med plads til over 6,8 mio. TEU.
Samsø-færge som back up på Samsø
Nordic Ferry Services A/S køber Samsøfærgen »Vesborg«, når man pr. 1. oktober overtager trafikken mellem Hou og Samsø. Oprindeligt var det meningen, at en nybygget dobbeltender færge skulle overtage trafikken fra 1. oktober, men efter at det står klart, at den nye færge først kommer senere, har Nordic Ferry Services A/S valgt at købe »Vesborg«.
Stort FSO-projekt i gang
Efter mere end et års forberedelse er Blue Water Shipping nu gået i gang med den omfattende opgave med at transportere en FSO-enhed fra Keppel Singmarine-værftet i Singapore til Baku i Azerbajdjan. Transporten sker via Sortehavet, det russiske flodsystem og det Kaspiske Hav, hvor skibet skal benyttes til opbevaring og transport af olie for det russiske olieselskab LukOil.
 
Valutakurser
100 USD = 549,58 DKK
100 Euro = 758,70 DKK
Danske Bank, 11/9, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 144 (+1)
APM A-aktie: 49.900 (-300)
APM B-aktie: 49.800 (-300)
D/S Norden: 373 (+5)
DFDS: 440 (-18)
Mols-Linien: 102 (+3,50)
Børsen, 12/9
 
THORA LUND
 
Fridag.© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1