Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
21/8-2008 10.11
21/8-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ITF i London
Christian Petersen - MSSM-konference Nyborg Strand Hotel
Ole Strandberg - 13.00 møder vedrørende Udligningskontoret
Jannik N. Madsen - ferie
 
FRA MEDIER
 
Fjord Line dropper Hanstholm
Efter 15 års sejlads på Hanstholm, ændrer Fjord Line fra 15. oktober anlønshavn i det nordjyske til Hirtshals. Begrundelsen er manglende udvidelsesmuligheder i Hanstholm for større tonnage. Samtidig ændres anløb af Egersund i Norge til helt ny færgehavn i Risavika ved Stavanger. For Hanstholm Havn betegnes det som "en nyhed af værste slags".
 
Tre nye tyske fragtskibe udstyres med dragesejl
Det tyske rederi Wessel, som har prøvesejlet "Beluga Skysails" med dragesejl, udstyrer nu tre nye skibe med 160 kvadratmeter sejl. Det sker efter forsøgene har vist at der kan spares 20% af brændstofforbruget. Også danske Torm har tidligere annonceret at ville prøve dragesejl på en nybygning til næste år.
Maritime Danmark/SDcandinavian Shipping Gazette, 20/8 20.04,
 
"Absalon" på vej mod Afrikas Horn
Det danske flådefartøg afsejlede søndag mod det farvand hvor et malaysisk tankskib blev kapret i går. Søværnets Taktiske Stab er med ombord og skal overtage kommandoen over Task Force 150 med 6 til 10 krigsskibe den 15. september. Chefen, flotilleadmiral Per Bigum Christensen udtaler:
"Det seneste angreb viser en tendens, hvor piratoverfaldene dels sker på større og større skibe, og dels har flyttet sig fra Somalia Bugten til Aden Bugten. Disse tendenser vil vi følge tæt, og vi vil tilpasse opgaveløsningen i Task Force 150 herefter. En opgaveløsning, som både vi i Søværnets Taktiske Stab, men også besætningen om bord på ABSALON er velforberedte på og er klar til at udføre"
 
Frontline skuffer
Det norske rederi som bl.a. konkurrerer med Mærsk, har præsenteret resultat før skat på 319 millioner dollar mod 144 samme periode sidste år. Når det kaldes skuffende er det fordi analytikerne havde regnet med et resultat på 346 millioner dollar. Frontline forventer gode resultater for tredje kvartal.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 21/8 09.32, http://borsen.dk/transport/nyhed/138559/
 
Boomerang-ruten i Asien
Mærsk kalder sin nye regulerede og styrkede containertjeneste mellem Australien og Asien for "Boomerang Service" for at glæde australierne og illustrere anløbsbyer på en slags snor frem og tilbage . Tre eksisterende ruter smeltes sammen til en med 10 skibe som skal sejle i en ny schedule fra 27. september. Ruten vil sammenfatte de tidligere ruter AU1, AU2 og AU3.
 
D/S Nordens regnskab
"Interim report - first half of 2008"
 
Nyt forslag fra passagerforening er for sent ude
Bornholms Passagerforening foreslår nu at staten indkøber en superfærge og leaser den ud til vinderen af den nye licitation af færgebetjeningen på Bornhiolm. Færgen skal have en sejltid på 100 minutter mellem Rønne og Ystad (20 minutter mere end hurtigfærgen) og sejle på denne rute om dagen med en efterfølgende nattur Rønne-Køge. Det vil spare en ren godsfærge mellem Rønne og Ystad og en ro-pax mellem Rønne og Køge. Borgmesteren afviser at forslaget kan behandles på næste kontaktrådsmøder den 27. august. "Det er noget sent i processen det her. De er kommet med dette forslag før, og der er nu en udbudsrunde i gang, som man må respektere".
Bornholms Tidende, 20/8, side 3
 
Danske Havne afholder regionale møder med politikere
Sammenslutningen af danske havne vil gerne i dialog med politikerne med budskabet om at satsning på havne og baglandsinfrastruktur begunstiger vækst, skabelse af arbejdspladser og bedre trafikale forhold. Der er planlagt fire regionale møder med deltagelse af MF'ere, eksperter, shippingfolk, presse m.v.
Tid og sted: Århus 28/8, Ålborg 2/9, Køge 4/9 og i Esbjerg 8/9.
 
Bonus for at møde på arbejde og træk i lønnen for sygdom
Glasvirksomheden Glasbyggerne i Svendborg honorerer fremmøde på arbejdspladsen med +2 kroner i timen, mens det koster et træk på 10 kr i timen at være sygemeldt.. Advokat Bjørst fra Teknisk Landsforbund mener en sådan ordning strider mod ligelønsloven fordi den diskriminerer kvinder som i gennemsnit er mere syge end mænd. Barns første sygedag er også omfattet af ordningen, og kvinder tager 50% flere af disse sygedage end mænd. Beskæftigelsesministeriet har været med til at iværksætte ordningen, og her mener man sagen er "tricky".
 
Stadig problemer med jobnet og match for ledige
Det sker stadig at jobnet matcher ufaglærte ledige til stillinger som akademiker, projektleder, journalist og andet irrelevant for den jobsøgende. Ledige som hver uge skal på jobnet og bekræfte deres CV præsenteres for et antal job det elektroniske system har fundet til dem. I et tilfælde fra Haderslev med en 44-årig mand, var 7 ud af 10 job som systemet matchede ham med, irrelevante i forhold til hans baggrund. Folk føler sig magtesløse over for systemet når de oplever disse ting.
 
Nye problemer for ligelønskommission
Udover uenigheder mellem LO og FTF om sammensætningen af kommissionen, er der nu kommet nyt grus i maskineriet. Regeringen ønsker nemlig at kommissionen skal tage stilling til fleksible lønsystemer, og det er LO lodret uenige i. Harald Børsting udtaler at hvis det handler om at opfylde regeringsønsker til lønsystemer, så har kommissionen ingen interesse. Det vil være en forvrængning af opgaven som skal være snævert fokuseret på lønforskelle mellem mænd og kvinder.
 
Stigende antal arbejdsulykker
Tal fra Dansk Arbejdsgiverforening viser at ulykkesfrekvensen (antal arbejdsulykker pr 1 million arbejdstimer) steg fra 29,1 i 2006 til 31,2 i 2007. Stigningerne ligger i fremstillingsvirksomhed og bygge- og anlægssektoren. Sygefraværet som følge af arbejdsulykker er også steget fra 13 dage pr. ulykke i 2006 til 13,2 i 2007. Statistikken omfatter kun ulykker som medfører mindst en sygedag udover ulykkesdagen.
 
Jagten på kontanthjælpsmodtagere
Der er stor forskel på om jobcentrene overholder deres forpligtelser til at føre tidsbestemte samtaler med kontanthjælpsmodtagerne. Odense ligger på en førsteplads og Randers ligger på top-ti når det gælder samtaler til tiden, men i gennemsnit for alle centre er 30% af samtalerne og 40% af aktiveringstilbuddene (kravene) givet for sent. På Frederiksberg får 50% ikke samtaler til tiden og 70% ikke aktivering til tiden. Både private aktører og nye IT-systemer skal hjælpe på systemerne.
Dansk Arbejdsgiverforening, 21/8, http://agenda.da.dk/default.asp
 
Verdens ældste mand er død
En indisk mand som angiveligt var 138 år gammel døde mandag. Der er i mangel af en fødselsattest lidt tvivl om alderen. I følge hans pensionshæfte var han "kun" 129 år ved sin død. Han var musiker og spillede klarinet i en maharajas orkester indtil han gik på pension for 70 år siden.
 
Valutakurser
100 USD = 519,91 DKK
100 Euro = 758,95 DKK
Danske Bank, 20/8, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 166 (+3)
APM A-aktie: 51.900 (-100)
APM B-aktie: 52.000 (+100)
D/S Norden: 454 (-18)
DFDS: 608 (0)
Mols-Linien: 200 (0)
Børsen, 21/8
 
THORA LUND
024



© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1