Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
19/8-2008 10.05
19.8-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - møde med Søværnets Konstabelforening
John Ibsen - møde med maskinmestrene og navigatørerne og senere møde med Bilfærgernes Rederiforening vedr. Mols-Linien.
Jannik N. Madsen - ferie
 
FRA MEDIER
 
Storoptimisme i rederiforeningen
Styrket dollarkurs er gode signaler for den danske skibsfart, og rederiforeningens målsætning er nu ikke mindre end at gøre Danmark til verdens største søfartsnation, medens ministeren for søfart vil bakke op og skabe endnu bedre rammevilkår. For 2008 ventes rekordhøj valutaindtjening og vicedirektør i rederiforeningen Jan Fritz Hansen udtaler, at man slet ikke kan få armene ned for øjeblikket, og at det næste delmål er at passere Japan i samlet betydning som søfartsnation. Erhvervet har lovet ministeren at vokse med 50% og han regner med en vækst som gør at søfart er dobbelt så store om 10 år. Både minister og erhverv vil fastholde at dansk skibsfart skal symbolisere kvalitetsskibsfart. Et skib med Dannebrog agter skal anses for at være pålideligt og vel vedligeholdt. Også når det gælder miljø og brændstofbesparelse vil Danmark være med i front, og i 2009 vil Torm søsætte sit første skib udstyret til dragesejlads. Det er ikke sikkert det er fremtiden, udtaler adm. direktør Klaus Kjærulff, "men vi vil være med helt fremme".
Børsen, 19/8, side 4-5
 
Neptune Orient Line sejler med stadig mere gods
Singapore-rederiet fortsætter med at have tocifrede vækstrater i volumen. Fra 28. juni til 25. juli sejlede rederiet 14% flere 40 fods containere end tilsvarende periode året før. Omsætningen steg med 9%.
 
"Esvagt Beta" fri fredag eftermiddag
Efter flere mislykkede forsøg lykkedes det mandag eftermiddag at få "Esvagt Beta" fri fra Slugen ved Blåvands Huk. Det skete i samarbejde mellem bjærgningsfartøjerne "Skuld" og "Smit Barracuda". "Esvagt Beta" gik på grund d. 13. august kl. 1700 og historien er dag for dag beskrevet på SOK's hjemmeside.
 
Fredericia Værft truer byen med retssag
Bystyret i Fredericia har besluttet ikke at forny lejekontrakten med værftet (udløber 2016), fordi de ønsker bebyggelse af ny bydel med boliger, cafeer og kontorer i området. Ejeren af værftet, Thomas Andersen, ønsker imidlertid at værftet skal indgå som en del af den nye bydel og blive hvor det er. I følge værftets advokat bryder kommunen bl.a. med planloven og der trues nu med retssag mod bystýret hvis beslutningen om flytning af værftet ikke bliver ændret.
 
DFDS - audio konference ved præsentation af halvårsregnskabet
26. august mellem kl 13 og kl 14, vil DFDS afholde offentlig tilgængelig konference med præsentation af regnskabet ved Niels Smedegaard og Christian Merrild. Konferencen vil kunne følges på www.dfds.com. Deltagere i konferencen vil kunne tilmeldes op til 5 minutter før den starter.
 
Clipper i central position ved budrunde på færgebetjeningen af Bornholm
Clipper rederierne ejer 30% af Mols-Linien og 50% af Nordic Ferry Service, som begge er prækvalificerede til at byde på den bornholmske færgebetjening. Trafikstyrelsen mener ikke det vil blive et problem, og mener at have sikret sig ved, at repræsentanter fra Clipper ikke må deltage i Mols-Liniens bud på trafikken. Trafikstyrelsen er dennegang tilfreds med at der er 3 prækvalificerede bydere, mod ved sidste runde kun en enkelt tilbage, og så er det så sådan, at to af de tre har et vist sammenfald af interesser.
Bornholms Tidende, 16/8, side 1
 
Nyt netværk for unge i den maritime verden
MARsters er et nyt utraditionelt netværk for hele "Det Blå Danmark". En af initiativtagerne, Mikkel Gleerup som er havnechef i Rønne, udtaler at ideen er at samle deltagere op fra et bredere spektrum af den maritime branche end der sker i de eksisterende mere snævre netværk. Der skal ikke være egentlig ledelse i netværket, men en gruppe af administratorer og det enkelte medlem skal selv præge netværkets udvikling. Første møde holdes i København d. 26. september.
Maritime Danmark/Danske Havne, 18/8 15.45, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2396
 
Containerhåndteringen i Copenhagen Malmö Port (CMP) voksende
I 2007 blev der håndteret 192.000 containere og det var en vækst på 10% til sammenligning med året før. I første halvdel af 2008 er der for første gang håndteret mere end 100.000 TEUS på halvåret. Ikke alene stiger omsætninger, der er nu også flere kunder som kalder direkte.
 
Ny havnekaptajn i Århus er sportsmand og vil have holdarbejde
Claus Holm Christensen som netop er tiltrådt som havnekaptajn i Århus, er søofficersuddannet og har været 20 år i Søværnet, med blandt andet udstationering ved NATO-hovedkvarteret i Holland. Sport er vigtigt for ham, og han løber marathon, spiller golf med et handicap på 6 og anden sport hvor det sociale samvær er i centrum. Sådan vil han også have det når det gælder driften af havnen med omkring 100 ansatte.
 
Aker Yards bliver til STX Europa
Sydkoreanske STX ejer nu så mange af aktierne i det norske værft - 90%, at det betyder navneskifte. De norske værfter bliver til STX Norge Offshore, og et fransk datterselskab til STX Frankrig Cruise.
Maritime Danmark/Scandinavian Shipping Gazette, 18/8 15.15, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2395
 
FOA letter på kravene til en lønkommission
Formanden, Dennis Kristensen, melder nu ud at kommissionen ikke behøver have en pose penge på bordet fra begyndelsen. Først kan eksperterne arbejde, og så kan pengene komme senere mener han nu. Det overrasker formanden for FTF Bente Sorgenfrey, som husker at kravet om penge fra dag 1 var et uomtvisteligt krav for Dennis Kristensen i forårets lønkamp, medens FTF ikke ønsker det. I forvejen har statsministeren meldt ud at der absolut ikke afsættes penge på forhånd til kommissionen. Finansminister Lars Løkke Rasmussen mødes med repræsentanter for arbejdsmarkedet senere i ugen for at forhandle lønkommission. Det største problem er formentlig at der stadig er stor uenighed mellem LO og FTF, hvor LO mener eksperter skal spille den afgørende rolle medens FTF ønsker arbejdsmarkedets parter ind i kommissionen som centrale aktører.
 
LO, FTF og AC afholder workshops om arbejdsmarkedet det næste halve år
I tilknytning til arbejdsmarkedskommissionens arbejde, afholder hovedorganisationerne medlemsmøder om emnerne for kommissionsarbejdet. Første workshop afholdes den 9. september kl. 13-16 i Cafeen i LO-Huset på Islands Brygge. Emner omhandler hvordan arbejdsudbuddet øges blandt dem som står udenfor arbejdsmarkedet. Tilmelding kan ske via LO's hjemmeside.
 
Valutakurser
100 USD = 520,96 DKK
100 Euro = 758,92 DKK
Danske Bank, 18/8, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 167,50 +30)
APM A-aktie: 51.600 (-600)
APM B-aktie: 51.800 (-600)
D/S Norden: 470 (-4)
DFDS: 605 (-6)
Mols-Linien: 200 (-5)
Børsen, 19/8
 
THORA LUND
022© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1