Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
7/8-2008 10:10
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – møde formiddag
Ole Strandberg – fagblad hjemme eftermiddag
John Ibsen - ferie til 10/8
Ove Larsen – ferie til 18/8
 
FRA MEDIER
 
Verdens største LPG-rederi ved at blive solgt
Norske BW Gas, Liquefied Petroleum Gas, er i færd med at sælge hele flåden på 40 LPG-skibe for op mod 2 milliarder dollar skriver shippingavisen Tradewinds. Der er ikke bare tale om det største, men også om et særdeles veldrevet rederi. Både Stolt Nielsen, Teekay og Mærsk nævnes som mulige købere. Mærsk er tidligere gået ind i et samarbejde med Transpetrol og Zodiac i VLGC-markedet og ønsker efter tidligere forlydender større tyngde i markedet hvor BW Gas sidder på en tredjedel af den samlede flåde. Mærsk nævnes som favorit til købet.
Borsen.dk/nyhedsbureaet Direkt, 6/8 10.14, http://borsen.dk/transport/nyhed/137545/
 
Fusioner i i tankskibsfarten
General Maritime har indgået fusionsaftale med Bermuda-rederiet Arlington Tankers. I General Maritime modtager aktionærerne 1,34 aktie i det nye rederi for hver aktie de ejer, medens aktionærerne i Arlington Tankers bytter lige over. Det nye rederi vil have en flåde på 31 skibe med en gennemsnitsalder på 8 år. Rederiet overtager navnet General Maritime som er et amerikansk tankskibsrederi.
Borsen.dk/nyhedsbureaet Direkt, 6/8 14.45, http://borsen.dk/transport/nyhed/137579/
 
Ø-færgen klar igen
Efter bovporten på "Faaborg II" blev slået skæv er færgen efter reparation på Svendborg værft igen fra torsdag morgen klar til sejladsen mellem Faaborg, Avernakø og Lyø.
 
Forgæves eftersøgning
SOK har forgæves eftersøgt en 68-årig russer hvis sejlbåd blev fundet drivende rundt uden mennesker ombord, og fyldt med vand 30 kilometer vest for Gilleleje. I båden "Saint Nicolas" lå russerens pas og han frygtes omkommet.
 
Dansk Historisk Skibsregister
Er navnet på et nyt skibsregister som rummer 600 danske brugsfartøjer, hvoraf de fleste er originale. Registeret er sat i verden for at det kan være muligt at følge udviklingen i betanden af traditonelle fartøjer og er tænkt som et værktøj for Skibsbevaringsfondens arbejde. Registeret er offentligt tilgængeligt på fondens hjemmeside. Der forventes at udkomme en version af registeret i bogform i løbet af vinteren.
 
Saddam Husseins danskbyggede luksusyacht hjem til Iraq
En fransk domstol i Nice har netop afsluttet en årelang strid om hvem der er lovformelig ejer af den 150 millioner kroner dyre yacht som blev bygget på Helsingør Skibsværft i 1981. Sidste år satte en skibshandler i Frankrig pludselig et prisskilt på yachten efter det havde ligget oplagt i årevis. Skibet har ellers været i den saudiske kongefamilies hænder i mere end 20 år og formelt ejet af et firma på Cayman Island, delvist kontrolleret af kong Abdullah. Marmor og guld er rundhåndet anvendt på skibet som har egen biograf, sundhedsklinik med operationsstue, helikopterplatform og en balsal med plads til 200 gæster. Nu skal skibet efter dommen så hjem til Iraq, hvor det er uvist hvad det skal bruges til
 
Havhingsten på vej mod Roskilde Fjord
Havhingsten sejlede her til morgen mod Roskilde Fjord, hvor man langsomt vil bevæge sig ned gennem fjorden. I går skulle vikingeskibet efter planen have lagt til i Frederiksværk, hvor mange mennesker var mødt op. Desværre for de fremmødte havde skibet ændret på planerne, så man lagde til i Kongsøre i Isefjorden i stedet.
 
Søfartens Lederes fagblad
Det seneste fagblad fra Søfartens Ledere er udkommet og lagt på Søfartens Lederes hjemmeside. Bladet indeholder blandt andet en artikel om en terrorøvelse i Kattegat. Bladet kan downloades her:
 
Danmarks Rederiforenings Nyhedsbrev
Nyhedsbrev nummer 8 er udkommet med følgende indholdsfortegnelse:
* Rekrutteringskampagnen
* Dansk Skibsfart i ny rekord
* Danmarks CO2-aftryk
* Piratoverfald i 2007
* Sammenbrud i WTO
* Ny konvention om transport af gods til søs
* Bunkerskonventionen
* USA tilslutter sig international regulering for skibes emissioner
* Master of Arts in Marine Insurance and Risk Management
* Master of Transport and Maritime Management
* Kalender for august
 
Uligeløn skærper krav om lønkommission
Gårsdagens nyhed om at lønforskellene mellem mænd og kvinder i Danmark rent faktisk stiger, får nu flere parter til at forlange, at der sættes skub i planerne om oprettelsen af en lønskommission, som tidligere har været foreslået af dele af fagbevægelsen. Siden de nye tal blev offentliggjort har både Socialdemokraterne og FOA været ude og gentage deres krav om en lønkommission, som blandt andet skal kigge på spørgsmålet om ligeløn.
 
Post-ferie syndrom
Nedtur lurer efter ferien og det har en spansk professor i psykologi forsket i. Eksperter anslår at hver tredje arbejdstager i alderen 25-40 år rammes af psykiske og fysiske symptomer når de begynder på arbejde efter ferien, og den spanske professor foreslår at dele ferien op så gensynet med jobbet føles mindre dramatisk. En seniorforsker i Norge foreslår at man benytter anledningen til at overveje om man har det rette job.
 
Valutakurser
100 USD = 495,07 DKK
100 Euro = 759,17 DKK
Danske Bank, 7/8, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 155 (+2,50)
APM A-aktie: 51.900 (-600)
APM B-aktie: 51.800 (-700)
D/S Norden: 420 (+12)
DFDS: 632 (+9)
Mols-Linien: 199 (-1)
Børsen, 7/8
 
THORA LUND
Thora holder fri idag.
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1