Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
5/8-2008 09.52
5/8-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – møde hele dagen
John Ibsen - ferie til 10/8
Ove Larsen – ferie til 18/8
 
FRA MEDIER
 
Bredt mandat til "Absalon"
Om kort tid vil Søværnets nye store skib "Absalon" overtage kommandoen over
"Task Force 150" som på international basis opererer i Det Indiske Ocean. Styrken blev etableret i 2001 for at bekæmpe terror, men danske politikere bekræfter at "Absalons" mandat først og fremmest sigter på at bekæmpe pirateri. Flådestyrken i Det Indiske Ocean har gennem de seneste 5 måneder beslaglagt 30 tons narkotika som er sendt fra Afghanistan via Pakistan og af den såkaldte "hash highway" mod Europa, og "Absalons" mandat forhindrer ikke skibet i at deltage i enhver bekæmpelse af illegale aktiviteter som f.eks. smugleri på havet.
 
"Absalon" afsejler søndag d. 17. august til sin mission med en varighed på 5 måneder. Mandskabet skiftes på halvvejen. Det er første gang et dansk skib skal lede en større multinational flådestyrke. "Absalon" var færdigbygget for et år siden og efterfølgende er besætning og kaptajn Frank Trojahn trænet med opgaven for øje. Udover den faste besætning på 99 mænd og kvinder, er der på skibet en taktisk stab, helikopterbesætning, militærpolitifolk, frømandskorps og et boardinghold. I alt op mod 166 personer som der er plads til på skibet.
 
Ny pressechef hos Mærsk
Journalist Birgitte Henrichsen på 53 år, som siden 2000 har været vicedirektør i Skandinavisk Tobakskompagni, tiltræder som pressechef i A.P. Møller – Mærsk Gruppen den 1. september, med ansvar for global pressekontakt.
 
Ny rute for Stella Line
Stella Line søsatte 4. august sin nye rute mellem Helsinki og St. Petersburg med færgen "Julia" (ex "Christian IV"). Færgen har en kapacitet på 1.000 pax, 430 biler og 50 trailere. Et agentfirma i St. Petersburg arbejder samtidig på at mildne visum-bestemmelserne for skibspassagerer som ankommer til byen og et nyt lovforslag skal diskuteres i det russiske parlament 5. september.
Scandinavian Shipping Gazette, 4/8 12.06, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
3 afrikanske blindpassagerer overlevede mirakuløst
"Belgian Reefer", tidligere Lauritzen, fandt ved ankomst til Cape Town, 3 blindpassagerer som havde opholdt sig i stævnen under vinterlige betingelser på rejsen fra Benin. Rejsen varede to uger og de 3 blev arresteret i Sydafrika.
Scandinavian Shipping Gazette, 4/8 11.15, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
"Villum Clausen"
Var aflyst hele mandagen på grund af blæst, og pladsreservationer konsekvensmæssigt suspenderet.
Aflysninger tirsdag: 06.45 og 10.15 fra Rønne.
BornholmsTrafikken, 4/8 og 5/8, http://www.bornholmstrafikken.dk/1we.aspx#
 
"Havhingsten"
Fik en hård tur gennem Limfjorden hvor vikingeskibet mandag aften ved 20-tiden passerede broerne over fjorden. På grund af kraftig modvind var der udsigt til at sejlturen til Hals fra Ålborg skulle være på slæb, men det blev kun nødvendigt i ganske kort tid. Vejret til trods var der tusinder omkring fjorden for at hilse på skibet som nu ligger i Hals, hvorfra det efter planen ved middagstid skal sejle videre mod Roskilde.
 
Dårligt sømandsskab
Politiet betegner hændelser fra en dykkertur i Nyrup Bugt ved Klint som dårligt sømandsskab. Fem personer sejlede ud og to mænd påbegyndte dykning mellem 2 og 5 kilometer fra land. En kvinde i båden begyndte at fryse, og de øvrige to på båden aftalte med de dykkende at de sejlede kvinden i land.Før afsejling udsatte de en bøje for at kunne finde tilbage, men da de returnerede var bøjen væk og de kunne ikke finde dykkerne. Det blæste kraftigt mens dykkerne i timer ledte før de kontaktede politiet og en helikopter blev sendt til undsætning. Først senere fandt man de to dykkere som havde reddet sig trætte i land ved Skærby Camping. Det tilskrives held og god kondition hos dykkerne at de kom i land ved egen hjælp og politiet undersøger nu om følgebådens besætning har overtrådt sølov eller straffebestemmelser.
Jyllandsposten, 4/8 09.14, http://jp.dk/indland/article1402381.ece
 
Isbryderen "Elbjørn" fortsat restaurationsskib i Ålborg
Nye ejere af det tidligere isbryderskib vil fortsat drive restaurant, men ændre konceptet så det ikke er forbeholdt de rige men et sted alle har råd til at besøge. Genåbning sker omkring 1. september hvorefter der holdes åbent til efter jul hvor det skal renoveres i et par måneder.
 
Kræftfremkaldende svejserøg på Lindø
Fyens Stiftstidende kan berette at værftet allerede for 15 år siden fik besked på at løse problemer forbundet med svejserøg. Nu har værftet så fået et påbud fra Arbejdstilsynet om at få løst problemer forbundet med at der arbejdes i farlig svejserøg. Lovgivningen er strammet op på området, og tilsynet kræver at en ekspert udefra skal se på problemerne.
 
Valutakurser
100 USD = 492,22 DKK
100 Euro = 759,11 DKK
Danske Bank, 4/8, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 154 (0)
APM A-aktie: 52.200 (-1400)
APM B-aktie: 51.900 (-1800)
D/S Norden: 411 (-29)
DFDS: 615 (-5)
Mols-Linien: 189 (-6)
Børsen, 5/8
 
THORA LUND
013© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1