Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
25/7-2008 09.35
25/7-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Strandberg - fagblad hjemme
John Ibsen - ferie til 10/8
Christian Petersen - ferie til 4/8
 
FRA MEDIER
 
Nordic Ferry Services har fem nye færger i ordre
Nordic Ferry Services, der er ejet af Bornholmstrafikken og Clipper Group, har for tiden hele fem nye færger i ordre på græske værfter. Det drejer sig om fem identiske søsterfærger af typen "dobbeltender". Den første er til Samsø Vest, Sælvig - Hou, den anden er til Als, Bøjden - Fynshav, den tredje til Samsø Øst, Kolby Kås - Kalundborg, de to sidste er til Langeland, Spodsbjerg - Tårs.
NFS forventer at opnå store synergifordele, som følge af indsættelsen af søsterfærgerne.
De kan flyttes rundt mellem ruterne, uden at kunderne berøres.
Desuden vil der være fordele ved uddannelse af færgens personale.
Bornholms Tidende 25/7 2008
  
Evakuering af syg passager fra krydstogtskib i Nordsøen
JRCC Danmark modtog i nat, en anmodning om evakuering af en syg passager fra et, indtil videre, unavngivet krydstogtskib, som befandt sig i Nordsøen. En redningshelikopter blev efterfølgende sendt til assistance og har her til morgen bragt den syge passager til et sygehus i land.
Søværnets Operative Komando 25/7 03.57 http://forsvaret.dk/SOK/Nationalt/Soeredning/sar-162-08.htm
 
Skoleskibet Danmark har 75-års fødselsdag
Med søsætning i 1932, og sejlende skoleskib lige siden, vil skoleskibet 1. august være klar til at sejle ud på sit 10-ugers 75-års togt, med 40 unge kvinder og 40 unge mænd ombord. MARTEC overtog driften af skibet i 2003, og direktøren Erik Møller kan fortælle at skibet er mere populært end nogensinde. Han ser ikke nogen bedre kompetenceuddannelse hvor de unge lærer at fungere og arbejde sammen, samtidig med de opbygger vigtige sociale og menneskelige kvalifikationer.
 
"Danmark har ratificeret Bunkerskonventionen – nye krav om certifikater
Danmark har ratificeret Bunkerskonventionen, 2001, om erstatning og ansvar for forureningsskader forårsaget af bunkersolie. Således vil Danmark være med fra start, når Bunkerskonventionen træder i kraft d. 21. november 2008......................"
 
Søfartens Arbejdsmiljøråd har opdateret sektion med FAQ
På rådets hjemmeside er spørgsmål og svar sektionen opdateret.
Søfartens Arbejdsmiljøråd, 24/7, http://www.seahealth.dk/nyheder/303.html
 
Lindø-værftet får sur og rød smiley
Efter et besøg af Arbejdstilsynet på værftet er der konstateret flere alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven, og det har givet værftet dumpekarakter når det gælder sikkerhed. Værftets direktør er dog ikke bekymret, fordi han ikke mener det overhovedet ville være teknisk muligt at få andet end en rød smiley, fordi samme regler om antal overtrædelser gælder uanset om en virksomhed har 5 eller 5.000 ansatte. Fire påtaler = sur smiley, udtaler direktøren.
Maritime Danmark/Fyens.dk, 24/7 11.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2292
 
Kim Larsen med "Sarfaq Ittuk" - spiller ikke når der ikke må ryges
Kim Larsen er på sin fjerde turne i Grønland med bandet Kjukken. Han valgte at sejle med RAL's "Sarfaq Ittuk" fra Sisimiut til Nuuk hvor der skal spilles afskedskoncert, fordi det bare er hyggeligere at sejle end at flyve. Mange passagerer fandt kameraet frem da nationalskjalden gik ombord med guitaren på ryggen, og mange håbede på et par numre på rejsen. Men de blev skuffede: "Normalt finder jeg gerne guitaren frem, når man nu alligevel har den med. Men jeg spiller ikke, når man ikke må ryge. Ingen røg, ingen musik", siger Kim Larsen. "- Jeg vil ikke finde mig i, at man på den måde blander sig i mit privatliv. Hvis sådan en flok sundhedsfascister omklamrer mig med deres kedsomhed, så får de også bare kedsomhed tilbage."
Royal Arctic, nr. 43 - AASAQ - sommer 2008.
 
Søfart nr. 30-31 bringer bl.a. følgende artikler:
 
Skibsassistenter fra Nyborg Søfartsskole
Nyborg Søfartsskole blev for 30 år siden grundlagt som en form for oprør mod datidens kæft-trit-og-retning i søfartsskoleverdenen. Med tre mønstringer om dagen og fast program fra tidlig morgen til sen aften kan det i dag forekomme som lidt af et paradoks. Men faste rammer og regler er et godt afsæt for at få styr på livet, viser erfaringen i Nyborg.
 
Maersk Tankers udvider LPG-nybygningsprogram
Maersk Tankers har øget sit nybygningsprogram inden for LPG-området betydeligt med kontraheringen af fire nybygninger af fullyref-typen på Hyundai Heavy Industries (HHI) i Korea. Udover de fire skibe, der efter planen alle leveres i 2010, har rederiet option på yderligere to enheder med planlagt levering i 2011.
 
D/S Torm sælger to MR-tankskibe
Torm har ifølge markedsrapporter solgt produkttankskibet »Torm Wabash« til det mexicanske selskab Blue Marine, som igen har afsat skibet på bareboat charter til det statslige mexicanske olieselskab Pemex. Skibet blev i sin tid overtaget sammen med halvdelen af det amerikanske rederi OMI Corp. Også »Torm Gotland« er solgt fra.
 
To bulkcarriers til Norden
D/S Norden ser ud til at være på vej med en overbygning på rederiets panamax-flåde. Rederiet har således ifølge markedsrapporter kontraheret to kamsarmax nybygninger på 82.000 t.dv. på det relativt nye kinesiske værft Guangzhou Longxue i det sydlige Kina. Skibene skal formentlig leveres fra værftet i slutningen af 2010.
 
Tre-årig aftale varsler nye opgaver til Semco Maritime for Transocean
Esbjerg-virksomheden Semco Maritime har netop underskrevet en tre-årig værftsrammeaftale med verdens største rig-operatør, Transocean, om vedligeholdelse af borerigge fra Nordsøen. Rammeaftalen betyder, at Semco Maritime gøres til en af Transoceans nære samarbejdspartnere om rig-projekter i Nordsø-området. I øjeblikket er Semco Maritime i gang med en større renovering af Transoceans rig »GSF Galaxy III«.
 
Nye APM-terminaler på tre kontinenter
APM Terminals fortsætter med at udvide det globale netværk af containerterminaler med imponerende hast. Senest er tre nye terminalprojekter i Tanger i Marokko, Illichivsk i Ukraine og Haiphong i Vietnam kommet til, mens nye projekter desuden kan være på vej i Ennore i Indien og Oakland i USA. Til gengæld skærer APM Terminals ned på aktiviteterne i Kaohsiung i Taiwan og Miami i USA.
 
Færgedønninger på Ærø
Debat om færgeforbindelserne har på Ærø tradition for at give bølgegang. Mens de lokale politikere står last og brast om det nye færgeforlig, går bølgerne højt mand og mand imellem på øen, der i mere end én forstand har mange maritime forbindelser.
Læs følgende artikler i det trykte blad:
- Mange hvis'er i Ærøs færgeplan
- Paradoksal rekord
- På værft i Marstal
- Fuld kraft frem for Søby Vært
 
Valutakurser
100 USD = 488,81 DKK
100 Euro = 759,23 DKK
Danske Bank, 24/7, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 152,00 (-4,50)
APM A-aktie: 54.100 (-400)
APM B-aktie: 54.300 (-500)
D/S Norden: 469 (-20,00)
DFDS: 598 (+1)
Mols-Linien: 190 (-4,00)
Børsen, 24/7
 
THORA LUND
05(5)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1