Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
1/7-2008 10:25
CO-SØFART KALENDER
 
Jannik N. Madsen – medsejlads ”Queen of Scandinavia” og ”King of Scandinavia”
Ole Strandberg – ferie
 
FRA MEDIER
 
Oliepris får Mærsk til at ændre ruter
De tårnhøje priser på brændstof får nu Mærsk til at ændre en række ruter mellem Asien og Europa. Rederiet forventer ikke at ændringerne vil få den store betydning for kunderne.
Dagbladet Børsen, 1/7
 
Bryde misinformerede aktionærer
For blot et par måneder siden kunne revisor og finansmand Steen Bryde på generalforsamlingen i Nordic Tankers forsikre nervøse småaktionærer i tankskibsrederiet Nordic Tankers om, at han og de havde fælles interesser for Nordic Tankers' fremtid, skriver dagbladet Børsen tirsdag. Som storaktionær i selskabet var Bryde naturligvis interesseret i at varetage selskabets interesser og skabe værdi. I en fondsbørsmeddelelse fra februar påstod han, at han via sit selskab Brydegruppen og dettes datterselskaber ejede 25,02 pct. af aktierne. Men det var bare ikke rigtigt, siger Steen Bryde nu. Faktisk ejede Bryde og hans selskab Brydegruppen kun 4,46 pct. af aktierne i Nordic Tankers, da generalforsamlingen i Nordic Tankers fandt sted 23. april, hvor det lykkedes ham at vælte den siddende bestyrelse og indsætte sine egne folk ved at "kontrollere" små 30 pct. af aktierne og modtage opbakning fra yderligere 10 pct. af aktiekapitalen, der var ejet af hans to forretningspartnere.
EPN.dk, 30/6, http://epn.dk/handel_service/transport_logistik/article1381200.ece
 
Metal advarer mod forsikringsselskaber
Flere af de største danske forsikringsselskaber tilbyder nu en ordning, hvor skadelidte kan få socialrådgiverbistand til sagsbehandlingen hos Arbejdsskadestyrelsen og kommunerne. Dansk Metal finder det nye tilbud betænkeligt:
”Man skal i høj grad passe på med at benytte sig af det her tilbud. Forsikringsselskaberne er jo en part i sagen og risikerer at skulle til lommerne og betale erstatning. Der er ingen grund til at tro, at forsikringsselskaberne yder denne bistand for at ”tjene” de skadelidtes interesse. Forsikringsselskaber er jo interesserede i at spare penge,” siger Peter Poulsen, faglig sekretær i Dansk Metal. Peter Poulsen anbefaler, at man som udgangspunkt siger nej tak til hjælpen fra forsikringsselskaberne:
”Hvis man er medlem af Metal…, så bør man i stedet henvende sig til os. Vi har professionelle folk parat til at hjælpe, og vi er 100 pct. på medlemmernes side.”
Dansk Metal, 27/6, http://www.danskmetal.dk/sw52445.asp
 
De Kristelige stævner 3F
Fagforeningen 3F må nu finde sig i at blive stævnet af en af sine største konkurrenter, Kristelig Fagforening. 3F Aalborg har fyret en ansat, som efterfølgende er blevet medlem hos Kristelig Fagforening. Nu har de Kristelige så stævnet 3F med den begrundelse, at kvinden angiveligt ikke har fået den løn og de feriepenge, hun har krav på. Det samlede krav i stævningen lyder på 70.713 kr. Heraf udgør manglende feriepenge for optjeningsåret 2006 knap 36.000 kr., mens en manglende månedsløn i 2007 plus pension og feriepenge udgør resten. Kvindens tidligere arbejdsgiver, 3F Ålborg, fastholder, at stævningen er grundløs, da alle pengene allerede er betalt.
EPN.dk, 30/6, http://epn.dk/erhverv_samfund/arbejdsmarked/article1381719.ece
 
DA ønsker ikke ligelønskommission
Flere topchefer har på det seneste opfordret politikerne til at nedsætte den ligelønskommission, som blandt andet sygeplejersker og sosu-assistenter har efterspurgt under konflikten. Men i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) afviser administrerende direktør Jørn Neergaard Larsen en ligelønskommission. Hvis der skal nedsættes en kommission, så skal det i stedet være en løn- og ledelsesreformkommission.”Det er ikke vores opgave at kalde på politikerinvolvering i arbejdsmarkedsforhold. Men hvis nogen mener, der er behov for en kommission vedrørende løndannelsen i den offentlige sektor, så er det helt klart vores opfattelse, at det, der er brug for, er en løn- og ledelseskommission,” siger Jørn Neergaard Larsen.
3F.dk, 30/6, http://forsiden.3f.dk/article/20080630/NEWSPAQ/806300363/2162/NYHEDER
 
Skraldestrejken i Århus er slut
Omkring 80 skraldemænd har siden fredag nedlagt arbejdet i protest mod hemmelig overvågning fra kommunen. I går vedtog skraldefolkene, at de vil genoptage arbejdet, så inden længe skulle man igen kunne trække vejret uden ubehag i ”Smilets By”. Kommunen har valgt at imødekomme skraldemændenes krav, om at kommunen stopper den hemmelige overvågning, der endte i suspenderingen af en tillidsmand, der blev filmet, da han hentede noget skrald uden for sin rute som en vennetjeneste.
TV2.dk, 30/6, http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-12592457.html
 
Produktiviteten i bund
Det går ikke alt for godt med produktiviteten herhjemme, viser en sammenligning med andre lande, som OECD har lavet. I perioden fra 1996 til 2006 har Danmark haft en gennemsnitlig årlig produktivitetsvækst på 0,9 procent. Det anbringer os på tredjesidstepladsen blandt 28 lande - kun Spanien og Italien har haft lavere stigning. De lande, vi normalt sammenligner os med - Sverige, Finland, Storbritannien og Norge - har alle haft en årlig fremgang på mere end 2 procent.
DR.dk, 1/7, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2008/07/01/031246.htm
 
Venstre ønsker begrænsninger i førtidspensionen
Arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg (V) ønsker førtidspensionssager taget op til revision hvert fjerde eller femte år for at vurdere mulighederne for, at førtidspensionisten igen kan komme i arbejde. Målet er færre førtidspensionister og flere fleksjob og andre former for støttet beskæftigelse. Forslaget får opbakning fra både de konservative og Dansk Folkeparti. Vibjerg understreger, at nogle førtidspensionister er så syge eller handikappede, at revisionen blot skal være en ekspeditionssag. "Der sker en meget stor udvikling både medicinsk og teknologisk, som gør, at flere får mulighed for at få en plads på arbejdsmarkedet. Og det betyder meget socialt, menneskeligt og økonomisk at være en del af arbejdsmarkedet, selv om man måske kun kan bidrage delvist," siger han. Partierne bag førtidspensionsreformen skal til efteråret forsøge at blive enige om ændringer af loven. Baggrunden er, at førtidspensionsreformen fra 2003 ikke har givet det forventede fald i antallet af førtidspensionister - tværtimod er der sket en stor stigning i antallet af helt unge på førtidspension.
TV2.dk, 1/7, http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-12645153.html
 
Dansk vikingeskib på vej hjem
Det danske vikingeskib Havhingsten er nu på vej hjem til Danmark efter sidste års togt til Dublin. Havhingsten befandt sig i går nordøst for Dublin, hvor man ventede på passende vind til at komme syd om England. Efter at have overvintret i Dublin sejlede vikingeskibet fra Dublin planmæssigt søndag, og tog dermed hul på anden del af sit historiske togt Roskilde-Dublin og retur. Forude venter 1400 sømil under åben himmel og med sejl og årer som eneste drivkraft. Projektleder og besætningsmedlem Preben Rather Sørensen siger til Ritzau, at skibet på visse stræk var oppe på ni knobs fart - svarende til cirka 17 km/t.
"Vi skal egentlig syd om England, men vi sejlede lidt nordpå for at vente på den rette vind. Alt er gået fint og besætningen er ved rigtig godt mod. Nu har vi endelig fået vand under kølen, og det har vi jo gået og ventet på i temmelig lang tid", siger Preben Rather Sørensen. Vikingeskibet ventes at ankomme til Roskilde med sin 61 mand store besætning den 9. august.
Maritime Danmark, 30/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2238

Danskerne er lykkeligst i verden
Igen placerer en undersøgelse om lykke danskerne på toppen. Denne gang er det Michigan University i USA, som er nået frem til, at vores demokrati, sociale lighed og den fredfyldte atmosfære i Danmark, gør os til verdens lykkeligste land. –”Jeg har en stærk forventning om, at der er en sammenhæng mellem fred og lykke og demokrati og lykke. Danmark er ikke det rigeste land, men Danmark er et velstående land,” siger professor Ronald Inglehart til Reuters. Heldigvis er også størstedelen af verdens borgere generelt blevet mere lykkelige. Inglehart og hans kolleger har fulgt 52 lande siden 1981. Deres tal viser, at "glædesniveauet" er steget i 40 lande, mens det er gået ned ad bakke i 12 af landene. Højt på listen af glade lande rangerer også Puerto Rico og Columbia sammen med Irland, Island, Holland og Sverige. Nederst på listen ligger Zimbabwe.
Århus Stiftstidende, 1/7, http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080701/PCINDLAND/807010310/1143/STIFTEN
 
Valutakurser
100 USD = 485,87 DKK
100 Euro = 758,84 DKK
Danske Bank, 1/7, http://www.danskebank.dk/

Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 167 (-3)
APM A-aktie: 58.100 (+1700)
APM B-aktie: 58.000 (+1600)
D/S Norden: 510 (-12)
DFDS: 680 (-10)
Mols-Linien: 220 (0)
Børsen, 1/7© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1