Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
20/6-2008 09.52
20/6-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 13.00 møde i Søfartsstyrelsen
John Ibsen - arbejder hjemme
Jannik N. Madsen - sygemeldt, retur d. 23/6
Ole Strandberg - ferie fra kl. 15.00
 
FRA MEDIER
 
Asiens største rederi sænker farten
China Coscos drosler farten ned med 10% for at spare brændstofudgifter. Brændstofudgifterne udgør i dag næsten 50% af de samlede omkostninger for et skib, mod 20% for 10 år siden.
Maritime Danmark/euroinvestor.dk, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2181
 
Wilh. Wilhelmsen vil ikke være i Norge mere på grund af tonnageskatten
Den norske rederigruppe mener den nye norske tonnageskat har skabt så meget usikkerhed omkring erhvervet, at den har valgt at flytte til Malta med det meste af rederiets aktiviteter. Hovedkontoret vil forblive udenfor Oslo. Andre rederier, som f.eks. tankskibsgruppen Frontline, er allerede flyttet i skattely.
Maritime Danmark/The Guardian, 19/6 13.02, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2177
 
Clipper-rederiet får millionbøde I USA
Knap 23 millioner kroner kostede det at "Clipper Trojan" udledte olie i havet udfor USA's kyst, og efterfølgende forsøgte at skjule det med forfalskede papirer. Rederiet er gået til fuld bekendelse og har samtidig lovet at opgradere de ældste skibe i flåden så de bliver mere miljøvenlige. Clipper håndterer ca. 250 skibe, hvoraf de 100 er egne.
JydskeVestkysten, 20/6 08.36, http://www.jv.dk/artikel/438477
 
LO vil genrejse 3F-sag om diskrimination mod europæiske søfolk i DIS-skibe
Efter Arbejdsretten har afvist sager rejst af 3F mod de danske rederier for at diskriminere, særligt polske, søfolk som sejler i DIS på lavere lønninger end de tilsvarende danske, har LO nu varslet at den vil rejse en sag mod den danske stat for at gøre regnskabet op med diskrimination og underbetaling af udenlandske søfolk (underforstået statsborgere i EU). LO vil inkludere konkrete sager på vegne af to polske søfolk. LO har varslet sagen i brev til Økonomi- og Erhvervsministeriet.
 
Rederierne mangler rygrad
En unavngiven skibsmægler udtaler til Lloyds List torsdag, at rederierne "har talt sig selv op i et hjørne". Udbud og efterspørgsel på containerskibe er i god balance, men det afspejles ikke i de svage rater. Særlig på spotmarkedet får kunderne lov til at snakke sig frem til gode aftaler fordi rederierne er hidsige efter at sikre sig aftalerne. På lidt længere sigt er der lyspunkter. Mange rederier sejler i dag langsommere for at spare brændstof og det medvirker til en god balancesituation i markedet.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 19/6 10.37, http://borsen.dk/finans/nyhed/134298/
 
Shell lukker olieproduktion ved Nigeria
Efter den største militante gruppe i Nigeria har forsøgt at angribe en af Shells boreplatforme har Shell indstillet olieproduktionen ved Nigeria. Den militante gruppe forsøgte forgæves at trænge ind i platformens kontrolrum med henblik på at ødelægge dette. Nigerias produktion er de seneste to år faldet med 2,1 millioner tønder som følge af den militante uro. På verdens top-ti liste er Nigeria nummer 8 som olieeksportør.
Maritime Danmark/epn.dk, 19/6 12.56, http://www.maritimedanmark.dk/
 
Mærsk vil transportere levende skaldyr
En ny metode til transport af levende skaldyr har netop haft premiere på en Mærsk-rute mellem Nordamerika og Sydspanien. Fremover vil en del af skibslasten være containere med koldt vand hvor skaldyrene kan holdes i live i mere end 3 uger. Systemet betyder en halvvering af transportomkostningen til sammenligning med den alternative flytransport. Markedet for friske skaldyr er stærkt voksende og prisen for de friske er op til seks gange så høj som for frosne.
 
Nyt megakabel mellem Norge og Danmark
Der er nu aftalt et kabel nummer fire mellem de to lande som skal gå mellem Kristiansand og Tjele. Elkapaciteten vil dermed blive øget fra 1.000 MW til 1.600 MW i slutningen af 2014. Prisen er kalkuleret til 2,8 milliarder kroner. Det vil betyde at Danmark kan sende vindkraft til Norge når det blæser meget, og Norge vandkraft til Danmark når det ikke blæser.
Maritime Danmark/ing.dk, 19/6 16.01, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2182
 
Kristelig Fagbevægelse: Strejkende er samfundsnassere
Strejkekontingentet som del af fagforeningskontingent, kan trækkes fra i skat, og så er det nasseri på samfundet når der strejkes, mener Kristelig Fagbevægelse. Regningen for strejkerne sendes videre til samfundets svageste udtaler landsformand for de kristelige Søren Fibiger Olesen. De kristelige har afsværget strejker som kampmiddel og løser deres konflikter i faglige voldgifter hvor der kun er udgifter til en opmand.
 
Usmageligt angreb
BUPL-formand Henning Pedersen kalder angrebet usmageligt og mener de kristelige lefler for laveste fællesnævner. "Vi leverer bedre overenskomster, har bedre service og kan tilbyde en bedre vare, men den diskution er man vist ikke så glad for at tage i de kristelige", siger Henning Pedersen.
 
Rigshospitalets portører nedlægger arbejdet
Torsdag nedlagde 300 portører arbejdet med baggrund i en dom fra Arbejdsretten (se dagen 19/6), hvorefter FOA har ret til overenskomsten på trods af at portørerne i mange år har været medlem af 3F. Portørerne strejkede også i oktober sidste år af samme årsag.
 
Pas på de private jobaktører
HK's formand Kim Simonsen advarer mod de private firmaer som skal deles med det offentlige i at være jobformidlende. På den ene side kan de måske lære det offentlige noget, men på den anden side er der risiko for at de ledige bliver opfattet som kunder og ikke som borgere når der nu går økonomi i det hele. De svageste ledige risikerer også at blive kastebold mellem de to systemer fordi ingen ønsker dem, og dette bekræftes af erfaringer fra Holland. Formand for Landsorganisationen af Arbejdsledige, Erling Frederiksen, tror de private firmaer vil tromle de lediges rettigheder ned, og er bekymret for retssikkerheden.
 
Fødderne i Canada
Canadierne er mystificerede. Endnu en højrefod er skyllet i land tæt ved Vancouver, og der er nu i alt skyllet 6 fødder i land. Alle har været iført sportssko fra Adidas. Politiet fastholder at der ikke er fundet tegn på magtanvendelse og retsmedicinere oplyser at det er almindeligt at lemmer kan adskilles fra kroppen efter lang tids ophold i vand. Politiet mistænker at det er resterne fra passagerne i et vandfly der forulykkede i 2006. En oceanograf mener dog det er besynderligt det kun er fødder der skylles i land. (det har nu vist sig at den sjette fod var et fupnummer med en dyrefod)
 
Valutakurser
100 USD = 494,83 DKK
100 Euro = 758,96 DKK
Danske Bank, 19/6, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 170 (+0.50)
APM A-aktie: 58.900 (+100)
APM B-aktie: 59.000 (+100)
D/S Norden: 543 (+1)
DFDS: 711 (+1)
Mols-Linien: 220 (0)
Børsen, 20/6© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1