Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
16/6-2008 09.48
16/6-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ITF-møder i Stockholm
John Ibsen - ITF-møder i Stockholm
Jannik N. Madsen - sygemeldt, retur d. 23/6
 
FRA MEDIER
 
Mærsk bryder besætningsloven og får 3-måneders frist vedr. skibskokkes kvalifikationer.
Meget tyder på at mange af de filippinske kokke Mærsk har ansat til at overtage de danske hovmestres arbejde, slet ikke opfylder de krav den danske lov stiller til kvalifikationer (og det kan for den sags skyld også gælde andre danske rederier). Søfartsstyrelsen har nemlig nu slået fast at lovgivningen om sønæringsbevis for skibskokke, skal forstås som dansk sønæringsbevis, og ikke et hvilket som helst andet sønæringsbevis. Alternativet er 48 måneders uddannelse i faget, herunder 24 måneder til søs. Mærsk har nu fået 3 måneder til at sikre at kravene er overholdt på alle skibe. Det fremgår af en skrivelse CO-Søfart har fået som del af en aktindsigt om spørgsmålet.
 
Steen Bryde forsøger at sælge arveguldet i Nordic Tankers
Business.dk har erfaret at Bryde netop nu er ved at finde en køber til rederiets kronjuvel, tankskibet Nordic Lisbeth, som er rederiets dyreste og bedst indtjenende skib. Markedværdien regnes for at være op mod 330 millioner kroner. Det er overraskende fordi Bryde i den tidligere magtkamp, har fastholdt at han ville bevare rederiaktiviteterne i selskabet. Den tidligere formand Tage Bundgaard, mener ikke et salg giver fornuftig mening, men mener at det er i overensstemmelse med tidligere rygter om at Brydes interesse for Nodic Tankers, kun handlede om at føre egne selskaber ind i virksomheden. Tankskibet er finansieret og ejet af Nordea, som ved et salg kan få nogle af de til Nordic Tankers udlånte 650 millioner tilbage.
 
Milliardær dropper Bryde
Børsen skriver nu at Steen Gude, som er milliardær i ejendomme, har droppet planlagte investeringer sammen med Steen Bryde. En tredje partner, Brian Petersen, udtaler at markedet ligger stille.
 
Esvagt har succes med at bygge nyt
Konkurrenterne vælger normalt at ombygge gamle skibe til vagtskibe, men siden 2004 har Esvagt fået bygget fire nye specialstrikkede vagtskibe om året, og det har været en succes. Over halvdelen af de 200 vagtskibe som findes i Nordsøen er mere end 25 år gamle og Esvagt vinder nu på at der er satset på nyt materiel.
Maritime Danmark, 15/6 08.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=2145
 
Træskib skal forske ved nordøstlige Grønland
Det 30 meter lange træskib "Activ" som er fra 1951, er ved at klargøres til en eventyrrejse i forskning i det nordlige polarhav. Hvis alt klapper afsejler "Activ" 24. juni. Lige nu er der problemer med de sidste 10% af finansieringen, men kaptajn Jonas Bergsøe er fortrøstningsfuld. For godt og vel 100 år siden foretog polarforskeren Mylius-Erichsen en ekspedition til det samme område, hvor han anlagde Danmarkshavn i det nordøstlige Grønland. Nu vil rejsen blive gentaget i anledning af det internationale polarår, og 100-året for Mylius-Erichsen ekspeditionens hjemkomst. Forskerne fra "Arctic" skal bl.a. hente jordprøver fra havbunden, belyse klimaudviklingen i de sidste 4.500 år, kortlægge jordbunden i områdets fjordsystemer og indsamle sandstensprøver.
 
Søulykkesrapport om brand i færøsk fiskeskib HERCULES
"Den 20. april 2007 udbrød der brand i det færøske fiskeskib HERCULES under fiskeri i Det Sydlige Stillehav. Om bord var 116 besætningsmedlemmer, hvoraf 11 omkom ved branden. Efter anmodning fra det færøske skibstilsyn undersøgte Opklaringsenheden omstændighederne ved branden og udsendte en søulykkesrapport den 5. marts 2008."
 
Historisk skibsfund
Vraget af det britiske krigsskib HMS "Ontario", som sank med 130 mand ombord under den amerikanske borgerkrig i 1780, er nu fundet i Ontario-søen af to skibsvrag-entusiaster. Fundet betegnes som enestående fordi skibet er særlig godt bevaret og i følge eksperter det bedste til dato. Efter sigende er der omkring 500 skibsvrag i Ontario-søen.
 
Konflikten på det offentlige område
Sundhedskartellet
Forlig indgået fredag med regionerne og med lønstigning på 13,3% over 3 år til de 120.000 ansatte. Arbejdet er genoptaget fra søndag og resultat af urafstemning er klar 25. juni. Konflikten har betydet 370.000 aflyste operationer/behandlinger.
 
Pædagogerne
BUPL og Kommunernes Landsforening indgik fredag forlig og arbejdet genoptages tirsdag. BUPL var på vej til at være truet med fallit hvis kommunernes lockout-varsel var trådt i kraft fra 17. juni. I så fald kunne foreningen se frem til at skulle lønne 60.000 medlemmer med en daglig ekstraudgift på 40 millioner kroner til følge.
 
Kommunerne siger at økonomien i forliget blev holdt inden for de 12,8%, og BUPL-formand Henning Pedersen udtaler at der er tale om en forbedring siden sidste forlig (som medlemmerne forkastede) på 30 millioner kroner. Resultatet af den nye urafstemning kendes 25. juni. Strejken begyndte 18. maj da pædagogerne sagde nej til en lønramme på 12,8%.
 
Lønkampen var en illusion
Formanden for Sygeplejerådet, Connie Kruckow, og flere forskere, er enige i at den nu overståede lønkamp på sundhedsområdet var et spil for galleriet. Sundhedskartellet og regionerne har hele tiden fået at vide at de skulle ordne paragrafferne selv som gode aktører i "den danske model", samtidig med at den eneste økonomiske ansvarlige part i konflikten, har været regeringen selv, fordi regionerne ikke har egne penge til sundhedsvæsenet som amterne før havde. De politiske partier har brugt konfliktafslutningen til at stå i kø for at skamrose den "danske model", medens den i virkeligheden bør laves om inden næste forhandling om 3 år, mener Connie Kruckow.
 
Stort ståhej for ingenting
Pædagoger og sygeplejersker ender med stort set at få den samme lønfremgang uanset om de har opnået 12% eller 15% i lønfremgang. Det skyldes den automatiske lønregulering hvorefter mere end 80% af det lønefterslæb der opstår i forhold til det private område, efterfølgende reguleres i et sindigt system. Både Dansk Sygeplejeråd og BUPL har derfor været i gang med at tømme deres strejkekasser til ingen verdens nytte - "udover måske at sprede lidt fornøjelse i regeringen".
 
Beskæftigelsesministeren vil af med bureaukratiet
En samlet pakke skal forsøge at afbureaukratisere regler og procedurer når det gælder: modtagelse i jobcentre, sygedagpenge, sanktionsregler og ungeregler. IT-problemer, systemer som ikke kan snakke sammen og lignende praktiske problemer, skal ikke hindre effektiv indsats i jobcentrene.
Dansk Arbejdsgiverforening, 13/6, http://www.da.dk/
 
Konjunktur og arbejdsmarked - uge 24
Indhold:
* Markant stigning i forbrugerpriserner
* Flere konkurser og tvangsauktioner
* Øget overskud på handelsbalancen og betalingsbalancen
* Danmarks konkurrencekraft er styrket siden sidste år
* Handlingsplan fra regeringen for at nedbringe sygefraværet
* Stor stigning i den amerikanske ledighed
* Nøgletalstabel
 
Valutakurser
100 USD = 499,35 DKK
100 Euro = 758,72 DKK
Danske Bank, 13/6, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 159,50 (-0,50)
APM A-aktie: 57.100 (+700)
APM B-aktie: 57.000 (+700)
D/S Norden: 514 (+7)
DFDS: 720 (-5)
Mols-Linien: 214 (-2,50)
Børsen, 16/6© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1