Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
4/6-2008 09.56
4.6-2008
CO-SØFART KALENDER
 
KONTORET LUKKET 5. og 6. juni
 
Ole Philipsen - 09.00 møde DFDS
Christian Petersen - 09.00 møde DFDS
Jannik Madsen - sygemeldt
 
FRA MEDIER
 
To skibe i fatal kollision ved Kullen
Det tyske containerskib "Werder Bremen" og det danske kemikalietankskib "Martina" kolliderede tirsdag formiddag omkring kl. 10 ved Kullen i Sverige. Det danske skib kæntrede ved kollisionen. Op mod 20 fartøjer og redningshelikoptere har været involveret i eftersøgning af savnede fra "Martina". Alle 13 besætningsmedlemmer på det tyske skib er uskadte.
Borsen.dk/ritzau, 28/3 13.59, http://borsen.dk/nyhed/18992/
 
Eftersøgning af savnet dansk sejler opgives
Den danske sejler er forsvundet ved Bahamas der er hajfyldt farvand. Han har været eftersøgt siden søndag da mandskabet på en anden båd fandt sejlbåden "Holo Ki Ki" uden mandskab ombord. Danskeren var hyret til at sejle båden fra Florida til Holland. Redningsfolkene fandt et andet fartøj med bunden i vejret i samme område og fire lig tæt på det havarerede skib. Et af ligene var delvist spist af hajer.
 
Mærsk Line annoncerer ændringer i Asien
Med virkning fra 1. juli 2008 annoncerer Mærsk Line en række mindre anløbsændringer på rute IA-2 mellem Thailand og Japan.
Den nye rotation bliver: Laem Chabang - Hong Kong - Tokyo - Yukohama - Kobe - Kaohsiung - Tanjung Pelepas - Laem Chabang.
 
Skibe med nødhjælp til Burma vil ikke vente længere
Fire skibe med nødhjælp, 1.000 marineinfanterister og helikoptere har ventet siden 13. maj ud for Burma for at give hjælp til de mere end 2 millioner trængende, men er blevet afvist af Burmas militærregering. Nu vil gruppen sejle til anden mission udtaler den øverstkommanderende for USA's Stillehavs-kommando. 133.000 mennesker er dræbt eller savnede i Burma.
 
Resolutionen fra FN om Somalia-pirater
"FN’s Sikkerhedsråd vedtog den 2. juni 2008 en resolution (UNSCR 1816) om bekæmpelse af sørøveri i farvandet ud for Somalia. Danmark var sammen med Norge, Nederlandene, Australien, Canada, Grækenland, Italien, Frankrig, UK, Japan, Panama, Korea og USA medforslagsstiller."
 
Færgepriser bliver dyrere
Der indføres nu oliepris-tillæg på færgepriserne hos Mols-Linien, ligesom det allerede er sket hos Samsø-Linien og Stena Line. Busselskabet Abildskou som står bag den populære rute 888 mellem Århus og København overvejer at følge trop.
 
Flere kunder til APM Terminals
Lloyds List skriver at APM's havneterminaler i stigende grad får kunder udover Mærsk selv. Som eksempel nævnes at konkurrenten Meditteranean Shipping nu anvender Mærsk-terminalen Salalah i Oman. Tidligere har andre kunder fravalgt Mærsk-terminaler af frygt for at blive sat i anden række.
Børsen, 4/6, side 6
 
Clipper-regnskaber
Den danske del af rederigruppen Clippers 2007-regnskab viser en omsætning på 3,4 milliarder kroner med et resultat på 390 millioner kroner, svarende til en stigning på 5%. Clipper er Danmarks næststørste rederigruppe efter Mærsk og de driver alle former for skibsfart. Særlig tørlastskibe, værdipapirer og salg af skibe gav penge på kistebunden. Hele koncernen med base på Bahama offentliggør ikke regnskaber. Clipper har dansk kontor i Nordhavnen med Frank Gulner Jensen for det største skrivebord. Clipper har 30% af aktieportefølgen i Mols-Linien. Rederiet opererer i alt 260 skibe og har ordre på 107. Finansdirektøren oplyser at Clipper nemt kan rejse 1 milliard dollar til opkøb, men at pengene ikke brænder i lommen og opkøbsemner er netop nu for dyre.
Børsen, 4/6, side 6-7
 
Mange firmaer jubler over udsigt til klimaaftale for skibe
Der er store penge i det for mange underleverandører til skibsfarten, hvis der kommer bindende klimaaftaler. Det gælder f.eks. skibsdesign, det gælder for MAN B&W Diesel, og det gælder f.eks. for Hempel med udviklingen af silikonebaserede malingstyper hvor den glatte overflade umuliggør det for organismer at sætte sig fast på skibsskroget, og med en forsøgsanslået brændstofreducering på 10% til følge. Det er IMO som sidder med nøglen og Danmarks Rederiforening tror på endelig aftale næste år.
Børsen, Klima, 4/6, side 6-7
 
Massefyringer på Lindø-værftet
Uagtet medarbejderne på værftet har udtrykt tillid til spareplan har der ikke kunne opnås en bred enighed om hvordan de nødvendige besparelser konkret har skullet udmøntes. Ledelsen har derfor nu indstillet til bestyrelsen at arbejdsstyrken tilpasses med fyringer af op til 250 medarbejdere. Bestyrelsen har tiltrådt ledelsens indstilling. Der indledes nu drøftelser i samarbejdsudvalg og med tillidsrepræsentanter for at minimere antallet og rådgive bedst muligt.
 
Mærsk genoptager produktion på sikkerhedslukket felt
Efter syv måneders sikkerheds-betinget lukning af oliefeltet Janice, genoptager Mærsk nu produktionen i den engelske del af Nordsøen. Feltet blev lukket af det britiske arbejdstilsyn, men nu forventes produktionen at være oppe på normale omdrejninger om 3-4 uger. Det britiske arbejdstilsyn beskyldte Mærsk for at fokusere på indtjening fremfor en god sikkerhedskultur. Hele organiseringen omkring feltet er nu reorganiseret og sikkerheden får første prioritet.
 
DFDS direktør har ikke fidus til egne aktier
Christian Merrild, direktør i DFDS, har i hvert fald solgt 10.000 af sine aktier i DFDS til en samlet pris af 7,5 millioner.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 3/6 18.59, http://borsen.dk/finans/nyhed/133211/
 
BHT's 2008-regnskaber
BHT's regnskaber for 2008 er markant præget af olieprisernes udvikling. For første kvartal blev underskuddet på 21,9 millioner, mod et underskud på 18,5 millioner samme periode 2007. Forventningerne til resultatet for hele 2008 nedjusteres nu til et overskud på 10 millioner, mod 37,6 millioner som var resultatet 2007. Omsætningen i første kvartal steg med 14%. Kvartalerne 2007 og 2008 er dog ikke lette at sammenligne, fordi "Villum Clausen" var klodset op efter haveri i januar og februar 2007.
Bornholms Tidende, 3/6.
 
Miljøbrochure fra Danmarks Rederiforening
En status på det danske rederierhvervs klimaarbejde.
 
ISS indgår aftale med global fagforening
Rengøringskoncernen som har 440.000 ansatte i 56 lande, har indgået en aftale med UNI Global Union, som skal sikre de ansatte de rette muligheder for at blive organiseret overalt. Aftalen ændrer ikke på den enkeltes frihed til medlemsskab eller ej, men handler om den rette tilgængelighed, udtaler koncernchef Jørgen Lindegaard. Samtidig skyder ISS 750.000 kroner i en fond som skal overvåge og højne niveauet de steder hvor forholdene ikke er i orden.
 
Pensionsselskaberne malker kunderne med uigennemskuelige afgifter
Ældre Sagen foreslår at der oprettes en pensionsombudsmand med baggrund i pensionsselskabernes bøvlede og indviklede produkter. Der er meget stor forskel på omkostningerne pr. forsikret fra det ene selskab til det andet, og medens Danica Pension f.eks. koster de forsikrede 3.609 kroner årligt er det tilsvarende beløb hos ATP 33 kroner. Samlet betaler danskerne 4,6 milliarder kroner årligt for at få forvaltet pensionsopsparingen.
 
Brigitte Bardot dømt for at bande over muslimer
Filmikonet har brokket sig over den muslimsk-rituelle slagtning af dyr og bl.a. udtalt "jeg har fået nok af denne befolkningsgruppe, der får, hvad de vil have og ødelægger os og vores land ved at påtvinge os deres måder". Hun er tidligere dømt i 4 lignende sager, og fik denne gang en bøde på ca. 100.000 kroner, hvor anklageren havde krævet 2 måneders fængsel. Der er 5 millioner muslimer i Frankrig. Brigitte Bardot er 73 år.
Danmarks Radio, 3/6 18.56,
 
Valutakurser
100 USD = 491,22 DKK
100 Euro = 758,88 DKK
Danske Bank, 3/6, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 158,50 (-0,50)
APM A-aktie: 58.900 (-900)
APM B-aktie: 58.900 (-900)
D/S Norden: 583 (-16)
DFDS: 764 (-6)
Mols-Linien: 223 (+2)
Børsen, 3/6© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1