Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
13/5-2008 10.06
13/5-2008
CO-SØFART KALENDER
 
FRA MEDIER

Færgeforlis ved Haiti
Omkring 100 mennesker reddede sig selv i land, medens 11 omkom, da en færge forliste på vej til Haitis hovedstad Port-au Prince. Forliset skete formentlig fordi færgen var overfyldt af mennesker og fragt. Færgen sendte SOS, men det var ikke muligt at få hjælp frem til området på grund af dårlige veje.
Politiken/Ritzau, 12/5 08.52 , http://politiken.dk/udland/article507337.ece
 
Mærsk har behov for helt ny virksomhedskultur
Alle handlinger skal øremærkes med rentabilitet og miljøhensyn. Niels Smedegaard Andersen har nu siddet 6 måneder i chefstolen på Esplanaden og i den tid er virksomheden blevet 70 milliarder mindre værd, samtidig med at medarbejderstaben er reduceret med 3.000. Det er Smedegaard selv med sin høje stjerne i finansmarkedet som skal rette op på situationen. Krav om markedsandele er afløst af krav om rentabilitet. Nye opkøb er ikke umulige, men Smedegaard har ingen kommentarer om Hapaq Lloyd, og fremtidige indkøb må nødvendigvis håndteres bedre end Nedlloyd-handelen. Vækst er kun interessant, hvis tilbud til kunderne bliver bedre, udtaler Smedegaard. Når det gælder miljø vil rederiet gå så langt som det er muligt, og satse på globale løsninger når det gælder CO2-udslip.
Hovedopgaver:
Omstrukturering af Mærsk Line
Forenkle forrerningsgangene i hele koncernen
Etablering af en konkret performencekultur i virksomheden
Forbedring af både ekstern og intern kommunikation
Miljø
(langt interview med Smedegaard i Berlingske Business)
 
Navngivning på Lindø
"Marchen Mærsk", det andet containerskib i serien på seks af 7.000 TEU’ere, blev lørdag navngivet på Lindø-værftet. Skibet er hjemmehørende i Dragør og har bl.a. installeret anlæg til udnyttelse af spildvarme fra motorerne.
Maritime Danmark/Lindø, 12/5 23.46, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1904
 
Bryde-partner melder ud
Steen Brydes partner i kampen om Nordic Tankers, Brian Petersen, har nu offentliggjort at han siden februar har været ejer af 6,25% af aktierne i rederiet. Det er i strid med fondsbørsens spilleregler at en aktionær ejer mere end 5% uden at offentliggøre det.
Børsen, 13/5, side 6
 
Skoleskibe stævner ud
"Georg Stage" afgik lørdag med 53 elever fra Marinestation København med kurs mod Christiansø, Lofoten og Færøerne. Skoleskibet "Danmark" har 75 års jubilæumsår og for første gang i historien er halvdelen af de 80 elever unge piger. (eleverne på "Danmark" mønstrer efter planen 7/7 og på togtets rute ligger Skt. Petersborg, Azorerne og Las Palmas).
 
Indkøbsfærge til Skagen lader vente på sig
"Mr. Shoppy" som har fået dispensation til at sejle mellem Frederiksstad i Norge og Strömstad i Sverige kan endnu ikke godkendes til at sejle over åbent hav. Planen er at Skagen skal indgå i en trekantssejlads. Der kommer endnu til at gå nogen tid før anløb af Skagen Havn som også skal tilpasses til færgen, skriver nordjyske.dk.
Maritime Danmark/nordjyske.dk, 10/5 08.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1902
 
Redegørelse om grundstødning i lastskibet WANI WILL
Opklaringsenheden har udarbejdet en redegørelse om grundstødningen af WANI WILL ved Bornholm.Grundstødningen skete den 24. februar 2008 umiddelbart syd for Rønne Havn og skibet fik omfattende skader i forskibet.
Søfartsstyrelsen, 9/5
 
Rederierne bange for miljøkrav
Formanden for Danmarks Rederiforening, Torben Janholt, er nervøs for at klimaministeren vil tvinge rederierne ind under regler som tager udgangspunkt i Kyotoaftalen. Rederiforeningen vil gerne deltage i arbejdet på at finde løsninger, men det skal foregå i et realistisk tempo og formanden frygter at ministeren ikke forstår eller værdsætter industrien.
 
Britiske arbejdstilsyn forlænger sikkerhedspåbud i Mærsk-felt
For anden gang forlænges et sikkerhedspåbud som betyder at feltet nu lligger stille på syvende måned. Det er Mærsk selv som har bedt om forlængelse for at blive færdige med sikkerhedsændringer, og fristen er nu sat til 30. juni.
 
Samarbejdet mellem Royal Arctic Line og Danbor
Blev profileret på en konference i København 6. og 7. maj under "Sustainable Mineral and Petroleum Development Conference". Royal Arctic Line har unik kompetence i transportopgaver i arktiske farvande og Danbor kan tilbyde ekspertise med forundersøgelser og efterforskning efter olie og mineraler.
 
Nyhedsbrev Danmarks Rederiforening - nummer 5
Overskrifter:
Møde med Folketingets Erhvervsudvalg
Et internationalt energimærke til skibe kan blive en realitet allerede i år
Udbud om sømotorveje i Nordsøområdet
Havnekonference 2008
Dansk-Russisk møde i København
Terrorforsikring
Lloyd's Form
Lægekontoret orienterer
Kalender for maj
 
Konflikten på det offentlige område
FOA optrapper
Med varsling til ikrafttrædelse 10. juni, har FOA nu besluttet at udvide strejken med yderligere 4.000 social- og sundhedsarbejdere.
 
Pædagogerne forventes at stemme nej
Analyse Danmark har foretaget en undersøgelse for Ugebrevet A4 som viser at seks ud af 10 pædagoger vil stemme nej til forligsforslaget som vil give pædagogerne 12,8% over 3 år. Resultatet offentliggøres tirsdag kl. 14 i Forligsinstitutionen. Det kan betyde at 140.000 børn er uden pasning fra den 19. maj.
 
Katastrofen i Burma
Nødhjælpsskib sunket
Dansk Røde Kors meddeler at et skib på vej med nødhjælp til over 1.000 mennesker er sunket på vej fra Yangoon til et af de hårdets ramte områder. Båden ramte et træ under vandoverfladen, tog vand ind og sank. Kun en smule af lasten blev reddet,
 
Juntaen fortsætter med at beslaglægge nødhjælp
Militærstyret har nu beslaglagt i alt 4 flyladninger med nødhjælp som er fløjet ind i Burma. FN vil fortsætte med at sende fly ind og håber på fortsatte forhandlinger med regeringen.
 
Hjælpen langsomt på vej ind
Halvanden million skønnes at have akut behov for hjælp og nødhjælpsorganisationerne skønner de kan nå ud til ca. en femtedel af de berørte med den hjælp som indtil nu er sluppet ind i Burma. Omkring 5.000 kvadratkilometer er fortsat under vand.
 
FRA FOLKETINGETS DAGSORDEN TIRSDAG D. 13. MAJ
 
5) 2. behandling af lovforslag nr. L 101:
Forslag til lov om ændring af sømandsloven og lov om sikkerhed til søs. (Afskaffelse af tilskud til lægeundersøgelse og tilbageholdelse af skibe til sikring af bødekrav).
Af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen).
(Fremsættelse 12.03.2008. 1. behandling 27.03.2008. Betænkning 06.05.2008).
 
Valutakurser
100 USD = 495,72 DKK
100 Euro = 759,20 DKK
Danske Bank, 9/5, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 169,50 (-2)
APM A-aktie: 49.800 (-800)
APM B-aktie: 49.800 (-600)
D/S Norden: 559 (-14)
DFDS: 720 (-5)
Mols-Linien: 219.50 (-0,50)
Børsen, 13/5© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1