Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
7/5-2008 09.44
7/5-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – 10.00 møde i Boligfonden.
John Ibsen – 08.30 møde hos Søfartens Ledere
 
FRA MEDIER
 
Piratangreb på kemikalietanker
To speedbåde med pirater fra Somalia angreb søndag den 19.800 DTW store kemikalietanker "Fairchen Pegasus" 300 sømil fra den somaliske kyst. Tankskibet blev ramt af skud fra håndvåben, men ingen kom til skade. Kemikalietankeren satte maskinen på fuld kraft straks efter angrebet og det fik piraterne til at opgive deres foretagende.
Maritime Danmark/TradeWinds, 6/5 18.05, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1871
 
DFDS sælger 4 skibe
Fire trampskibe fra Lisco-aktiviteterne sælges til græsk køber med overdragelse fra slutningen af maj. Det er led i rederiets allerede annoncerede planer om at afvikle Lisco-aktiviteterne, som angiveligt ikke giver synenergi til selskabet. Rederiet fastholder forventninger for 2008 om et resultat på 500 millioner før skat.
 
Mærsk mister militærkontrakter i USA
Antallet og størrelsen af ordrer for det amerikanske militær falder. I 2005 havde Mærsk opgaver for 711 millioner dollar, og tallet faldt i 2007 til 517 millioner. Mærsk Line Limited er anerkendt som amerikansk selskab med udelukkende amerikansk ledelse og amerikanske besætningsmedlemmer.
Maritime Danmark/Business.dk, 7/5 08.35, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1873
 
Steen Bryde forhandler med Nordea
Finansmanden som har kuppet sig til magten i Nordic Tankers, er i øjeblikket i forhandlinger med banken om det 650 millioner kroner store lån som Nordea har ydet Nordic Tankers. Tidligere har banken ytret sig yderst kritisk om Brydes planer, men kilder tæt på banken siger de indledende forhandlinger går udmærket.
 
"Mona Lisas" grundstødning ved Letland
Foreløbige undersøgelser tyder nu på at krydstogtsskibet er grundstødt på grund af navigationsfejl som havde til baggrund at give passagererne bedre mulighed for at fotografere ved Kolka. Ifølge nyhedsbureaet BNS er 651 pax nu evakueret medens 300 besætningsmedlemmer er forblevet ombord. Der er bestilt slæbebåde fra Sverige og Holland til at assistere.
Scandinavian Shipping Gazette, 6/5 14.08, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Uvist om usædvanligt kurshop for Mols-aktien skyldes regnefejl
Mols-Liniens aktier nåede på et tidspunkt mandag op i et kurshop på +26%. Det får flere til at spekulere i regulære regnefejl hos de købelystne. Baggrunden er at aktien fra i dag har været delt i fem med henblik på at fremme købelysten og det ville tilsige en værdistigning på ca. 5-10%. Noget tyder imidlertid på at køberne har forregnet sig og troet aktien blev delt i fire, hvilket ville tilsige en væsentlig højere kurs. Aktien har ellers levet godt de sidste par år hvor værdien er næsten fire-doblet.
 
Faldende produktion fra oliefelt ved Algeriet
Mærsk har en mindre del af en produktionsaftale sammen med det amerikanske selskab Anadarko i nogle felter ved Algeriet. Anadarko melder nu om markant faldende produktion i felterne.
 
Kampagnen mod FoC genoptages i Danmark
ITF og 3F har besluttet at genoptage kampagnen som har ligget stille de sidste par år. I øjeblikket er 32 flagstater erklæret for bekvemmelighedsflag og ITF’s politik i dag er at gennemtvinge standardoverenskomster som gør det så dyrt som muligt for rederierne at sejle på bekvemmelighedsflag. I øjeblikket har ITF 150 inspektører ansat rundt omkring på kloden.
 
Ansættelsesskift hos ITF og Sømændenes Forbund
Fra 1. juni 2008 tiltræder faglig sekretær i Sømændenes Forbund, Morten Bach, stillingen som ITF inspektør i Danmark. Samtidig tiltræder tidligere skibsassistent og fællestillidsmand fra BHT, Poul Erik Jensen, stillingen som faglig sekretær i Sømændenes Forbund
 
Udvidelse af Thyborøn Havn
Det ventes nu at kommunens teknik- og miljøudvalg godkender en plan til udvidelse af havnen, som efterfølgende skal i offentlig høring. Når alt forventeligt er på plads kan arbejdet gå i gang næste år.
Maritime Danmark/Lemvig Folkeblad, 6/5 12.33, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1866
 
Konflikten på det offentlige område
FOA vil nu forhandle med regionerne
Dennis Kristensen foreslår nu regionerne at indlede forhandlinger om de sidste 4.000 strejkende FOA-medlemmer, med baggrund i forliget med kommunerne. Når kommunerne kan leve med en højere ramme end forligsinstitutionen ville foreslå, så kan regionerne naturligvis også, mener FOA-formanden.
 
Kæmpe nederlag for Dennis Kristensen hvis medlemmerne stemmer nej
Hvis FOA-medlemmerne beslutter at stemme nej til forliget med FOA, vurderes det for det første at konflikten vil blive afsluttet med et regeringsindgreb og for det andet, at det vil være et voldsomt nederlag for formanden Dennis Kristensen.
 
Flest afdelingsformænd for FOA siger ja
Jyllandsposten har spurgt FOA’s 43 afdelingsformænd, og af dem svarer 28 at de vil anbefale et ja til forligsaftalen. Motivet til et ja er ikke stor glæde over resultatet, men at udsigterne for en fortsættelse af konflikten er perspektivløse.
Jyllandsposten, 6/5 23.27, http://jp.dk/indland/article1335819.ece
 
Sygeplejersker og FOA til regionsforhandlinger
Sundhedskartellet mødes til nye forhandlinger i dag kl. 13.00 og regionsformanden Bent Hansen har på forhånd udtalt at der godt kan komme flere penge på bordet. Bent Hansen er optimistisk og synes det er en fornuftig ide at finde en fælles formulering om en lønkommission.
Jyllandsposten, 6/5 14.45, http://jp.dk/indland/article1335362.ece
 
Tirsdag kl. 18.00 indledtes FOA-forhandlingerne med regionerne, og Dennis Kristensen mener det nemt kan løses ved samme opskrift som med kommunerne.
 
Pause
Efter indledende forhandlinger tirsdag aften, som efter sigende er forløbet i en positiv atmosfære, har FOA og regionerne aftalt at holde et par dages tænkepause.
 
Arbejdsretsdom 6. maj 2008
Dansk Funktionærforbund mod Securitas og alarmbranchen med påstand om organisationsfjendtlig adfærd og overenskomstbrud, i forbindelse med en direktørs/formands udtalelser overfor medlemmer af Dansk Funktionærforbund. I tilknytning til sammenbrud af OK-forhandlinger i 2007, udsendte fagforeningen en stemmeseddel til sine medlemmer med orientering om forhandlingsforløbet og en opfordring til at stemme nej til mæglingsforslag fra forligsinstitutionen. Efterfølgende kommenterede arbejdsgiversiden organisationens meddelelse på forskellig vis til medarbejderne, og erklærede at det var organisationens forhandlere som ikke ønskede reelle forhandlinger. Arbejdsretten afgjorde at der var tale om utidig indblanding og udtaler i sin begrundelse "På den baggrund må xxx's udtalelser anses for at kunne undergrave modpartens forhandleres autoritet og der er dermed tale om en organisationsfjendtlig handling, jf. Hovedaftalens § 1". Der blev udmålt en samlet bod på 150.000 kroner.
 
Cyklon-katastrofen i Burma
Antallet af ofre for cyklonen som natten til lørdag ramte Burma, meldes med stadig stigende antal. Senest er der meldt 22.464 omkommet ogt 40.000 savnet. I følge politiken.dk er flere byer slettet af landkortet og i hovedstaden Rangoon med 5 millioner indbyggere er der hverken vand eller strøm.
 
Dagbladet Informations korrespondent i Burma, Sara Olsen, beretter om en uigenkendelig hovedstad præget af kaos af væltede træer, smadrede el- og telefonmaster og huse uden tage. Byens fattige kvarterer er særlig hårdt ramt. Der er ingen hjælp fra politi, soldater eller kommunen, som kun tænker på sig selv, udtaler indbyggere.
Information, 6/5, side 8-9
 
Nødhjælp på vej
Katastrofens omfang har fået det burmesiske militærstyre til at slække på restriktionerne mod adgang til Burma for international nødhjælp, og det får nu nødhjælp på vej fra hele verden (derimod er der vedvarende problemer med adgang for personale fra nødhjælpsorganisationerne).
 
Forslag om sexuel glæde skal sikres i grundlov
Et parlamentsmedlem i Ecuador foreslår at kvinder skal sikres et tilfredsstillende sexualliv gennem forfatningen. Forslaget har ført til en ophidset debat i det overvejende katolske land.
 
FRA FOLKETINGETS DAGSORDEN 7. MAJ
 
10) Til beskæftigelsesministeren af:
Eigil Andersen (SF):
Finder ministeren det retfærdigt eller uretfærdigt, at man som arbejdsløs mister 5 ugers dagpenge – over 18.000 kr. – på grund af et forkert klik på hjemmesiden jobnet.dk?
(Spm. nr. S 1429, skr. begr.).
 
11) Til beskæftigelsesministeren af:
Eigil Andersen (SF):
Hvad er ministerens holdning til, at staten satser på at tjene 15 mio. kr. årligt i sparede dagpenge på arbejdsløse dagpengemodtagere, som mister deres dagpenge i en periode på grund af forvirring, ukendskab til computere og glemsomhed?
(Spm. nr. S 1430, skr. begr.).
 
Valutakurser
100 USD = 493,58 DKK
100 Euro = 759,33 DKK
Danske Bank, 6/5, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 165,50 (+3)
APM A-aktie: 49.900 (-400)
APM B-aktie: 50.000 (-300)
D/S Norden: 552 (-2)
DFDS: 705 (-2)
Mols-Linien: 233 (opsplittet)
Børsen, 7/5© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1