Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
15/4-2008 10.25
15/4-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - møde i Dansk Metal (eftermiddag)
Jannik N. Madsen - møde med Scandlines (eftermiddag)
Ole Strandberg – Indien ang. arbejdsskader
John Ibsen - Indien ang. arbejdsskader
 
FRA MEDIER

Clipper i indkøbsoffensiv
Efter flere år med høje tørlastrater bugner pengekassen i danskejede Clipper nu så meget, at rederiet går nye veje for at få pengene ud at arbejde. Via sit nye investeringsselskab Greystone Capital er Clipper klar til at poste hundredvis af millioner kroner i mindre og mellemstore danske industri- og serviceselskaber over de kommende år. Rederiet har i længere tid været meget interesseret i at købe stort op i den danske rederisektor. Clipper, der er et af Danmarks allerstørste rederier og verdens største inden for mindre tørlastskibe, ejer allerede 10 pct. af DFDS og 30 pct. af Mols-Linien, ligesom man er en del af det nye Nordic Ferry Services. Men opkøbene i rederibranchen går åbenbart så langsomt at opmærksomheden nu rettes mod danske selskaber i andre brancher. I den forbindelse har man netop skudt 100 mio. i en andel i Rahbekfisk.
Dagbladet Børsen, 15/4
 
Støtte til lønkommission
Flere partier taler nu for forslaget om en ligelønskommission, der blandt andet skal vurdere om der er en lønmæssig skævvridning mellem kønnene. Der er dog uenighed om hvorvidt en sådan kommission fra starten skal øremærkes med et større milliardbeløb, som FOA forventer. Formand for FOA Dennis Kristensen har peget på at en eventuel kommission skal have omkring 4-5 mia. kr. at arbejde med. Til gengæld vil FOA afblæse strejken. Dette krav er dog ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, ”fuldstændig urealistisk”. Ifølge Flemming Ibsen skal en eventuel kommission netop vurdere om der overhovedet er behov for en indsats på området, mens Dennis Kristensen allerede er fremme ved konklusionen, nemlig at der er behov for et milliardbeløb. En sådan blankochek vil Folketinget aldrig udskrive, siger Flemming Ibsen.
Dagbladet Børsen, 15/4

Politisk vilje til at ændre regler om feriepenge
Socialdemokraterne og Venstre er enige om, at danskerne i højere grad selv skal kunne administrere deres feriepenge. Derved kan man undgå at lønmodtagernes egne penge står på Feriekonto uden af blive hævet. Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Tommy Adelskov, siger ”…tiden er løbet fra et system, der formynderisk tager sig af borgernes penge, og jeg tror godt, at danskerne selv kan administre deres feriepenge og feriedage.” Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg er som grundsynspunkt enig i at folk selv skal have lov til at administrere deres feriepenge. Et er dog, at de to partier for en gangs skyld er enige, et andet er, at EU-regler blokerer for en ændring af reglerne. Ifølge et EU-direktiv skal medlemslandene nemlig sikre, at borgerne rent faktisk holder ferie for deres feriepenge. Trods dette direktiv vil både Socialdemokraterne og Venstre nu have undersøgt om reglerne kan lempes, så feriepengereglerne bliver mindre restriktive.
Erhvervsbladet, 15/4

Principsag om jobbeviser
Landsretten skal nu afgøre, om 20.000 kroner i godtgørelse til ansatte, der ikke får ansættelsesbevis er den rigtige pris. Det sker efter at byretten har tildelt en 3F'er 20.000 kroner i godtgørelse, fordi hans arbejdsgiver undlod at give ham et ansættelsesbevis. Sagen er principiel og kommer efter at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen fik ændret lovgivningen og den hidtidige standartbetaling på 10.000 kroner. Men hverken 3F eller Kristelig Arbejdsgiverforening er tilfreds med udfaldet af sagen og begge parter vil derfor anke den til Landsretten. 3F ønsker at godtgørelsen i den nævnte sag skal op over de 20.000 kr., ligesom man mener at sagen skal lægge niveauet for kommende sager. Det sidste er Kristelig Arbejdsgiverforening enig i, men her mener man dog at niveauet børe være under 10.000 kr.
3F, 15/4, http://forsiden.3f.dk/article/20080415/NYHEDER/545027023/2140/NYHEDER

Hjort vil have gang i de langtidsledige
Beskæftigelsesministeriet lancerer nu en landsdækkende oplysnings- og holdningskampagne, som skal få især små og mellemstore virksomheder til at åbne dørene for de langtidsledige. ”Det kan ikke være rigtigt, at mens erhvervslivet skriger på flere hænder, står en stor gruppe stadig på sidelinjen som en overset ressource. Erfaringerne viser, at de bare skal i gang, så bliver de en stor gevinst for virksomheden. Derfor håber jeg, at kampagnen og hjemmesiden arbejdsstyrke.dk kan få rigtigt mange virksomheder over hele landet til at kontakte deres lokale jobcenter og udnytte de muligheder, der er for at få hjælp - også økonomisk - til at integrere langtidsledige på arbejdspladsen”, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.
Dansk Metal, 14/4, http://www.danskmetal.dk/sw9588.asp?NewsID=17023
 
Valutakurser
100 USD = 482,68 DKK
100 Euro = 758,88 DKK
Danske Bank, 15/4, http://www.danskebank.dk/

Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 141 (-4,50)
APM A-aktie: 49.100 (-800)
APM B-aktie: 49.100 (-700)
D/S Norden: 488 (-9,50)
DFDS: 690 (-3)
Mols-Linien: 1100 (+9)
Børsen, 15/4
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1