Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
9/4-2008 10.20
9/4-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Strandberg – Indien ang. arbejdsskader
John Ibsen - Indien ang. arbejdsskader

FRA MEDIER

Mols-Linien skal have ny formand
Mols-Liniens mangeårige formand Anker Christoffersen stopper i forbindelse med rederiets forestående generalforsamling. Hvem afløseren bliver er endnu uklart, men ifølge Børsen kunne to bud være tidligere DFDS-chef Thorleif Blok og direktør i DTL Erik Østergaard.
Børsen, 9/4
 
Estonia: modelforsøg bekræfter teori
Et forsøg med en naturtro model af ulykkesfærgen Estonia har bekræftet havarieksperters teori om, hvad årsagerne til forliset var. Teorien går ud på, at den konkrete rækkefølge af nogle hændelser fik skibet til at synke i 1994. Først blev bovporten revet løs, og derpå åbnedes en rampe til bildækket, så vandet kunne strømme ind. Derpå begyndte skibet at krænge til siden, mens det svingede rundt i en halvcirkel, til det vendte op imod vinden. Liggende på siden begyndte færgen at tage vand ind gennem luftventiler og knuste ruder, indtil den til sidst tippede rundt og sank med agterenden først. Forsøget gik som det skulle, forstået på den måde, at det bekræftede forskernes konklusioner. Det er forskernes håb, at de mange sejlivede konspirationsteorier om ulykken, herunder at flere landes statsmagter hver for sig skulle have en interesse i at sænke færgen for at skjule hemmeligheder, nu endegyldig er skudt i sænk.
Ingeniøren.dk, 4/4, http://ing.dk/artikel/86946?highlight=Estonia
 
FTF melder SAS til politiet
På vegne af SAS kabinepersonalets faglige organisation CAU, har FTF anmeldt SAS til politiet. Det skyldes flyselskabets fortsatte brug af asiatisk kabinepersonale, som sker på trods af en dom i byretten, som har fastslået at det er strafbart. FTF forventer, at ulovlighederne efter anmeldelsen stopper med det samme.
Børsen.dk, 9/4
 
Akademikere er mere syge end arbejdere
Der er en klar forskel i folks opfattelse af, hvornår det er i orden at melde sig syg. 14.000 arbejdstagere gav deres holdning til sygefravær til kende som en del af en undersøgelse foretaget af Arbejdsmedicinsk Klinik, Regionshospital Herning. Resultatet var, at der skal mere til at holde en faglært eller ufaglært hjemme i sengen end en akademiker.
3F, 8/4, http://forsiden.3f.dk/article/20080408/TELEGRAMMER/48572063/2162/NYHEDER
 
SF foreslår EU-topmøde om konfliktret
Som det har været berettet her på DAGEN, har den nordiske arbejdsmarkedsmodel på det seneste været under pres efter forskellige domme fra EF-domstolen. I det lys lagde Enhedslisten forleden i Folketinget pres på SF for at partiet pga. af usikkerheden omkring konfliktretten skulle stemme for at udskyde ratificeringen af Lissabon-traktaten. Dette ønsker SF dog ikke at gøre, men partiet foreslog til gengæld, at der holdes et EU-topmøde, hvor man bliver enige om et direktiv, der sikrer konflikretten. Den socialdemokratiske formand for Folketingets Europaudvalg, Svend Auken, roste SF-forslaget. Han mindede Enhedslisten om, at strejkeretten slås fast i Lissabontraktaten. Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti mener dog fortsat, at EF-domstolen er ved at trække grundlaget for det danske EU-medlemskab væk med sine domme, der sætter hensynet til det indre marked og arbejdskraftens fri bevægelighed over hensynet til beskyttelse af lønmodtagernes rettigheder.
Dansk Metal, 8/4, http://www.danskmetal.dk/sw9588.asp?NewsID=16962
 
FOLKETINGETS SPØRGETID (starter kl. 14.00)

Udvalgte spørgsmål:
3) Til beskæftigelsesministeren af:
Leif Lahn Jensen (S):
Hvad vil regeringen gøre for at få det tårnhøje sygefravær sat ned allerede i 2008?
(Spm. nr. S 820).
4) Til beskæftigelsesministeren af:
Leif Lahn Jensen (S):
Hvorfor vil regeringen ikke tilføre midler til kommunerne, så de dermed kan sikre et godt arbejdsmiljø?
(Spm. nr. S 821).
5) Til beskæftigelsesministeren af:
Eigil Andersen (SF):
Hvordan hænger regeringens nye meddelelse til a-kasserne om, at de fleste arbejdsløse skal søge mindst fire stillinger pr. uge, sammen med bestræbelserne for afbureaukratisering?
(Spm. nr. S 1150, skr. begr.).
6) Til beskæftigelsesministeren af:
Eigil Andersen (SF):
Risikerer arbejdsløshedskasserne at blive straffet økonomisk i form af ingen statsrefu-sion af dagpenge til konkrete medlemmer (såkaldt kasseansvar), hvis de efter Arbejdsdirektoratets mening ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, fordi a-kassen har undladt at kræve, at de pågældende ledige medlemmer søger mindst fire job pr. uge?
(Spm. nr. S 1152, skr. begr.).
12) Til velfærdsministeren af:
Line Barfod (EL):
Hvad er ministerens holdning til, at EF-Domstolens dom i sagen Rüffert (C-346/06) indskrænker regioners og kommuners mulighed for at stille krav om overholdelse af overenskomster i forbindelse med offentlige indkøb og udbud?
(Spm. nr. S 1146).
13) Til velfærdsministeren af:
Line Barfod (EL):
Vil ministeren på baggrund af EF-Domstolens Rüffertdom (C-346/06) opfordre regioner og kommuner til at ophøre med at overholde ILO-konvention nr. 94?
(Spm. nr. S 1148).

Valutakurser
100 USD = 488,16 DKK
100 Euro = 759,03 DKK
Danske Bank, 9/4, http://www.danskebank.dk/

Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 145 (+2)
APM A-aktie: 52.400 (-900)
APM B-aktie: 52.300 (-1200)
D/S Norden: 493,50 (-0,50)
DFDS: 711 (-11)
Mols-Linien: 1100 (+70)
Børsen, 9/4
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1