Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
7/3-2008 09.20
7.3-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - møde med SØLE/MMF
John Ibsen - møde med SØLE/MMF
Ove Larsen - medlemssamtaler i Nakskov
 
FRA MEDIER
 
Søværnet i træning til kamp mod pirater
Søværnets skib "Absalon" deltager i disse dage i en større NATO-flådeøvelse i danske farvande, hvor "Absalon" anvender lejligheden til at træne praktiske øvelser til søs som kan blive aktuelle, når "Absalon" fra august til januar næste år forventes at skulle stå i spidsen for den internationale mission (Task Force 150) ved Somalia til bekæmpelse af pirateri til søs.
 
A2SEA har medvind til offshore vindmøller
Rederiet som har specialiseret sig i opstilling af vindmøller til søs jagter 12 nye medarbejdere for at ruste sig til kommende opgaver. Efter en del stilstand er der igen fart i udviklingen af vindmøller til søs og A2SEA er med i flere projekter frem til 2010. En ny rig, "Sea Jag", som laver fundamenter til møllerne er indkøbt i Holland og booket ud de næste tre år. De to skibe "Sea Energy" og "Sea Power" vil i de kommende år få følgeskab af nye skibe.
Maritime Danmark/erhvervsbladet.dk, 6/3 14.57, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1454
 
Mærsk har modtaget det første af 10 nye containerskibe
Hanjin Heavy Industries i Busan, Korea, har leveret det første af 10 containerskibe i mellemvægtsklassen til Mærsk Singapore. Kapaciteten er 4.200 TEU og skibet skal indsættes i ruten fra Algeciras til Lirquen i Chile. Prisen på skibet er 73 millioner USD.
Scandinavian Shipping Gazette, 6/3 13.32, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Ny færge til ruten Helsinki-Tallinn
Færgen til 165 millioner EURO blev navngivet "Baltic Princess" på Aker Yards, som har leveret nybygningen. "Baltic Princess" skal erstatte "Galaxy" i sommeren 2008.
Scandinavian Shipping Gazette, 6/3 13.49, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Muligt at spare 50% energi i skibsfarten
I følge ABB og Force Technology som har været værter for et seminar om skibsfartens energiforbrug, dagen efter IMO's workshop i København om samme emne, er det alene ved at regulere omdrejningshastigheden for skibets pumper, muligt at spare 50% af energiforbruget. Oplægholdere fra de to virksomheder bød ind med en række forslag til nye energisparende udviklinger.
Maritime Danmark/Jern og Maskinindustrien, 6/3 14.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1453
 
Danmarks Rederiforenings nyhedsbrev nr 3, 6/3-2008
Overskrifter:
Skibsfarten besøger Indien med statsministeren
Stor reduktion af luftforureningen fra skibe
CO2 workshops
Ny arbejdsretslov og ny norm
Nordic Shipping and Ship Finance Conference
Dansk-Russisk regeringsråd
Godstransportens tænketank
Lægekontoret orienterer
Kalender for marts
 
Konflikt mod kristelige arbejdsgivere varslet torsdag
LO har torsdag afsendt første konfliktvarsel til Kristelig Arbejdsgiverforening og den landsdækkende aktion vil kunne træde i kraft fra tirsdag d. 25. marts. Forinden skal Arbejdsretten tage stilling til den varslede lockout fra 3 frisørkæder og hvis Arbejdsretten kender lock-outen ulovlig vil LO-konflikten blive afblæst. Afgørelsen kommer torsdag d. 20. marts. Tidligere havde Frisørforbundet 171 medlemmer i de tre frisørkæder som nu er blevet presset til at melde sig ud. Planen ser ud til at være en overtagelse af frisørfaget fra de kristeliges side, hvilket kan betyde en besparelse på 30 kroner i timen pr. frisør, hvis det lykkes at gennemtvinge en kristelig overenskomst. LO mener frisørsagen er et skoleeksempel og at de kristelige har til hensigt at forsøge overtagelse af andre brancher hvis dette går godt.
 
Konflikten afblæses formentlig
De tre omstridte frisørkæder har nu meldt sig ud af Kristelig Arbejdsgiverforening og det kan få LO til at afblæse den varslede konflikt. LO vil imidlertid først sikre sig at der ikke bare leges pro forma. Ledelsen i LO vil kommende tirsdag tage stilling til situationen. Harald Børsting håber at den aktuelle sag vil mane til større besindighed hos de kristelige. Efter Arbejdsretten har afsagt sin dom d. 13. marts, vil LO beslutte om konflikt mod de to tilbageværende frisørkæder skal opretholdes (den tredje kæde er under konkurs).
Berlingske Tidende/business.dk/ritzau, 6/3 19.00, http://www.business.dk/article/20080306/detail/80306148/
 
Direktørerne i Kristelig Fagbevægelse tjener 1,46 millioner i årsløn
De to direktører i Kristelig Fagbevægelse tjener mere end nogen anden boss i LO, FTF eller AC. Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen mener det er overraskende, fordi de kristelige ellers ynder at fremstille sig selv som de små mod de store og fordi "de lader som om de er en fagforening", medens det her mere minder om et privat firma der prøver at rage til sig, udtaler forskeren. Formanden for de kristelige har en årsløn på 840.000 kr., og han mener de to direktørers løn er rimelig. Ekstrabladet har også forsøgt at finde ud af hvad formanden i Det Faglige Hus i Esbjerg, Johnny Nim, har i årsløn, men forgæves. Her er det en hovedbestyrelsesbeslutning at sådanne tal ikke oplyses for ikke at animere til misundelse.
Ekstrabladet, 6/3, side 12
 
Mænd sidder på magten i fagforbundene
Selv om kvinderne udgør 55% af medlemmerne i landets 12 største fagforbund, så er 72% af formænd og næstformænd mænd. Når man ser på andel af medlemmer og andel af bestyrelsesmedlemmer ser det ud som følger for mændenes vedkommende:
Finansforbundet: 46% (mandlige medlemmer) og 82% (mandlige bestm.)
FOA: 12% og 43%
Dansk Magisterforbund: 40% og 65%
DJØF: 52% og 72%
BUPL: 14% og 34%
HK: 27% og 44%
TIB: 89% og 100%
Dansk Sygeplejeråd: 3% og 13%
3F: 66% og 73%
Dansk Metal: 95% og 98%
Ingeniørforeningen: 83% og 73%.
 
Region Midtjylland vil have rygeregler i fri luft
Regionens forretningsudvalg og et politisk flertal står bag et regelsæt, hvorefter det kan være fyringsgrund hvis der ryges udendørs på arbejdspladsen hvor andre risikerer at få røg i hovedet. En lektor i forvaltningsret fra Ålborg Universitet, Sten Bønsing, mener det er på kant med forvaltningsretten om at regler skal være rimeligt begrundede (og man kan spørge om biler så må køre hvor andre risikerer at få udstødningsgas i hovedet).
Jyllandsposten/ritzau, 7/3 07.40, http://jp.dk/indland/article1289582.ece
 
SØFART FREDAG d. 7. MARTS
Svitzer 175 år
Svitzer er Danmarks ældste rederi - og samtidig et af de ældste i verden. 175 år rundede bugser- og bjærgningsrederiet i den forløbne uge, uden at det i øvrigt førte til stor ståhej.
 
Hovmestre går navigatør vejen
Søfartsstyrelsen har reageret hurtigt på en henvendelse fra Dansk Sø-Restaurations Forening, og med kort varsel ligger nu en omskolingsplan klar for hovmestre og søkokke, der ønsker omskoling til navigatør. En mulighed, som har vakt interesse hos indtil videre ti af de oprindeligt fyringstruede DSRF-medlemmer, der er ansat hos A.P. Møller - Mærsk.
 
Afskedigelser stoppet
Det kommer alligevel ikke til afskedigelser af de godt 125 medlemmer af Dansk Sø-Restaurations Forening, der ellers var opsagt af A.P. Møller - Mærsk. De kan i stedet se frem til "bløde" fratrædelsesordninger. Nu afventes så udkommet af forhandlingerne om de ligeledes berørte skibsassistenter og skibsmekanikere.
 
Flere nye skibe til Seatruck
Clipper-ejede Seatruck Ferries fortsætter den kraftige ekspansion med kontraheringen af fire nybygninger på Flensburger Schiffbau Gesellschaft. Dermed har rederiet i øjeblikket i alt otte nybygninger i ordre, hvoraf de første fire forventes leveret i år med en del forsinkelse fra det spanske værft.
 
Ny simulator til Svendborg
Maersk Supply Service er gået sammen med Kongsberg Maritime om udviklingen af en ny anchor handling simulator. Ifølge planerne skal den nye simulator stå klar i egne lokaler på Maersk Training Center i løbet af et års tid som afløser for den nuværende AH-simulator.
 
Sorte skyer over hvidliste
Søfartsstyrelsen er alt andet end tilfreds med de rapporter, der kommet i hus efter årets første to måneder. Ikke færre end syv tilbageholdelser har sat Søfartsstyrelsens ellers stålsatte intention om, at Danmark hører til i toppen af hvidlisterne et godt stykke tilbage.
 
Blindpassagerer tilbage på før ISPS-niveau
Antallet af stowaways er efter et par års tilbagegang atter på samme niveau som før ISPS-coden blev indført i 2004. Blindpassagerernes vej om bord er efter implementeringen af den skærpede security blevet stadig mere risikofyldt. Et faktum, som bekræftes hos rederiet Erria, hvor blindpassagererne er et dyrt og problematisk bekendtskab.
 
Holder fast i søfarten
Advokatfirmaet Gorrissen, Federspiel & Kierkegaard, GFK, har i næsten 100 år holdt fast i søfartsbranchen. For 10 til 15 år siden kradsede krisen, mens det i dag er svært for GFK's søfartsafdeling at bevare pessimismen. Med klienternes vækst kommer også nye udfordringer.
Læs hele artiklen ONLINE...
 
Valutakurser
100 USD = 499,42 DKK
100 Euro = 757,99 DKK
Danske Bank, 6/3, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 144 (-1,50)
APM A-aktie: 49.900 (-1200)
APM B-aktie: 50.100 (-1300)
D/S Norden: 537 (+7)
DFDS: 705 (+3)
Mols-Linien: 917 (+2)
Børsen, 7/3© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1