Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
3/3-2008 09.37
3/3-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ove Larsen - fridag
 
FRA MEDIER
 
Mærsk annulerer varslede opsigelser og tilbyder fratrædelsesordninger
Maritime Danmark, 29/2 18.34, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1410
 
Mærsk i Arbejdsretten
Arbejdsretssagen mod Mærsk for varslede fyringer, som er anlagt af Sømændenes Forbund og Metal Søfart, viderebehandles i Arbejdsretten torsdag d. 6. marts.
 
Nyt rederi
Et nyt rederi med navnet "Seafin" har indkøbt skibe for 240-270 millioner kroner. Bag rederiet er en stolefabrikant, en revisor og en direktør. To indkøbte skibe er lejet ud til islandske Samskip medens et sidste sejler med containere i det Indiske Ocean. Der ventes to skibe mere til flåden i løbet af 2008.
Børsen, 3/3 side 4
 
3 container-rederier i snævert samarbejde
Mærsk Line går nu nye veje for at sænke omkostningerne i container-rederiet. Det sker ved at indgå i et tæt samarbejde med de to nærmeste konkurrenter om ruterne mellem Kina og USA. De 3 rederier nedlægger 4 eksisterende ruter og erstatter dem med 3 ruter som drives i fællesskab. De to rederier Mærsk Line går i samarbejde med er MSC og CMA CGM.
Børsen/borsen.dk/Maritime Danmark/riuzau, 1/3 14.05, http://borsen.dk/?treeid=889&id=NRRR-7CBHBD72190
Børsen/borsen.dk, 1/3 12.59, http://borsen.dk/finans/nyhed/127085/
 
En hær af ledelses- og proceseksperter er i gang med at ændre Mærsk
Først Mærsk Line og på sigt hele Mærsk-koncernen har påbegyndt en ændringsproces som vil tage fat i "bunden" og ikke blot deltage i den spredte brandslukning. Søren Langgaard er sammen med en hær af 200 proces- og ledelseseksperter i arbejde på Dampfærgevej hvor stilen er en anden end på Esplanaden. Mærsk Line ramte muren kort efter købet af P&O Nedlloyd. Integrationen gik fint men Mærsks IT-systemer klarede ikke opgaven. Udskrivning af fakturaer er en kompliceret opgave efter individuelle kontrakter med de enkelte transportører, og med 254 forskellige tillæg til standardfakturaerne. Antallet af tillæg er nu reduceret til det halve og målet er at komme under 60. Hele udviklingsarbejdet baseres på en ledelsesmodel kaldet "The Mærsk Improvement Model" og under sloganet "process excellence".
Berlingske Tidende/business.dk, 2/3 05.00, http://www.business.dk/article/20080301/transport/703010018/
 
Danske forslag til IMO-regulering af skibsfartens udledning af CO2
"Med sigte på behandling på det kommende møde i IMO's Miljøkomité (MEPC 57) i april 2008 har Danmark fremsendt 5 dokumenter. Heri peges der på de principper, en kommende regulering bør baseres på. Endvidere stiller Danmark sammen med en række internationale erhvervsorganisationer inden for skibsfartsområdet et konkret forslag om en såkaldt CO2-indeksering, der indebærer, at alle nye skibe skal designes og bygges til at opfylde obligatoriske mål for den maksimale CO2 udledning. Endelig drøftes mulighederne for, hvordan skibsfartens evt. kan indgå i en ordning som Clean Development Mechanism, som den kendes i Kyoto-protokolregi."
 
Skibsindustrien - usikker fremtid
Gennem de seneste fem år har skibsindustrien mærket højkonjunkturens vingesus, men mange indikatorer fortæller om en mørkere fremtid formentlig allerede fra i år. Formanden for Danish Marine Group, Ivan Larsen, mener svaret er at bide sig fast, "hvæsse knivene" og tænke i priser, kvalitet og ikke mindst leveringsevne. Det er særlig den amerikanske økonomi som skaber problemerne.
 
Mulighed for isfrit polarhav til sommer
En af verdens mest erfarne is- og klimaforskere, Olav Orheim, mener at dele af Polarhavet kan være isfrit allerede til sommer, i en sådan grad at alle skibe vil kunne sejle gennem Beringhavet, Det Østsibiriske Hav og Barenthavet. Det skriver Dagbladet Information. Forrige sommer, som havde ekstrem lidt havis i områderne, havde i det mindste udbredelse af isen i den sibiriske del af polarhavet. men isfrit op til 85. breddegrad i sommermånederne. Sommerens is er siden presset bort og når sommeren kommer i år vil der kun være tynd havis og ikke den normale flerårige is. Det går hurtigere end alle forventede. Olav Orheim pointerer at et isfrit polarhav kan accellerere afsmeltningen af Grønland som kan få verdenshavene til at stige.
 
LO har fået mandat til konflikt mod de kristelige arbejdsgivere
På hovedbestyrelsesmøde i LO fredag, fik Harald Børsting mandat til at konflikte mod landets 800 kristelige arbejdsgivere. Der er tale om sympatikonfikter med baggrund i verserende konflikt med 3 frisørkæder, Stender, Kjær og Hos Peter, som ønsker at lockoute 9 medarbejdere som er medlem af LO-forbund. Den endelige afgørelse om afsendelse af konfliktvarsel træffes af daglig ledelse tirsdag d. 4. marts.
 
Overenskomstforhandlingerne i kommunerne
Risikoen for en storkonflikt blev mindre i lørdags. Forhandlingsfællesskabet KTO og Kommunernes Landsforening blev enige med 47 organisationer om en lønramme på 12,8% og mere barsel- og seniordninger. Topforhandler for KTO Anders Bondo Christensen vil anbefale medlemmerne at stemme ja.
 
Pædagogernes formand Henning Pedersen udtaler at forhandlinger om delforlig stadig pågår og konfliktvarsel er afsendt. "Derfor vil jeg ikke vurdere noget, før vi er nået i mål".
 
Forliget gælder for 47 af KTO's 48 organisationer. FOA som bl.a. omfatter social- og sundshedassistenter har forladt samarbejdet.
Sygeplejersker, jordemødre og andet sundhedspersonale er ikke omfattet af aftalen. De har egne forhandlinger som netop er brudt sammen og der udsendes konfliktvarsel i dag (mandag).
 
Jobcenter København bestormes
Siden januar har jobcenteret kunne notere 10.000 flere henvendelser end normalt og der er ansat 4 ekstra medarbejdere til at svare på spørgsmål om tilmeldinger til jobnet. Mange henvendelser skyldes problemer med at logge på, problemer med at bruge en computer i det hele taget, eller simpelthen usikkerhed om det indtastede er i orden.
 
Socialdemokratiet søger tættere bånd til fagbevægelsen
Partiet er i fortsat nedtur blandt vælgerne og partispidser spekulerer nu i, om det er svækkelsen af båndene til fagbevægelsen som koster stemmer. "Det er naivt at tro, at vi ikke har brug for hinanden" udtaler næastformand i folketingsgruppen, Mette Frederiksen, til Berlingske Tidende. LO's formand Harald Børsting vil ikke tilbage til den tid, hvor der var penge imellem parti og fagbevægelse, men håber at let adgang til kommunikation mellem de to parter kan føre til samme resultat.
 
Arbejdsretsdom 28. februar 2008
"Malernes Fagforening Storkøbenhavn og Dansk Byggeri afholdt den 15. december 2006 et mæglingsmøde vedrørende løn- og arbejdsvilkårene for fire polske arbejdere ansat i Dansk Byggeris medlemsvirksomhed Building Technology Concept Sweden AB. Virksomheden udeblev fra mæglingsmødet. Denne sag drejer sig om, hvorvidt Dansk Byggeri har begået brud på de fagretlige regler, subsidiært den af overenskomsten følgende loyalitetsforpligtelse, dels ved ikke at oplyse malerforbundet om, at man senere samme dag havde opnået kontakt med virksomheden, dels ved sin rådgivning af virksomheden. Sagen drejer sig endvidere om, hvorvidt Dansk Byggeri i forbindelse med den svenske virksomheds indmeldelse i organisationen har begået brud på parternes aftale om udenlandske virksomheder".
 
Kattepine på Color Line færge
I tre døgn har passagererne på "Christian IV" hørt på kattejammer, men endnu er det ikke lykkedes at lokalisere endsige fange ophavsmanden. Tilsyneladende kommer musikken fra luftkanaler eller bag skotterne og lokkemad har endnu ikke fristet katten til at komme frem.
Politiken/ritzau, 2/3 22.09, http://politiken.dk/indland/article478074.ece
 
Valutakurser
100 USD = 504,57 DKK
100 Euro = 758,19 DKK
Danske Bank, 29/2, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 149,50 (-4,50)
APM A-aktie: 51.100 (-1100)
APM B-aktie: 50.900 (-1500)
D/S Norden: 543 (-8)
DFDS: 710 (+2)
Mols-Linien: 900 (0)
Børsen, 3/3© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1