Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
27/2-2008 10.08
27/2-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Jannik N. Madsen - skibsbesøg 
 
FRA MEDIER
 
Brand på Scandlines færge
På færgen "Deutschland" udbrød der sent tirsdag eftermiddag brand i to biler. Færgen var på vej til Rødby da branden brød ud på øverste dæk. Der blev slået katastrofealarm, men det lykkedes besætningen at slukke ilden, som ifølge SOK brød ud i ledningsnettet på den ene bil.
Maritime Danmark/TV2-Øst, 26/2 18.48, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1380
 
DFDS færge kolliderer med platform
"King of Scandinavia" rev sig fredag løs af fortøjningerne og drev ned af floden Tyne hvor den endte med at kollidere med en olieplatform som lå på værft. Der var ingen pax ombord og ingen kom til skade, men færgen skal på værft før den kan genoptage sejladsen mellem Newcastle og Ijmuiden. Færgen forventes klar igen lørdag.
Maritime Danmark/Newcastle Evening Chronicle, 26/2 16.38, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1377
 
Skærpet kamp mod beruselse til søs
Efter der på fem år har været 4 tilfælde af grundstødninger/kollisioner i danske farvande hvor alkohol har været involveret, presser Søfartsstyrelsen på for at få skærpet de internationale regler om spirituspromiller til søs tilsvarende de danske med 0,5 promille. Særlig bornholmerne er blevet opmærksomme efter "Wani Will's" påsejling ved Rønne Havn, og det bornholmske politi påtænker flere inspektioner også på større skibe. "Wani Will" er nu blevet betinget frigivet af Søfartsstyrelsen og må sejle på værft under forudsætning af en passende vejrsituation.
Maritime Danmark/DR P4 Bornholm, 27/2 09.13, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1382
 
Skibsordre fra Wilhelmsen og Wallenius
De to rederier har indgivet ordre på 8 store bilskibe til et joint venture. Skibene vil få en kapacitet på 8.000 biler og leveres med de 7 i 2011 og 1 i 2012 fra Hyundai Heavy Industries. De bestilte skibe er ikke tiltænkt erstatning af andre, men som en udvidelse af flåden på baggrund af øget efterspørgsel i markedet.
Scandinavian Shipping Gazette, 26/2 17.29, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Stena Line flytter fra Travemünde til Kiel
På grund af strejker og uro i Travemünde, har Stena Line besluttet at flytte fragtruten fra Göteborg til Kiel. Rederiet erklærer at de ikke ser anden mulighed, og at en tilbagevenden til Travemünde vil forudsætte en troværdig løsning af igangværende konflikter.
Scandinavian Shipping Gazette, 26/2 14.54, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
"Riverdance" stadig strandet ved Blackpool
På grund af hårdt vejr i området er "Riverdance" som strandede d. 1. februar ved Blackpool stadig ikke bjærget. Slagsiden er nu 85% og trailere er brudt løs og skyllet af skibet. Vejret giver ikke udsigt til umiddelbar bjærgning.
Scandinavian Shipping Gazette, 26/2 14.53, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Mærsk hyrer PR-virksomhed
Olie- og rederivirksomheden hyrer Bottomline for at kommunikere bedre med omverdenen skriver Berlingske Business. Virksomheden har brug for nye impulser fra tid til anden udtaler en pressemedarbejder, men vil ikke give mere konkrete svar på hvilke opgaver virksomheden skal løse.
Børsen/borsen.dk/ritzau, 26/2 14.25, http://borsen.dk/nyhed/126754/
 
Vækst for Mærsk-reefere
Mærsk Line er verdens største når det gælder transport af reefer-containere og der ventes solid vækst i 2008. Både logistik og teknologiske forbedringer er med til at give Mærsk nye muligheder for transport af kølevarer. Thomas Eskesen fra Mærsk udtaler til Lloyd's List at nye muligheder for at transportere kølevarer over store afstande vil fortsætte og Mærsk tilbyder logistikservice udover transport fra havn til havn. Hele containerindustrien lider imidlertid under mangel på ensartede standarder og omstændige administrative forhold i forskellige dele af kæden.
Børsen/borsen.dk/Nyhedsbureaet Direct, 26/2 10.41, http://borsen.dk/finans/nyhed/126726/
 
Mærsk-chef i England går til konkurrent
Mærsk Lines direktør i Storbritannien, Flemming Dalgaard, tiltræder job hos havneselskabet DP Worlds europæiske og russiske aktiviteter. Flemming Dalgaard har mere end 20 års anciennitet i Mærsk.
Børsen/borsen.dk/Maritime Danmark/Lloyds List, 26/2 15.30, http://borsen.dk/finans/nyhed/126766/
 
Jess Søderberg i Carlsberg bestyrelse
Der er tradition for leder-skifte mellem Mærsk, Carlsberg og Den Danske Bank. Det cementeres nu med Søderbergs overraskende indtræden i Carlsbergs bestyrelse, som samtidig viser at uanset hans noget odiøse exit fra Mærsk, har dansk erhvervsliv stadig tiltro til hans evner. Fra Carlsbergs side peges der særlig på Søderbergs internationale erfaringer, og helt særligt på hans mange kontakter i Kina hvor Carlsberg ser et stort vækstmarked.
Børsen, 27/2, side 6-7
 
Verdenshavenes tilstand
En omfattende undersøgelse viser at 40% af verdenshavene lider under alvorlige miljøskader og kun få procent er uberørte af menneskelige aktiviteter. Det amerikanske forskerhold som står bag undersøgelsen føler sig chokerede over resultaterne. Forskerne håber at resultaterne vil få os til at passe bedre på og udvikle skræddersyede strategier for fremtiden.
Information, 26/2, side 9
 
FOA træder ud af KTO-samarbejdet
Ifølge Dennis Kristensen, formand for FOA, har FOA valgt at gå enegang i overenskomst-forhandlingerne, fordi det ikke lykkedes at blive enige om et præcist krav til resultatet. Det øvrige forhandlingsfællesskab kræver "mere end 12,8%" som Kommunernes Landsforening tilbyder, medens FOA kræver rammen forhøjet med 1,5%.
 
Udsigterne til storkonflikt på det kommunale område er nu mindre, mener arbejdsmarkedsforsker Jesper Due. Når FOA har forladt fællesskabet er der større mulighed for de øvrige 46 organisationer til at nå til enighed, og dermed vil en eventuel "storkonflikt" kun kunne blive en "stor konflikt".
Politiken/ritzau, 26/2 17.50, http://politiken.dk/erhverv/article476238.ece
 
Samråd om fejl i sygedagpengesager
Ankestyrelsen har lavet en stikprøvekontrol over sygedagpengesager, der viser at kommunerne begår fejl i 44% af de sager hvor borgerne har fået stoppet for sygedagpenge. Det får socialdemokratiet til at kalde beskæftigelsesministeren i samråd.
Berlingske Tidende/business.dk/ritzau, 26/2 17.59, http://www.berlingske.dk/article/20080226/danmark/802260410/
 
LO har mistet kontakten til Dansk Folkeparti
Harald Børsting har i længere tid forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepart, med henblik på at drøfte regeringens jobplan, og herunder særlig holdningen til ændrede regler for supplerende dagpenge. Socialdemokraterne har nu forladt forhandlingerne og derfor er Dansk Folkeparti nøglen til eventuelle ændringer i planen, men forsøg på at komme i forbindelse med partiet er altså ikke lykkedes. Thulesen Dahl afviser at der ikke er kontakt og henviser til en løbende kontakt mellem LO og partiets arbejdsmarkedspolitiske ordfører.
Børsen, 27/2, side 19
 
A-pressen vil sælge ud af arveguldet
A-pressen er parat til at sælge andele af sine medievirksomheder til eksterne investorer. Ikke for at stryge flaget, men snarere som led i en vækststrategi med MetroXpress i en central position. A-pressen har brugt årene siden afviklingen af Det Fri Aktuelt i 2001 til at konsolidere sig.
Børsen/mediemarked, 27/2, side 4
 
Kommunalt delforlig
I nat blev der indgået delforlig for 20.000 socialpædagoger med "pæne lønstigninger og pensionsforbedringer". Forliget er indgået med forbehold for forlig mellem KL og KTO eller KL og Socialpædagogernes Landsforbund.
 
Hollandsk storbank fjerner sparegris fra hylderne
Tilsyneladende har banken Fortis af hensyn til de muslimske kunder fjernet sparegrisen som ellers blev uddelt til børn. Banken selv afviser at det skyldes hensyn til muslimske følelser for "det urene dyr", men også i Storbritannien er sparegrisen presset væk flere steder, ligesom en britisk børnehave har forbudt pædagogerne at fortælle historien om de tre små grise, som i stedet er blevet til de tre små katte.
 
FRA FOLKETINGETS DAGSORDEN
16) Til beskæftigelsesministeren af:
Lone Møller (S):
Mener ministeren, at det er rimeligt, at man efter de nye regler først kan aktivere sit cv på Jobnet den første dag, man er ledig, således at man i en eventuel opsigelsesperiode ikke kan benytte Jobnet, og er dette efter ministerens opfattelse i overensstemmelse med oplysningerne om vilkår for brugere af Jobnet?
(Spm. nr. S 727).
 
17) Til beskæftigelsesministeren af:
Thomas Adelskov (S):
Hvad vil regeringen gøre for at give de mange tusinde, der fortsat er ledige, ordentlige tilbud om uddannelse og opkvalificering, således at de kan komme i beskæftigelse?
(Spm. nr. S 725).
 
18) Til beskæftigelsesministeren af:
Thomas Adelskov (S):
Mener ministeren, at kravet om, at ledige skal søge fire job om ugen, vil motivere arbejdsgiverne til i højere grad at ansætte ledige, f.eks. seniorer?
(Spm. nr. S 726).
 
19) Til beskæftigelsesministeren af:
Leif Lahn Jensen (S):
Hvordan vil regeringen forholde sig til den realitet, at mange af de kommunalt ansatte, som er på supplerende dagpenge, og som ønsker at blive fuldtidsansat, ikke får tilbuddet af kommunen?
(Spm. nr. S 730).
 
20) Til beskæftigelsesministeren af:
Leif Lahn Jensen (S):
Er regeringen klar til at gøre op med mange af de virksomheder, som faktisk sparer penge på folk ansat på supplerende dagpenge?
(Spm. nr. S 732).
 
Valutakurser
100 USD = 514,74 DKK
100 Euro = 758,55 DKK
Danske Bank, 26/2, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 160,50 (+0,50)
APM A-aktie: 51.800 (-400)
APM B-aktie: 52.100 (-500)
D/S Norden: 559 (+4)
DFDS: 710 (0)
Mols-Linien: 900 (0)
Børsen, 27/2© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1